Προς το περιεχόμενο

Αγορά smartphone win8 vs android

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Προσφάτως μετακόμισα στη Γερμανία και αποφάσισα πως μου χρειάζεται ένα smartphone. Οι βασικές χρήσεις θα είναι τρείς. Χάρτες, μεταφραστής λέξεων και ημερολόγιο/to-do. Α, και τηλέφωνο. :-D

Τα specs δεν με νοιάζουν ιδιαίτερα, μου αρκεί να παίζει αυτά τα πράγματα σωστά.

Πάμε στους περιορισμούς/περιέργειες τώρα. Θέλω να δώσω το πολύυυ 300€ (οι τιμές είναι παρόμοιες με Ελλάδα, όσο λιγότερα από αυτό το όριο χωρίς να χάνω χρηστικότητα, τόσο το καλύτερο) και με νευριάζει κάπως ο Big Brother εν ονόματι γκούγκλ. Ξέρω ότι μπορώ να παρακάμψω το Google account με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αλλά δεν ξέρω σε τι βαθμό, γι'αυτό και σκέφτομαι ακόμη το Android. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Πόσο ποιοτικούς χάρτες και προγράμματα θα μπορώ να έχω σε Android χωρις Google account; Γνωρίζω πως τα Nokia maps είναι πολύ καλά και έχουν και off-line mode οπότε αυτό με κάνει να σκέφτομαι κάπως τα Lumia.

2. Υπάρχει κανένα Γερμανο-Ελληνικό πρόγραμμα μετάφρασης της προκοπής, κατά προτίμηση off-line;

3. Υπάρχει κανένα πρόγραμμα για ημερολόγιο/to-do που να διαβάζει αρχεία ics; Συγχρονίζω το Rainlendar μέσω Dropbox και έλεγα μήπως θα μπορούσα να το κάνω και στο κινητό.

4. Με βάση τα παραπάνω και αν δεν είναι ήδη πολύς κόπος, υπάρχει κάποια συσκευή που μπορείτε να μου προτείνετε;

Αυτά. :-)

Δημοσ.

Γιατί να παρακάμψεις τον google account?

Φτιάξε απλά ένα λογαριασμό μόνο για το android και μη το χρησιμοποιείς,για κανένα άλλο σκοπό!

Μόνο για play,google maps άντε και το YouTube!

Όλα τα υπόλοιπα να τα εχεις συνχρονισμενα,σε άλλο email!

Αν όμως θές πραγματικά να αποφύγεις την google,πας σε wp8!

Τους χάρτες της Nokia,θα τους πάρουν όλα τα wp8 κινητά!

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί να παρακάμψεις τον google account?

Φτιάξε απλά ένα λογαριασμό μόνο για το android και μη το χρησιμοποιείς,για κανένα άλλο σκοπό!

Μόνο για play,google maps άντε και το YouTube!

Όλα τα υπόλοιπα να τα εχεις συνχρονισμενα,σε άλλο email!

Αν όμως θές πραγματικά να αποφύγεις την google,πας σε wp8!

Τους χάρτες της Nokia,θα τους πάρουν όλα τα wp8 κινητά!

Θέλω να το παρακάμψω επειδή με "νευριάζει" η Google.

Ενδιαφέρον αυτό που λες για τους χάρτες, το τσέκαρα μόλις. Το μόνο κακό που βλέπω είναι ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα έρθουν.

Όπως και να'χει, ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Ότι άλλο ευπρόσδεκτο. :-)

Δημοσ.

Τι ψύχωση είναι αυτή με τη Google και το big brother...

Οποίος έχει τέτοιες εμμονές, απλα δεν αγοράζει κανένα smartphone και δε μπαίνει στο ίντερνετ, ούτε από το σπίτι του

Τα υπολοιπα είναι γραφικοτητες

Δημοσ.

Τι ψύχωση είναι αυτή με τη Google και το big brother...

Οποίος έχει τέτοιες εμμονές, απλα δεν αγοράζει κανένα smartphone και δε μπαίνει στο ίντερνετ, ούτε από το σπίτι του

Τα υπολοιπα είναι γραφικοτητες

Έλα ντε, τι ψύχωση είναι; Μήπως να αναρωτηθείς λίγο περισσότερο, να προσπαθήσεις να καταλάβεις;

Πιστέυω καταλαβαίνεις πως υπάρχει μια απόσταση μεταξύ του "μπαίνω στο ίντερνετ" με το "αφήνω να καταγράφεται ότι κάνω στο ίντερνετ"; Δεν είναι θέμα παράνοιας, δεν έχω κάτι παράνομο να κρύψω. Είναι θέμα ηθικής όμως. Οφείλουμε να προστατεύουμε την ιδιωτικότητα στο ιντερνετ όπως κάνουμε και με το σπίτι μας. Δε νομίζω ότι θα σου άρεσε να καταγράφεται τι φαγητό αγοράζεις, τι βλέπεις στην τηλεόραση, τι παιχνίδια παίζεις με τα παιδιά σου, κτλ. Το να ξεπουλάω την ιδιωτικότητα επειδή είναι εύκολο και προσιτό δεν είναι κάτι που μου ταιριάζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Microsoft είναι αθώα, αλλά είναι μικρότερο το κακό στο συγκεκριμένο θέμα οπότε κάνω μια υποχώρηση.

Το ότι κρίνεις αρνητικά και ανοιχτά τέτοιου τύπου επιλογές χωρίς κάποιο επιχείρημα, δημιουργώντας ένα προφίλ "τρελού" για όποιον ενδιαφέρεται γι'αυτά τα θέματα είναι ακόμη χειρότερο, γιατί έτσι είναι εύκολο να μην δωθεί σημασία στους λόγους που κάνω αυτή την επιλογή.

Αν θες να δείς ένα καλό παράδειγμα για το που οδηγούν όλα αυτά, απλώς παρακολούθα πως βήμα βήμα οι ΗΠΑ στερούν όλο και περισσότερες ελευθερίες απο τους πολίτες. Και αυτό γίνεται οικιοθελώς, μέχρι που στο τέλος καταλήγεις κάπου που δεν ήθελες εξ'αρχής. Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι.

Πολλά έγραψα, τώρα σίγουρα θα με πάρουν για τρελό. :-D

Δημοσ.

εχεις τη google απο τη μια, συμφωνω για οσα λες

αλλα απο την αλλη εχεις την ms και apple

νομιζω οτι απλα κοροιδευομαστε αν μιλαμε για ιδιωτικοτητα.. 

κοιτας απλα να αγορασεις αυτο με το οποιο θα κανεις καλυτερα τη δουλεια σου , ιδεολογιες (σχετικα με τα λειτουργικα των κινητων!) και θεωριες συνομωσιας απλα μου ακουγονται παραλογες 

good+thing+i+have+a+tinfoil+hat+_29c311d

τουλαχιστον η google το λεει ξεκαθαρα οτι σε θελει για διαφημιση αφου απο κει κυριως βγαζει λεφτα, οι υπολοιποι αν νομιζεις οτι δε καταγραφουν τις κινησεις και τις συνηθειες σου, μαλλον πλανασαι πλανην οικτρα 

ανωνυμια στο ιντερνετ απλα δεν υπαρχει και το ιντερνετ δεν ειναι καποιο δημοσιο αγαθο που δικαιουμαστε να το εχουμε τελειως ελευθερα και ανεξελεγχτα..  μην εχουμε αυταπατες 

ειτε το κλεινεις και γυρνας στο '90 (που και παλι αν θελουν παρακολουθουν μια χαρα το παλιο κινητο σου) , ειτε απλα συμβιβαζεσαι με τη πραγματικοτητα και καθεσαι και υπολογιζεις τι σε συμφερει

αν αυτο ειναι τα wp8 σεβαστο, αλλα τουλαχιστον να ειναι για τους σωστους λογους 

Δημοσ.

εχεις τη google απο τη μια, συμφωνω για οσα λες

αλλα απο την αλλη εχεις την ms και apple

νομιζω οτι απλα κοροιδευομαστε αν μιλαμε για ιδιωτικοτητα.. 

κοιτας απλα να αγορασεις αυτο με το οποιο θα κανεις καλυτερα τη δουλεια σου , ιδεολογιες (σχετικα με τα λειτουργικα των κινητων!) και θεωριες συνομωσιας απλα μου ακουγονται παραλογες 

τουλαχιστον η google το λεει ξεκαθαρα οτι σε θελει για διαφημιση αφου απο κει κυριως βγαζει λεφτα, οι υπολοιποι αν νομιζεις οτι δε καταγραφουν τις κινησεις και τις συνηθειες σου, μαλλον πλανασαι πλανην οικτρα 

ανωνυμια στο ιντερνετ απλα δεν υπαρχει και το ιντερνετ δεν ειναι καποιο δημοσιο αγαθο που δικαιουμαστε να το εχουμε τελειως ελευθερα και ανεξελεγχτα..  μην εχουμε αυταπατες 

ειτε το κλεινεις και γυρνας στο '90 (που και παλι αν θελουν παρακολουθουν μια χαρα το παλιο κινητο σου) , ειτε απλα συμβιβαζεσαι με τη πραγματικοτητα και καθεσαι και υπολογιζεις τι σε συμφερει

αν αυτο ειναι τα wp8 σεβαστο, αλλα τουλαχιστον να ειναι για τους σωστους λογους 

Όλοι καταγράφουν κάτι. Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να στηρίξω τον χειρότερο όλων σε αυτό το θέμα, τον υποκριτή πρωτεργάτη του "Don't be evil".

Είναι τόσο παράλογο αυτό; Πες το μποϊκοτάζ. Φυσικά ποτέ δεν θα το μάθουν ότι το έκανα και στην τελική μάλλον είναι άσκοπο αλλά αυτό δεν είναι αρκετός λόγος για μένα ώστε να μην το κάνω. 

Όσο για την ιδιωτικότητα, δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύεις ότι κοροϊδευόμαστε; Ιδιωτικότητα υπάρχει ακόμη. Αν θέλουν να σε βρούν φυσικά και σε βρίσκουν, αλλά θα πρέπει να σε βάλουν στο μάτι για κάποιον λόγο. Απο εκεί και πέρα όμως, αν είσαι μόνο λίγο προσεκτικός μπορείς να έχεις μια χαρά ιδιωτικό σερφάρισμα. Αλλιώς όλοι οι παιδεραστές θα ήταν στην φυλακή τώρα.

Υπάρχει μια χαρά ανωνυμία στο ίντερνετ, δεν μπορώ να καταλάβω πως σου ήρθε το αντίθετο; Βλέπεις να υπογράφω με το όνομα μου; Νομίζεις ότι απο το e-mail μου μπορεί κάποιος να βρεί ποιός είμαι, έτσι απλά; Μόνο με άρση απορρήτου γίνεται ή παράνομα. Αλλά αυτά ισχύουν και για την ιδιωτικότητα εκτός ίντερνετ.

Όσο για θεωρίες συνομωσίας, δεν νομίζω ότι ανέφερα κάτι σε συνομωσία. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...