Salvation81 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 41 λεπτά πριν, tobindax είπε Συνηθισμένο είναι όμως. Το 80% που βλέπω (να έρχονται) είναι 25 με 35 μέρες, το 15% 35-50, και το 5% 15-25. Το Ebay είναι γενικά απαράδεκτο στο να ενημερώνει αν είναι συστημένο. Προσωπικά το έχω σχεδόν απαγορεύσει ως "κατάστημα", άσε που τα τελευταία 10 χρόνια έχει γίνει σχεδόν άχρηστο για πραγματικές δημοπρασίες (οι περισσότεροι είναι πρακτικά επαγγελματικά μαγαζιά). Το μόνο καλό πράγμα της εταιρίας είναι το Paypal που έχει μια σχετική διαφάνεια αλλά δεν απαιτεί ebay και πλέον μεγάλες κινέζικες εταιρίες είναι πολύ έμπιστες (οι μικροπωλητές είναι που εμφανίζονται ενίοτε απατεώνες). Έχει και απατεώνες κινέζους. Πρόσφατα δεν έστειλαν κάτι και έβαλαν και ψεύτικο tracking και ο μεσάζον κινέζος (ali) το αναγνώρισε εύκολα ως απάτη (αν είχα παρατηρήσει νωρίς το fake tracking το dispute θα ήταν τελειωμένο ταχύτερο). Επίσης δε θα αμβέβαλλα αν κάποια κινέζικα χάνονται πριν φύγουν από κίνα ενώ τα έχει στείλει πωλητής. Η Ελλάδα σπάνια χάνει αλλά κυρίως κωλυσιεργεί. Να μην εστειλαν κατι δεν τους συμφερει γιατι τα χρηματα τα κραταει το Aliexpress μεχρι να επιβεβαιωσει παραλαβη ο αγοραστης. Να εδωσαν Λαθος tracking αυτο ναι γινεται πολλες φορες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tobindax Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Να μην εστειλαν κατι δεν τους συμφερει γιατι τα χρηματα τα κραταει το Aliexpress μεχρι να επιβεβαιωσει παραλαβη ο αγοραστης. Να εδωσαν Λαθος tracking αυτο ναι γινεται πολλες φορες. Ήταν γενικά μπέρδεμα γιατί μάλλον έκαναν άλλες απατεωνιές. Ισχυρίζονταν ότι έφευγαν από Γερμανία και δε με ενδιέφερε ιδιαίτερα το τελωνείο τότε αλλά να φύγουν γρήγορα και όταν τον ρώτησα αν όντως φεύγουν γρήγορα από γερμανία τα μάσαγε (πιθανόν να ήταν κομπίνα για τελωνείο αλλά και πάλι να αργούσε να πάει Ευρώπη προφανώς) και είπε "τελικά μας το γύρισαν πίσω γιατί ήταν όλα ελαττωματικά" και κάτι τέτοια ψέματα (διότι συνέχιζε (τα "ελαττωματικά") να τα πουλάει) και στο τέλος το ali διαπίστωσε ότι δεν είχε καν δώσει tracking number που λειτουργεί (έπρεπε να το είχα καταλάβει ο ίδιος ώστε να τελειώνει το dispute άμεσα). Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2019 από tobindax Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christiD Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Στις 15/3/2019 στις 12:31 ΜΜ, makfil είπε Συνεννοήσου μαζί του αν δέχεται (γραπτώς) να σου επιστρέψει τα έξοδα εκτελωνισμού Ο ίδιος μου είπε πως "we will never let you pay any fee" στο τελωνείο αν πιαστεί. Θα του στείλω ξανά να το γράφει πιο ξεκάθαρα. Το θέμα είναι, σε περιπτώσεις που δέχονται να σου πληρώσουν τα έξοδα και το φπα αν πιαστεί στο τελωνείο, τι γίνεται αν αφού πληρώσεις δε δεχτεί? Διεκδικείς τα λεφτά σου με κάποιο τρόπο μέσω ebay ή Paypal? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
empire21 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Έκανα μια παραγγελία από banggood και στις 11/3 μου ήρθε mail ότι έγινε shipped out. Παρόλα αυτά μέχρι και σήμερα όταν βάζω το tracking number στο 17track μου βγάζει το εξής: "The item is pre-advided" Ακόμα να φύγει μετά από τόσες μέρες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christiD Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 14 λεπτά πριν, empire21 είπε Έκανα μια παραγγελία από banggood και στις 11/3 μου ήρθε mail ότι έγινε shipped out. Παρόλα αυτά μέχρι και σήμερα όταν βάζω το tracking number στο 17track μου βγάζει το εξής: "The item is pre-advided" Ακόμα να φύγει μετά από τόσες μέρες; Έχει φύγει από τη χώρα προέλευσης. Είναι στο δρόμο. Αυτό σημαίνει το pre advised. Έχουν ενημερωθεί οι εδώ υπηρεσίες ότι θα το λάβουν. Σε ένα ποστ που είχα δει εδώ το εξηγει καλύτερα. (οφείλω να πω ότι το παρόν νήμα και forum γενικά με έχει ενημερώσει απίστευτα αναλυτικά...) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nenela Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Παιδιά για μικροδεματα απο Ali που ξεκινουν L00 ...είναι τα μόνα που δεν εχω λαβει απο Νοεμ- Δεκ.Τα UN...CN με τεραστια καθυστερηση αλλα έρχονται..επίσης και MY...τώρα τι και πως εγω απλά εξαντλώ τον extra χρόνο που παιρνουν οι πωλητεςπριν το τελικο dispute αλλα 100 μέρες για δεμα δεν λέει νομίζω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
risingsun Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, Salvation81 είπε Εχω κανει πανω απο 400 παραγγελιες στο Aliexpress τα τελευταια 5 χρονια, οι 350+ απο αυτες με untracked.... 1 πακετο δεν εχω λαβει. Απο εκει και περα μερικοι πολυ πιθανον να χανουν πακετα επειδη τα πεταει ο ταχυδρομος στην πορτα και δεν ειναι εκει να τα παραλαβουν. Σε αυτο δεν φταινε οι κινεζοι μην τρελαθουμε. Συμφωνω απολυτως.Το aliexpress ειναι απολυτα σωστο,ασφαλες και μου εχουν φερθει αψογα.Τα προβληματα ξεκινανε εδω και οχι απο τους κινεζους που λενε διαφορα.Παντου υπαρχουν απατεωνες αλλα αν γνωριζεις,δεν θα πεσεις στη παγιδα τοσο ευκολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tobindax Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, risingsun είπε Συμφωνω απολυτως.Το aliexpress ειναι απολυτα σωστο,ασφαλες και μου εχουν φερθει αψογα.Τα προβληματα ξεκινανε εδω και οχι απο τους κινεζους που λενε διαφορα.Παντου υπαρχουν απατεωνες αλλα αν γνωριζεις,δεν θα πεσεις στη παγιδα τοσο ευκολα. Έχει παντού απατεωνιές. Τα μεγάλα μαθήματα που έμαθα τελευταία (επειδή παράγγειλα πολλά σε λίγο χρόνο): 1. Ποτέ ξανα untracked εκτός και αν είναι κάτι πάμφθηνο ή/και δε με νοιάζει να το ΄χάσω [ή να αργήσει βδομάδες παραπάνω] 2. Κυρίως από κινέζους που ήδη έχουν πουλήσει πολλά και με τον ίδιο τρόπο σε άλλους 3. Έχει και η Ελλάδα πάμφθηνα σε μερικές κατηγορίες οπότε μη ξεχνάς το σκρουτζ Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2019 από tobindax Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
risingsun Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, tobindax είπε Έχει παντού απατεωνιές. Τα μεγάλα μαθήματα που έμαθα τελευταία (επειδή παράγγειλα πολλά σε λίγο χρόνο): 1. Ποτέ ξανα untracked εκτός και αν είναι κάτι πάμφθηνο ή/και δε με νοιάζει να το ΄χάσω [ή να αργήσει βδομάδες παραπάνω] 2. Κυρίως από κινέζους που ήδη έχουν πουλήσει πολλά και με τον ίδιο τρόπο σε άλλους 3. Έχει και η Ελλάδα πάμφθηνα σε μερικές κατηγορίες οπότε μη ξεχνάς το σκρουτζ Για τους απατεωνες εχω ηδη γραψει στο προηγουμενο μου ποστ οτι παντου υπαρχουν... 1.Υπομονη θελει απο κινα,αν το βιαζεσαι απλα δεν παραγγελνεις απο κει. 2.Ισα ισα αν εχουν πουλησει πολλα,πιο σιγουρος εισαι οτι θα ερθει το αντικειμενο και δεν θα εχει καποιο θεμα.Οποτε δεν βλεπω κατι λαθος. 3.Το σκρουτζ φυσικα το ξερουν και οι κοτες αλλα δεν συγκρινεις τι εχει το σκρουτζ και τι εχει το aliexpress.Ειναι ξεκαθαρο οτι το σκρουτζ εχει το 10% και αν του aliexpress. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tobindax Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, risingsun είπε Για τους απατεωνες εχω ηδη γραψει στο προηγουμενο μου ποστ οτι παντου υπαρχουν... 1.Υπομονη θελει απο κινα,αν το βιαζεσαι απλα δεν παραγγελνεις απο κει. 2.Ισα ισα αν εχουν πουλησει πολλα,πιο σιγουρος εισαι οτι θα ερθει το αντικειμενο και δεν θα εχει καποιο θεμα.Οποτε δεν βλεπω κατι λαθος. 3.Το σκρουτζ φυσικα το ξερουν και οι κοτες αλλα δεν συγκρινεις τι εχει το σκρουτζ και τι εχει το aliexpress.Ειναι ξεκαθαρο οτι το σκρουτζ εχει το 10% και αν του aliexpress. Έχει διαφορά, όταν είναι untracked δεν ξέρεις και ποιος φταίει. Ίσως να είναι και ψυχολογικό όμως αλλά δε νομίζω. Για το 2 το ίδιο λέω. Δεν είπα ότι είναι κακό, ως κανόνα το έγραψα να έχουν εμπειρία/να έχουν πουλήσει πολλά. Την Ελλάδα την ανέφερα διότι στον "οίστρο" καμιά φορά έχω την ψευδαίσθηση ότι είναι πάντα ακριβή. ΥΓ. Υπάρχουν π.χ. πάρα πολλά προϊόντα για ηλεκτρικές ή υδραυλικές επισκευές που είναι εντελώς φτηνά (10-20 λεπτά του ευρώ τεμάχιο) που όχι μόνο κερδίζεις χρόνο αλλά είναι και ήδη φτηνά σχεδόν όσο με την Κίνα ακόμα και αν πληρώσεις 2-3 ευρώ courier. [Το ίδιο παρατηρώ και σε διάφορες ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν τεράστια κυκλοφορία/ανταγωνισμό. Συνήθως έχουν Έλληνες εισάγει ήδη από κινέζους ή ανατολικοευρωπαίους με τιμές πολύ ελαφρά μεγαλύτερες αλλά είναι σχεδόν το ίδιο.] Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2019 από tobindax 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, empire21 είπε Έκανα μια παραγγελία από banggood και στις 11/3 μου ήρθε mail ότι έγινε shipped out. Παρόλα αυτά μέχρι και σήμερα όταν βάζω το tracking number στο 17track μου βγάζει το εξής: "The item is pre-advided" Ακόμα να φύγει μετά από τόσες μέρες; Το pre advised σημαίνει ότι έχει ενημερωθεί η μεταφορική που θα παραλάβει το δέμα από την αποθήκη του πωλητή. Χρειάζονται λίγες μέρες μέχρι να δεις κίνηση στο δέμα και αυτή θα είναι αρχικά η διαδρομή μέσα στην αχανή Κίνα μέχρι το αεροδρόμιο από το οποίο θα φύγει για την Ευρώπη. Υπομονή, έχεις καιρό ακόμη ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tormentor_ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Ερωτηση, απο ΕΕ μπορείς να αγορασεις προϊόντα με τιμολόγιο και να μην πληρώσεις το αντίστοιχο φπα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 10 λεπτά πριν, Tormentor_ είπε Ερωτηση, απο ΕΕ μπορείς να αγορασεις προϊόντα με τιμολόγιο και να μην πληρώσεις το αντίστοιχο φπα? Ναι, μπορείς αλλά αφενός πρέπει να έχεις ανοίξει τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές (συνεννόηση με το λογιστή σου), αφετέρου να την έχει ενεργοποιήσει και το μαγαζί. Το σημαντικό είναι ότι το αντικείμενο που θα αγοράσεις πρέπει να μπορεί να δικαιολογηθεί στο επάγγελμα που ασκείς και έχεις δηλώσει στην εφορία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jerry banana Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 7 λεπτά πριν, makfil είπε Ναι, μπορείς αλλά αφενός πρέπει να έχεις ανοίξει τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές (συνεννόηση με το λογιστή σου), αφετέρου να την έχει ενεργοποιήσει και το μαγαζί. Το σημαντικό είναι ότι το αντικείμενο που θα αγοράσεις πρέπει να μπορεί να δικαιολογηθεί στο επάγγελμα που ασκείς και έχεις δηλώσει στην εφορία. Μία ερώτηση και συγγνώμη για το συνεχομενο πρηξιμο.Το δεμα απο deutsche post dhl απο Αγγλια που ειχαμε πει,δεν ηρθε σημερα 18 που ελεγε το amazon (tracking δεν εχω) .Nα καλέσω αύριο το πρωί τα ελτά να πάρω ιδεα εαν τους έχει πάει?Αλλα μπορω να δωσω μονο ονοματεπωνυμο γιατι δεν ξερω εαν μπορουν να με εξυπηρετησουν με αλλα στοιχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
risingsun Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Ερωτηση φιλε @makfil και την καλησπερα μου. Αν παρω κατι απο ιαπωνια με ems και κοστος μεχρι 22ευρω δεν θα εχω θεμα με τελωνεια ετσι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις