Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, έχω αυτή τη μητρική http://uk.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4213#sp  η οποία παίρνει 4 μνήμες RAM, όμως στο εγχειρίδιο λέει ότι πρέπει να ρυθμίσω στο BIOS το Dual-Channel και για να γίνει αυτό πρέπει να κάνω αναβάθμιση στο BIOS (την οποία και έκανα). Οι δύο υποδοχές είναι DDR2 και οι άλλες δύο DDR3 και θέλω να αγοράσω δύο μνήμες DDR3 στα 1333 Mhz. Όμως δεν είμαι σίγουρος αν θα δουλέψει το dual-channel, τι να κάνω;;;;

Δημοσ.

Ναι λέει επίσης ότι πρέπει να αναβαθμίσω το BIOS (το οποίο έχω ήδη αναβαθμίσει). Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω ήδη βάλει 4 Gb ddr2 800Mhz RAM.

Δημοσ.

Μόλις κατέβασα το Αγγλικό manual από το link που έβαλες και δεν λέει πουθενά κάτι τέτοιο. Εν αντιθέσει λέει (κεφ. 1-4, σελ -11):

Populating DDR2 and DDR3 memory modules simultaneously is not supported. To ensure memory compatibility, be sure to use the memory modules on the memory support list at GIGABYTE's website.

(θα με ενδιέφερε όμως να έγραφες ακριβώς τι γράφει εκεί που το διαβάζεις ή να τραβήξεις μια φώτο και να την ανεβάσεις)

Στα λίγα που ξέρω ο καημένος δεν το έχω ξανασυναντήσει ποτέ. Προτού ποστάρω έψαξα ξανά μπας και έχουν αλλάξει τα κόζια και δεν το πήρα χαμπάρι. Και δεν έχουν αλλάξει, ΔΕΝ μπορείς να χρησιμοποιείς συγχρόνως DDR2 & 3.

Στην απίθανη περίτπωση που μου έχει ξεφύγει και όντως μπορείς, ΔΕΝ θα στο συνιστούσα. Εδώ παιδεύεσαι πολλές φορές να ταιριάξεις δυο ίδια στικάκια DDR3 και έχεις θέματα.... Που να το κάνεις με ανάμικτα.! Θα φας πολύ BSOD...

• Like 3
Δημοσ.

παιδιά σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σας αλλά όντως δεν γίνεται, τουλαχιστον μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω ddr3 μνήμες φτηνές και επίσης θέλω να μου πείτε αν οι gddr5 κάρτες γραφικών είναι συμβατές για παράδειγμα αυτή http://www.multirama.gr/products/product?pid=0699509&catid=020300 . Σας ευχαριστώ που μου απαντήσατε. :)

Δημοσ.

:) Δεν έχει καμία σχέση η GDDR5 της VGA με την DDR RAM. Άλλη τεχνολογία... Αλλά δεν σε ενδιαφέρει κιόλας. Η VGA μπορεί να έχει ότι GDDR θέλει/ Δουλεύει ανεξάρτητα.

Για πόση DDR3 ενδιαφέρεσαι? Αλήθεια γιατί δεν σου φτάνουν τα 4GB?

Δημοσ.

μου φτάνουν και μου περισσεύουν απλώς λέω να κάνω κι εγώ μια αναβαθμισούλα στα 8Gb, και επίσης με ενδιαφέρει και η κάρτα γραφικών που ανέφερα παραπάνω που νομιζω κάνει ανετα για τον υπολογιστή μου

Δημοσ.

Αν πιστεύεις ότι με 8GB ο υπολογιστής σου θα πηγαίνει καλύτερα, λάθος το πιστεύεις. Τα Windows μέχρι 4GB εκμεταλλεύονται πραγματικά. Εκτός αν χρησιμοποιείς εξειδικευμένα προγράμματα που θέλουν μνήμη.

Η παραπάνω κάρτα είναι για απλή καθημερινή χρήση. Δεν έχει να σου προσφέρει οτιδήποτε παραπάνω από αυτά που κάνεις με αυτήν που έχεις ήδη.

Καλό είναι βέβαια να έλεγες και όλο τον υπολογιστή σου

Δημοσ.

Το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πράγμα που έχεις να αναβαθμίσεις στο PC σου είναι η RAM. Για τα άλλα το συζητάμε αν θες. Σίγουρα πάντως δεν αξίζει να πας από 9600GT σε GT630.

Και όπως σωστά λέει ο Mil εξαρτάται την χρήση. Για Gaming θες σημαντικές αλλαγές. Για web-browsing, office είσαι μια χαρά.

Μόνο για HD Decoding Θα σου έλεγα να το σκεφτόσουν για αλλαγή με παρόμοιου επιπέδου VGA, αλλά καλύτερα AMD σε αυτήν την κατηγορία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...