Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, γεια σας και καλώς σας βρήκα.

Ήρθε πλέον ο καιρός να προχωρήσω σε αλλαγή pc. 5 χρόνια, περάσαμε πολύ καλά με το τωρινό pc. Όπως κάθε σχέση, έτσι και αυτή είχες τις καλές και τις κακές τις στιγμές.

Απλά έφτασε η στιγμή που δεν πάει άλλο και έτσι θέλω τις συμβουλές σας για τη νέα μου σύνθεση.

Το πιο βαρύ task του pc είναι το gaming. Με νοιάζει πολύ να αγοράσω κάτι τώρα και να το κρατήσω εύκολα για πολύ καιρό χωρίς να χρειάζεται να ξοδευτώ για κάτι. Με νοιάζει να είναι εντελώς αθόρυβο, με χαμηλές θερμοκρασίες, χαμηλή κατανάλωση. Πιθανότατα να είναι και το τελευταίο pc που θα κάνω εκτός και αν τα πράγματα στην τεχνολογία αλλάξουν τόσο τραγικά πολύ που δεν θα μπορώ με αυτό να κάνω ούτε τα βασικά.

Θα σας πω ενα - ενα τα parts που σκέφτομαι και θα σας λέω και γιατί επιλέγω το κάθε τι...

1) Power Supply : Corsair AX Series AX760W Fully Modular 80Plus Platinum - 167 Euros

Ξεκινάω από το τροφοδοτικό, επειδή πιστεύω ότι αυτό θα φανεί το πιο περίεργο. Ξέρω, είναι ακριβό, αλλά αγοράζω ποιότητα κατασκευής(seasonic), αγοράζω 7 χρόνια εγγύηση, αγοράζω full modular και hybrid λειτουργεία. Αρκετή ισχή για κάποια ενδεχόμενη μελοντική αλλαγή και πάνω απ' όλα αγοράζω την ησυχία μου αφού με την υβριδική λειτουργία δεν γυρνάει ο ανεμιστήρας σε καταστάσεις μικρού-μέσου φόρτου εργασίες.

2) Case : CoolerMaster Silencio 650 - 128 Euros

Εδώ η αρχική μου επιλογή θα ήταν το fractal r4. Λέω θα ήταν γιατί υπάρχει περιορισμός χώρου και μπορώ σε ύψος μέχρι 50cm. Επομένως καταλήγω στο Silencio, που έχει εξίσου καλή ηχομόνωση(το κύριο ζητούμενο) και επίσης με βολεύει παραπάνω που βγάζει τις θύρες usb3.0 στο front panel και όχι στο πάνω μέρος του κουτιού όπως το r4.

3) HDD : WD 1TB Caviar Black Sata III 7200rpm 64MB - 89 Euros

Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο εδώ. Γρήγορος είναι, 5 χρόνια εγγυηση έχει, το 1TB μου φτάνει(έχω και εξωτερικούς). Βλέπω ότι προτείνεται από πολλούς και παίρνει καλά reviews.

4) SSD : ?

Εδώ θα χρειαστώ βοήθεια. 120gb ή 240gb ; Κατά βάση σε έναν ssd αποθηκεύονται μόνο προγράμματα και το os ; Games/Movies/Song/Κλπ στον hdd ;

Μιας και στήνω γενικά ένα δυνατό/ακριβό μηχάνημα σκέφτομαι για 240gb. Διάβασα για samsung 840 series, Intel 335 series, Ocz Vertex IV VTX4. Αλλά δε μπορώ να αποφασήσω. Για παράδειγμα διάβασα ότι ο vertex είναι γρηγορότερος από τους άλλους (+ μεγαλύτερη εγγύηση) αλλά είδα και αρκετά παράπονα χρηστών σε θέμα αξιοπιστίας

5) RAM : Kingston Hyper X Black 16GB DDR3 Non ECC CL10 1600MHz (2x8GB) - 84 Euros

Από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές στο θέμα μνήμη. Επιλέγω αυτή λοιπόν γιατί i) Είναι φτηνή , ii) Έχει χαμηλή ψύκτρα. Ξέρω ότι τα 16GB είναι πολύ παραπάνω απ' ότι χρειάζομαι, αλλά αφού είναι φτηνά τώρα παίρνουμε για να χουμε.

6) Cpu Cooler : ?

Και εδώ προβληματίζομαι αρκετά. Ξέρω βέβαια τι παίζει αλλά δε μπορώ να καταλήξω(μιλάμε πάντα για αερόψυξη). 3 κριτήρια στην επιλογή ψύκτρας με σειρα πρωτεραιότητας : i) Ότι πιο αθόρυβο υπάρχει, ii) Πολύ καλή ψύξη του συστήματος σε stock χρονισμούς, απλά καλή σε ενδεχόμενο oc, iii) Καλή ποιότητα κατασκευής.

Έχω σκεφτεί τις : CoolerMaster Hyper 612s, Noctua nh-d14, bq dark rock advanced c1, scythe mugen 3. Ξέρω ότι υπάρχουν διαφορές τιμής μεταξύ τους, αλλά αφού μια φορά το κάνω, τις παραβλέπω. Μπορείτε βεβαίως να μου προτείνετε και κάποια άλλη.

Και μια ερώτηση εδώ. Δεν είναι λίγο ανησυχητικό όταν τέτοιες ψύκτρες-τερατάκια κρέμονται πάνω στη μητρική ; 

Κάπου εδώ τελειώνω με τα parts που τα παίρνω και ευελπιστώ ότι θα μου επαρκούν για πάντα, αφού θεωρώ ότι δεν επηρεάζονται τόσο πολύ με την αλλαγή των απαιτήσεων των νέων εφαρμογών.

Και τώρα σε αυτά που επηρεάζονται.

7) CPU : Intel i5 3570k - 3.40 GHz - 215 Euros

Δυνατός επεξεργαστής της intel. Ξεκλείδωτος. Όχι ότι θα κάνω oc, αλλά αν κάποτε χρειάζομαι κάτι δυνατότερο, δε θέλω να ξοδέψω λεφτά για αναβάθμιση, προτιμώ να χω τη δυνατότητα του oc.

8) Mobo : ?

Εδώ είμαι ανάμεσα σε δύο. Gigabyte z77x-ud3h vs Asrock Z77 extreme 4. Υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους ;

9) GPU : Sapphire Radeon HD7950 3GB DDR5 Vapor-X OC - 306 Euros

Γιατί δεν πάω στην 7970 ; Γιατί θεωρώ ότι η 7950 με καλύπτει πλήρως. Έχει πολύ καλή ψύξη και σηκώνει oc αν και όταν το χρειαστώ.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι πάω σε μια ακριβούτσικη λύση. Ίσως γιατί θα είναι και το τελευταίο pc που θα φτιάξω, ίσως γιατί είμαι της λογικής όταν κάνεις κάτι καντο καλά.

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας πάνω στις επιλογές μου, και αν έχετε κάποια καλύτερη πρόταση σε αυτά που ζητάω τότε θα ήθελα να μου τη δικαιολογήσετε.

• Like 1
Δημοσ.

Πολυ καλο συστημα.Για cpu cooler που προβληματιζεσαι θα σ προτεινα Xigmatek Gaia SD1283 CPU Cooler.Την χρησιμοποιω και εγω και ειναι μια χαρα.Απο mobo πηγαινε σε . Gigabyte z77x-ud3h.Ολα τα αλλα μου φαινονται μια χαρα για οτι ζητας.

• Like 1
Δημοσ.

Άριστες οι επιλογές σου.

4) Καλύτερο value for money έχει ο 240αρης Intel. Τανίες κτλ στον hdd, ναι. Διαφορές στις επιδόσεις δεν υφίστανται στην πραγματικότητα.

6) Η noctua δεν σου χρειάζεται, ούτε ακριβές ψύκτρες γενικά ακόμα και να κάνεις o/c. Αν παρόλαυτα δεν σε ενοχλεί το 50αρικο δες την xigmatek dark knight. Δεν είναι μεγάλη αλλά κάνει δουλειά και έχει και φάτσα.

8) Την gigabyte για τον +1 χρόνο εγγύηση.

Αν στο τέλος δεις ότι δεν σου βγαίνουν και θέλεις να κόψεις από κάπου, κόψε από το τροφοδοτικό χωρίς τύψεις. Δες κάποιο της σειράς HX που έχει επίσης 7 χρόνια εγγυηση και θα είναι και αισθητά φτηνότερο. Το HX 650 π.χ

ΥΓ. Ποιά είναι η οθόνη σου?

Δημοσ.

@ area51

thx για τις προτασεις σου. Οθονη θα την αλλαξω και αυτη αλλα θα το θηξω στην αντιστοιχη ενοτητα το θεμα γιατι δε θελω να ανακατευτει με το tower. Τωρα ειμαι με μια 17'' acer 1280x1024max.

@millenium

80euro

Δημοσ.

Nα σου πω τη γνώμη μου? Πάρε μία ψύκτρα των 30 ευρώ, πάρε και το HX για τροφοδοτικό και με τα ρέστα πάρε τον i7 3770K. Κι ας μην τον χρειάζεσαι. Ακόμα και να τον έχεις για να κάθεται εκτιμώ ότι είναι καλύτερη αγορά συνολικά. Σε ποιότητα δεν χάνεις και παίρνεις καλύτερο επεξεργαστή.

• Like 2
Δημοσ.

Θα συμφωνησω με τον area51.Παρε την ψυχτρα που σου ειπα πιο πανω  και με τα φραγκα που θα σ μεινουν χτυπας i7.Ειναι πολυ καλη,αθορυβη,και κανει εξαιρετικη δουλεια.

Δημοσ.

@ area51

Αυτο ακριβως δεν τον χρειαζομαι ομως. Και λογικα ουτε τον 3570k χρειαζομαι, απλα και αυτον τον παιρνω με μελλοντικες βλεψεις. Απο αυτα που εχω διαβασει ο 3770k ειναι κυριως για οσους κυνηγαν score σε benchmarks και οσους κανουν video rendering. Δεν κανω τιποτα απο αυτα, ουτε υπαρχει περιπτωση να κανω.

Απο κει και περα αν θα πηγαινα σε καλυτερο επεξεργαστη δε σημαινει οτι θα εκανα εκπτωση στα υπολοιπα parts.

@ millenium

Δε θελω να δωσω σονυ και καλα λεφτα για ψυξη. Θελω απλα να γινονται επαρκως αυτα που ζηταω. Οσο για την προταση σου, η υδροψυξη εχω διαβασει οτι ειναι πιο πολυπλοκη στην εγκατασταση και οτι δεν κερδιζεις ιδιαιτερα σε θεματα θορυβου. Για αυτο και θελω να την αποφυγω.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύπλοκη στην εγκατάσταση δεν είναι τόσο,στον θόρυβο αναλόγως για τι επίπεδο ευαισθησίας μιλάμε αλλά είναι πιο αθόρυβη λύση απο πολλές με αέρα.Αλλά αφού δε θες σώνει και καλά να τα εξαντλήσεις θα καλυφθείς και με μια φτηνότερη αερόψυκτρα.

• Like 1
Δημοσ.

γενικα, καλο το συστημα, αλλα θα συμφωνησω κι εγω με area51. 

υπερβολικο το τροφοδοτικο για ενα συστημα που θα καιει FULL, περι τα 300W...!!!  παρε αυτο http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31142&cat=17

ψυκτρα, εφοσον δεν θα κανεις extreme overclocking μπορεις να πας σε αυτη http://www.skroutz.gr/c/673/cpu-fans.html?from=autocomplete&keyphrase=true+spirit+120  που την γλυκοκοιταζω κι εγω...!!

SSD, υπαρχουν και ενδιαμεσα μεγεθη http://www.skroutz.gr/s/1700981/Intel-330-Series-180GB-2-5-Sata-III.html

αναλογα τι θες να βαλεις μεσα. συνηθως μονο προγραμματα βαζουμε εκει. και ο,τι αλλο παει σε HDD.

Δημοσ.

Απλα να πω πως τροφοδοτικο, ψυκτρα θα επιλεχτουν με πολυ σημαντικο κριτηριο το θορυβο. Θελω απλα στις προτασεις σας να το εχετε κατα νου αυτο γιατι δε θελω να βρεθω με ενα τροφοδοτικο/ψυκτρα που ενω μου το παν αθορυβο, εν τελει να ακουγεται.

Θα διαβασω reviews και για το hx650. Thx για τις προτασεις.

Δημοσ.

Λοιπον διάβασα για το hx650w. Γενικά είναι καλά τα σχόλια, αλλά πολλοί χρήστες αναφέρουν chirping noise και σε κάποιους είναι ενοχλητικό κιόλας. Γενικά προτιμώ να διαβάζω σχόλια αγοραστών από reviews ενημερωτικών site.

Οπότε για αυτό το λόγο το hx650 απορρίπτεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...