Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ήθελα να ρωτήσω για ένα θέμα, που δε νομίζω όμως ότι μπορεί να λυθεί εύκολα.

Στο pc μου ακούγεται ένας σιγανός συνεχής βόμβος χαμηλής συχνοτήτας ο οποίος προκαλείται από ένα σκληρό δίσκο σε σχέση με το κουτί. Δηλαδή κάπως συντονίζονται και ακούγεται αυτός ο βόμβος.

Δοκίμασα να τον βάλω σε άλλη θέση, βίδωνα- ξεβίδωνα τις βίδες, τίποτα..

(όταν τον πιέζω με το χέρι μου, ή πιέζω εκεί κοντά , σταματάει)

Τον έβγαλα λίγο έξω από το κουτί (πάντα συνδεδεμένο) για να δω αν όντως αυτός προκαλεί το βόμβο, και όντως όταν τον έβγαλα ο θόρυβος σταμάτησε.

Τώρα τί μπορώ να κάνω; Πάω για άλλο κουτί;

Δημοσ.

Υπάρχουν 100 πατέντες ώστε να το αποφύγεις.Υπάρχουν λαστιχάκια που μπαίνουν ανάμεσα στις βίδες υπάρχουν βάσεις που απορροφούν τους κραδασμούς,πέρα από αυτά όμως μπορείς με λαστιχάκια,blue tak σκρατς η ότι άλλο να κάνεις την ίδια δουλειά και καλύτερη.. αν έχει λοιπόν χώρο το κουτί σου.. "κάρφωσε" τον στο πάτωμα κ καθάρισες το καλό κουτί θα το πάρεις όταν θα έχεις πάνω από 3 τέτοιους δίσκους και άλλους 5 διαφορετικούς λόγους..

http://www.itsmart.gr/index.php?cPath=750_753_793_906

Δημοσ.

ναι, ο σκληρός συνδέεται κατευθείαν με τις βίδες στη λαμαρίνα.

@moviemaker

δεν καταλαβαίνω πώς μπαίνουν αυτά τα λαστιχάκια.

Αν και δε νομίζω ότι φταίνε οι βίδες.

Δηλαδή, νομίζω ότι τις έβγαλα και τον άφησα εκεί να στέκεται και παλι το έκανε..

αλλά μάλλον όπως λες είναι για να απορροφήσει τους κραδασμούς..

Από αυτά που μου δείχνεις δηλαδή ποιά είναι;

Δημοσ.

Απ'ότι είδα εδώ, ένας έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα το οποίο έλυσε, αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς πρέπει να κάνω:

http://www.ifixit.com/Answers/View/102771/Hard+disk+low+frequency+noise-humming

Victory! I couldn't find a specific grommet but I found a type of soft rubber rings used for sealing water pipes that did the job. I placed an additional layer of isolation on one of the hard disk brackets and this did the job. :-)

Δημοσ.

Έβαλε λαστιχάκια από βρύση στις βίδες.

ναι το κατάλαβα αυτό.

Δεν κατάλαβα πως ακριβώς.

αν υποθέσουμε ότι βλέπουμε από πλάγια είναι:

σκληρός δίσκος - λαμαρίνα κουτιού - βίδα

το λαστιχάχι το έβαλε ανάμεσα στο σκληρό δίσκο και στη λαμαρίνα, ή ανάμεσα στη λαμαρίνα και τη βίδα;

και που βρίσκω τέτοια λαστιχάκια; (έψαξα το κουτί εργαλείων του πατέρα μου, δε βρίσκω τίποτα)

ή να πάρω αυτές τις βίδες αποσβεστήρες;

δε βρίσκω τίποτα σε άλλο μέγεθος-σχέδιο στο νετ.

φαντάζομαι θα πρέπει να πάω τις συγκεκριμένες βίδες που έχω στο μαγαζί και να του πω ότι τέτοιο μέγεθος θέλω αλλά από καουτσούκ;

Δημοσ.

Ανάμεσα στο σκληρό δίσκο και στη λαμαρίνα,και πέρασε τις βίδες από την τρύπα που έχουν.. πετάξου σε ένα χρωματοπωλείο το πρωί ολα έχουν,, μην βασανίζεσαι άδικα.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

αν και είχα γράψει αυτό το θέμα πριν μήνες, σήμερα αποφάσισα να πάω να το φτιάξω.

Αλλά, τελικά διαπίστωσα, ότι δεν έχει καθόλου χώρο να βάλω τους λαστιχένιους κρίκους!!

Ο σκληρός δίσκος εφαρμόζει ακριβώς στο κουτί ανάμεσα σε 2 μεταλλικά τοιχώματα, και δεν αφήνουν κανένα χώρο ανάμεσα!

Τώρα τί μπορώ να κάνω;

Μόνο βίδες αποσβεστήρες;

Αν και δε νομίζω να βρω τόσο μικρές...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...