Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αξία είναι σχετικά μεγάλη και οπωσδήποτε δεν ταιριάζει με "δώρο" αφού τα δώρα δεν έχουν αξία.

Το αν θα σε χρεώσει ΦΠΑ και δασμό το τελωνείο είναι μια άλλη ιστορία που κανείς δεν μπορεί να σε βεβαιώσει.

Αφού έχεις κάνει την παραγγελία, πριν συμβουλευτείς κανένα, να εύχεσαι να μην σταματήσει το δέμα στο τελωνείο.

κυρίως στις περισσότερες περίπτωσις τι γίνετε?

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Υπάρχουν περιπτώσεις (λίγες), που δέματα παρόμοιας αξίας και εισαγόμενα με το ταχυδρομείο περνάνε από το τελωνείο χωρίς έξοδα αλλά εάν το σταματήσουν θα πληρώσεις ΦΠΑ και δασμό με βάση τη δασμοφορολογική κλάση του αντικειμένου

Δημοσ.

Υπάρχουν περιπτώσεις (λίγες), που δέματα παρόμοιας αξίας και εισαγόμενα με το ταχυδρομείο περνάνε από το τελωνείο χωρίς έξοδα αλλά εάν το σταματήσουν θα πληρώσεις ΦΠΑ και δασμό με βάση τη δασμοφορολογική κλάση του αντικειμένου

μέχρι 150ευρώ δεν πληρώνεις μονο ΦΠΑ? γιατί Η αξια του σε ευρώ είναι 149ευρώ
Δημοσ.

Έχεις υπολογίσει στην αξία και τα μεταφορικά;

Έστω και στο όριο να είσαι, ο ΦΠΑ είναι το μεγάλο έξοδο και όχι ο δασμός. 

Δημοσ.

Έχεις υπολογίσει στην αξία και τα μεταφορικά;

Έστω και στο όριο να είσαι, ο ΦΠΑ είναι το μεγάλο έξοδο και όχι ο δασμός. 

τα μεταφορικά πρέπει να αναγράφονται κάπου για να υπολογιστούν?γιατί δεν γνωρίζω για αυτό ρωτάω εγώ μαζί με τα μεταφορικά k μια πληρωμή του site πλήρωσα 235$ αυτός αξια έχει γράψει 200$ μπορείς να μου πεις ποσο περίπου θα πληρώσω k το έχει στήλη με usps

Δημοσ.

Τα μεταφορικά τα γράφει στη σελίδα που αγόρασες το αντικείμενο και φυσικά συνυπολογίζονται στην αξία για τον εκτελωνισμό.

Για τον υπολογισμό των εξόδων, στην περίπτωση που σε καλέσουν να πληρώσεις, έγραψα παραπάνω αλλά την κλάση του αντικειμένου που αγόρασες πρέπει να στην βρει εκτελωνιστής. 

Δημοσ.

Τα μεταφορικά τα γράφει στη σελίδα που αγόρασες το αντικείμενο και φυσικά συνυπολογίζονται στην αξία για τον εκτελωνισμό.

Για τον υπολογισμό των εξόδων, στην περίπτωση που σε καλέσουν να πληρώσεις, έγραψα παραπάνω αλλά την κλάση του αντικειμένου που αγόρασες πρέπει να στην βρει εκτελωνιστής. 

άρα μακάρι να είμαι τυχερός και να μην το σταματήσουν πάντως αυτό που φέρνω είναι ένα smartwatch

Δημοσ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ !! εχω παραγειλει απο αγγλια μια βαλιτσα...εξοδα αποστολης δεν ειχε στο site και το ελτα-κουριερ μου βγαζει οτι βρικσεται στοκ.δ αεροδρομιου (δεματα) ...ειναι καλο αυτο?υπαρχει περιπτωση να πληρωσω τα εξοδα στην παραδοση? τονιζω οτι το δεμα ερχεται απο αγγλια!

Δημοσ.

Έξοδα εκτελωνισμού δεν πληρώνεις για δέμα από Αγγλία και γενικά από ΕΕ.

Εάν εννοείς τα μεταφορικά, αυτό πρέπει να έχει καθοριστεί με τον πωλητή που ορίζει τη διαδικασία. Λες, όμως, ότι δεν χρεώνει μεταφορικά, οπότε δεν θα τα πληρώσεις.

Δημοσ.

τελικά το δέμα από αμερική ήρθε δεν πλήρωσα καθόλου φόρους απλά ήτανε λίγο ότι νάνε με την usps το tracking number ακόμα έγραφε αμερική στα ελτα δεν μου τι εμφάνιζε καν και στο τηλέφωνο που είχε πάρει ο πολίτης την usps του είπανε ότι το δέμα είχεμπερδευτεί και είχε πάει κάπου αμερική και θα το περνάνε πίσω και θα το ξαναστέλνανε ελλάδα και όλα αυτά με priority international express
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παίδες, να ζητήσω τη βοήθεια σας;;;; Έχω παραγγείλει αρκετά τηλ και laptopια από America και Κίνα και ποτέ ευτυχώς δεν πέρασαν τελωνείο... λογικά φταίει που ήρθαν και με USPS και ChinaPost ή όπως την λένε. Εν προκειμένω σκέφτομαι να φέρω έναν στρόφαλο για το αμάξι ο οποίος τιμή θα έχει 360,00 συν 90 μεταφορικά, σύνολο 450,00. Ο στρόφαλος ελλάδα έχει 900... τι με συμφέρει να κάνω; Σκέφτομαι να τον αγοράσω και να σταλεί με USPS ώστε να γλιτώσω τα καραγκιοζιλίκια με courier. Όμως ο αμερικάνος δε δηλώνει λέει μικρότερη αξία. Οπότε εκτός από ΦΠΑ 105ευρώ τι παίζει να πληρώσω για εκτελωνισμό και συνολικά; Θα με συμφέρει εν τέλει;;;;cry.gif

Δημοσ.

Με βοήθησες με το ΦΠΑ και σε ευχαριστώ. Αλλά θα ήθελα μία γενική εικόνα και για τα υπόλοιπα έξοδα πολύ χοντρικά αν ξέρει κάποιος... νομίζω δεν είναι μεμπτό ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...