Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο οργανισμός προτυοποίησης ITU έχει εγκρίνει ένα νέο πρότυπο video το οποίο θα μπορούσε να φέρει ακόμη και 4K videos στα μελλοντικά δίκτυα, κάνοντας ταυτόχρονα το streaming HD περιεχομένου εφικτό σε mobile δίκτυα.Το H.265 είναι γνωστό ως High Efficiency Video Coding (HEVC) και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει υψηλής ευκρίνειας video σε δίκτυα με χαμηλές ταχύτητες. Πρόκειται για το διάδοχο του H.264, το οποίο έχει αποτελέσει πρότυπο για κάθε εταιρεία ύστερα από την κυκλοφορία του iPad και άλλων συσκευών.

Οι κατασκευαστές της νέας έκδοσης του δημοφιλούς προτύπου αναφέρουν ότι θα είναι εφικτό το streaming 1080p video με τα μισά δεδομένα απ’ ότι απαιτείται σήμερα. Αυτό πρόκειται να φέρει τα HD videos όχι μόνο στα οικιακά δίκτυα, αλλά και σε συσκευές smartphones και tablets, με φυσικά πολύ χαμηλότερη χρήση του δικτύου. Επιπλέον το H.265 θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά τα 4Κ video σε περισσότερους χρήστες, έχοντας ως απαίτηση δίκτυα με 20-30Mbps εύρους ζώνης.

Σίγουρα δεν πρόκειται να δούμε το νέο πρότυπο στα video τόσο σύντομα, με τους πρώτους encoders να γίνονται διαθέσιμοι στο τέλος του χρόνου. Η χρήση του θα είναι μαζικά διαδεδομένη όταν θα δούμε τις πρώτες συσκευές να το ενσωματώνουν στα chips τους, με αυτό να υπολογίζεται ότι θα γίνει σε 12 - 18 μήνες ή και περισσότερο. Από τη στιγμή που πραγματοποιηθεί αυτό αναμένεται να αποτέλεσει πολύ σύντομα προεπιλογή για τα video, αν αναλογιστεί κανείς από την παρουσίαση του iPad, το ποσοστό των video σε Η.264 βρισκόταν κάτω του 10% και μέσα σε τρία χρόνια ξεπέρασε το 84%.

Link.png Site: http://techcrunch.com/2013/01/25/h265-is-approved/[/url]']techcrunch.com

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ε καπου στο 8Κ υποθετω, αλλα αναλογως και τις ιντσες παντα.

Sent from my Lumia 800

ναι για να καταλαβουμε καλυτερα και ειμεις οι ασχετοι καπως

εαν ενα βιντεο ειναι 720x576 φυσικο ειναι σε μια 32" να φεντεται χαλια

το λεω και εμπειρικα αυτο :P

λοιπον. εαν το μετατρεψουμε σε H.265 θα ειναι καλυτερα ετσι ?

Δημοσ.

Ε καπου στο 8Κ υποθετω, αλλα αναλογως και τις ιντσες παντα.

Sent from my Lumia 800

παιδια εγω πιστευω οτι με τις υπαρχουσα τεχνολογια το 4κ ειναι παντελως αχρηστο εχω 50αρα πλασμα και πασχιζω να καταλαβω διαφορες απο το 720 στο 1080 ειχα δει 720 που ηταν τραβηγμενο με full frame dslr της canon και πραγματικα εδειχνε καθαροτερο

Δημοσ.

αυτο σημαινει λιγοτερος φορτος για τα lan? εγω που εχω gigabit switch  ειμαι καλυμμενος? καλα οχι οτι θα αγορασω νεα τηλεοραση

Δημοσ.

To ipad που κολλάει και το αναφέρει συνέχεια το άρθρο; Η apple το έχει γράψει;

Το οτι το H264 είναι μέρος του bluray spec και το οτι χρησιμοποιείται απο εκατομμύρια συσκευές πολύ προτού βγεί το ipad δεν έχει καμία σημασία;

Κατα τα άλλα το 4Κ όπως είπαν και οι προηγούμενοι είναι τρελό overkill. Σύμφωνα με τα διαγράμματα σε 40αρα τηλεόραση πρέπει να κάθεσαι στο 1,5 μέτρο για να το ξεχωρίσεις απο 1080p. Ποιά η χρησιμότητα λοιπόν; Σε τηλεόραση με μέγεθος τοίχου;

• Like 4
Δημοσ.

Για το προτυπο αυτο μενει να μαθουμε (γιατι εγω δεν καταλαβα απο το αρθρο) εαν η νεα μορφη συμπιεσης επηρεαζει την ποιοτητα ή οχι. Δηλαδη ενα Η264 με ενα Η265 θα δειχνουν το ιδιο απλα το δευτερο θα ειναι στο μισο μεγεθος???

Τωρα βλεπω πολλοι ανθρωποι, τοσο απο αυτο το thread οσο και απο αλλα μπερδευουν την αναλυση με το bitrate, και γενικα πιστεουν οτι το 1080p βιντεο που κατεβασαν στα 700mb ειναι υψηλης ευκρινειας ή πιο σωστα υψηλης ποιοτητας. Το 1080p εχει μεγαλη διαφορα, σε μια μεγαλη οθονη, με ενα μεγαλο bitrate. Εκει μονο καταλαβαινεις την αξια του. Παιζει πολυ μεγαλο ρολο η  συμπιεση που κανουν σε αυτα τα format. Απο τη μια τα κανουν πιο ελκυστικα αφου εχουν μικροτερο μεγεθος αλλα απο την αλλη χανεται μεγαλο μερος της ποιοτητας.

Τωρα ολα αυτα ειναι για αυτους που ασχολουνται και ειναι και λιγο πιο σχολαστικοι σε αυτο που βλεπουν γιατι κατα τα αλλα οι συγχρονες τηλεορασεις με τα φιλτρα που βαζουν τα κανουν να φαινονται ολα ιδια....

• Like 4
Δημοσ.

ναι για να καταλαβουμε καλυτερα και ειμεις οι ασχετοι καπως

εαν ενα βιντεο ειναι 720x576 φυσικο ειναι σε μια 32" να φεντεται χαλια

το λεω και εμπειρικα αυτο :P

λοιπον. εαν το μετατρεψουμε σε H.265 θα ειναι καλυτερα ετσι ?

Όχι. Αυτό που αλλάζει δεν είναι ανάλυση ,  στο συγκεκριμένο παράδειγμά σου 720χ576 , που κάνει την διαφορά στην εικόνα μαζί με το bitrate (πόσα MB αφιερώνει ας πούμε στο βίντεο ανα δευτερόλεπτο) , αλλά το μεσω κωδικοποίσης που σηημαίνει ότι ένα αρχείο 720p αντί για 6 GB που ήταν σε h.264 , θα είναι πχ 4 σε h.265. Για να προλάβω την επόμενη ερώτηση: αν η πηγή είναι χαμηλής ανάλυσης ή χαμηλού bitrate , ακόμη και να την επανακωδικοποιήσης σε υψηλότερη δεν βοηθάει σε τίποτα

αυτο σημαινει λιγοτερος φορτος για τα lan? εγω που εχω gigabit switch  ειμαι καλυμμενος? καλα οχι οτι θα αγορασω νεα τηλεοραση

Από την στιγμή που τα αρχεία θα είναι μικρότερα θα υπάρχει λιγότερος φόρτος στο κατέβασμα ή στριμάρισμα τους. Αυτό εννοεί . σκέψου να κατεβάζεις το ίδιο αρχείο στην ίδια ποιότητα από 3G  ,αλλά σε πολύ μικρότερο μέγεθος σε GB. Τώρα για το switch που λες είμαστε σε εντελώς άλλο θέμα αλλά και με 100 είσαι εντάξει

Δημοσ.

Το ανθρώπινο μάτι μεχρι ανάλυση μπορει να διακρίνει;

Δεν ξαναβγαίνω έξω.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δεν έχει σχέση η ανάλυση αλλά η πυκνότητα.

Δημοσ.

4K & πράσινα άλογα... Κανείς δε νοιάζεται. Το μόνο θέμα που βρίσκω στην είδηση είναι το νέο πρότυπο κωδικοποίησης. Να δούμε αν θα μπορέσει να προσφέρει καλύτερη συμπιεσιμότητα & εικόνα σε μικρότερο (μακάρι αρκετά μικρότερο) μέγεθος ώστε να αντικαταστήσει τον h264 στα BD encodes και ο διαμοιρασμός σε αυτά τα αρχεία να γίνει ακόμα πιο προσιτός & γρήγορος.

• Like 1
Δημοσ.

Το οτι το H264 είναι μέρος του bluray spec και το οτι χρησιμοποιείται απο εκατομμύρια συσκευές πολύ προτού βγεί το ipad δεν έχει καμία σημασία;

Κατα τα άλλα το 4Κ όπως είπαν και οι προηγούμενοι είναι τρελό overkill. Σύμφωνα με τα διαγράμματα σε 40αρα τηλεόραση πρέπει να κάθεσαι στο 1,5 μέτρο για να το ξεχωρίσεις απο 1080p. Ποιά η χρησιμότητα λοιπόν; Σε τηλεόραση με μέγεθος τοίχου;

Έτσι στα γρήγορα μου έρχεται στο μυαλό 3D ταινία σε FHD

Δημοσ.

Κολλάει στον ίδιο ακριβώς λόγο που στις περισσότερες ταινίες του Holywood θα δεις 90% μηλαράκια στην πίσω πλευρά από τα κινητά και τα λάπτοπ.

Οταν έχεις σπόνσορες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...