patagos7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Καλημερα σε ολους! παρακατω παραθετω το προβλημα που αντιμετωπισα ελπιζω να υπαρχει λυση να ειναι κατι απλο γιατι εχω μεινει ταπι και ψυχραιμος που λενε ... ενας φιλος φευγει εξωτερικο και μου ζητησε σαν χαρη να του φτιαξω το χαλασμενο του πισι... αυτος ο υπολογιστης ειχε μητρικη ms-7046 socket lga775 intel pentium 4 3,40GHz ενας τεχνικος που το ειδε εβγαλε ενα κοστουμι 190 ευρω!!!! ειχε μονο την μητρικη καμενη... ψαχνοντας λοιπον στο ιντερνετ γιατι ξερω πως ο συγκεκριμενος τεχνικος τσιμπαει αρκετα τις τιμες.. βρηκα μια μητρικη που πιστευα θα εκανε δουλεια αγορασα την asrock G41M-VS3 R2.0 μαζι πηρα και μια ραμ 4gb DDR3 εκανα τις συνδεσεις των καλωδιων οκ με βαση το manual(εκτως απο αυτα που υπαρχουν στο μπροστινο πανελ) αλλα ενω τα ανεμηστιρακια δουλευουν ολα οκ οπως και τα DVD δεν δειχνει σημεια ζωης,ουτε καν τα φωτακια του PWBTN αναβουν...δεν ανοιγει η οθονη καθολου..εβγαλα την παλια του καρτα εβαλα μια 6Μηνων που εχω DDR3 1 gb αλλα παλι τιποτα...δοκιμασα τον επεξεργαστη σε αλλη μητρικη δουλευει μια χαρα...εαν μπορειτε να βοηθησετε θα το εκτιμουσα αφανταστα μιας που ηθελα να κανω την χαρη στο φιλο που φευγει... ρωτηστε οτι θελετε απο λεπτομεριες αυριο αν θελετε ανεβαζω και φωτογραφιες να δειτε τις συνδεσεις...αλλα δεν νομιζω να εχω κανει λαθος... σκεφτομαι οτι μπορει να φταιει η ραμ...(εαν παιζει σημασια που ειναι μονη στα 4gb..μετα σκεφτηκα μηπως ειναι το τροφοδοτικο... ΔΕΝ ΞΕΡΩ και εχω απελπιστει λιγακι... ευχαριστω εκ των πρωτερον!!!
salonika91 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Οι ραμ ειναι καινουργιες?Ειναι ddr3 ετσι? Παιζει να παιζει ασυμβατοτητα ραμ με μητρικη.Δηλ αν ειναι σχετικα καινουργιες να μην τις δεχεται η μητρικη επειδη ειναι παλια και ασ ειναι ddr3
spirosd2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 η μητρική έχει ενσωματωμένα γραφικα δοκιμάσες να το δουλεψεις χωρις την κάρτα γραφικων; Γιατί πολλές μητρικες θέλουν πρώτα να ενεργοποίεις απο το bios την pci-express και μετά να βάλεις την κάρτα..
patagos7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 χαιρομαι για την αμεση βοηθεια παιδια...απαντω λοιπον...ραμ ειναι dd3(και ραμ και μητρικη ολοκαινουριες) πως μπορω να δω εαν ειναι συμβατη η οχι??για να κοιταξω μηπως καταφερω και βρω αλλες να δοκιμασω...δεν δοκιμασα αυτο που λες φιλε χωρις την καρτα...θα το κανω αυριο και θα σου πω...και αν δεν αλλαξει κατι τοτε τι αλλο να φταει... (προλαβαινω καταστασεις γιατι δεν ξερω αν σε βρω μεσα να σε ρωτησω )τα βασικα καλωδια που πρεπει να ειναι συνδεμενα για να λειτουργησει ο υπολογιστης ποια ειναι? Το ATX 20πινο, το 4πινο που δινει στον επεξεργαστη ρευμα, οι σκληροι δισκοι, τα DVD και το power button που χρειαζεται για να αναοιξει σωστα?να ειναι το τροφοδοτικο δεν παιζει σωστα..αν υπηρχε προβλημα δεν θα εμπαιναν σε λειτουργεια σκληροι DVD φουρφουρια κλπ...η μητρικη ειναι οπως την παρελαβα σημερα!!! δεν γνωριζω εαν χρειαζεται τιποτα κολπα με τα jumpers και εδω θα χρειαστω βοηθεια... παντως ευχαριστω διπλα κυριως και για την συγκεκριμενη ωρα...βλεπετε εχω χασει τον υπνο μου σημερα...αν δεν λυθει το προβλημα θα σκασω!!
spirosd2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 να συνδέσεις το καλώδιο της οθόνης πίσω στην μητρικη και εχε πάνω μόνο επεξεργάστη ραμ και τίποτα άλλο να δεις αν bootαρει το σύστημα για αρχή και μέρα βάζεις τους δίσκους και τα υπόλοιπα.
patagos7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 ευχαριστω spirosd2008 επειδη ομως δεν αντεχω θα το δοκιμασω ευθης αμεσως να σου πω !!
salonika91 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Site: http://www.asrock.com/mb/memory/G41M-VS3%20R2.0.pdf">Oi ram που ειναι επισημα συμβατες Αν δεν αναφερει τις δικιες που δεν παει να πει πως σιγουρα δεν ειναι συμβατες. Το καλυτερο ειναι να δοκιμασεις αλλες
spirosd2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Site: http://www.asrock.com/mb/memory/G41M-VS3%20R2.0.pdf">Oi ram που ειναι επισημα συμβατες Αν δεν αναφερει τις δικιες που δεν παει να πει πως σιγουρα δεν ειναι συμβατες. Το καλυτερο ειναι να δοκιμασεις αλλες Τα κοίταξα και εγώ το πιθανότερο ειναι να μην ειναι στην λίστα γιατι έχει μόλις 2 συμβατά μοντέλα των 4gb αλλα όπως λες αυτο δεν σημαίνει ότι δεν ειναι συμβατές. Αμα δεν ξεκινάει παλι τότε ειναι θέμα ραμ σίγουρα.
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Τελικά ήταν καλή η τιμή του τεχνικού προφανώς.Γιατί η χειρότερη τιμή είναι αυτή που πληρώνεις και τελικά δεν παίζει. Και οκ να τους υποκαταστήσουμε όλοι γνώστες η μη,αλλά καλό είναι ν'ανοιγουμε το manual πριν και να διαβάζουμε λίγο. Στην σελίδα 8 σου γράφει με μεγάλα γράμματα CAUTION ! που σημαίνει ότι μπορεί να κάνεις ακόμα και ζημιά αν δεν το λάβεις σοβαρά υπ.οψην σου αυτό που σου γράφει μετά στην σελίδα 20 είναι ότι για να δουλέψει η 1333 μνήμη πρέπει να επιλέξεις το σωστό fsb απο τα Jumper.Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από αυτό .. στα πόσα mhz είναι και το jumperaki είναι στην σωστή θέση ?
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Για τις μνήμες που εναλλάσσει ρωτάω και για το γεγονός ότι έχει φτάσει στο σημείο να πατήσει το κουμπί ν'αναψει αλλά δεν έχει διαβάσει ακόμα το κεφάλαιο με τα Jumpers όπως μας λέει.
spirosd2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 το fsb jumber έχει δύο επιλογές χρειάζεται να το μετακινήσεις μόνο σε περίπτωση επεξεργαστή με fsb1333 σελ.21
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Το ίδιο λέμε αλλά αφού δεν ανάβει είναι το πρώτο που πρέπει να ελέγξει σε πια θέση είναι.
spirosd2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Ναι συμφωνώ, ας μας πει αν πήρε μπρος το μηχάνημα με τα ενσωματωμένα γραφικά γιατί εγώ κάνα δύο παλιές asrock που έχω δοκιμάσει ήθελαν πρώτα να μπεις έτσι και από το bios να ενεργοποιήσεις την pci-express, και ας πει και ακριβώς ποιες μνήμες έχει πάρει και αν έχει διαθέσιμες κάποιες άλλες έστω για δοκιμή. 1
patagos7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 αυτο το διαβασα και εγω. ο επεξεργαστης που φοραω πανω τωρα ειναι core 2 quad q 6600 που ειναι 1066Mhz ο αλλος που φορουσε και που θα μπει μονιμα θα ειναι ο pentium 4 630 που δουλευει απ οτι καταλαβα με μνημη στα 800Mhz η ραμ που εχω οντως ειναι στα 1333 αρα δεν κανει...ουτε τα jumpers πειραζω υποθετω... το βρηκαμε λοιπον πιστευω το κολλημα...εγω ειπα να προσπαθησω να το φτιαξω και με την βοηθεια σας πιστευω πως θα τα καταφερω η αλλιως θα μαθω πολλα παλι χαρη σε εσας... οτι πιστευω πως μπορω να το κανω μονος η με βοηθεια θα το κανω...μ'αρεσει να μαθαινω...δεν ειμαι τυπος που θα του χαλασει κατι και θα το παω κατευθειαν να το φτιαξουν αλλοι...εχω γλυτωσει πολλα λεφτα ετσι,πολλα ομως πραγματικα... μνημη corsair 1x4Gb xms ddr3(ο τεχνικος μου την προτεινε κιολας )δεν δουλεψε τιποτα ουτε με τα ενσωματωμενα γραφικα...μαλλον φταιει οντως η ραμ... αλλες dd3 δεν εχω...αλλα αν δεν κανει η ραμ τοτε πιστευω το βρηκαμε το προβλημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα