Προς το περιεχόμενο

HDMI to DVI

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω την RADEON HD 5670 η οποία διαθέτει hdmi θύρα. Την έχω συνδεδεμένη στην οθόνη με dvi to dvi. Αν την συνδέσω με hdmi to dvi (αφού η οθόνη δεν έχει hdmi) θα έχω την ίδια ποιότητα απότι αν είχα hdmi to hdmi? Αφού η κάρτα μπορεί να δώσει hdmi ποιότητα και το καλώδιο θα είναι Hdmi με μόνη διαφορά το "βίσμα" της άκρης που μπαίνει στην οθόνη. Ή μήπως στην τελική θα έχω την ίδια ποιότητα με τώρα?

Δημοσ.

Αφού την έχεις με DVI συνδεδεμένη, ποιος ο λόγος να πας σε HDMI, το οποίο δεν κάνει κάτι παραπάνω απ' το να μεταφέρει και ήχο εκτός από ψηφιακή εικόνα???

Εννοείται ότι ίδια ποιότητα θα έχεις.

Δημοσ.

Και τα δύο καλώδια μεταφέρουν ψηφιακό σήμα οπότε δεν υπάρχει καμία διαφορά στην ποιότητα.

Και καλώδιο της nasa για δορυφόρο με 800 ευρώ το μέτρο να έβαζες πάλι την ίδια ποιότητα θα είχες.

Δημοσ.

Οκ και σκεφτόμουν να αλλάξω οθόνη για να έχει θύρα hdmi. Τότε ποιος ο λόγος να έχουν θύρα hdmi οι οθόνες που δεν έχουν ενσωματωμένα ηχεία την στιγμή που βγάζει ολόιδια ποιότητα εικόνας το dvi?

Δημοσ.

Οκ και σκεφτόμουν να αλλάξω οθόνη για να έχει θύρα hdmi. Τότε ποιος ο λόγος να έχουν θύρα hdmi οι οθόνες που δεν έχουν ενσωματωμένα ηχεία την στιγμή που βγάζει ολόιδια ποιότητα εικόνας το dvi?

Για να καταλάβεις το DVI μάλιστα έχει μεγαλύτερο bandwidth από το HDMΙ και σηκώνε μεγαλύτερες αναλύσεις.

Τώρα έχουν βγει και νεότερες εκδόσεις HDMI βέβαια που τα καταφέρνουν το ίδιο καλά.

Α και το DVI μεταφέρει ήχο ;)

• Super Moderators
Δημοσ.

Για να καταλάβεις το DVI μάλιστα έχει μεγαλύτερο bandwidth από το HDMΙ και σηκώνε μεγαλύτερες αναλύσεις.

Τώρα έχουν βγει και νεότερες εκδόσεις HDMI βέβαια που τα καταφέρνουν το ίδιο καλά.

και καλύτερα, όπως πχ αναλύσεις μεγαλύτερες από 2560Χ1600 :P

Δημοσ.

Το DVI υποστηρίζει μέχρι 3,840 × 2,400 και σίγουρα την 2,560 × 1,600. Επίσης υποστηρίζει 3d.

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface

Το HDMI μόλις στην τελευταία έκδοση 1.4 υποστηρίζει μεγαλύτερη ανάλυση και 3d.

http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

• Super Moderators
Δημοσ.

Το DVI υποστηρίζει μέχρι 3,840 × 2,400 και σίγουρα την 2,560 × 1,600.

στα 33hz? :P

τα 2560Χ1600 προφανώς, για αυτό έγραψα πιο πάνω αναλύσεις μεγαλύτερες από αυτή :P

• Like 1
Δημοσ.

Δεν πρόσεξα το από. :P

Δεν είναι και άσχημα τα 33 :P

Πάντως και η ελλειψη 3d ήταν μεγάλο θέμα.

Ακόμη καλύτερη τεχνολογία είναι το display port αλλά μάλλον χαντακώθηκε.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν πεθαίνει το DP, είναι ο μόνος τρόπος για να έχει κάποιος 1.07 billion colors σε οθόνη :P

το DVI να δούμε πότε θα φύγει εντελώς από τις κάρτες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...