Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Με ενδιαφέρει πρόγραμμα που να διαφράφει τα trash αρχεία και να καθαρίζει τα remaining processes από unistallations και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να πηγαίνει καλύτερα ένα σύστημα.

Θα το εγκαταστήσω σε γραφείο.

Καμιά καλή ιδέα;

• Moderators
Δημοσ.

Υπαρχουν μπολικοι uninstallers που μπορεις να χρησιμοποιησεις.

Για παραδειγμα Revo Uninstaller

Ενα δωρεαν προγραμμα για αυτοματοποιημενο καθαρισμο temp files κλπ, ειναι το CCleaner

• Like 3
Δημοσ.

Σωστα τα παραπανω.Επισης για καθαρισμο μητρωου υπαρχουν τα:RegZooka, ARO2012, WinASO Registry Optimizer και πολλα αλλα.

Δημοσ.

Πριν από οποιαδήποτε ενέργεια καθαρισμού να δημιουργείς ένα restore point σε περίπτωση πού κάτι πάει στραβά να μπορείς να διορθώσεις το σφάλμα γενικά τα προγράμματα σαν το ccleaner κτλ θέλουν προσεχτική χρήση    

• Moderators
Δημοσ.

Σωστα τα παραπανω.Επισης για καθαρισμο μητρωου υπαρχουν τα:RegZooka, ARO2012, WinASO Registry Optimizer και πολλα αλλα.

Θα προτεινα να μην γινει χρηση κανενος απο τα παραπανω ή οποιουδηποτε αντιστοιχου προγραμματος "καθαρισμου", "defragment", "compact" της registry. Δεν βοηθα πουθενα και εαν εχει αντικτυπο στο συστημα, θα ειναι αρνητικος.
  • Like 1
Δημοσ.

Επίσης δοκίμασε το Advanced  System Care. Έχω τη δωρεάν έκδοση και το βρίσκω ικανοποιητικό

Δημοσ.

Θα προτεινα να μην γινει χρηση κανενος απο τα παραπανω ή οποιουδηποτε αντιστοιχου προγραμματος "καθαρισμου", "defragment", "compact" της registry. Δεν βοηθα πουθενα και εαν εχει αντικτυπο στο συστημα, θα ειναι αρνητικος.

Gi0, μπορεις να μου εξηγησεις γιατι, επειδη αυτο το εχω ακουσει και απο αλλον αυτο.Αν ειναι αρνητικο τι αλλο προτεινεις για πληρη απεγκατασταση ενος προγραμματος χωρις καταλοιπα;Σε ρωτω γιατι δεν ξερω.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Gi0, μπορεις να μου εξηγησεις γιατι, επειδη αυτο το εχω ακουσει και απο αλλον αυτο.Αν ειναι αρνητικο τι αλλο προτεινεις για πληρη απεγκατασταση ενος προγραμματος χωρις καταλοιπα;Σε ρωτω γιατι δεν ξερω.

Καποιον uninstaller ο οποιος σου εμφανιζει καθε σταδιο της διαδικασιας απεγκαταστασης και περιμενει την εγκριση σου για καθε βημα του. Προσωπικα χρησιμοποιω τον Revo Uninstaller, ο οποιος πληρει ολα τα παραπανω.

That said, το registry κομματι ενος uninstaller εχει μια μικρη διαφορα με ενα registry fixer/optimizer/you name it. Ο uninstaller θα συνδυασει το συγκεκριμενο προγραμμα που κανεις απεγκατασταση με τυχον εγραφες του στη registry και θα σου προτεινει τι νομιζει πως μπορει να αφαιρεθει, σε σχεση παντα με το συγκεκριμενο προγραμμα. Ο fixer/optimizer/κλπ θα "ορμησει" στη registry συμφωνα με τα δικα του, αυθαιρετα κριτηρια και οποιον παρει ο χαρος.

Πρακτικα, καμια απο τις δυο οικογενειες προγραμματων (μιλαω παντα για το registry κομματι των uninstallers) δεν προσφερει βελτιστοποιηση της ταχυτητας του συστηματος ή οτι αλλο fancy υποσχονται. Μια "φουσκωμενη" registry δεν επιβαρυνει τα Windows. Μια μπερδεμενη registry μπορει να τα στειλει στην κολαση.

Για να μην καταντησει σεντονι η απαντηση, μπορεις ανετα να μην ασχοληθεις με το registry κομματι και των uninstallers, δεν θα επηρεασει αρνητικα το συστημα σου. Ο μονος λογος να ασχοληθεις ειναι, π.χ. να μην θελεις το ταδε προγραμμα που εκανες εγκατασταση και στη συνεχεια απεγκατασταση, να "θυμαται" σε 4 μηνες που θα βαλεις νεα εκδοση του, τα settings που ειχες την τελευταια φορα που το χρησιμοποιησες. Ή το trial που χρησιμοποιησες για 29 μερες, να παει στο 0. Και παει λεγοντας, φανταζομαι καταλαβαινεις τη λογικη.

Kαι να πω και το τυπικο, απλοικο επιχειρημα: Εαν πεντε κλικς και σβησιμο μερικων keys απο τη registry εκαναν τα Windows να πετανε/να ειναι λιιιιγο καλυτερα/να μην κολλανε, η πρωτη που θα το εφαρμοζε θα ταν η ιδια η Μicrosoft για δικο της οφελος.

Επεξ/σία από Gi0
  • Like 1
Δημοσ.

Να προσθέσω εδώ ότι σε ένα μη συντηρημένο σύστημα, ένας μη intrusive registry cleaner (όπως αυτός το CCleaner) κάνει καλό μερικές φορές. Αλλά, και πάλι δεν σημαίνει ότι το τρέχουμε κάθε τόσο και λιγάκι.

Κατά τ'άλλα, ότι είπε ο Gi0 από πάνω.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ Gi0 για την γρηγορη απαντηση και εσενα lexmark και απο εδω και περα δεν θα χρησιμοποιω και εγω τους registry cleaners.Χρησιμοποιω και εγω Revo Unistaller και CCleaner για απεγκατασταση προγραμματων και σβησιμο temp αρχειων.θα κανω τωρα κιολας απεγκατασταση των registry cleaners που εχω.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά έχω έαν πρόβλημα με το partition των Win7. Μένει συνεχώς από χώρο.  ΟΚ ξέρω ότι δεν το κάνω συντηρηση όποτε καιόσο θα έπρεπε, αλλά είναι γελοίο.  Με λίγο ψάξιμο είδα ότι ένας από τους ενόχους είναι ο γνωστός ύποπτος C\Users\(user)\AppData\Local\Temp που έχει φτάσει αισίως το 1.5g.  Επίσης υπάρχει και ο φάκελος C\Users\(user)\AppData\Local\Downloaded Installations που δεν έχω ιδέα τί είναι και αν πρέπει να φύγει, αλλά και αυτός έχει άλλο μισό g μέσα.  Τέλος στο ίδιο directory (Local) βλέπω 1-2 φακέλους από προγράμματα που δεν έχω πιά.  Πώς ξέρω τί από όλα αυτά είναι ασφαλές, και πώς θα τα ξεφορτωθώ; Το ccleaner είναι ασφαλές ή θα μας μείνει το λαπτοπ στο χέρι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...