TheTourist098 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, makfil είπε Έχουμε πει πολλές φορές ότι η ισοτιμία που χρησιμοποιούν οι τελωνειακές υπηρεσίες για τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών δεμάτων κανονίζονται στο τέλος κάθε μήνα από την ΑΑΔΕ, με βάση τις τιμές συναλλάγματος της ΕΚΤ και ισχύουν για τον επόμενο μήνα. Για τον ΦΕΒ 2019 ισχύουν οι ισοτιμίες που αναγράφονται σ' αυτό το έγγραφο και για τη Λίρα ΗΒ η ισοτιμία είναι 0,87213. Επομένως, εάν το ποσό που πλήρωσες και έστειλες απόδειξη στο ΓΕΤΑ είναι 17,64 GBR, αυτό μετατρέπεται σε 20,25€. Εάν δεχτεί ο τελωνειακός την τιμή αγοράς (17,64), το δέμα θα περάσει ελεύθερο. Στην απίθανη περίπτωση που αμφισβητήσει αυτή την τιμή και χρεωθείς έξοδα εκτελωνισμού, μπορείς να ζητήσεις αναδασμολόγηση, αλλά αυτή είναι χρονοβόρα διαδικασία. Ευχαριστω πολυ ρε φιλε για τις πληροφοριες,ηταν οντως σημαντικες και δεν γνωριζα οτι πανε με βαση την ισοτιμια που υπαρχει τον μηνα που το εχουν στο τελωνειο...Οποτε σε περιπτωση οριακων ποσων αλλη φορα θα εχω το νου μου μην μου πουν οτι με την τρεχουσα ισοτιμια ειναι πανω απο 22 πχ Ηρθε και σημερα ο ταχυδρομος των ελτα και το παρελαβα Ευτυχως και οπως λογικα ειπατε κ εσεις δεν πληρωσα τιποτα,απλα μεσα στη νυστα μου εβαλα υπογραφη το πηρα κ εφυγε Ευχαριστω ολους για την βοηθεια! Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από TheTourist098 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiOrGoSk21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Γεια χαρά. Δεν ξέρω αν ρωτάω στο κατάλληλο thread... Για αγορές από eBay με PayPal συνδεμένη με χρεωστική Πειραιώς, ό,τι και να αγοράσουμε σε ξένο νόμισμα, υπάρχει fix προμήθεια από την Πειραιώς 1 ευρώ; Κοιτούσα τώρα πριν στο winbank μου και βλέπω αρκετά "-1 ευρώ" με επεξήγηση δίπλα " ΠΡΟΜΗΘ.ΜΕΤΑΤΡ.ΣΥΝ/ΤΟΣ". Κι αυτά που αγόρασα κοστίζουν 0,80 ή 1, εκεί γύρω. Αν είναι έτσι, δε συμφέρει περισσότερο να βάζουμε το PayPal να κάνει τη μετατροπή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) @merchenary Αφού δεν θέλεις να δημοσιοποιήσεις το link, μπορείς να μου το στείλεις σε πμ, για να βγάλουμε άκρη, αν θέλεις. Μπορεί να λειτουργήσει το 2ο σενάριο, αλλά αυτό είναι ρίσκο και κανείς δεν μπορεί να σε βεβαιώσει ότι δεν θα πληρώσεις έξοδα τελωνείου. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από makfil Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, merchenary είπε Το αντικείμενο κοστίζει 56$ και έχει και 20$ μεταφορικά από τρίτο πολίτη όχι από Amazon.com, οπότε δεν με καλύπτει φαντάζομαι σε περίπτωση τελωνείου! Το οτι έστειλα link και όλα τα σχετικά δεν τα είδαν στο support και μου γράφουν οτι να ναι; Δεν θα ήθελα να βάλω link με το αντικείμενο ρε παιδιά δεν νομίζω να παίζει τόσο ρόλο αυτό. Εγώ καταλήγω στα εξής σενάρια: 1) Δεν θα σταλεί το αντικείμενο εάν το αγοράσω! Ίσως ο πωλητής εκεί ξέχασε να μπλοκάρει την Ελλάδα. 2) Θα σταλεί κανονικά (είναι πολύ μικρό σε μέγεθος το δεύτερο αντικείμενο) και αν από οτι φαντάζομαι έρθει στο ίδιο κουτί με το πρώτο που έχει χρεωθεί φόρους θα περάσει από το τελωνείο χωρίς χρέωση... 3)Η θα χρεωθεί.. Δεν ξέρω πως βλέπουν στο τελωνείο πως χρεώθηκε φόρους το πακέτο βέβαια αλλά αν δουν από Amazon την συσκευασία ίσως να περάσει έτσι... Βέβαια με το δεύτερο αντικείμενο μέσα το συνολικό κόστος φτάνει τα 171€ και σε περίπτωση τελωνείου ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ??? Υπάρχει και το ενδεχόμενο να σταλούν 2 διαφορετικά πακέτα. Το ένα να περάσει τελωνείο και το άλλο όχι (αυτο με τα προπληρωμένα τέλη) Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από spartak1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, GiOrGoSk21 είπε Γεια χαρά. Δεν ξέρω αν ρωτάω στο κατάλληλο thread... Για αγορές από eBay με PayPal συνδεμένη με χρεωστική Πειραιώς, ό,τι και να αγοράσουμε σε ξένο νόμισμα, υπάρχει fix προμήθεια από την Πειραιώς 1 ευρώ; Κοιτούσα τώρα πριν στο winbank μου και βλέπω αρκετά "-1 ευρώ" με επεξήγηση δίπλα " ΠΡΟΜΗΘ.ΜΕΤΑΤΡ.ΣΥΝ/ΤΟΣ". Κι αυτά που αγόρασα κοστίζουν 0,80 ή 1, εκεί γύρω. Αν είναι έτσι, δε συμφέρει περισσότερο να βάζουμε το PayPal να κάνει τη μετατροπή; Η απορία και ερώτησή σου έχουν απαντηθεί πολλές φορές. Στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου θα βρεις την προμήθεια που χρεώνει η Πειραιώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, GiOrGoSk21 είπε Γεια χαρά. Δεν ξέρω αν ρωτάω στο κατάλληλο thread... Για αγορές από eBay με PayPal συνδεμένη με χρεωστική Πειραιώς, ό,τι και να αγοράσουμε σε ξένο νόμισμα, υπάρχει fix προμήθεια από την Πειραιώς 1 ευρώ; Κοιτούσα τώρα πριν στο winbank μου και βλέπω αρκετά "-1 ευρώ" με επεξήγηση δίπλα " ΠΡΟΜΗΘ.ΜΕΤΑΤΡ.ΣΥΝ/ΤΟΣ". Κι αυτά που αγόρασα κοστίζουν 0,80 ή 1, εκεί γύρω. Αν είναι έτσι, δε συμφέρει περισσότερο να βάζουμε το PayPal να κάνει τη μετατροπή; Η Πειραιως χρεωνει 1ε για μετατροπη συναλλαγματος απο δολλαρια πχ σε ευρω...Με λιγα λογια και 5 λεπτα να κανει κατι εσυ θα πληρωσεις 1 ευρω και 5 λεπτα.... Οποτε ναι οταν αγοραζεις κατι πρεπει να ειναι σε Ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merchenary Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, makfil είπε @merchenary Αφού δεν θέλεις να δημοσιοποιήσεις το link, μπορείς να μου το στείλεις σε πμ, για να βγάλουμε άκρη, αν θέλεις. Μπορεί να λειτουργήσει το 2ο σενάριο, αλλά αυτό είναι ρίσκο και κανείς δεν μπορεί να σε βεβαιώσει ότι δεν θα πληρώσεις έξοδα τελωνείου. Φίλε makfil έχω καταλάβει πάνω κάτω ποια είναι η λύση... δυστυχώς είναι τα σενάρια που έγγραψα παραπάνω + κάποια αλλά που δεν τα έγγραψα και αφορούν την περίπτωση που περάσει τελωνείο τελικά το δέμα που εκεί δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται οι τελωνειακοί σε τέτοια περίπτωση, δεν ξέρω εάν έχει γράφει σε αυτό το θέμα ανάλογο περιστατικό να το διαβάζω αν και δεν νομίζω.. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από merchenary Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiOrGoSk21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, makfil είπε Η απορία και ερώτησή σου έχουν απαντηθεί πολλές φορές. Στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου θα βρεις την προμήθεια που χρεώνει η Πειραιώς. Μόλις τώρα, Salvation81 είπε Η Πειραιως χρεωνει 1ε για μετατροπη συναλλαγματος απο δολλαρια πχ σε ευρω...Με λιγα λογια και 5 λεπτα να κανει κατι εσυ θα πληρωσεις 1 ευρω και 5 λεπτα.... Οποτε ναι οταν αγοραζεις κατι πρεπει να ειναι σε Ευρω. Όντως, και το είχα διαβάσει ρε γαμώτο... Αλλά το ξέχασα. Έγινε, σας ευχαριστώ πολύ. Από 'δω και πέρα, για τέτοιες μικροαγορές, θα επιλέγω να κάνει το conversion το PayPal. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merchenary Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, GiOrGoSk21 είπε Όντως, και το είχα διαβάσει ρε γαμώτο... Αλλά το ξέχασα. Έγινε, σας ευχαριστώ πολύ. Από 'δω και πέρα, για τέτοιες μικροαγορές, θα επιλέγω να κάνει το conversion το PayPal. Το PayPal θα σου χρεώσει μόνο την μετατροπή η κρατάει προμήθεια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 18 λεπτά πριν, GiOrGoSk21 είπε Γεια χαρά. Δεν ξέρω αν ρωτάω στο κατάλληλο thread... Για αγορές από eBay με PayPal συνδεμένη με χρεωστική Πειραιώς, ό,τι και να αγοράσουμε σε ξένο νόμισμα, υπάρχει fix προμήθεια από την Πειραιώς 1 ευρώ; Κοιτούσα τώρα πριν στο winbank μου και βλέπω αρκετά "-1 ευρώ" με επεξήγηση δίπλα " ΠΡΟΜΗΘ.ΜΕΤΑΤΡ.ΣΥΝ/ΤΟΣ". Κι αυτά που αγόρασα κοστίζουν 0,80 ή 1, εκεί γύρω. Αν είναι έτσι, δε συμφέρει περισσότερο να βάζουμε το PayPal να κάνει τη μετατροπή; Γενικός κανόνας δεν μπορεί να μπει σ' αυτή τη διαδικασία, δεδομένου ότι πρέπει να συνεξετάζουμε αφενός την κάρτα που χρησιμοποιούμε και την προμήθεια που χρεώνει η τράπεζα στην πληρωμή σε συνάλλαγμα αφετέρου την αξία του αντικειμένου. Για παράδειγμα, η ΕΤΕ δεν χρεώνει προμήθεια στην πιστωτική της στις αγορές σε συνάλλαγμα και εγώ χρησιμοποιώ αυτή την κάρτα στις αγορές μου. Όσοι δεν έχουν αυτή την κάρτα, πρέπει να κάνουν υπολογισμούς, αφού κάθε τράπεζα χρεώνει διαφορετική προμήθεια, και ο μόνος "κανόνας" που μπορεί να ισχύσει, σ' αυτές τις περιπτώσεις, είναι να πληρώνει κάποιος σε € όταν οι αξίες είναι μικρές και σε ξένο νόμισμα όταν είναι μεγάλες. Είναι αδιανόητο να προτείνουμε, σαν γενικό κανόνα, την αγορά με €, όταν ένα laptop έχει αξία 700$ ή άλλη σχετική. 13 λεπτά πριν, GiOrGoSk21 είπε Όντως, και το είχα διαβάσει ρε γαμώτο... Αλλά το ξέχασα. Έγινε, σας ευχαριστώ πολύ. Από 'δω και πέρα, για τέτοιες μικροαγορές, θα επιλέγω να κάνει το conversion το PayPal. Η ισοτιμία του Paypal είναι χειρότερη από εκείνες που χρησιμοποιούν οι τράπεζες και το θέμα αυτό είναι ένα ακόμη που πρέπει να προσέχει κάποιος όταν θέλει να αγοράσει αντικείμενα μεγάλης αξίας. Άλλος ένα παράγοντας είναι και η χρησιμοποίηση κάρτας ξένης τράπεζας που δεν χρεώνει προμήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jerry banana Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εάν αγοράσω είτε απο amazon.uk ή .de ή .fr δεν πληρώνω τελωνείο επειδη θεωρουντε εντός Ε.Ε?Κάτι άλλο,εαν παραγγείλω κάτι απο aliexpress ή απο αμερική γενικά εκτός ευρώπης,απο άλλη ήπειρο,γλυτώνω τελωνείο αρκεί να είναι μέχρι 22 ευρώ? Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από jerry banana Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, jerry banana είπε Εάν αγοράσω είτε απο amazon.uk ή .de ή .fr δεν πληρώνω τελωνείο επειδη θεωρουντε εντός Ε.Ε?Κάτι άλλο,εαν παραγγείλω κάτι απο aliexpress ή απο αμερική γενικά εκτός ευρώπης,απο άλλη ήπειρο,γλυτώνω τελωνείο αρκεί να είναι μέχρι 22 ευρώ? 1. Δεν πληρώνεις τελωνείο αλλά θα χρεωθείς τον Ελληνικό ΦΠΑ. 2. Οι αγορές από τρίτες χώρες έχουν ατέλεια 22€ για κόστος +μεταφορικά+ασφάλεια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jerry banana Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, makfil είπε 1. Δεν πληρώνεις τελωνείο αλλά θα χρεωθείς τον Ελληνικό ΦΠΑ. 2. Οι αγορές από τρίτες χώρες έχουν ατέλεια 22€ για κόστος +μεταφορικά+ασφάλεια. Ευχαριστώ πολύ για όλα και τη γρήγορη απάντηση σου.Μια παρένθεση και κλείνω. Πρόσφατα ήθελα να αγοράσω κάτι απο amazon. Uk βλέπω 46 GBP παω σε Euros συν οτι ειμαι απο Ελλάδα. 66 euros πωρε φίλε λέω το ΦΠΑ στην Ελλάδα ειναι λιγο τσουχτερο οσο δεν παει και δεν ξερω ποτε θα πεσει και εαν πεσει ποτε έτσι οπως παει η χωρα.... Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από jerry banana Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nenela Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Παιδιά sos δέμα απο Ισπανία απο τα Mango 50€ με δωαρεν αποστολή μου ηρθε μηνυμα απο DHL οτι απαιτειται ποσο εκτελωνισμου. Ισχυει? ? Τι να κάνω? Αφου ειναι Ευρωπαικη ενωση και λεει εξοδα αποστολβς δωρεαν.Τι άλλαξε??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, nenela είπε Παιδιά sos δέμα απο Ισπανία απο τα Mango 50€ με δωαρεν αποστολή μου ηρθε μηνυμα απο DHL οτι απαιτειται ποσο εκτελωνισμου. Ισχυει? ? Τι να κάνω? Αφου ειναι Ευρωπαικη ενωση και λεει εξοδα αποστολβς δωρεαν.Τι άλλαξε??? Σιγουρα είναι απο Ισπανία; Μηπως στάλθηκε από τρίτη χώρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις