Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν το Τhomson tg585v7 μπορεί να χρησιμοποιήσω μόνο σαν switcher? Θέλω να το συνδέσω με ένα άλλο Τhomson tg585v7, το οποίο όμως μου παρέχει το Internet!  Δοκίμασα βλάζοντας μόνο την επιλογή του DCHP server αλλά δεν λειτούργησε, ήταν σαν να μην είχα Internet, μάλλον πρέπει να υπήρχε conflict με τις IP!

Ευχαριστώ για την προσοχή και τον χρόνο σας!

Δημοσ.

Θεωρητικά θα πρέπει να του κλεισεις το Routing, δεν ξερω ομως αν υπάρχει τέτοια επιλογή ώστε να το συνδεεις με μια ethernet στο αλλο router και οι αλλες 3 θυρες να λειτουργουν σαν switch. Επίσης πρέπει να κλείσεις και το DHCP στο router που θελεις να βαλεις ως switch ώστε τις IP να τις δίνει ο Router.

Αν το συνδεσεις απευθειας θα θελει ειτε στατικες εγγραφες για να γινει το routing είτε routing πρωτοκολλο για να παιξει και φυσικά διαφορετικά υποδίκτυα, δυνατοτητες που δεν νομιζω να δινει το tg585v7.

Δημοσ.

Ανακάλυψα ένα θέμα εδώ στο insomnia, που μου δίνει την απάντηση http://www.insomnia.gr/topic/425673-ρυθμιση-thomson-tg585-για-switch/?p=4379684! Άλλα αν το κλείσω το tg585v7(που θέλω να το χρησιμοποιώ σαν switcher) μετά δεν μπορεί να πάρει IP, και δεν έχω Internet σε όλο το δίκτυο μου!! Πρέπει να βάλω Manual τις σωστές IP ???

Δημοσ.

Ερώτηση, γιατί εξ αρχής να μην συνδεθείς με ethernet στο router που συνδέεται στο ιντερνετ;

Δεύτερον, θα πρέπει να ρυθμίσεις το router Που θες να έχεις μόνο ως switch, να δείχνει ως default gateway τον άλλο σου router (αυτόν με το ιντερνετ).

Αν κλείσεις το dhcp στο router Που θα κάθεται το pc σου, τότε θα πρέπει να βάζεις εσύ τις Ip. Αλλά γενικά δεν βρίσκω λόγο.. Το μόνο που πρέπει να κάνει αυτός είναι να δρομολογεί ότι πακέτο φεύγει για το ιντερνετ, προς τον άλλο router.

Γιατί όμως να παιδεύεσαι με αυτά, ενώ μπορείς απλά να ρίξεις ένα switchaki των 10 ευρώ πάνω στο αρχικό σου router και να κάνεις τη δουλειά σου;

Δημοσ.

Ερώτηση, γιατί εξ αρχής να μην συνδεθείς με ethernet στο router που συνδέεται στο ιντερνετ;

Δεύτερον, θα πρέπει να ρυθμίσεις το router Που θες να έχεις μόνο ως switch, να δείχνει ως default gateway τον άλλο σου router (αυτόν με το ιντερνετ).

Αν κλείσεις το dhcp στο router Που θα κάθεται το pc σου, τότε θα πρέπει να βάζεις εσύ τις Ip. Αλλά γενικά δεν βρίσκω λόγο.. Το μόνο που πρέπει να κάνει αυτός είναι να δρομολογεί ότι πακέτο φεύγει για το ιντερνετ, προς τον άλλο router.

Γιατί όμως να παιδεύεσαι με αυτά, ενώ μπορείς απλά να ρίξεις ένα switchaki των 10 ευρώ πάνω στο αρχικό σου router και να κάνεις τη δουλειά σου;

Είπα να χρησιμοποιοήσω το router γιατί κάθεται και δεν το χρησιμοποιώ! Μετά από αυτό το σκέφτομαι να αγοράσω ένα switch των 10€!

• Το πρώτο ερώτημα δεν το καταβαίνω, αφού είναι συνδεμένο με το router που μου δίνει το internet!
  • Και στο δεύτερο ερώτημα μέσα από το web interface δεν ξέρω που μπορώ να το ρυθμίσω αυτό!
Δημοσ.

Το πρώτο ερώτημα είναι το εξής: Έχεις δυο ΙΔΙΑ router Τhomson tg585v7. Το router το συγκεκριμένο έχει 4 ethernet ports και ρωτάω γιατί δεν συνδέεις κατευθείαν τα pc σου πάνω στο router Που έχει το internet? αφου είναι ακριβώς το ίδιο router με αυτό που θέλεις να μετατρέψεις σε switch.

Internet<----->Τhomson tg585v7<-------->Τhomson tg585v7<-------->pc  (Έτσι δεν θες να τα συνδέσεις; το ερώτημα μου είναι γιατί να μην κάτσει το pc πάνω στο πρώτο ρουτερ.)

Δημοσ.

Το πρώτο ερώτημα είναι το εξής: Έχεις δυο ΙΔΙΑ router Τhomson tg585v7. Το router το συγκεκριμένο έχει 4 ethernet ports και ρωτάω γιατί δεν συνδέεις κατευθείαν τα pc σου πάνω στο router Που έχει το internet? αφου είναι ακριβώς το ίδιο router με αυτό που θέλεις να μετατρέψεις σε switch.

Internet<----->Τhomson tg585v7<-------->Τhomson tg585v7<-------->pc  (Έτσι δεν θες να τα συνδέσεις; το ερώτημα μου είναι γιατί να μην κάτσει το pc πάνω στο πρώτο ρουτερ.)

Γιατί από το Internet<----->Τhomson tg585v7 πάει σε άλλο άλλο δωμάτιο, με τρύπα στο τοίχο, καταλήγοντας στο υπολογιστή μου! Και θέλω να βάλω άλλο ένα υπολογιστή διπλά στον υπάρχον!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...