Βρύσης Λάζαρος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2003 Λοιπόν. Έχω τη μητρική QDI Advance 10T με το chipset της VIA Apollo pro 133T και έναν pentium III στα 800 με δίαυλο στα 133Mhz. Για λειτουργικό έχω τα WIndows XP Professional. Το πρόβλημά μου εντοπίζεται στο DVD Pionner 116 (16-40) και συγκεκριμένα οτι δε μπορώ να ενεργοποιήσω το DMA για αυτην την συσκευή! Απο το BIOS έχω στο DMA την επιλογή AUTO (μπορείς να βάλεις ΑUTO η DISABLED) και στη διαχείρηση συσκευών των windows την επιλογή DMA εαν είναι διαθέσιμο. To πρόβλημα είναι οτι δεν εχω DMA στα windows λεέι οτι είναι σε PIO mode. Το DVD το έχω secondary master. secondary slave έχω ένα cd-r της sony 40πλης που δουλέυει κανονικά και με το DMA ενεργοποιημένο. Το θέμα είναι οτι κάνει κολλήματα σε ταινίες dvd λογω του DMA και γενικά είναι αργό. Το ΄πρόβλημα το χω εδώ και ένα χρόνο, δεν ασχολήθηκα αλλα πριν ένα μήνα εφτιαξε απο μόνο του!!! και δούλευε τζι τζι για καμια βδομάδα. Εγω δε θυμάμαι να έκανα καμια ρύθμιση και ούτε εγκατέστησα κανένα πρόγραμμα. Και εκεί που ήμουν χαρούμενος επειδή είχε φτιάξει μόνο του ξανά τα ίδια, χωρίς παρέμβαση. Δηλαδη παραξενεύομαι. Κάθε σας βοήθεια με ευχαρίστηση!
adams Δημοσ. 13 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2003 Καλως ορισες στο forum Πας control panel -system-device manager-ide ata controlers- πας στο secontary και τον κανεις unistall .. κανεις restart και λογικα θα δεις το dvd σου να εχει ενεργοποιημενο το dma
accipio Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Έτσι όπως το λέει ο adams... το έπαθα κι εγώ δύο φορές και το κόλπο αυτό έπιασε και τις δύο.
Papajohn Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 Kala exo (ixa! hehe) idio sistima ke ixa to provlima afto prin dio xronia! Ke mexri na thimitho pos to xa lisi diavasa tin apadisi tu adams! Akrivos afto! Papajohn
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.