Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χμ, ποτέ δεν ήμουν καλός στη γεωμετρία, αλλά έχω την εντύπωση ότι η διαγώνιος ενός παραλληλογράμμου εξαρτάται από το μήκος των πλευρών του, άρα έχει και άμεση σχέση με την επιφάνειά του. Δε μπορεί κάτι με 10% μεγαλύτερη διαγώνιο να έχει 100% μεγαλύτερη επιφάνεια.

Φυσικά και έχει σχέση, αλλά η επιφάνεια και η Διαγώνιος δεν αυξάνουν αναλογικά

Αποστολή από το HTC Sensation XE with Beats Audio με τη χρήση Insomnia App

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλύτερα να γράφουν ανορθογραφα,παρα greekenglish!

Πού ειδες greeklish φίλος?!

Εδώ η ανορθογραφία σε βασικες λέξεις πάει σύννεφο.

Οι κάτω των εικοσι ετών δεν μπορούν ν αφιερωσουν 1 λεπτό την εβδομάδα σε google λεξικό αλλά τα Krait κα τα Retina τα ξερουν απ εξω.....ξυπνατε πρόβατα θα σας καβαλήσουν και σεις θα κάνετε hands on στο καβάλημα....

Τιποτα προσωπικό αλλά έτσι είναι...

Δημοσ.

Πού ειδες greeklish φίλος?!

Εδώ η ανορθογραφία σε βασικες λέξεις πάει σύννεφο.

Οι κάτω των εικοσι ετών δεν μπορούν ν αφιερωσουν 1 λεπτό την εβδομάδα σε google λεξικό αλλά τα Krait κα τα Retina τα ξερουν απ εξω.....ξυπνατε πρόβατα θα σας καβαλήσουν και σεις θα κάνετε hands on στο καβάλημα....

Τιποτα προσωπικό αλλά έτσι είναι...

Δεν ενδιαφέρονται όλοι,για τη γλώσσα,ξέρεις!

Απλά μια γενιά που μεγάλωσε με τα greekenglish,δεν είναι και το πιο απλό να τ'αρχισεις από την αρχή!

Τέλος,παντον,είμαστε εκτός θέματος και ουσιαστικά,δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα!

Καλή προσπάθεια στο έργο σου,για επιμόρφωση των νέων και ελπίζω να ευδοκιμήσει!;)

Δημοσ.

Δεν ενδιαφέρονται όλοι,για τη γλώσσα,ξέρεις!

Απλά μια γενιά που μεγάλωσε με τα greekenglish,δεν είναι και το πιο απλό να τ'αρχισεις από την αρχή!

Τέλος,παντον,είμαστε εκτός θέματος και ουσιαστικά,δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα!

Καλή προσπάθεια στο έργο σου,για επιμόρφωση των νέων και ελπίζω να ευδοκιμήσει! ;)

Δεν ειναι επιμορφωση, ειναι η γλωσσα σου...τί δεν καταλαβαίνεις?

θα σας καβαλανε κ σεις θα κανετε hands on στο καβαλημα.

Δημοσ.

Καταλαβαίνεις όμως ότι μιλάμε για τη μητρική γλώσσα, έτσι; Όχι για δεύτερη ή τρίτη, αγγλικά ή περουβιανά.

Εγώ το ξέρω,απλά όλοι όσοι παραπονιούνται τώρα,πριν λιγα χρόνια γράφανε σ'αυτο εδω το forum και σε αλλά ελληνικά φόρουμ,με greekenglish και δε τους ένοιαζε ότι τότε, μια ολόκληρη γενια,μεγάλωνε και εξοικειωνονταν με αυτά!

Και ερχόμαστε τώρα και ζητάμε τα ρέστα!

Τουλαχιστων τώρα,τα πράγματα έχουν αλλάξει και πιστεύω σιγά,σιγά θα αρχίσουμε να επανερχόμαστε,σε προ greekenglish,εποχές!

Ποιος,θα με καβαλάει,ρε φίλε?
Δημοσ.

Συγνωμη κιολας που επεμβαινω αλλα εξαπολυεις μυδρους για την σωστη χρησιμοποιηση της γλωσσας και δεν ξερω αυτο το "hands on" που το βρισκω στο λεξικο του Πατακη ή του Μπαμπινιωτη;

Ας ειμαστε λιγο πιο κατανοητικοι και χαλαροι μεταξυ μας, fora ειναι εδω ανταλλαγη αποψεων κανουμε, σαρκαζομαστε και σαρκαζουμε που και που, αλλα να εχουμε και μετρο.. ;)

Δημοσ.

Συγνωμη κιολας που επεμβαινω αλλα εξαπολυεις μυδρους για την σωστη χρησιμοποιηση της γλωσσας και δεν ξερω αυτο το "hands on" που το βρισκω στο λεξικο του Πατακη ή του Μπαμπινιωτη;

Ας ειμαστε λιγο πιο κατανοητικοι και χαλαροι μεταξυ μας, fora ειναι εδω ανταλλαγη αποψεων κανουμε, σαρκαζομαστε και σαρκαζουμε που και που, αλλα να εχουμε και μετρο.. ;)

Εγώ το ξέρω,απλά όλοι όσοι παραπονιούνται τώρα,πριν λιγα χρόνια γράφανε σ'αυτο εδω το forum και σε αλλά ελληνικά φόρουμ,με greekenglish και δε τους ένοιαζε ότι τότε, μια ολόκληρη γενια,μεγάλωνε και εξοικειωνονταν με αυτά!

Και ερχόμαστε τώρα και ζητάμε τα ρέστα!

Τουλαχιστων τώρα,τα πράγματα έχουν αλλάξει και πιστεύω σιγά,σιγά θα αρχίσουμε να επανερχόμαστε,σε προ greekenglish,εποχές!

Ποιος,θα με καβαλάει,ρε φίλε?

Προφανως μιλαω σχηματικα κ οχι προσωπικα, το εχω ήδη γραψει αλλωστε.

Ολοι κανουμε ορθογραφικά, εννοειται.

Δεν ειμαι κατα των δανειων απο αλλη γλωσσα (hands on), ουτε υπερ του Μπαμπινιωτη, ειμαι κατα του να μην μπορει κ να μην ενδιαφερεται καποιος να γραφει σωστα τουλαχιστον βασικες λεξεις της μητρικης του γλωσσας.

Θεωρω οτι ειναι κατανοητό εφεξης.

Δημοσ.

Δεν ειμαι κατα των δανειων απο αλλη γλωσσα (hands on), ουτε υπερ του Μπαμπινιωτη, ειμαι κατα του να μην μπορει κ να μην ενδιαφερεται καποιος να γραφει σωστα βασικες λεξεις της μητρικης του γλωσσας.

Δεν ειμαι κατα των δανειων απο αλλη γλωσσα (hands on), ουτε υπερ του Μπαμπινιωτη, ειμαι κατα του να μην μπορει κ να μην ενδιαφερεται καποιος να γραφει σωστα τουλαχιστον βασικες λεξεις της μητρικης του γλωσσας.

Τωρα θα ειμαι κακος αν πω οτι αυτο ειναι επιλεκτικα σωστη χρησιμοποιηση της γλωσσας; Εσυ δεν εχεις προβλημα με τα δανεια απο αλλες γλωσσες,αλλα για να εχεις το δικαιωμα να σχολιαζεις εστω και σχηματικα (αλλα με τετοια δηκτικοτητα) πρεπει να παρουσιαζεις κατι πιο αρτιο δεν νομιζεις;

Σιγουρα ειναι λυπηρο τουλαχιστον να βλεπω τετοια ανορθογραφια και λαθη συντακτικα αλλα μην καταντησουμε και grammar/spelling nazis.. Φιλικα παντα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τωρα θα ειμαι κακος αν πω οτι αυτο ειναι επιλεκτικα σωστη χρησιμοποιηση της γλωσσας; Εσυ δεν εχεις προβλημα με τα δανεια απο αλλες γλωσσες,αλλα για να εχεις το δικαιωμα να σχολιαζεις εστω και σχηματικα (αλλα με τετοια δηκτικοτητα) πρεπει να παρουσιαζεις κατι πιο αρτιο δεν νομιζεις;

Σιγουρα ειναι λυπηρο τουλαχιστον να βλεπω τετοια ανορθογραφια και λαθη συντακτικα αλλα μην καταντησουμε και grammar/spelling nazis.. Φιλικα παντα

Grammar spelling nazis-αρχαιολάτρες κτλ? Εναντίον αναφανδόν, καμία σχέση. Αυτα ειναι καταδικασμενα απο τη συνείδηση κ την ιστορία.

Εννοειται οτι κανενας δεν ειναι τελειος, κ όλοι μας κανουμε ορθογραφικα κ συντακτικα λαθη.

Το αλλο 'ακρο είναι αυτό που βιώνουμε όμως, αντίστοιχο και ίδιο του grammar/spelling nazis.

Το να μην ενδιαφέρεται καποιος (και αναφερομαι σε ολα τα φορουμ κ οχι προσωπικα, ουτε για τον Εκτωρα πιο πανω , το ξαναλέω) και να μην προσπαθεί να γραφει ορθογραφημενα τις 50 λεξεις που χρησιμοποιει καθημερινά στη μητρική του γλώσσα κ να βαζει καποια στοιχειωδη σημεια στιξης ...για να συνεννοείται βρε αδερφέ...τί είναι?

Ειμαι 32 χρονών, μιλαω 3 γλωσσες...κάνω σε όλες λάθη..., 11 χρονια σε διαφορα φόρουμ, δεν ειμαι φιλολογος, ουτε αρχαιολάτρης κ με τιποτα 'αλλα τινά συνειρμικά  ....

Αλλά αυτή η καταντια της αδιαφορίας για τη μητρική γλώσσα εδω κ 4-5 χρονια που παρουσιαστηκε κ εχει γινει από καποιους "μαγκιά" κ "νταξει μωρε" οδηγεί σε πολλαπλό καβαλημα....

Φιλικά σε ολους κ επ ουδενί επι προσωπικού

Επεξ/σία από Ender-ins
  • Like 1
Δημοσ.

Αλλο αδιαφορια και αλλο δηκτικοτητα, αυτος ηταν και ο λογος που επενεβην. Mην ειμαστε των ακρων αυτο εννοουσα. Καλο ποστ παντως και συμφωνω στο γενικοτερο πλαισιο..

• Like 1
Δημοσ.

Χμ, ποτέ δεν ήμουν καλός στη γεωμετρία, αλλά έχω την εντύπωση ότι η διαγώνιος ενός παραλληλογράμμου εξαρτάται από το μήκος των πλευρών του, άρα έχει και άμεση σχέση με την επιφάνειά του. Δε μπορεί κάτι με 10% μεγαλύτερη διαγώνιο να έχει 100% μεγαλύτερη επιφάνεια.

Για να καταλαβεις, σκεψου ενα τετραγωνο με πλευρες 2 μετρων. Επιφανεια εχει 4τμ (2*2).

Τωρα σκεψου ενα τετραγωνο που εχει 2 φορες μεγαλυτερες πλευρες, δηλαδη η καθε πλευρα του 2*2=4m .  Η επιφανεια του ομως ειναι 4*4=16τμ

Ομως 16τμ/4τμ=4.

Δηλαδη παρολο που οι πλευρες του ειναι 2 φορες μεγαλυτερες , η επιφανεια του ειναι 4 φορες μεγαλυτερη.

Το s3 παντως εχει 43% μεγαλυτερη επιφανεια οθονης απο του iphone 5.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...