Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...θα ήθελα την άποψή σας στο εξής, πολυσυζητημένο μεν αλλά διαφορετικό κατά περίπτωση δε, θέμα:

Έχω το PC της υπογραφής μου με το οποίο είμαι πανευτυχής μεν αλλά... προσπαθώντας να δουλέψω με τρία instances του autocad, δύο του photoshop, mozillaκαι καμιά 10αριά διεργασίες μαζί ψιλομάσάει η μνήμη και χρησιμοποιώ το memcleaner για να κάνω δουλειά. Οπότε αυτό που χρειάζομαι είναι περισσότερη μνήμη. Έψαξα για καλύτερη μητρική αλλά τα χρήματα που ζητάνε στις αγγελίες τα θεωρώ υπερβολικά. Πιο πολύ με συμφέρει να πάω σε καινούριο σετ cpu-mobo-ram.

Διαβάζοντας εδώ μέσα διάφορα θέματα είχα καταλήξει σε ένα σετ με FX-6300 και μητρική την MSI 990FX-GD65. Μαζί με 8GB XMS3 μου πάει γύρω στα 260,00 ευρώ. Δεν θα ήθελα να ξεφύγω από αυτό το ποσό, αλλά σκέφτομαι και το ενδεχόμενο μελλοντικής αναβάθμισης. Απ' ότι καταλαβαίνω αυτή τη στιγμή το sAM3+ είναι πιο "future-proof" από το s1155, σωστά; Μήπως όμως αξίζει να δώσω τα +70-80 ευρώ για μια Intel υλοποίηση; Εκτός από αυτά που περιέγραψα παραπάνω, περιστασιακά (δεν υπάρχει χρόνος αλλά λέμε τώρα...) παίζω και κανά παιχνιδάκι τύπου FPS ή κανά RPG αλλά μέχρι εκεί.

Ωστόσο όταν το παίζω θα ήθελα να μην κολλάει. Κάτι που δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη είναι πια υλοποίηση είναι πιο ενεργοβόρα. Σαφώς οι AMD τραβάνε περισσότερο ρεύμα από τους Intel αλλά πόσο περισσότερο αναλογικά; Τα reviews που διάβασα είχαν διαφορές (διαφορετικά testbed βέβαια αλλά η ουσία); Με απλά λόγια, ο FX-6300 θα είναι λιγότερο ενεργοβόρος από τι Q6600 που έχω τώρα;

Ουφ, συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια απάντηση-βοήθεια.

Δημοσ.

Γνωμη μου ειναι αν μπορεις να δωσεις αυτα τα +80€ να παρεις τον fx8320 και 16gb ram καθως το φωτομαγαζο ειναι αρκετα απαιτητικο οσον αφορα την μνημη.

Edit: Επειδη μου διεφυγε αυτο που ειπες για την μητρικη θελω να σου τονισω οτι ακομα και αν επαιρνες καποια καλυτερη στο τωρινο σου συστημα δεν θα εβλεπες καμια διαφορα στις επιδοσεις

Δημοσ.

MSI 990FX με 6300 αποτελούν φοβερό value αυτό το καιρό.Δεν πρόκειται να λαθέψεις με αυτήν την επιλογή σε αυτά τα χρήματα και κλοκάρει πολύ αυτό το combo εύκολα αν το χρειαστείς.Ο 6300 ειναι λιγότερο ενεργοβόρος απο τον Q.Έχει περισσότερα power saving features/states,και είναι και σε καλύτερη λιθογραφική.Αν βαλεις 35 ευρώ πιο πάνω πας στον 8320 και ανεβάζεις τις επιδόσεις,και η ram βοηθάει αλλά ξεφεύγεις στο budget περισσότερο.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν το χρησιμοποιώ τόσο εντατικά, μόνο για να επέμβω σε ορθοφωτοχάρτες για τοπογραφικά. Είναι αναβάθμιση ουσίας ο 8320; Δεν θα είναι οι +2 πυρήνες πιο ενεργοβόροι, ειδικά σε idle; Αν όπως μου λες ο 6300 είναι λιγότερο ενεργοβόρος από τον Q6600, τότε έφυγα!

Δημοσ.

Το autocad μπορει να γινει αρκετα βαρυ προγραμμα ειδικα οταν κανεις rendering οποτε πιστευω οτι τα εξτρα χρηματα θα πιασουν τοπο. 

Δημοσ.

Μπα, σπάνια rendering, προτιμώ να τα δίνω στον αδελφό μου (αρχιτέκτονας). Τώρα σκέφτομαι μήπως πήγαινα σε 16gb ram με τον 6300 και του χρόνου σε κάποιον Steamroller (αν αξίζει...).

Επίσης να φανταστώ ότι θα έχει διαφορά ο 6300 με τον Q6600 στα πιο απαιτητικά παιχνίδια, σωστά; Το BF3 το τελείωσα με αυτόν και την 6870 σε 1680x1050 όλα full και είχα ελάχιστα "σπασίματα".

Δημοσ.

Τοτε προχωρα αφοβα προς τον 6300. Για την μνημη αν μπορεις να ανεβεις στα 16gb ανεβα δεν νομιζω να παει χαμενη αλλα και παλι θεωρω οτι αν τελικα δωσεις extra χρηματα θα ηταν προτιμοτερο να τα επενδυσεις στον επεξεργαστη. Οχι οτι ο 6300 δεν θα σε καλυψει απλα μνημη βαζεις και αργοτερα αν θες ενω ο επεξεργαστης αλλαζει πιο δυσκολα. Τωρα για τον steamroller δεν ειμαι σιγουρος αλλα σπανια αξιζει η αναβαθμιση στην επομενη γενια εκτος αν σπρωξεις τον 6300 και βαλεις καποια χρηματα ωστε να καλυψεις την διαφορα.

Δημοσ.

Πολύ καλή επιλογή ο 6300 με αυτήν την μητρική, προχώρα. Αν ανεβάσεις το μπάτζετ, πας σε i5. Αλλά δεν βρίσκω το λόγο να το ανεβάσεις.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ. Θα πάρω και ένα rentention kit για την Thermalright Ultra120 που έχω και αν δω ότι θέλω extra fps τότε τον ξεζουμίζω...

Για μνήμες καλές οι XMS3 ή να κοιτάξω αλλού;

Δημοσ.

Χμ, ναι έχεις δίκιο. Δεν είχα προσέξει τα volt.

Μια που φτάσαμε ως εδώ, θα αλλάζατε την 990fx για μια 970 (προυποθέτω ότι δεν με ενδιαφέρουν sli/xfire);

Δημοσ.

Χμ, ναι έχεις δίκιο. Δεν είχα προσέξει τα volt.

Μια που φτάσαμε ως εδώ, θα αλλάζατε την 990fx για μια 970 (προυποθέτω ότι δεν με ενδιαφέρουν sli/xfire);

Οχι στην τιμη που διατίθεται η συγκεκριμενη MSI. Στο infoworld και στο e-gate κοστιζει γυρω στα 78 ευρω ενω οπουδηποτε αλλου πανω απο 120.

http://www.skroutz.gr/s/343278/MSI-990FXA-GD65.html?from=autocomplete&keyphrase=msi+990fxa-gd65

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...