Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

έχω ένα πρόβλημα στο σπίτι και δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερη κατηγορία απο αυτή για να το τοποθετήσω. Υπάρχουν δυο δωμάτια που έχουν την δικιά τους ασφάλεια στο σπίτι και κάθε λίγο πέφτει(4-5 μέρες). Δεν ξέρω αν είναι λόγω των συνολικών Watt που βγάζω η για κάποιον άλλο λόγο. Θα μπορούσε κάποιον που ξέρει απο Ηλεκτρολογία η κατι παρόμοιο να με πληροφορίσει για το τι μπορώ να κάνω και κυρίως γιατί μπορεί αν πέφτει/τι να εξετάσω?

σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

λογικα θα πεφτει το θερμικο. πανε δες το θερμικο πανω αμα ειναι 10ρη αντικατεστησε το με 16. Δεν νομιζψ να καταφερεις να το ριξεις λαι αυτο.

Δημοσ.

Πρωτα ψαχνουμε αν ριχνει την ασφάλεις καποια συγκεκριμένη συσκευή λογο βραχυκυκλώματος (κοινώς τις βγάζουμε ΟΛΕΣ απο το ρευμα και τις δοκιμάζουμε μια μια ...) και μετα αφου σιγουρευτούμε ότι δεν είναι θεμα βραχυκυκλώματος αλλα φορτιου.. τοτε και μονο τοτε αλλαζουμε το θερμικο! 

Δημοσ.

Σωστος ο goth αλλα επειδη οι ηλεκτρολογοι ειναι τζιμανια θα εχουν βαλει 2 και περισσοτερες γραμμες πανω σε ενα θερμικο :P

Το εχω δει πολλες φορες και εχω αλλαξει αλλες τοσες. Προσοχη ομως αν χρειαστει αλλαγη να την κανεις με ηλεκτρολογο αν δεν ξερεις.

Δημοσ.

εξαρτάται τι ακριβώς έχουν στις πρίζες τα 2 αυτά δωμάτια..

πχ άμα έχεις σε κάθε δωμάτιο καμια σώμπα 2000watt και κανα αερόθερμο τότε είναι λογικό να πέφτει η ασφάλεια μετά απο λίγο.

πρώτα όμως δοκίμασε οπώς σου είπαν και ποιό πάνω τα παιδιά να δείς μήπως προκαλεί βραχυκύκλωμα κάποια συσκευή.

Αν δεν παίζει κάποιο θέμα με συσκευή απλά βάλε μεγαλύτερες αντιστάσεις.

Δημοσ.

μα η ασφαλεια φωτισμου πριζών δεν γίνεται να ειναι παραπανω απο 10Α.

αν θελεις σωμπα πρεπει να βαλεις πριζα ενυσχημενει με ατοφια καλωδιο και 16Α ασφαλεια.οπως κανουν για τα A/C,πλυντηρια κτλ.

Δημοσ.

Αν είναι παλιές οι ασφάλειες πέφτουν πιο εύκολα   και η αλλαγή ακόμα και με ίδιες βοηθάει να λειτουργήσουν πιο σωστά.(εκτός αν έχει φορτωθεί με περισσότερες συσκευές το δωμάτιο , που θα χρειαστεί μεγαλύτερες αν αντέχουν οι καλωδιώσεις)

Έτσι μου είπε ηλεκτρολόγος που ασχολήθηκε με δικό μου παρόμοιο πρόβλημα.

Κάτι σαν "ξεπυρώνουνε" οι παλιές και χρειάζονται αλλαγή αν θυμάμαι καλά είπε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν ο ηλεκτρολόγος είναι gtp. Ειλικρινά ένα 10χρονο θα έκανε πιο λογικές συνδέσεις αλλά αυτό πάει πέρασε και δεν αλλάζει. Τώρα αυτό που γίνεται είναι περίεργο και προσπαθώ να καταλάβω όπως λέτε και εσείς τι απο τα δυο φταίει. Θα σας πω χοντρικά τι υπάρχον στις πρίζες.

Δωμάτιο Α

Σταθερός με 850 τροφοδοτικό

Ηχεία

Φωτιστικό

Αερόθερμο(1500-2000W)

Τηλεόραση

Δωμάτιο Β

Λαπτοπ

Εξωτερική οθόνη

Ηχεία

Ραδιόδωνο

Ρουτερ

Αερόθερμο(1500-2000W)

Ηχεία

Φωτιστικό

Εξ. Σκληρός

Εκτυπωτής

Χοντρικά αυτά είναι και ξέρω πως δεν είναι λίγα. Το περίεργο ποιο είναι. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δουλέψουν όλα μαζί με  τα 2 αερόθερμα στη δεύτερη σκάλα. Όταν όμως είναι και στην μια σκάλα αλλά σπάνια και κλειστά πάλι πέφτει η ασφάλεια. Άρα αυτό με κάνει και αναρωτιέμαι ΟΝΤΩΣ είναι τα συνολικά WATT που βγάζω? :/ Για να σηκωθεί η ασφάλεια δεν είναι τόσο απλό. Για παράδειγμα την τελευταία φορά,

1. Κλείνω διακόπτες απο 2 πολύπριζα στο δωμάτιο Β και μένουν on το ρουτερ το ραδιο και ο εκτυπωτής.

2. Βγάζω την πρίζα στο δωμάτιο Α

3. Σηκώνω την ασφάλεια

4. Ανοίγω στο δωμάτιο Β όλα με επιτυχία

5. Ανοίγω στο δωμάτιο Α και πέφτει(αυτό τι σημαίνει?)

6. Πάλι τα ίδια ...και για να μην πολυλογώ ο μόνος τρόπος για να το καταφέρω είναι να ανοίξω τα πάντα στο δωμάτιο Α και μετά ένα ένα απο το Β.

δεν ξέρω τι ρόλο βαράει η σειρά και τι κρατάει ρεύμα μέσα του και πως δουλεύουν τα πράγματα αλλά δεν μπορώ να δώσω λογική εξήγηση σε αυτό που γίνεται..

@GothmogGr

αν μια συσκευή βραχυκυκλώνει όπως λες, αυτό σημαίνει πως όταν μπεί θα την ρίξει? Υπάρχει περίπτωση κα΄ποια στιγμή να παίξει κανονικά και τυχαία κάποια άλλη να την ρίξει? :/

Edit: επίσης αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι αν βάλω 16άρα ασφάλεια υπάρχει περίπτωση να μην αντέχουν τα καλώδια και να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα και τέτοιες ιστορίες? 

Επεξ/σία από goldenlion
Δημοσ.

φίλε μου κάλεσε ένα σοβαρό ηλεκτρολόγο να δεί απο κοντά τον πίνακα και τις συνδέσεις γιατί αν δεν το δεί απο κοντά κάποιος οτι και να λέμε μόνο υποθέσεις είναι.

γενικά κάνει μπαμ οτι έχουν κάνει ηλεκτρολογικές μ@λ@κίες,δεν είναι λογικό να μην μπορεί να σηκώνει τις συσκευές που περιέγραψες.

παρόμιο πρόβλημα είχα και εγώ που άμα άναβα το θερμοσύφωνο και είχα και το αερόθερμο ανοικτό στο δωμάτιο μου επιτόπου έπεφτε η ασφάλεια.

το τζίμανι ο ηλεκτρολόγος που είχε κάνει την κατανομή στα καλώδια και στις γραμμές όταν φτιάχτηκε το σπίτι έιχε βάλει να τροφοδοτίται απο μια γραμμή ρέυματος το δωμάτιο μου,ο θερμοσύφωνας και το χωλ!

Δημοσ.

Πόσα Α αμπερ γράφει η ασφάλεια που πέφτει ? Μπορώ να φανταστώ αλλά θέλω να μάθω με σιγουριά.

αμα δεν έχουν κατανεμεθεί σωστά οι γραμμές όσα Α και να είναι η ασφάλεια πολύ πιθανόν να ξαναπέφτει

Δημοσ.

Κανείς Ηλεκτρολόγος δεν μπορει να έχει προβλέψει ότι 2 δωμάτια θα έχουν 5KW σε σταθερή βάση,και αν μπει και ενα πιστολάκι μαλλιων πάμε στα 7,5 KW .. Το κλειδί πριν τα συμπεράσματα μας είναι α) αυτό που ρώτησα β) πόσα αμπέρ είναι η κεντρική ασφάλεια,αν είναι μονοφασικό η 3φασικο.

Το καλύτερο είναι αν τώρα τον χειμώνα είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε σόμπες να τις ανάβουμε απο τις ενισχυμένες μπριζες πλυντηρίου η κουζίνας ώστε να μην χαλάμε το ισοζύγιο που σε γενικές γραμμές υπάρχει.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσα Α είναι. Ένα 3 είδα μόνο σε ένα τετράγωνο κουτάκι το οποίο ίσως σημαίνει τριφασικό? :/ Η Γενική μου είναι 40Α.

Edit: Απο την άλλη ψιλοδικαιολογημένοι οι ηλεκτρολόγοι γιατί αν στο μέλλον σε 20 χρόνια ένα pc χρειάζεται 3.500 watt, δεν μπορείς να το προβλέψεις αυτό. Έτσι αν κάνεις σπίτι τώρα θα έχεις πρόβλημα μετά :| τεσπα...

Δημοσ.

Ωραία αυτό αρκεί.. με μια 40αρα (35Α στο ρολόι) λοιπόν και 2 υποχρεωτικές ενισχυμένες κουζίνα - πλυντήριο + θερμοσίφωνας - κουζίνα καταλαβαίνεις ότι δεν γίνονταν να σου βάλει και από μια ενισχυμένη σε κάθε δωμάτιο.Οπότε έχεις 3 επιλογές η μια είναι την γραμμή του φωτισμού του ενός δωματίου να την μεταφέρετε πάνω σε μια ενισχυμένη ασφάλεια (γραμμή) 16Α η δεύτερη καταπονώντας τις καλωδιώσεις όμως είναι αυτό που γράψαμε πιο πάνω ν'αλλαξεις την υπάρχουσα 10Α με 16Α και η τρίτη με μια προέκταση 5μ(?) να παίρνεις η εσύ η το άλλο δωμάτιο το ένα αερόθερμο όποιο είναι πιο κοντά στην ενισχυμένη μπριζα.Τις ενισχυμένες θα τις βρεις κατεβάζοντας τις 2 16Α ασφάλειες του πίνακα και κοιτάζοντας με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι  ποιες δεν έχουν ρεύμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...