papp0us Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 21 λεπτά πριν, tzimbeam είπε στην αξία CIF υπολογίζουν και τα μεταφορικά, ανεξάρτητα με τι αναγράφει ο πωλητής στην ετικέτα της δήλωσης CN22 το τελωνείο μπορεί να υπολογίσει τον ΦΠΑ και τα τέλη με βάση την κατηγορία του προϊόντος, προσωπικά μου έχει τύχει το 2017 δύο φορές να ανοίξουν πακέτα μου με ip camera και NVR αντίστοιχα στο τελωνείο για να δούν τι έχει μέσα, το ένα ήταν αξίας 20€ και το υπολόγισαν ως αξία 35€ και το δεύτερο αξίας 24€ το υπολόγισαν με 25€,σε καμία από τις 2 περιπτώσεις δεν μου ζητήθηκε η απόδειξη αγοράς.Με χρέωσαν ΦΠΑ 24% και τέλη 15€. Διαβάστε παρακάτω τι ισχύει για τον εκτελωνισμό https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx Στην πρώτη περιπτωση, αν η συνολική αξία CIF ηταν 20€, μπορούσες να μην παραλάβεις, και να ζητήσεις εκ νέου υπολογισμό δασμών στέλνοντας δικαιολογητικά τις αποδείξεις απο Paypal/πιστωτική και ένα Screenshot απο την παραγγελία σου. Το οτι υπολόγισαν με βάση καταλόγου την τιμη δε σημαίνει οτι εισαι δεσμευμένος να τα πληρώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, papp0us είπε Στην πρώτη περιπτωση, αν η συνολική αξία CIF ηταν 20€, μπορούσες να μην παραλάβεις, και να ζητήσεις εκ νέου υπολογισμό δασμών στέλνοντας δικαιολογητικά τις αποδείξεις απο Paypal/πιστωτική και ένα Screenshot απο την παραγγελία σου. Το οτι υπολόγισαν με βάση καταλόγου την τιμη δε σημαίνει οτι εισαι δεσμευμένος να τα πληρώσεις. όντως, αλλά η διαδικασία αιτιολογημένη αίτηση για τον επανυπολογισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων είναι χρονοβόρα και το βιαζόμουν, έτσι κι αλλιώς μου βγήκε πιο φθηνά από να τα αγόραζα εδώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 58 λεπτά πριν, tzimbeam είπε στην αξία CIF υπολογίζουν και τα μεταφορικά, ανεξάρτητα με τι αναγράφει ο πωλητής στην ετικέτα της δήλωσης CN22 το τελωνείο μπορεί να υπολογίσει τον ΦΠΑ και τα τέλη με βάση την κατηγορία του προϊόντος, προσωπικά μου έχει τύχει το 2017 δύο φορές να ανοίξουν πακέτα μου με ip camera και NVR αντίστοιχα στο τελωνείο για να δούν τι έχει μέσα, το ένα ήταν αξίας 20€ και το υπολόγισαν ως αξία 35€ και το δεύτερο αξίας 24€ το υπολόγισαν με 25€,σε καμία από τις 2 περιπτώσεις δεν μου ζητήθηκε η απόδειξη αγοράς.Με χρέωσαν ΦΠΑ 24% και τέλη 15€. Διαβάστε παρακάτω τι ισχύει για τον εκτελωνισμό https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx Η λέξη CIF είναι το ακρωνύμιο των λέξεων Cost, Insurance και Freight και αποτελεί το άθροισμα του κόστους, της ασφάλειας (που πιθανόν θα βάλει ο αγοραστής) και των μεταφορικών. Εάν ο τελωνειακός αμφιβάλλει για τη δηλωμένη αξία στο αυτοκόλλητο (πολύ περισσότερο όταν το δέμα προέρχεται από Κίνα), την βρίσκει από το διαδίκτυο, όπως καθένας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, makfil είπε Η λέξη CIF είναι το ακρωνύμιο των λέξεων Cost, Insurance και Freight και αποτελεί το άθροισμα του κόστους, της ασφάλειας (που πιθανόν θα βάλει ο αγοραστής) και των μεταφορικών. Εάν ο τελωνειακός αμφιβάλλει για τη δηλωμένη αξία στο αυτοκόλλητο (πολύ περισσότερο όταν το δέμα προέρχεται από Κίνα), την βρίσκει από το διαδίκτυο, όπως καθένας. ο τελώνης εάν ψάξει στο Google δεν θα δεί την πραγματική τιμή στην οποία αγοράζεις, μπορεί να έχεις πάρει το προϊόν από ξεστοκάρισμα ή presale σε τιμές σκοτωμένες, γι αυτό στέλνεις στο email του ΓΕΤΑ την απόδειξη αγοράς - εάν στην ζητήσουν Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Ο τελωνειακός δεν σε χρεώνει στην τιμή που αγοράζεις είτε με έκπτωση, είτε με κουπόνι, είτε στο στέλνει δωρεάν κλπ, αλλά στην πραγματική αξία που κάνει το αντικείμενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stavag Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 14 ώρες πριν, arma1 είπε Ευχαριστώ, επειδή διάβασα πολλά και διάφορα, έστειλα μήνυμα για αλλαγή μεθόδου αποστολής και να το στείλουν με belgium registered για αποφυγή τελωνείου , καλά έκανα; φυσικά αν απαντούσες νωρίτερα δεν θα έμπαινα στον κόπο μην ακους τον καθενα που αμφιβαλω εαν έχει ιδεα για τι σου λεει Ειτε με priority το πάρεις ειτε με belgium δεν πληρωνεις τελωνείο για αυτο μην αγχώνεσαι τσάμπα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μην γραφετε ανακριβειες καποιοι, οι τελωνειακοι εχουν λιστες με μεσες τιμες προιοντων, δεν τσεκαρουν το ιντερνετ για να δουν τι εχεις αγορασει (οι περισσοτεροι ειναι ανω των 50, λογικο). Απλα το κακο με τις λιστες ειναι πως καποιες φορες ειναι οκ οι τιμες και καποιες ειναι τραγικα διαφορετικες (πχ απο 24 σε 25ε δεν ειναι τπτ), εμενα πχ gaming καρεκλα 300ε μου την χρεωσαν 500ε επειδη στην λιστα τους ειχαν μια ορθοπεδικη. Παλι καλα που τα εξοδα τα πλήρωσε ο αποστολεας και οχι εγω οποτε δεν με ενοιαξε. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από Salvation81 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kgian Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 22 ώρες πριν, overpower είπε Λογικα Δευτερα θα ξεκολλησει απο το τελωνειο. Ελπιζω να μην πληρωσω κατι, μιας και ειναι απο indiegogo και μεχρι τωρα καθε campaign που εχω παρει, εβαζε χαμηλη τιμη. Εμένα το πακέτο το ίδιο, με 1 μέρα διαφορά εμφανίστηκε προς εκτελωνισμό και 1 μέρα διαφορά μπήκε τελωνείο. Οπότε θα ξεκολλήσουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Balantakos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Salvation81 είπε Μην γραφετε ανακριβειες καποιοι, οι τελωνειακοι εχουν λιστες με μεσες τιμες προιοντων, δεν τσεκαρουν το ιντερνετ για να δουν τι εχεις αγορασει (οι περισσοτεροι ειναι ανω των 50, λογικο). Απλα το κακο με τις λιστες ειναι πως καποιες φορες ειναι οκ οι τιμες και καποιες ειναι τραγικα διαφορετικες (πχ απο 24 σε 25ε δεν ειναι τπτ), εμενα πχ gaming καρεκλα 300ε μου την χρεωσαν 500ε επειδη στην λιστα τους ειχαν μια ορθοπεδικη. Παλι καλα που τα εξοδα τα πλήρωσε ο αποστολεας και οχι εγω οποτε δεν με ενοιαξε. Η αληθεια ειναι οτι εχω μπερδευτει με οσα γραφονται εδω μεσα, lol. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
risingsun Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Balantakos είπε Η αληθεια ειναι οτι εχω μπερδευτει με οσα γραφονται εδω μεσα, lol. Δεν εχεις και αδικο! ; ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Balantakos είπε Η αληθεια ειναι οτι εχω μπερδευτει με οσα γραφονται εδω μεσα, lol. Δεν είσαι ο μόνος που έχει μπερδευτεί. Εγώ να δεις, με όσα γράφονται σ' αυτό και σε άλλα σχετικά νήματα ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitsuyoshi Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Καλημέρα Έχω κανει κάποιες αγορές από το γερμανικό Amazon, αλλά όλες είναι FBA (fullfiled by Amazon) και είναι από Κινέζους πωλητές. Κάτι διάβασα ότι φεύγουν από ευρωπαϊκές αποθήκες. Εν τέλει γνωρίζετε αν θα περάσει τελωνείο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kgian Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 " ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ". Μέχρι 22€ είμαι καλά, σωστά; Σε ποιο mail στέλνουμε είπαμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, kgian είπε " ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ". Μέχρι 22€ είμαι καλά, σωστά; Σε ποιο mail στέλνουμε είπαμε; [email protected] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kgian Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, makfil είπε [email protected] Ευχαριστώ, μόλις έστειλα paypal και ebanking screenshots, 21,72€. Για να δούμε τώρα πότε θα ξεκολλήσει! Πρώτη μου φορά με τελωνείο... Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2019 από kgian Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις