Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχει κάτι το enthusiast ούτε είναι κάτι το υποκειμενικό να χεις περισσότερες επιλογές και αναβαθμισιμότητα στο ίδιο budget.Αντικειμενικά πλεονεκτήματα είναι που μπορούν να είναι χρήσιμα σε όλους.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Περισσότερη αναβαθμισιμότητα λόγω socket, Λόγω σοκετ ναι, αλλά σε τι θα παει είναι το θέμα. Μια γενια ακόμα θα πάρει το am3. Eκτιμάς ότι στην επόμενη γενιά θα βγει δυνατότερος επεξεργαστής από τον i7 που είναι η προοπτική αναβάθμισης του 3470? Εγώ δε νομίζω. Δεν είναι κάτι γενικό η αναβαθμισιμότητα. 

Περισσότερες sata 3-usb θύρες, Πόσους ssd θα βάλει? Πάνω από δύο?

Ξεκλείδωτο επεξεργαστή που υπεργχρονίζεται έυκολα και γεμάτο έξτρα simd εντολές Όντως. Δεν βλέπω που βοηθάει όμως. Να τον υπερχρονίσει για να φτάσει τον 3470 που θα μπορούσε να είχε πάρει εξαρχής? Και σε ορισμένα δεν θα τον φτάσει ούτε υπερχρονισμένος. Δεν ξέρω, δε βγάζει νόημα.

Crossfire/SLI, Ότι υπάρχει η δυνατότητα υπάρχει. Αλλά με ποιόν επεξεργαστή θα το κάνει το sli και με ποιές κάρτες? Θα βάλει 2 χ 7870 ας πούμε στον 8320? Άντε για μία οκ, αλλά δύο?

Περισσότερα πλεονεκτήματα βλέπω. Βεβαίως υπάρχουν και τα μειονεκτήματα. Μεγαλύτερη καταναλωση, χειρότερες επιδόσεις.

Δημοσ.

Ναι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι γρηγορότερος απο 3770 ένας μελλοντικός am3+.

Δε ξέρω πόσες sata θα χρησιμοποιήσει.Αυτό το ξέρει ο καθέ χρήστης και καλό είναι όταν υπάρχουν παραπάνω δυνατότητες/features να του τα λέμε.

Αν θέλει τον υπεργχρονίζει και φτάνει και 3570Κ σε ελαφρές εφαρμογές,για βαριές δεν το συζητάμε.

Και 2 7870 μπορεί να βάλει άμα θέλει αφου θα χει τη δυνατότητα και ανεβάζει τον 8320 όπωτε θέλει εύκολα αν και δεν χρειάζεται imo.

Ναι τα μειονεκτήματα είναι η λίγο χειρότερη κατανάλωση,σε ελαφρές εφαρμογές οι επιδόσεις δεν είναι ίδιες σε απόλυτα νούμερα αλλα δεν είναι αντιληπτές απο τον χρήστη στη συντριπτική πλειοψηφία τους.

Συνεχίζω να βλέπω περισσότερα πλεονεκτήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικα με τις USB 3.0 μην ξεχνας πως δεν ειναι native αλλα του controller.

Μια χαρά είναι και οι controllers: http://vr-zone.com/articles/a-quick-look-and-comparison-of-intel-s-native-usb-3.0-host-controller/15396.html

Renesas/NEC έχει η MSI

What this quick little test also tells us is that if you have a USB 3.0 host controller from ASMedia, Etron or the µD720201 from Renesas, you shouldn't really have to worry about the performance difference, as in most instances it's only a few Megabytes per second difference and sometimes it's even in the discrete controllers favour.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχει κάτι το enthusiast ούτε είναι κάτι το υποκειμενικό να χεις περισσότερες επιλογές και αναβαθμισιμότητα στο ίδιο budget.Αντικειμενικά πλεονεκτήματα είναι που μπορούν να είναι χρήσιμα σε όλους.

Tα πλεονεκτηματα ειναι αντικειμενικα, το πως τα σταθμιζεις ειναι υποκειμενικο. Εδω και πολυ καιρο η AMD προσφερει πιο πολλα features στο ιδιο budget σε σχεση με την Intel για να αντισταθμισει τις μειωμενες επιδόσεις. Πλεον την φτανει ή και την ξεπερναει σε επιδοσεις σε ορισμενες εφαρμογες, το gaming όμως δεν ειναι ενα απο αυτα. Προσωπικα τα χαρακτηριστικα που παραθετεις δεν με πειθουν, χωρις να σημαινει οτι τα αγνοω ή οτι δεν τα εκτιμω, για να προτιμισω AMD εναντι Intel επεξεργαστη σε μηχανημα με πρωταρχικο σκοπο το gaming. Αλλους μπορει να τους πειθουν. Αυτο εννοω λεγοντας πως εγγυται και στην κριση του καθενος τι θεωρει σημαντικοτερο στην επιλογη hardware.

Δημοσ.

Αυτός ο συνδυασμός τη δεδομένη στιγμή είναι φοβερό value for money, εκτός ram (δες παρακάτω).

Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει θέμα με 8320 και 7870, μη μας τρελαίνετε κάποιοι!

Για μνήμες ακόμα ένα τρελό value for money αυτή τη περίοδο είναι αυτό από infoworld:

https://www.skroutz.gr/s/2767537/Crucial-Ballistix-8GB-PC3-12800-DDR3-240-pin-DIMM-Kit.html

και λίγο πιο πάνω σε τιμή

https://www.skroutz.gr/s/419063/Patriot-8GB-2-x-4GB-PC3-12800-1600MHz-Enhanced-Latency-Kit.html

;)

Δημοσ.

Η διαφορα στην καταναλωση ρευματος, μεταξυ FX kai Ivy υπολογισμενη απο γνωστο Αμερικανικο site που κανει κυριως gaming reviews ειναι γυρω στα 30 δολλαρια στα 3 χρονια.Ευτελες ποσο δηλαδη που χρησιμοποιειται περισσοτερο σαν μαρκετινγκ προπαγανδα απο την intel για λογικους και ευνοητους λογους.Εξαλλου ο μεσος χρηστης ειναι ημιασχετος.

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι ακριβώς, αν και θα ήθελα να πω ακόμα πολλά, διότι υπάρχουν κι άλλα ράμματα για τη γούνα τους, αλλά θα συγκρατηθώ!

Είναι μερικές ''καραμέλες'' τις οποίες ''πιπιλούν'' τα fanboys και οι ''κολλημένοι'' και μας ''πιπιλούν'' το μυαλό, αλλά όσο υπάρχουν προσγειωμένοι, οι αλήθειες θα λέγονται και δε θα τους περάσει.

Έτσι απλά.

* Α και να 'σου να ''αυτο - ξεμπροστιάζονται'' τολμώντας να συγκρίνουν 8320 με i3 και άκουσον άκουσον Pentium...

:X ..................................

** Δε παίρνουμε ολόκληρη σύνθεση με cpu, mobo, ram και gpu για να παίξουμε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!

Δημοσ.

Έτσι ακριβώς, αν και θα ήθελα να πω ακόμα πολλά, διότι υπάρχουν κι άλλα ράμματα για τη γούνα τους, αλλά θα συγκρατηθώ!

Είναι μερικές ''καραμέλες'' τις οποίες ''πιπιλούν'' τα fanboys και οι ''κολλημένοι'' και μας ''πιπιλούν'' το μυαλό, αλλά όσο υπάρχουν προσγειωμένοι, οι αλήθειες θα λέγονται και δε θα τους περάσει.

Έτσι απλά.

* Α και να 'σου να ''αυτο - ξεμπροστιάζονται'' τολμώντας να συγκρίνουν 8320 με i3 και άκουσον άκουσον Pentium...

:X ..................................

** Δε παίρνουμε ολόκληρη σύνθεση με cpu, mobo, ram και gpu για να παίξουμε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!

Ηρεμησε,βρε :P υπαρχουν πολλα παιδια που εχουν λαθος αποψη αλλα ειναι καλοπροαιρετα.Ο area 51 ας πουμε,λεει ευγενικα την γνωμη του το παιδι,μην τον φας. :devil:  Ευγενικος διαλογος ακομη και οταν διαφωνουμε.Σκεψου να μιλαγαμε για ομαδες η πολιτικα.Για τεχνολογια μιλαμε,σιγα το σπουδαιο πραγμα.

Δημοσ.

Σε καταλαβαίνω, αλλά πόσο καλοπροαίρετος είναι κάποιος, όταν κάνει τέτοιου είδους μονοδιάστατες, εμμονοληπτικές, αναληθείς κι εν τέλει αξιόμεμπτες  δηλώσεις?

Παντού λαμβάνουν χώρα τραγελαφικά γεγονότα, όχι μόνο σε αθλητικές ή/και πολιτικές συζητήσεις. ;)

Ευγενικός είμαι, γέμισα με '' το άνω post μου !!!  :rolleyes: 

* Ναι για τεχνολογία μιλάμε, αλλά τα χρήματα δε τα δίνουμε εμείς, συνεπώς θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Δημοσ.

O area51 δεν ειπε ψεμματα, ουτε υποστηριξε γενικα οτι οι 8πυρηνοι AMD ειναι αναλογοι των Pentium. Ειναι γεγονος οτι όσα παιχνιδια δεν εχουν γραφτει για να εκμεταλλευονται πολλους πυρηνες δεν αποδιδουν αναλογα καλα σε FX επεξεργαστες. Ο ts ζητησε μηχανημα για starcraft και για αυτο ακριβως του προτεινε.

Δημοσ.

Να παίξω στο φούλ το Starcraft 2 HoS που θα βγεί το Μάρτιο, να παίξω έστω αξιοπρεπώς σε Medium to High το Crysis 3 αλλά και το Simcity2013.

Νομίζω ότι είναι περιττό να αναφέρω ότι θα βλέπω και HD videos ή ότι ασχολούμαι και με το Photoshop τη στιγμή που έχω γράψει ότι θέλω να παίζω αυτά τα γαιδούρια από πάνω.

Αυτά έγραψε κι όχι μόνο για Starcraft.

Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος, που γνωρίζει έστω και λίγα για gaming, θα θεωρούσε τραγικό λάθος να στήσει κάποιος ένα pc μόνο και μόνο με βάση τις ανάγκες για ένα και μόνο ένα παιχνίδι.

Μη προσπαθείς να δικαιολογήσεις τ' αδικαιολόγητα, σε παρακαλώ.

Δημοσ.

Α έγινε χαμός εδώ...

Δεν ξέρω ποιόν ενδιαφέρει μια γενική σύγκριση μεταξύ 8320 και 3470. Αν ενδιαφέρεστε, ανοίξτε άλλο θέμα να το συζητήσουμε.

Ο φίλος ζήτησε πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Τα δεδομένα είναι τα εξής:

1) Κύρια χρήση gaming

2) Μπάτζετ 450 ευρώ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα είπα

-να ανεβάσει -αν μπορεί- το μπάτζετ στα 500 και να πάει στον 3470 + 7870

-αν δεν γίνεται με τίποτα αυτό να πάει σε 6300 και 7870.

Σταθερή λοιπόν η 7870. Νόημα δεν έχει να πάει σε 8320 γιατί:

-βγαίνει περίπου στα ίδια με τον 3470

-σε περίπτωση που πάει σε πιο δυνατή κάρτα ο 3470 θα αποδώσει καλύτερα σε μερικά παιχνίδια και το ίδιο σε άλλα

-και με αυτήν την κάρτα σε συγκεκριμένα παιχνιδια που έχει δηλώσει ότι τον ενδιαφέρουν ο 3470 θα αποδόσει πολυ καλύτερα.

Απλά είναι τα πράγματα και όλα τα παραπάνω έχουν την εξήγησή τους. Δεν τα βγάζει κάποιος από την κούτρα του. Δεν καταλαβαίνω πως μπλέκονται fanboys, reviews, benchmarks και συνομωσίες :)

ΥΓ. Όσο για την σύγκριση με τον pentium ήμουν πολύ συγκεκριμένος: Στο starcraft συγκρίνεται με τον pentium, όχι γενικά. Μάλιστα, εξήγησα και το γιατί αλλά με όλη αυτή τη φανατίλα μάλλον δε διαβάστηκε. Όποιος ενδιαφέρεται ας ανατρέξει σε προηγούμενα ποστ.

ΥΓ. 2 Μου κάνει εντύπωση που μερικοί θίγεστε λες και σας προσβάλανε. Ούτε οι μηχανικοί που σχεδιαζουν τους επεξεργαστές δεν κάνουν έτσι.

Δημοσ.

-αν δεν γίνεται με τίποτα αυτό να πάει σε 6300 και 7870.

Αυτό από που ξεφύτρωσε? Εγώ δεν διάβασα κάτι τέτοιο, μέχρι τώρα.

Εγώ απλά θα πω, ότι τα ισχνά επιχειρήματά σου κατερρίφθησαν ήδη από Millennium, benign κι ολίγον από με.

Μη συνεχίζεις να λες τα ίδια. Απλά δεν θέλω να μου προσβάλλουν τη νοημοσύνη έτσι βάναυσα με ''δήθεν'' ευγενικές απαντήσεις!

Δημοσ.

Εαν μου επιτρέπετε να παρέμβω στην ομολογουμένως διαφωτιστική αν και κατάτι έντονη συζήτησή σας αγαπητοί φίλοι:

Ζύγισα κάποια πράγματα και σκέφθηκα ως εξής:

1. Όταν παίρνεις πισί για gaming ή το παίρνεις απόφαση και τα σκας ή δεν τα σκας και περιμένεις να μαζέψεις το χρήμα που θες τη στιγμή που θες. Ως εκ τούτου, το όριο των 450€ αποφάσισα να είναι ενδεικτικό και όχι δεσμευτικό. Δηλαδη μην πάμε στα 700, αλλά και 500 να ναι δεν καίγομαι.

2. Ο φίλος που ανέφερε ότι το λογικό θα είναι να περιμένω να βγούν πρώτα τα παιχνίδια, ναι έχει δίκιο, τον ευχαριστώ για τη συμβουλή του και ακριβώς αυτό θα πράξω.

3. Ο ίδιος φίλος δημοσίευσε μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση. Αν και δεν είμαι πολύ ζεστός στο να μεταβώ ξανά στο στρατόπεδο της AMD (ήμουν επι Athlon XP) και για πρώτη φορά σε αυτό της ΑΤΙ (ήμουν μόνο Nvidia), ομολογώ ότι εδώ έχουμε κρίση και οι φανμποισμοί μου δεν είναι υπεράνω της τσέπης μου.

4. Βάση των ανωτέρω, θα ήθελα να ρωτήσω τους αγαπητούς φίλους και χωρίς ίχνος ή θέληση αυθάδειας από μέρους μου, αφού θα σπρώξω το υπάρχον hw στα 120-140€ , γιατί να ήθελα να πάρω τον 3470 ή τον 8320 και να μην δώσω λίγα λεφτά παραπάνω και να πάω στον 8350 και να βάλω 16GB μνήμης για να με κρατήσει το πισί καμια διετία μέχρι να μπουμε στους νεους Intel και τις DDR4 ram;

Πόσο να βγεί; 550; Ας βγεί. Δεν είναι πολύ μακριά από τα 450 και με τα 140 της απόσυρσης θα ξοδέψω μόνο 390.

Τι λέτε;

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...