Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 λεπτά πριν, risingsun είπε

Ερωτηση φιλε @makfil και την καλησπερα μου.

Αν παρω κατι απο ιαπωνια με ems και κοστος μεχρι 22ευρω δεν θα εχω θεμα με τελωνεια ετσι?

Απο το ονομα και τη σημαια δεν θα μου φαινοταν περιεργο απο την Ιαπωνια :P Περα απο τη πλακα ομως επειδη ειμαι λατρης της ιαπωνικης κουλτουρας anime manga και δεν συμμαζευεται,μπορεις να μου πεις ποιο site προτεινεις για αγορες απο αυτη τη χωρα?

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, jerry banana είπε

Απο το ονομα και τη σημαια δεν θα μου φαινοταν περιεργο απο την Ιαπωνια :P Περα απο τη πλακα ομως επειδη ειμαι λατρης της ιαπωνικης κουλτουρας anime manga και δεν συμμαζευεται,μπορεις να μου πεις ποιο site προτεινεις για αγορες απο αυτη τη χωρα?

Aγαπαμε japan για παντα!Τωρα πραγματικα οτι θελησω παιρνω απο ebay αλλα πραγματικα δεν ξερω καποιο σαιτ απο κει.

• Like 1

29 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Μία ερώτηση και συγγνώμη για το συνεχομενο πρηξιμο.Το δεμα απο deutsche post dhl απο Αγγλια που ειχαμε πει,δεν ηρθε σημερα 18 που ελεγε το amazon (tracking δεν εχω) .Nα καλέσω αύριο το πρωί τα ελτά να πάρω ιδεα εαν τους έχει πάει?Αλλα μπορω να δωσω μονο ονοματεπωνυμο γιατι δεν ξερω εαν μπορουν να με εξυπηρετησουν με αλλα στοιχεια.

Πέρα από το λάθος της παράθεσης άσχετου θέματος με την ερώτησή σου, αγχώνεσαι χωρίς λόγο, με το δέμα σου, πολύ περισσότερο, αφού διαβάζεις κάθε μέρα για τις καθυστερήσεις των ΕΛΤΑ.

Πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα θα τόχεις.

30 λεπτά πριν, risingsun είπε

Ερωτηση φιλε @makfil και την καλησπερα μου.

Αν παρω κατι απο ιαπωνια με ems και κοστος μεχρι 22ευρω δεν θα εχω θεμα με τελωνεια ετσι?

Αν και δεν γράφεις τα μεταφορικά, θεωρητικά, δεν θα έχεις πρόβλημα αν η αξία CIF (κόστος+μεταφορικά) είναι μέχρι 22€.

• Like 2

2 λεπτά πριν, makfil είπε

Πέρα από το λάθος της παράθεσης άσχετου θέματος με την ερώτησή σου, αγχώνεσαι χωρίς λόγο, με το δέμα σου, πολύ περισσότερο, αφού διαβάζεις κάθε μέρα για τις καθυστερήσεις των ΕΛΤΑ.

Πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα θα τόχεις.

Οντως και συγγνωμη για το λαθος θεμα.Δεν το εκανα επιτηδες.

2 ώρες πριν, makfil είπε

Ναι, μπορείς αλλά αφενός πρέπει να έχεις ανοίξει τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές (συνεννόηση με το λογιστή σου), αφετέρου να την έχει ενεργοποιήσει και το μαγαζί.

Το σημαντικό είναι ότι το αντικείμενο που θα αγοράσεις πρέπει να  μπορεί να δικαιολογηθεί στο επάγγελμα που ασκείς και έχεις δηλώσει στην εφορία.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Πόσο σοβαρή πρέπει να είναι η δικαιολόγηση και πού θα την βρω μπροστά μου? Π.χ έναν προβολέα σαν δικηγόρος θα μπορούσα να τον δικαιολογήσω??

Τελευταία ερώτηση. Υπάρχει κάποιο νήμα με παραπάνω πληροφορίες πάνω στο θέμα ή καλύτερα θα γνωρίζει καποιος λογιστής?

Έγραψα ότι πρέπει να συνεννοηθείς με το λογιστή σου γιατί αυτό που θέλεις να κάνεις είναι πολύ σοβαρό και σε ενδεχόμενο έλεγχο των βιβλίων σου, μπορεί να έχεις σοβαρές συνέπειες και δεν ξέρω αν αξίζει το ρίσκο.

Και πάνω που χάρηκα οτι πήραν φόρα, κόλλησε.

Πότε λέτε να ξεκολλήσει?

15/3/2019, 17:25:04 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)
15/3/2019, 13:47:30 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
15/3/2019, 04:23:03 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)
15/3/2019, 02:09:00 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
12/3/2019, 19:23:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
9/3/2019, 09:41:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, makfil είπε

ενδοκοινοτικές συναλλαγές

Θυμάσαι τη διαδικασία [ενεργοποίησης] και το αν κοστίζει; Αν και εδώ που τα λέμε ελάχιστα μαγαζιά το κάνουν (amazon μόνο και εάν δεν είναι εξωτερικός πωλητής;).

8 λεπτά πριν, pavloa είπε

κόλλησε.

15/3/2019, 17:25:04    

Τι κόλλησε, σαββατοκύριακο ήταν, δε φαίνεται να δουλεύουν όλα τα σαββατοκύριακα (αν και μπορεί να μην δουλεύουν ποτέ στο συγκεκριμένο κέντρο διανομής ούτως ή άλλως).

Επεξ/σία από tobindax

13 ώρες πριν, tobindax είπε

Τι κόλλησε, σαββατοκύριακο ήταν, δε φαίνεται να δουλεύουν όλα τα σαββατοκύριακα (αν και μπορεί να μην δουλεύουν ποτέ στο συγκεκριμένο κέντρο διανομής ούτως ή άλλως).

Ναι έχεις δίκιο , σαββατοκύριακο ήταν. Αλλά ακόμη δεν κουνιέται.   Και το βιάζομαι αυτό το δέμα.

Είχα καιρό να πάρω από amazon uk.

Μέχρι πρόσφατα έστελναν με iparcel με tracking number και συνεργάζονταν με μια ελληνική εταιρεία IS&S η κάπως έτσι. Ερχόταν ειδοποιήση και παραλαμβανες από ταχυδρομείο.

Η τελευταια παραγγελία μου στάλθηκε με royal mail χωρίς tracking number. Και δεν έχω παραλάβει. 

Ξερει κάνεις αν αυτά έρχονται συστημένα ή τα αφήνει ο ταχυδρόμος και φεύγει;

Αλλιώς πάει το πακέτο και θα έχουμε τρεξίματα με amazon.

Όσοι χρησιμοποιείτε συχνά amazon uk, παρακαλώ δώστε feedback.

6 ώρες πριν, epsilon753 είπε

Μέχρι πρόσφατα έστελναν με iparcel με tracking number και συνεργάζονταν με μια ελληνική εταιρεία IS&S η κάπως έτσι. Ερχόταν ειδοποιήση και παραλαμβανες από ταχυδρομείο.

Η τελευταια παραγγελία μου στάλθηκε με royal mail χωρίς tracking number. Και δεν έχω παραλάβει. 

Αν πάρεις κάτι ακριβό θα έχει σίγουρα tracking.

Για την δεύτερη απορία σου είναι 50-50 πχ για βιβλία που έχω αγοράσει μερικά τα έφερνε ο ταχυδρόμος στο σπίτι και για κάποια άλλα μου άφηνε "ειδοποίηση" για να περάσω από το ταχυδρομείο.

7 ώρες πριν, epsilon753 είπε

Σε παραγγελία μου με tracking number αξίας 30€, την παράτησε ο ταχυδρόμος στην είσοδο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραγγελια απο Αγγλια ηρθε σε 6 ημερολογιακες ημερες(ρογιαλ μειλ) ...μια χαρα  (μεγαλο σχετικα πακετο το αφησε σπιτι ο ταχυδρομος αφου χτυπησε κουδουνι για να ανοιξω)

Επεξ/σία από afterhours

1 ώρα πριν, coffeex είπε

Αν πάρεις κάτι ακριβό θα έχει σίγουρα tracking.

Για την δεύτερη απορία σου είναι 50-50 πχ για βιβλία που έχω αγοράσει μερικά τα έφερνε ο ταχυδρόμος στο σπίτι και για κάποια άλλα μου άφηνε "ειδοποίηση" για να περάσω από το ταχυδρομείο.

Δεν ισχυει παντα αγορασα πρόσφατα  αντικείμενο  αξιας 63 ευρω απο amazon. Uk και ηρθε χωρις tracking. Μαλλον έρχεται  απλως θα του κανουν ανακριση στο τελωνειο. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...