Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο αριθμός των χρηστών που έχουν εγκατεστημένο στην συσκευή τους φυλλομετρητή της Opera, αυξήθηκε το τελευταίο διάστημα, καθώς η Νορβηγική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι τον τελευταίο μήνα είδε την μεγαλύτερη αύξηση της βάσης των χρηστών του Opera Mini από την παρουσίασή του το 2006.Συγκεκριμένα η εταιρεία αποκάλυψε, ότι πάνω από 208 εκ. άνθρωποι χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή του opera mini για την περιήγησή τους στο διαδίκτυο τον Δεκέμβριο του 2012. Να αναφερθεί ότι ο Opera Mini αποτελεί την ναυαρχίδα της εταιρείας καθώς τρέχει στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα για φορητές συσκευές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Συγκρινόμενα αυτά τα στοιχεία, με την εναλλακτική εφαρμογή της εταιρείας, τον Opera Mobile, ο αριθμός εκτοξεύεται στους 229 εκ. χρήστες, σηματοδοτώντας μια αύξηση της τάξεως των 13 εκ. από τον Νοέμβριο του 2012. Ο Opera Mobile αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμος μόνο για Android και Symbian, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο λογισμικό πλοήγησης στο διαδίκτυο, εξοπλισμένο μάλιστα με το Opera Presto, μια ειδική μηχανή για το κατέβασμα και την προβολή των σελίδων. H βασική διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι ο Opera Mini χρησιμοποιεί την ειδική τεχνολογία συμπίεσης δεδομένων, η οποιά ελαχιστοποιεί το μέγεθος των σελίδων με απώτερο σκοπό την μείωση της κατανάλωσης των δεδομένων, με κάποια επίπτωση φυσικά στην ποιότητα της σελίδας.

Η εταιρεία επιπροσθέτως ανέφερε, ότι οι χρήστες Android χρησιμοποιούν τον Opera Mobile όταν βρίσκονται σε συνδέσεις Wi-Fi πριν την μετάβασή τους σε Opera Mini όταν απομακρυνθούν από το σπίτι τους. Τα αποτελέσματα αυτά αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο της αναφοράς State of the Mobile Web για το μήνα Δεκέμβριο του 2012. Αιτιολογεί μάλιστα την σημαντική επιτυχία των δύο αυτών εφαρμογών της, λέγοντας ότι η ευρεία υιοθέτησή τους είναι αποτέλεσμα της μεγάλης διείσδυσης των smartphones στην καθημερινή ζωή των καταναλωτών, ιδίως στις χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και του Ειρηνικού Ωκεανού.

Link.png Site: http://thenextweb.com/apps/2013/01/24/opera-hits-229-million-users-following-its-biggest-month-for-mobile-internet-use/[/url]']thenextweb.com

• Like 1
Δημοσ.

Καλή η Opera..Εϊναι και στο android Κινητο μου και σε ενα Netbookακι ..

Απο κει και πέρα έτσι όπως έχει γινει η μεταφραση φαινεται σαν το Opera mobile Να μην εχει δυνατοτητα συμπιεσης δεδομενων. Μια χαρα την εχει απλως δεν ειναι προεπιλεγμενη.

Η διαφορά τους είναι ότι το mini την εχει προεπιλεγμενη και το  mobile οχι. Επισης ότι το είναι ελαφρυτερο και μπορει να δουλεψει παντού με περιορισμενες δυνατοτητες ομως (πχ  Κινητα μόνο με java)

Οποτε ας διορθωθει το αρθρο.

Opts= επιλέγει ή χρησιμοποιεί απο προεπιλογή και όχι σκετο χρησιμοποιει οπως εχει μεταφραστεί και αφήνει λάθος εντυπώσεις..

Δημοσ.

πολύ καλός ο Όπερα, όντως. Βέβαια ο browser που έχει από τη μάνα του το κινητό μου νομίζω πως είναι ένα κλικ πιο γρήγορο. Αλλά σαν εναλλακτικός browser είναι εξαιρετικός και πολύ όμορφος σε σχεδιασμό. και δεν ανήκει ούτε σε google ούτε σε microsoft. μπράβο τους.

Δημοσ.

Δεν ήξερα τη διαφορά μεταξύ μινι και mobile. Εγώ το mini έχω στο tablet μου και τον βρίσκω εξαιρετικά βολικό browser.

Δημοσ.

Τοτε γιατι αντικαθιστα την presto web engine, με την webkit?

Με τα συγχωρήσεως, αλλα ειναι ηλιθιοι..!

Εγω ειμαι στο SGS2 (i9100g) μου δεινός γκατζετακιας σε σημειο να δοκιμαζω τα παντα πανω του σε οτιδηποτε γιατι τα χρησημοποιω. Αν εχεις καλη συνδεση ο καλυτερος browser ειναι ο Dolphin + Jetpack, αλλα φιλε πραγματικα εκει που σταματανε οι υπολοιποι Chrome, firefox beta (πολυ καλυτερος απο την απλη stable εκδοση), o εργοστασιακος, ο Opera συνεχιζει, δοκιμασε να ανοιξεις σελιδα με αργη ταχυτητα με τους υπολοιπους και με τον opera η ταχυτητα του ειναι συγκριτικά ασύλληπτη.

• Like 1
Δημοσ.

Με τα συγχωρήσεως, αλλα ειναι ηλιθιοι..!

Εγω ειμαι στο SGS2 (i9100g) μου δεινός γκατζετακιας σε σημειο να δοκιμαζω τα παντα πανω του σε οτιδηποτε γιατι τα χρησημοποιω. Αν εχεις καλη συνδεση ο καλυτερος browser ειναι ο Dolphin + Jetpack, αλλα φιλε πραγματικα εκει που σταματανε οι υπολοιποι Chrome, firefox beta (πολυ καλυτερος απο την απλη stable εκδοση), o εργοστασιακος, ο Opera συνεχιζει, δοκιμασε να ανοιξεις σελιδα με αργη ταχυτητα με τους υπολοιπους και με τον opera η ταχυτητα του ειναι συγκριτικά ασύλληπτη.

Samsung Galaxy Note & Note2: ο Dolphin φανερά ταχύτερος από Opera.  Πάντα μιλάω για τελευταίες εκδόσεις. Αλλά ο Opera υποστηρίζει περισσότερες εφαρμογές, (εκτός βέβαια από το copy/paste with page formating, για το οποίο σπάει νεύρα...) επί τόσα χρόνια.

Δημοσ.

Δεν αλλάζουν από presto σε webkit.. Δοκιμή θα κάνουν... Αν έχουμε μια έκδοση με presto και μια με webkit αν τις βάλουμε δίπλα δίπλα θα φανεί ποιό είναι καλύτερο.. Καλά κάνουν και δοκιμάζουν κι άλλα.. Εδώ άλλες εταιρείες δεν βγάζουν καν 64bit έκδοση και από 10 καρτέλες και πάνω σέρνεται το σύμπαν στα desktop..

Δημοσ.

Θα' θελα να χρησιμοποιώ opera mobile, αλλά δυστυχώς χρειάζομαι στο chrome open/recent tabs synchronization που προσφέρει σε όλα μου τα συστήματα... :/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...