Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, spy_vlsi είπε

αφου περασουν 2 μηνες δινουν refund ή λενε περιμενε? εχω κανει παρα πολλες παραγγελιες αλλα 1η φορα τοτοιες καθυστερησεις

Εγω αφηνω 3 παντα, παραπανω απο 3 δεν χαριζομαι.

Βεβαια 1 φορα εχασα δεμα πανω απο 3 μηνες και αλλη μια που πηρα refund ηρθε αλλα ο πωλητης ειχε παρει τα χρηματα του απο το ταχυδρομειο αφου το ειχε ασφαλισμενο (4ε ηταν, δεν ηταν κανα τραγικο ποσο) και ετσι δεν μου ζητησε να τα δωσω παλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

53 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εγω σπάνια χάνω δέματα, αν και μερικα οπως αυτα ηρθαν μετα ενα εξάμηνο αλλα ηρθαν

Αυτο, το 'σπανια χανω δεματα', ισχυε και για μενα, απο το 2011 που ξεκινησα αγορες απο ebay, μεχρι τον Οκτωβρη 2018. Επειτα ηρθε το χαος, και η ρωσικη ρουλετα...

17 λεπτά πριν, mindreader είπε

Αυτο, το 'σπανια χανω δεματα', ισχυε και για μενα, απο το 2011 που ξεκινησα αγορες απο ebay, μεχρι τον Οκτωβρη 2018. Επειτα ηρθε το χαος, και η ρωσικη ρουλετα...

Εμενα παντως 78 παραγγελιες απο Οκτωμβρη μεχρι σημερα εχουν ερθει οι 62.....1 απο Οκτωμβρη ακομα να ερθει βεβαια αλλα πηρα refund.

Στις 25/2/2019 στις 8:47 ΜΜ, terkos2 είπε

Αυτό του είπα εξ αρχής, όταν του έστειλα δύο ίδια μηνύματα (επειδή είναι δύο πακέτα με το ίδιο περιεχόμενο) μέσα από την πλατφόρμα του eBay για να τον ενημερώσω ότι δεν τα παρέλαβα με την λήξη της ημερομηνίας παράδοσης (24-2-2018) και ότι θα περιμένω μέχρι την 1-3-2018 μήπως παραλάβω, θα τον ξαναενημερώσω και μετά θα ζητήσω refund.

Φοβάμαι βέβαια και την περίπτωση να μην τα έχει στείλει καθόλου, γιατί με τις παραγγελίες του είχα πει να στείλει tracking number και έκανε την πάπια. Δεν πλήρωσα βέβαια μεταφορικά και το ποσό ήταν γύρω στα 9.5€ το κάθε δέμα, οπότε δεν τον ενόχλησα μετά, αλλά δεν είχε και νόημα αφού με ενημέρωσε ότι τα είχε στείλει.

Τελικά περίμενα ένα μήνα περίπου αλλά τζάμπα, αγορές από 29-12-2018, σήμερα πριν από κανα δυο ώρες άνοιξα Case και ζήτησα refund γιατί έληγε η ημερομηνία του eBay και αναμένω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/3/2019 στις 1:22 ΠΜ, Lnk Hlk είπε

Ακόμη δεν έχω παραλάβει παραγγελίες από Οκτώβριο Νοέμβριο αλλά.. κι αυτή η ταχύτητα την είχα μόνο στη σφαίρα της φαντασίας.. Banggood Priority..

Χρόνος ρεκόρ..

IMG_20190322_011938_173.jpg

Στις 22/3/2019 στις 1:33 ΠΜ, terkos2 είπε

Φίλε μόνο με θαύμα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, εκτός και αν έκανες κανένα εσύ;

Στις 22/3/2019 στις 1:44 ΠΜ, Lnk Hlk είπε

Τι να πω, πραγματικά έμεινα άναυδη με τη πορεία αυτού του δέματος. Τι ωραία θα ήταν να παραδίδονταν όλα σε τέτοιους ρυθμούς..

22 ώρες πριν, coffeex είπε

4 μέρες έκανε και σε εμένα από τι στιγμή βέβαια που έφτασε στην Ολλανδία, συνολικά από την μέρα που έκανα την παραγγελία μέχρι να παραλάβω είχαν περάσει 13 μέρες.  

Η BangGood μάλλον τα έχει κάνει πλακάκια με ολλανδούς τελωνειακούς (γιατί και το tracking δείχνει ήρθε απο εξωτερικό, αν και όχι ακριβώς από που, οπότε ίσως να υπάρχει κομπίνα εκεί). Βέβαια υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τους εκτελωνίζουν εκεί και να βάζουν ενίοτε λεφτά από την τσέπη τους για σένα διότι οι τιμές τους είναι συνήθως υψηλότερες από άλλους κινέζους.

Αν μιλάτε μόνο για το ολλανδία-ελλάδα, δεν είναι τίποτα παράξενο. Πριν από χρόνια ήδη έπαιρνα από amazon γερμανίας σε 2μιση (!) μέρες και ούτε καν αττική.

Επεξ/σία από tobindax

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, spy_vlsi είπε

αφου περασουν 2 μηνες δινουν refund ή λενε περιμενε? εχω κανει παρα πολλες παραγγελιες αλλα 1η φορα τοτοιες καθυστερησεις

11 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Εγω αφηνω 3 παντα, παραπανω απο 3 δεν χαριζομαι.

Βεβαια 1 φορα εχασα δεμα πανω απο 3 μηνες και αλλη μια που πηρα refund ηρθε αλλα ο πωλητης ειχε παρει τα χρηματα του απο το ταχυδρομειο αφου το ειχε ασφαλισμενο (4ε ηταν, δεν ηταν κανα τραγικο ποσο) και ετσι δεν μου ζητησε να τα δωσω παλι.

Είναι σχετικό το θέμα διότι εξαρτάται από το πόσο ανάγκη έχεις κάτι να έρθει στην ώρα του και στο κάτω κάτω της γραφής δεν είναι δωρεάν το να καθυστερεί κάτι, ο χαμένος χρόνος είναι χρήμα. Σε ακραίες καταστάσεις όπου κάτι κάνει βδομάδες επί βδομάδων καθυστέρηση και το είχες και ανάγκη να κάνεις τη δουλειά σου δεν το θεωρώ σωστό να επωμιστεί όλο το βάρος της καθυστέρησης ο αγοραστής με ένα υποκριτικό "αφού ήρθε καλά είσαι", όχι κύριοι, δεν είμαστε καλά, μπορεί να χάσαμε και χρήμα που δεν ήρθε σε πολλές περιπτώσεις.

[Αν το πάρουμε καθαρά ηθικά (και θεωρητικά),  μια δίκαιη φόρμουλα θα ήταν μερική αποζημίωση μόνο το οποίο είναι κάπως πρακτικά ασαφές. Βέβαια 
ακόμα πιο ηθικό είναι να πληρώσει το κράτος αν αυτό φταίει και να κλείσει/ξανανοίξει το μαγαζί αν είναι ανίκανοι να περάσουν 1 δέμα μετά από 10 μέρες αποθήκευσης (το να παίρνει ο τυχαίος πολίτης ευθύνη για την κατάντια κυβερνήσεων που δεν ελέγχει ή καν ψήφισε είναι ανοησία και μόνο διαιωνίζει προβλήματα).]

Επεξ/σία από tobindax

2 ώρες πριν, tobindax είπε

Η BangGood μάλλον τα έχει κάνει πλακάκια με ολλανδούς τελωνειακούς (γιατί και το tracking δείχνει ήρθε απο εξωτερικό, αν και όχι ακριβώς από που, οπότε ίσως να υπάρχει κομπίνα εκεί). Βέβαια υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τους εκτελωνίζουν εκεί και να βάζουν ενίοτε λεφτά από την τσέπη τους για σένα διότι οι τιμές τους είναι συνήθως υψηλότερες από άλλους κινέζους.

Αν μιλάτε μόνο για το ολλανδία-ελλάδα, δεν είναι τίποτα παράξενο. Πριν από χρόνια ήδη έπαιρνα από amazon γερμανίας σε 2μιση (!) μέρες και ούτε καν αττική.

Η Ολλανδια εχει 0% import tax απο πολλες χωρες ενω σε αλλες εχει μονο 9%, βεβαια εκει δεν ισχυει κοστος εκτελωνισμου οπως εδω.

Καλησπερα. Να ενημερωσω και εγω πως εστειλα μνμ στο τελωνειο με ολα τα χαμενα πακετακια μου. Η απαντηση ηταν απλουστατη...

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών ΕΛΤΑ. 

Υπηρεσία Εκτελωνισμού

Ελληνικά Ταχυδρομεία

Οπως επισης εστειλα φυσικα και στα ΕΛΤΑ  και η απαντηση τους...

Σας ενημερώνουμε ότι τόσο στο Διεθνές Ταχυδρομικό Σύστημα, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο ταχυδρομικές υπηρεσίες, όσο και στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης ταχυδρομικών αντικειμένων των ΕΛΤΑ, δεν υπάρχει καμία καταχώρηση για τα εν λόγω αντικείμενα, η διαχείριση των οποίων ενδέχεται να πραγματοποιείται με τους όρους της διακίνησης απλής αλληλογραφίας. Ως εκ τούτου δεν είναι εφικτή η χορήγηση σχετικών με τα αντικείμενα αυτά πληροφοριών.

Την μεθεπομενη μερα 2  απο τα 5 χαμενα πακετακια ηρθαν στο ταχυδρομειο της περιοχης μου. Καποια λοιπον ηρθαν και καποια οχι. Πλεον φοβαμαι να παραγγειλω κατι χωρις track.number γιατι το προβλημα μου ειναι στα απλα πακετακια του 1 με 3 ευρω, τα υπολοιπα με track.number ηρθαν με καθυστερηση βεβαια. Εγω δεν εχω το προβλημα που καποιοι αναφερουν να τα πεταξει ο ταχυδρομος στην πολυκατοικια γιατι τοτε θα ηταν σιγουρο πως τα κλεβουν. Ερχεται ειδοποιηση και πηγαινω να τα παραλαβω. Ενω παντα τα ειχα πανω στον μηνα πλεον πηγαμε στο διμηνο και πανω και αααν... Ολα ειναι απο Aliexpress.

• Like 1

25 λεπτά πριν, Katerinaa79 είπε

Καλησπερα. Να ενημερωσω και εγω πως εστειλα μνμ στο τελωνειο με ολα τα χαμενα πακετακια μου. Η απαντηση ηταν απλουστατη...

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών ΕΛΤΑ. 

Υπηρεσία Εκτελωνισμού

Ελληνικά Ταχυδρομεία

Οπως επισης εστειλα φυσικα και στα ΕΛΤΑ  και η απαντηση τους...

Σας ενημερώνουμε ότι τόσο στο Διεθνές Ταχυδρομικό Σύστημα, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο ταχυδρομικές υπηρεσίες, όσο και στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης ταχυδρομικών αντικειμένων των ΕΛΤΑ, δεν υπάρχει καμία καταχώρηση για τα εν λόγω αντικείμενα, η διαχείριση των οποίων ενδέχεται να πραγματοποιείται με τους όρους της διακίνησης απλής αλληλογραφίας. Ως εκ τούτου δεν είναι εφικτή η χορήγηση σχετικών με τα αντικείμενα αυτά πληροφοριών.

Την μεθεπομενη μερα 2  απο τα 5 χαμενα πακετακια ηρθαν στο ταχυδρομειο της περιοχης μου. Καποια λοιπον ηρθαν και καποια οχι. Πλεον φοβαμαι να παραγγειλω κατι χωρις track.number γιατι το προβλημα μου ειναι στα απλα πακετακια του 1 με 3 ευρω, τα υπολοιπα με track.number ηρθαν με καθυστερηση βεβαια. Εγω δεν εχω το προβλημα που καποιοι αναφερουν να τα πεταξει ο ταχυδρομος στην πολυκατοικια γιατι τοτε θα ηταν σιγουρο πως τα κλεβουν. Ερχεται ειδοποιηση και πηγαινω να τα παραλαβω. Ενω παντα τα ειχα πανω στον μηνα πλεον πηγαμε στο διμηνο και πανω και αααν... Ολα ειναι απο Aliexpress.

Και εγω ειχα  ενα απο 30 Δεκεμβριου  απο Ali  με tracking το οποιο δεν ηρθε ποτε. 

Πάντως κι εμένα αυτά που έχουν tracking και δεν είναι από Κίνα, άργησαν, π.χ. αποστολή 11/12 έφτασε στο ταχυδρομείο της περιοχής 14/3. Επίσης, ίσως είμαι η εξαίρεση, αλλά και παλιότερα σπάνια έρχονταν πάνω στο μήνα, συνήθως στους 2 μήνες εμφανίζονταν.

Καλησπέρα, 

Παιδιά εγώ μέχρι να πάρω ταχυδρομική θυρίδα στην Πάτρα έχανα περίπου 2-3 στα 10 ασυνόδευτα. Από τότε που έχω θυρίδα από τα περίπου 500 ασυνόδευτα να μην έχουν έρθει το πολύ 2-3.

Οπότε σε εμένα κάποιος τα έκλεβε συστηματικά, ή ο ταχυδρόμος τα πετούσε όπου να ναι. Αλλά δέμα να μην παραλάβω πλέον είναι πολύ σπάνιο.

2 λεπτά πριν, Billator είπε

Καλησπέρα, 

Παιδιά εγώ μέχρι να πάρω ταχυδρομική θυρίδα στην Πάτρα έχανα περίπου 2-3 στα 10 ασυνόδευτα. Από τότε που έχω θυρίδα από τα περίπου 500 ασυνόδευτα να μην έχουν έρθει το πολύ 2-3.

Οπότε σε εμένα κάποιος τα έκλεβε συστηματικά, ή ο ταχυδρόμος τα πετούσε όπου να ναι. Αλλά δέμα να μην παραλάβω πλέον είναι πολύ σπάνιο.

2 λεπτά πριν, Billator είπε

Καλησπέρα, 

20 ώρες πριν, spy_vlsi είπε

εγω που περιμενω 2 παραγγελιες απο τελη Ιανουαριου ποτε να υπολογιζω? :P

Μαη

Εγω απο Αli και Εbay Οκτ Νοε Δεκ έλαβα χτες δυο και πριν μια βδομαδα αλλο ενα.Ολα ηταν με λασπωμένους φακέλους εξωτερικά και μισοσβησμένα στοιχεία .Οπότε πιστεύω πως αφέθηκαν κάπου και έπεσε λασποβροχή και το γεγονός οτι παραλαμβάνουμε μερικά απο αυτά μάλλον σημαίνει πως αυτά "επέζησαν"απο την καταστροφή ενω κάποια άλλα απλά καταστράφηκαν...

• Like 1

Νομιζω πως εαν συνεχιστει η κατασταση θα πρεπει να φτασω στο τελικο σταδιο, δλδ να στειλω ενα email στην Εθνική επιτροπη τηλεπικοινωνιων και ταχυδρομειων (ΕΕΤΤ) .

Εχω να χασω κατι? δεν νομιζω...

Σε αλλο φορουμ και καποιος αλλος το ιδιο εκανε και νομιζω πως θα πρεπει να γινει απο πολλους και ισως ετσι να τους βαλουν χερι, ποδι δεν με ενδιαφερει να κουνηθουν.  Δεν ειναι μονο τα πακετα Σεπτεμ-Οκτ-Νοεμβ-Δεκ. αλλα και τα επομενα πλεον καθυστερουν η δεν ερχονται, τουλαχιστον σε εμενα (Αθηνα), επαρχια οπως λενε καποιοι μπορει να ειναι διαφορετικα. Παραγγελια απο τελος Δεκεμβρη αφαντη, κανα δυο απο μεσα Ιανουαριου το ιδιο.  Οι επομενες που εκανα ειναι με track. information και ακομα ειναι νωρις να μιλησω για αυτες. ΕΕΤΤ και βλεπουμε , ισως μετα στα καναλια ??

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...