thomason993 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Μάλιστα, κατάλαβα.. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Κάτι ακόμα. Το να ζητήσω από τον πωλητή να γράψει χαμηλότερη αξία στο πακέτο ή να το δηλώσει ως gift ή sample για να αποφύγω τον ακριβό εκτελωνισμό δεν γίνεται ε?
makfil Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Αυτά δεν γίνονται, συνήθως, από αμερικανούς πωλητές και οπωσδήποτε όχι από το Amazon. Άλλωστε, το σύστημα υπολογίζει αυτόματα τα μεταφορικά και τα import fees, με βάση τη διεύθυνση αποστολής. 1
thomason993 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Μία τελευταία ερώτηση.Σε περίπτωση που έχω κάποιον γνωστό στις ΗΠΑ και κάνω την παραγγελία μου να σταλεί σε αυτόν και αυτός μου τα φέρει όταν έρθει Ελλάδα, τότε εφόσον είμαι πάνω από τα 35$ και εντός ΗΠΑ θα πληρώσω μόνο τα 81$ χωρίς επιπλέον μεταφορικά, σωστά? Επίσης, όταν ο γνωστός μου έρθει Ελλάδα, υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα που θα μου φέρει αυτά τα παιχνίδια μέσα στις αποσκευές του?Ή δεν μπαίνουν στον κόπο να δουν τι φέρνει ο καθένας μαζί του από Αμερική?
makfil Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Αυτή η διαδικασία είναι η καλλίτερη αφού μπορείς να την κάνεις. Προφανώς, δεν θα πληρώσεις μεταφορικά και ο γνωστός σου θα τα φέρει σαν δικά του, χωρίς συσκευασίες, μάλλον. Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις, πιθανά, είναι να μπορέσεις να ολοκληρώσεις τη διαδικασία πληρωμής αφού η διεύθυνση αποστολής είναι διαφορετική από τη δική σου. Σε αυτή την περίπτωση, προσπάθησε να επικοινωνήσεις με τον πωλητή.
thomason993 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Μάλιστα, άρα μάλλον αυτό θα κάνω..Τα videogames δεν έχουν κάποια επιπλέον συσκευασία άρα δεν χρειάζεται να πετάξω τα κουτιά τους φαντάζομαι, αρκεί να τα βγάλω από την ζελατίνα τους... Θα δω αν μπορεί να διεκπεραιωθεί η συναλλαγή με την κάρτα από ελληνική τράπεζα και αν αντιμετωπίσω πρόβλημα θα επικοινωνήσω με τους πωλητές...Αν έχω κάποια απορία και όταν γίνει αυτή η δουλειά, λογικά μέσα στο καλοκαίρι το κόβω, θα ποστάρω πάλι εδώ πέρα και πιστεύω θα βρεθεί κάποιος να βοηθήσει και πάλι. Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
makfil Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Κάθε πληροφορία, για το θέμα των αγορών από το εξωτερικό, είναι καλοδεχούμενη και πάντα χρήσιμη για όλα τα μέλη. Θα περιμένουμε τη συνέχεια ...
letom Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Το συγκεκριμενο δεν το επιασα. Ουσιαστικα το ΦΠΑ δεν ειναι μεσα στην αξια του προιοντος; Και απο την στιγμη που θα το παραγγειλεις το προιον και το πληρωσεις δεν θα πληρωσεις και το ΦΠΑ μαζι; Εξηγησε το μου λιγο καλυτερα το συγκεκριμενο. Μέσα στην αξία του προϊόντος είναι ο ΦΠΑ της χώρας που βρίσκεται ο πωλητής. Όταν το αντικείμενο περάσει από το ελληνικό τελωνείο θα επιβληθεί ο ελληνικός ΦΠΑ (συν ό,τι άλλο απαιτείται πχ δασμοί, έξοδα εκτελωνισμού κλπ).
prince_21 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Παίδες να σας ρωτήσω και εγώ κάτι άλλο. Θέλω να αγοράσω κάτι από ebay μέσω ebay global shipping program. Μου βγάζει το τελικό ποσό αποστολής USPS και όλα τα import custom taxes. Υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν να πληρώσω επιπλέον χρήματα για τελωνείο όταν φτάσει ελλάδα;
makfil Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Απάντησα στο άλλο νήμα που έβαλες την ίδια ερώτηση.
k_skidrow Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μια απλη ερωτηση. Τα μαγαζια εντος ευρωπαικης ενωσης μπορουν να σου κοψουνε Τιμολογιο στο ονομα ενος γραφειου/επιχειρησης που εχεις για να παρεις το ΦΠΑ πισω οπως γινεται απο τα ελληνικα καταστηματα;
kostasbm Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 οσα εχω συνεργαστει κανονικα κοβουν και τιμολογιο αλλα το ΦΠΑ πισω δεν ξερω να σου πω
makfil Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) Μια απλη ερωτηση. Τα μαγαζια εντος ευρωπαικης ενωσης μπορουν να σου κοψουνε Τιμολογιο στο ονομα ενος γραφειου/επιχειρησης που εχεις για να παρεις το ΦΠΑ πισω οπως γινεται απο τα ελληνικα καταστηματα; Κατ' αρχάς, ο επαγγελματίας δεν παίρνει πίσω τον ΦΠΑ από τις αγορές που κάνει με τιμολόγιο αλλά τον συμψηφίζει με εκείνον των πωλήσεων που κάνει, στις περιοδικές δηλώσεις που υποβάλει κάθε τρίμηνο. Για να μπορείς να κάνεις και εσύ το ίδιο, πρέπει το αντικείμενο που θα αγοράσεις να είναι σχετικό με το επάγγελμά σου, ώστε να δικαιολογείται στα έξοδα που δηλώνεις. Όλες τις σχετικές λεπτομέρειες θα τις μάθεις από το λογιστή σου. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2015 από makfil
k_skidrow Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Κατ' αρχάς, ο επαγγελματίας δεν παίρνει πίσω τον ΦΠΑ από τις αγορές που κάνει τιμολόγιο αλλά τον συμψηφίζει με εκείνον των πωλήσεων που κάνει, στις περιοδικές δηλώσεις που υποβάλει κάθε τρίμηνο. Για να μπορείς να κάνεις και εσύ το ίδιο, πρέπει το αντικείμενο που θα αγοράσεις να είναι σχετικό με το επάγγελμά σου, ώστε να δικαιολογείται στα έξοδα που δηλώνεις. Όλες τις σχετικές λεπτομέρειες θα τις μάθεις από το λογιστή σου. O πατερας μου ειναι λογιστης,με λογιστικο γραφειο και οτι προιον τεχνολογιας αγοραζω του κοβε τιμολογιο και μου δινει πισω το ΦΠΑ. Το θεμα ειναι αν γινεται το ιδιο με τα καταστηματα του εξωτερικου.
vgeorgis Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 χαζη ερωτηση αλλα Αφου ο πατερας σου ειναι λογιστης γιατι δεν τον ρωτας ? αυτη η ερωτηση με αφορα και εμενα εν μερη. ειμαι νεος ελ.επαγγελματιας ( πολ.μηχανικος ) και θα προβω σε αγορα λαπτοπ απο γερμανια αξιας 1000ευρω. απο τα 1000 ευρω θα αφαιρεσει ο πωλητης 19% που ειναι εκει ο φορος και οταν το δηλωσω στην 3μηνη μου θα καταβαλω 23% ? ευχαριστω.
makfil Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 O πατερας μου ειναι λογιστης,με λογιστικο γραφειο και οτι προιον τεχνολογιας αγοραζω του κοβε τιμολογιο και μου δινει πισω το ΦΠΑ. Το θεμα ειναι αν γινεται το ιδιο με τα καταστηματα του εξωτερικου. Αυτό που κάνει ο πατέρας σου (λογιστής) και εσύ, πέρα από ότι κινείται στα όρια της παρανομίας, είναι μια συμφωνία και συναλλαγή μεταξύ των δυο σας και, φυσικά, δεν μπορεί να γίνει μεταξύ οποιωνδήποτε τρίτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και μεταξύ Έλληνα αγοραστή και ξένου πωλητή (είτε της ΕΕ είτε τρίτης χώρας. Έλληνας επαγγελματίας μπορεί να αγοράσει αντικείμενα από την ΕΕ συναφή με το επάγγελμά του, αφού, προηγουμένως, δηλώσει την Εφορία του έναρξη ενδοκοινοτικών συναλλαγών και γι' αυτό αρμόδιος είναι ο λογιστής του. Αφού δηλωθεί η έναρξη, μπορεί να αγοράσει χωρίς να πληρώσει τον ΦΠΑ της χώρας αγοράς αφού συνεννοηθεί με τον πωλητή και του δώσει όλα (και πλήρη) τα στοιχεία του (επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ κλπ. Ο πωλητής θα εκδώσει τιμολόγιο με τα στοιχεία αυτά χωρίς ΦΠΑ. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και όλη η διαδικασία γίνεται μέσω ειδικού συστήματος ελέγχου και παρακολούθησης των ενδοκοινοτικών συναλλαγών (VIES), χρειάζεται απαραίτητα η συμμετοχή του λογιστή του επαγγελματία. αυτη η ερωτηση με αφορα και εμενα εν μερη. ειμαι νεος ελ.επαγγελματιας ( πολ.μηχανικος ) και θα προβω σε αγορα λαπτοπ απο γερμανια αξιας 1000ευρω. απο τα 1000 ευρω θα αφαιρεσει ο πωλητης 19% που ειναι εκει ο φορος και οταν το δηλωσω στην 3μηνη μου θα καταβαλω 23% ? ευχαριστω. Αφού δηλώσεις έναρξη ενδοκοινοτικών συναλλαγών στην ΔΟΥ σου, με τη βοήθεια του λογιστή σου, μπορείς να ακολουθήσεις τη διαδικασία και να αγοράσεις το laptop που θέλεις, χωρίς να πληρώσεις τον γερμανικό ΦΠΑ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις