Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Να βάλω και εγώ τον πόνο μου απο banggood: 19 Ιανουαρίου αποστολή με Priority, από τότε κολλημένο σαν παγόβουνο..

vGTkr7.jpg

Η απάντηση του banggood: 

SrjFpx.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Να βάλω και εγώ τον πόνο μου απο banggood: 19 Ιανουαρίου αποστολή με Priority, από τότε κολλημένο σαν παγόβουνο..

vGTkr7.jpg

Η απάντηση του banggood: 

SrjFpx.jpg

Εως 60 μερες σου λενε, εχεις ακομα 18, θα σου ερθει μην αγχωνεσαι.

3 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Εως 60 μερες σου λενε, εχεις ακομα 18, θα σου ερθει μην αγχωνεσαι.

Ξέρω τουλάχιστον άλλους 2 που παραγγείλαμε το ίδιο προϊόν την ίδια μέρα και έχουν ηδη παραλάβει εδω και 2 εβδομάδες :( 

Τι νόημα έχει το priority αν είναι να παραλάβω σε 60 μέρες ?

Μόλις τώρα, leros2004 είπε

Ξέρω τουλάχιστον άλλους 2 που παραγγείλαμε το ίδιο προϊόν την ίδια μέρα και έχουν ηδη παραλάβει εδω και 2 εβδομάδες :( 

Τι νόημα έχει το priority αν είναι να παραλάβω σε 60 μέρες ?

Αν το priority σου λεει εως 60 μερες ειναι εως 60 ημερες.

Αυτο παιζει ρολο εξαλλου, το τι θα επρεπε να ισχυει ειναι αλλο θεμα. Εξαλλου το priority ειναι περισσοτερο αν δεν κανω λαθος για να γλυτωνετε το τελωνειο και οχι θεμα χρονου.

14 ώρες πριν, makfil είπε

Μάλλον, δεν διάβασες σωστά ή δεν κατάλαβες όσα posts γράφτηκαν για το θέμα σου.

Ο συγγενής που έκανε την παραγγελία από την Αγγλία, πλήρωσε κανονικά τον Ελληνικό ΦΠΑ αφού το δέμα είχε προορισμό την Ελλάδα.

Το ερώτημα που μένει αναπάντητο και ο γρίφος άλυτος είναι ότι εσύ υποθέτεις ότι το το αντικείμενο ξεκίνησε από την Αγγλία και για το λόγο αυτό δεν έπρεπε να επιβληθούν έξοδα εκτελωνισμού, αλλά δεν γνωρίζεις τη χώρα προέλευσης η οποία, αν ήταν τρίτη και όχι η Αγγλία, σωστά επιβλήθηκαν τα έξοδα.

Εγώ διάβασα και κατάλαβα μια χαρά:
Η Άμαζον ξέχασε να γράψει στο πακέτο ότι το δέμα έχει πληρωμένο ΦΠΑ και το δέμα πέρασε από τελωνείο για να τα χρεώσουν. Εφόσον ένα δέμα περνάει από το τελωνείο γι αυτό το λόγο, τότε χρεώνονται και έξοδα εκτελωνισμού (όχι τέλη εισαγωγής ή κάτι άλλο) για την κάλυψη των εξόδων ελέγχου - σωστό, τζάμπα θα δουλεύουν οι υπάλληλοι; - . Τα δέμα είχε γραμμένο με σαφήνεια πάνω του ΚΑΙ χώρα αποστολής την Αγγλία ΚΑΙ ότι στάλθηκε με Royal Post όπως φαίνεται στα screenshots. Ο μόνος λόγος που το δέμα σταμάτησε ήταν η (από λάθος) μή ορθή αναγραφή του συνολικού ποσού χρέωσης με σαφή ανάλυση και του πληρωμένου φόρου.

5 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Επικοινωνησε μαζι τους

Εαν εχεις χρονο και θελεις να με βιηθησεις δες πριν 1-3 σελιδες που  με βοήθεια  ενας αλλος χρηστης (να ειναι καλα)  για την περίπτωση  μου. 

4 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε

Εγώ διάβασα και κατάλαβα μια χαρά:
Η Άμαζον ξέχασε να γράψει στο πακέτο ότι το δέμα έχει πληρωμένο ΦΠΑ και το δέμα πέρασε από τελωνείο για να τα χρεώσουν. Εφόσον ένα δέμα περνάει από το τελωνείο γι αυτό το λόγο, τότε χρεώνονται και έξοδα εκτελωνισμού (όχι τέλη εισαγωγής ή κάτι άλλο) για την κάλυψη των εξόδων ελέγχου - σωστό, τζάμπα θα δουλεύουν οι υπάλληλοι; - . Τα δέμα είχε γραμμένο με σαφήνεια πάνω του ΚΑΙ χώρα αποστολής την Αγγλία ΚΑΙ ότι στάλθηκε με Royal Post όπως φαίνεται στα screenshots. Ο μόνος λόγος που το δέμα σταμάτησε ήταν η (από λάθος) μή ορθή αναγραφή του συνολικού ποσού χρέωσης με σαφή ανάλυση και του πληρωμένου φόρου.

Μάλλον δεν γνωρίζεις ότι χρεώνει τον ελληνικό ΦΠΑ επειδή έχει ελληνικό ΑΦΜ και τον αποδίδει στο Δημόσιο όπως (θεωρητικά) κάθε Έλληνας πωλητής.

Εάν ισχύει η υπόθεση που γράφεις, τότε ο αποστολέας ή/και εσύ μπορείτε να ζητήσετε αναδασμολόγηση.

23 λεπτά πριν, makfil είπε

Μάλλον δεν γνωρίζεις ότι χρεώνει τον ελληνικό ΦΠΑ επειδή έχει ελληνικό ΑΦΜ και τον αποδίδει στο Δημόσιο όπως (θεωρητικά) κάθε Έλληνας πωλητής.

Εάν ισχύει η υπόθεση που γράφεις, τότε ο αποστολέας ή/και εσύ μπορείτε να ζητήσετε αναδασμολόγηση.

Ισχύουν και τα δύο. Γνωρίζω για το ΦΠΑ αλλά:
Όπως έγραψα, ήθελα το προϊόν άμεσα και αφού τα πλήρωσα για να το πάρω τα διεκδίκησα από την Άμαζον η οποία αναγνώρισε το λάθος της και τα έκανε refund! 
Η πρώτη μου σκέψη ήταν το αίτημα αναδασμολόγησης καθώς είχα όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην κατοχή μου, που αποδείκνυαν το λάθος.

Ας πάει η Άμαζον να ταλαιπωρηθεί με τις μακρόχρονες διαδικασίες, διεκδικώντας τα χρήματά της, αφού το λάθος ήταν δικό της! Πάντως, πέραν του λάθους και της καθυστέρησης παραλαβής του δέματος, η εξυπηρέτηση πελατών της Άμαζον ενήργησε άμεσα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, με κέρδισαν με το επίπεδο του after sales τους.

44 λεπτά πριν, makfil είπε

Πέρα απο τα ΕΛΤΑ που αλλου μπορω να καλεσω για να δω εαν οντως το δεμα μου εχει φτασει Ελλαδα?

1 ώρα πριν, jerry banana είπε

Πέρα απο τα ΕΛΤΑ που αλλου μπορω να καλεσω για να δω εαν οντως το δεμα μου εχει φτασει Ελλαδα?

Δεν υπάρχει άλλη πηγή πληροφόρησης πέρα από τα ΕΛΤΑ.

Το πιθανότερο είναι ότι ο σάκος που περιέχει το δέμα σου δεν έχει ανοιχτεί ακόμη ή είναι σ' αυτούς που έχουν ταλαιπωρηθεί με βροχές κλπ.

Πάντως, αφού έχεις ανοίξει θέμα και ζητάς επιστροφή χρημάτων, θα στα δώσουν όταν λήξει η προθεσμία.

23 λεπτά πριν, makfil είπε

Το πιθανότερο είναι ότι ο σάκος που περιέχει το δέμα σου δεν έχει ανοιχτεί ακόμη ή είναι σ' αυτούς που έχουν ταλαιπωρηθεί με βροχές κλπ.

Πάντως, αφού έχεις ανοίξει θέμα και ζητάς επιστροφή χρημάτων, θα στα δώσουν όταν λήξει η προθεσμία.

Εγινε ευχαριστω πολυ!Ελεγα να κανω και βιντεο που να εξηγω τι λεω σαν εξτρα διασφαλιση να σιγουρεψω την επιστροφη χρηματων αλλα λογικα θα μου τα δωσουν αφου θα δουν πως δεν εχει παραδοθει και δεν χρειαζεται βιντεο.Δεν θα ακυρωσω το dispute εκτος και εαν ερθει το αντικεμενο μεχρι να τελειωσουν οι μερες.

28 λεπτά πριν, makfil είπε

εκει που λεει εαν συμφωνω ή οχι (accept ή reject) στο proposal του σελλερ (να κλεισω το dispute λεει ,γιατι θα ερθουν σιγουρα) τι να πατησω ?Eαν πατησω reject δημιουργειται θεμα?69901527_.png.cd4f240084a582d26638ed7565460ac4.png

8 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Εγινε ευχαριστω πολυ!Ελεγα να κανω και βιντεο που να εξηγω τι λεω σαν εξτρα διασφαλιση να σιγουρεψω την επιστροφη χρηματων αλλα λογικα θα μου τα δωσουν αφου θα δουν πως δεν εχει παραδοθει και δεν χρειαζεται βιντεο.Δεν θα ακυρωσω το dispute εκτος και εαν ερθει το αντικεμενο μεχρι να τελειωσουν οι μερες.

εκει που λεει εαν συμφωνω ή οχι (accept ή reject) στο proposal του σελλερ (να κλεισω το dispute λεει ,γιατι θα ερθουν σιγουρα) τι να πατησω ?Eαν πατησω reject δημιουργειται θεμα?69901527_.png.cd4f240084a582d26638ed7565460ac4.png

Αν πατησεις reject θα μπλεχτει το Aliexpress ωστε να σου δωσει τα χρηματα σου (αν εχουν περασει οι μερες που θα επρεπε και αν δεν εχεις ξανακανει dispute ενω εχεις λιγες παραγγελιες).

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...