pOLoS Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 αν η apple δεν ήταν αμερικάνικη εταιρεία θα βγάζανε ποτέ τέτοια απόφαση;
qsis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 αν η apple δεν ήταν αμερικάνικη εταιρεία θα βγάζανε ποτέ τέτοια απόφαση;Δεν αφορα μονο τα μήλα η απόφαση και δε νομίζω καν να ενδιαφέρεται η apple Οι πάροχοι είναι οι κερδισμένοι 1
dali13gr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Φυσικά δεν νομίζω να σου περνάει από το μυαλό ότι κάποιος πληρώνει το πάγιο γιατί χρησιμοποιεί τον χρόνο ομιλίας και το Ίντερνετ; Όλοι κάνουν δυο χρόνια συμβόλαιο για να πάρουν ένα smartphone ε; Κάποιοι το κανουν και για να πάρουν smartphone, κάποιοι μπορεί όντως να χρησιμοποιούν και τα λεπτά , το θέμα είναι ότι δωρεάν συσκευές ΔΕΝ υπάρχουν όπως ελεγες και σε άλλο θρεντ Τις χρυσοπληρωνεις κανονικά Όποιος κάνει συμβόλαιο για να πάρει τη συσκευή θεωρώντας το πάγιο δόσεις για τη συσκευή, κακό του κεφαλιού του. Είναι φαινόμενο που παρουσιαζόταν στην Ελλάδα κατά κόρον παλαιότερα και το γνωρίζω από πρώτο χέρι μιας και αυτή είναι η δουλειά μου.Οι δωρεάν συσκευές τις οποίες ανέφερα σε άλλο θέμα ήταν σε αντιδιαστολή με το ό,τι ισχύει στην Ελλάδα. Όταν εδώ με πάγιο 60€ για 2 χρόνια πληρώνεις 500€ τη συσκευή και έξω με 40$ πάγιο παίρνεις 200$ τη συσκευή, ισοδυναμεί με "δωρεάν". Φυσικά μιλάμε λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι το πακέτο που επέλεξες να πληρώνεις για 2 χρόνια, το χρειάζεσαι και δεν το κάνεις απλά για να πάρεις τη συσκευή. Δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική γιατί και στη δουλειά μου πάντα προτρέπω κάποιον να κάνει πρόγραμμα που χρειάζεται και όχι αυτό που του δίνει επιδότηση. Εγω πάλι μέχρι ένα σημείο το βλέπω λογικό και εξηγώ: Σου δίνουν ένα iPhone με 199$ (μην ξεχνάτε ότι εκεί δίνουν ακόμα τρελές επιδοτήσεις) το υπόλοιπο πόσο το γλυτωνεις. Οι εταιρίες αυτο δεν το κάνουν απο την καλή τους τη καρδιά. Μεσα απο τους λογαριασμούς σου θα βγάλουν και την επιδότηση και επιπλέον κέρδος. Αν εσύ βάλεις άλλης εταιρίας κάρτα μεσα μειώνεται το κέρδος τους (δεν θεωρώ ότι μπαίνουν μεσα αλλα σίγουρα μειώνεται το κέρδος τους) Οπότε λογικό είναι. Ξέρεις απο την αρχή ότι αγοράζεις κλειδωμενο Κινητο και επίσης μπορείς να αγοράζεις σκέτη συσκευή απλά πολύ πιο ακριβά. Αν θέλεις και επιδότηση τρελή και Ελευθερια να κανείς ότι θέλεις νομίζω πως θέλεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτατο απλά. Edit. Οσο για το παράδειγμα με την τηλεόραση αν βγει το mega πχ και σου πει : μεγαλε πάρε αυτή την 40αρα 3D led Samsung με 100€ αντί για 600€ αλλα θα βλέπεις μόνο εμάς και εσύ την πάρεις εσύ φταις όχι το mega. Για να σου δωσουν ενα iphone με 200$ το περνεις με 2ετες συμβολαιο στα 40$ (ισως και παραπανω) κατι που γινεται και στην Ελλαδα. Το χρησιμοποιησεις δεν το χρησημοποιησεις, ακομα και εταιρια να αλλαξεις αυτα θα τα πληρωσεις οποτε ετσι θα πληρωθει η εταιρια το υπολοιπο ποσο του κινητου και θα σε εχει δεσμιο για 2 ετη σιγουρα.Αν μετα θελεις να αλλαξεις???? το πετας επειδη το πηρες 200$ και ξαναδινεις αλλα 200? φανταζεσαι να παρεις ενα π.χ. Vodafone Iphone κλειδωμενο και να διαπιστωσεις οτι δεν εχεις καλα καλυψη δικτυου. Καλεισε μετα να αλλαξεις και εταιρια και κινητο γιατι απλα η εταιρια δεν ηταν ικανη να σε καλυψει.... Δεν υπάρχουν πουθενά οι τιμές που λες στην Ελλάδα. Και όταν κλείσουν τα δυο χρόνια το ξεκλειδώνεις επίσημα από την εταιρεία και το πουλάς 300$ και παίρνεις το καινούργιο τζάμπα. Απλό.Έτσι, τα δίκτυα έχουν σταθερή πελατεία και προσπαθούν να κερδίσουν πελάτες με καλύτερες υπηρεσίες, βελτίωση δικτύου, καλύτερη εξυπηρέτηση. Ενώ εδώ που δεν λειτουργεί έτσι, κάνει ο άλλος φορητότητα στη Wind γιατί δίνει τρελή επιδότηση και μετά από ένα μήνα θέλει να φύγει γιατί ανεβαίνει στην ταράτσα να πιάσει σήμα... 2
Theo_Mich Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 ωρες ωρες απορω με τα μελη του insomnia αλλα και τους διαχειριστες . μεσα σε 3 σελιδες ολοι λετε τα ιδια πραγματα . απο 15 φορες σχεδον γιατι πολυ απλα δεν διαβαζετε τι στο καλο εχει γραψει ο προηγουμενος απο εσας . βεβαια αυτο σημαινει οτι ουτε το μυνημα μου θα διαβασετε αλλα δεν πειραζει θα κανω μια προσπαθεια . τελος προς τους διαχειριστες . υπαρχει κανεις που να διαβαζει τα θεματα και γενικα τι γραφει ο καθενας απο κατω . τετοιο μπαχαλο δεν εχω ξαναδει σε φορουμ . τα πραγματα ειναι απλα . σταματηστε να συγκρινεται ελλαδα με ηπα . δλδ παγια και ποιοτητα και προσφορες ελλαδας με αυτες της αμερικης . ο thresh γραφει ( οπως τον γραψατε ) οτι : διότι τα περί 80€ παγίου (δλδ 107.71$) στην Αμερική πχ για iPhone 5 δεν ισχύουν...με 40$ (29.71€) unlimited talk&text και 1GB το μήνα, παίρνεις το iPhone 5 με 199$ (147.8€) στην AT&T για παράδειγμα...ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ . ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ οτι να ναι και να γραφεται απλα για να λετε οτι γραφετε σε καποιο foroum . δεν περιμενα οτι το insomnia μπορει να γινει τοσο κουραστικο . τελος του rage .
timekeeper Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Σαν να αγοράζεις τηλεόραση και να σου επιβάλλουν την προβολή ενός μόνο καναλιού... Από την στιγμή που αγοράζεις τηλεόραση δεν έχει καμιά σημασία η "ελευθερία" να επιλέγεις κανάλι... 1
norms Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Θα ήταν κανατοητό να απαγορεύεται για όσο χρόνο διαρκεί το συμβόλαιο που επιδοτεί τη συσκευή. Αλλά μετά είναι δική σου και θα πρέπει να μπορείς να την κάνεις οτι θέλεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Θα ήταν κανατοητό να απαγορεύεται για όσο χρόνο διαρκεί το συμβόλαιο που επιδοτεί τη συσκευή. Αλλά μετά είναι δική σου και θα πρέπει να μπορείς να την κάνεις οτι θέλεις. να υποθέσω ότι δεν έχεις διαβάσει το topic?
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 να υποθέσω ότι δεν έχεις διαβάσει το topic? να εισαι σιγουρος...
Directx Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Πάντως όταν στα μέσα της δεκαετίας του '90 πήρα (εδώ στην Ελλάδα) την πρώτη μου συσκευή, είχα ενημερωθεί ότι θα ήταν κλειδωμένη για ένα διάστημα στο δίκτυο που ήμουν συνδρομητής, με την συμπλήρωση του διαστήματος αυτού (ίσως να ήταν 6 μήνες μπορεί περισσότερο -δεν θυμάμαι πια) ζήτησα κωδικό ξεκλειδώματος από το δίκτυο και την ξεκλείδωσα κανονικά. Ποτέ δεν ένιωσα ότι με δεσμεύει η εταιρία ή ότι με εκμεταλλεύεται κλπ. ήξερα από την αρχή τους κανόνες, υπήρξα και εγώ συνεπής και εκείνη μαζί μου. Έκτοτε απλά φροντίζω να αγοράζω (όταν μου το επιτρέπουν τα οικονομικά μου φυσικά) ξεκλείδωτες συσκευές επωμιζόμενος το κόστος της αγοράς τους, δίχως να έχω "νταβάδες" στο κεφάλι μου. Απλά πράγματα.
pournaras Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) να υποθέσω ότι δεν έχεις διαβάσει το topic? Να υποθεσω οτι πρεπει να σταματησεις να υποθετεις Συνηθως η αντιδραση προερχεται απο την αναγνωση μονο της κεφαλιδας του τοπικ (αντε και 2-3 σειρες απο το πρωτο ποστ), σε συναρτηση με την επιθυμια να παρει καποιος ενα γαματο κινητο με επιδοτηση και υψηλο παγιο (και μετα να βαλει μεσα την καρτα του whats up να μιλαει με τη γκομενα). Αν υπηρχε η ελαχιστη σκεψη, θα ειχαν δει οτι ενα κινητο με επιδοτηση, απευθυνεται σε ατομα που ουτως η αλλως θα καταναλωναν αυτο το παγιο (πολλες φορες και πολυ παραπανω), οποτε στην τελικη του βγαινει σχεδον τζαμπα η συσκευν. Για ατομα που απλα θελουν να παρουν κινητο, εχοντας την επιδοτηση σε μορφη δανειου, λογικο ειναι να τους πειραξει. Βεβαια οταν αρχισουν να ερχονται κι εδω τα simless (ηδη κυκλοφορουν στις ηπα, ειδα ηδη ενα αηφονι 4 αγορασμενο φτηνα απο ebay, ο τυπος τραβαει τις κ@λοτριχες του), τοτε δε θα εχουν σημασια αυτα, διοτι δε θα μπορεις να βαλεις σε επιδοτουμενο κινητο καρτουλα whats up. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2013 από pournaras 1
nfsmw_gr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Αμα το πανε εδω το θεμα με ολο αυτο περι ξεκλειδωματος να ειναι ενα βημα του σχεδιου την γ@μησαμε....http://shkspr.mobi/blog/2012/05/the-sim-less-phone-is-coming-and-it-should-scare-the-shit-out-of-you/
pournaras Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Αμα το πανε εδω το θεμα με ολο αυτο περι ξεκλειδωματος να ειναι ενα βημα του σχεδιου την γ@μησαμε.... http://shkspr.mobi/blog/2012/05/the-sim-less-phone-is-coming-and-it-should-scare-the-shit-out-of-you/ Πως ακριβως;
damastes Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 τις ποινές τις είδατε; 500,000$ ή/και 5 χρόνια φυλάκιση. 1
ektor7 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 τις ποινές τις είδατε; 500,000$ ή/και 5 χρόνια φυλάκιση.Ποινές που χαϊδεύουν!Ηλεκτρική καρεκλα και να τους ρίχνουν σε ομαδικούς τάφους,όπως και την οικογένεια,φίλους και γνωστούς,που συγκαλύπτουν το στυγερο,αυτό έγκλημα του ξεκλειδωματος! Αυτοί,δεν είναι ανθρωποι,είναι ΤΈΡΑΤΑ!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα