Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

παρέλαβε μήπως κάποιος δέμα αυτές τις μέρες που είχε φθάσει αερ. Ελευθέριος Βενιζέλος από αρχές Γενάρη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, arma1 είπε

Καλησπερα στην παρεα, αγορα  απο gearbest προιον αξιας περιπου 50 γιουρο  και με επιλογη priority direct mail εχουμε τελωνειο; 

ερχεται με nlpost -elta και ο εκτελωνισμος γινεται ολλανδια

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ, επειδή διάβασα πολλά και διάφορα, έστειλα μήνυμα για αλλαγή μεθόδου αποστολής και να το στείλουν με belgium registered για αποφυγή τελωνείου , καλά έκανα; φυσικά αν απαντούσες νωρίτερα δεν θα έμπαινα στον κόπο

Επεξ/σία από arma1

1 ώρα πριν, afterhours είπε

Δεν μας συμφερει...θα ερχεται σε μια βδομαδα αλλα θα πληρωνεις 90 ευρω καπελα οπως σε Fedex ACS κλπ

Δεν ειπε να γινει κουριερ. Απλα θα δουλευει οπως θα πρεπει να δουλευει (ταχυτητες, ολα τα πραγματα να περνανε απο τελωνειο με το αναλογο καπελο κτλ)

25 λεπτά πριν, arma1 είπε

Ευχαριστώ, επειδή διάβασα πολλά και διάφορα, έστειλα μήνυμα για αλλαγή μεθόδου αποστολής και να το στείλουν με belgium registered για αποφυγή τελωνείου , καλά έκανα; φυσικά αν απαντούσες νωρίτερα δεν θα έμπαινα στον κόπο

Προφανώς, δεν κατάλαβες ότι η 1η μέθοδος (PDM) ήταν σίγουρη για αποφυγή ελληνικού τελωνείου, αφού το δέμα εκτελωνίζεται στην Ολλανδία, και άλλαξες στη 2η που το πιθανότερο είναι ότι θα σταματήσει στο ελληνικό τελωνείο και θα πληρώσεις τα σχετικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, afterhours είπε

Δεν μας συμφερει...θα ερχεται σε μια βδομαδα αλλα θα πληρωνεις 90 ευρω καπελα οπως σε Fedex ACS κλπ

δυστυχως απο τα οσα συμβαινουν, αυτο που μας συμφερει γινεται τελευταιο....

Αν ρωτας τι συμφερει, ειναι το στανταρ  που υπηρχε τα τελευταια χρονια.

Απλα εχω την αισθηση, οτι μας τελειωνει ωσονουπω.

ΥΓ.....ακουσα μια φημη οτι στην ACS ανοιξε η ορεξη να αγοραστουν απο αυτους τα ΕΛΤΑ.

Τα υπολοιπα επι της οθονης.

Επεξ/σία από tornado

18 λεπτά πριν, makfil είπε

Προφανώς, δεν κατάλαβες ότι η 1η μέθοδος (PDM) ήταν σίγουρη για αποφυγή ελληνικού τελωνείου, αφού το δέμα εκτελωνίζεται στην Ολλανδία, και άλλαξες στη 2η που το πιθανότερο είναι ότι θα σταματήσει στο ελληνικό τελωνείο και θα πληρώσεις τα σχετικά.

Μπερδεύτηκα, τι να κάνω τώρα; 

41 λεπτά πριν, tornado είπε

δυστυχως απο τα οσα συμβαινουν, αυτο που μας συμφερει γινεται τελευταιο....

Αν ρωτας τι συμφερει, ειναι το στανταρ  που υπηρχε τα τελευταια χρονια.

Απλα εχω την αισθηση, οτι μας τελειωνει ωσονουπω.

ΥΓ.....ακουσα μια φημη οτι στην ACS ανοιξε η ορεξη να αγοραστουν απο αυτους τα ΕΛΤΑ.

Τα υπολοιπα επι της οθονης.

Καταρχην ΑΝ γινει αγορα θα γινει απο ξενη εταιρεια, οι ντοπιες εταιρειες δεν εχουν το κασερι για να κανουν κατι τετοιο.

Απο την αλλη δυσκολο να γινει κατι τετοιο, τα ΕΛΤΑ μπορει να μην εχουν ρευστοτητα αλλα το κρατος τους χρωσταει γυρω στα 200-250 εκκατομυρια.

Kαλησπέρα παιδια.Παρέλαβα προχθες δεματακι που το ειχα παραγγειλει 5/12/18! Με tracking number κανονικα κ με China Post.

Δύο άλλα δεματάκια που τα είχα παραγγειλει το ένα Οκτωβριο κ το άλλο Νοέμβριο χωρις tracking number δεν ήρθαν ποτέ.

Εχω κάνει ακομα μια παραγγελία το Γενάρη που έχει μπει Ελλάδα κ καααααθεται (άγνωστο ποτε θα παραλάβω) κ μια πριν 10 μέρες,να δω κ  με αυτή τι θα γινει..και οι δύο τελευταίες με tracking number.

34 λεπτά πριν, makfil είπε

Προσπάθησε να αλλάξεις πάλι τη μέθοδο αποστολής.

Στο tickets που ανοιξα φιλε εχει απο κατω για replay , τους εγραψα επειδη γινετε χαμος εχω μπερδευτει και να μου το στειλουν με τον τροπο που θεωρουν αυτοι οτι δεν θα περασει τελωνειο, πιστευω ετσι ειναι καλυτερα ,τωρα οταν με απαντησουν (μαλλον Δευτερα) θα σας πω τι απαντηση πηρα 

Θελω ν αναφερω πως στο priority air mail δεν ειχε το EU μπροστα ,εκει υπαρχει ενα μπερδεμα ,αν θυμαστε παλια υπηρχε ,τεσπα ,με αυτα που τους εγραψα αν περασει τελωνειο τοτε τι να πω; θα ειναι η τελευταια αγορα μου απο δαυτους ,ας περιμενουμε λοιπον.

3 ώρες πριν, arma1 είπε

Καλησπερα στην παρεα, αγορα  απο gearbest προιον αξιας περιπου 50 γιουρο  και με επιλογη priority direct mail εχουμε τελωνειο; 

Καλησπερα.Οχι δεν υπαρχει θεμα αλλα αν το βρεις στο banggood παρτο απο κει.Με το gearbest εχουν ακουστει διαφορα...

• Thanks 1

απορια. η ατελια ειναι στα 22 ευρω. αν εχεις παραγγειλει κατι σε δολλαρια πχ ή τελοσπαντων καποιο αλλο νομισμα. και εισαι κοντα στο νουμερο. πχ 24 δολλαρια ή 25.  με ποια ισοτιμια θα το μετατρεψουν για να δουν αν εισαι πανω ή κατω? και επειδη οι ισοτιμιες αλλαζουν, κοιτανε την ισοτιμια τη μερα που το περνουν απο ελεγχο? την ισοτιμια τη στιγμη που το αγορασες κανα μηνα (και βαλε) πριν? πως δουλευει? ξερουμε? εχει απασχολησει αυτο κανεναν? ευχαριστω

4 ώρες πριν, burnin είπε

απορια. η ατελια ειναι στα 22 ευρω. αν εχεις παραγγειλει κατι σε δολλαρια πχ ή τελοσπαντων καποιο αλλο νομισμα. και εισαι κοντα στο νουμερο. πχ 24 δολλαρια ή 25.  με ποια ισοτιμια θα το μετατρεψουν για να δουν αν εισαι πανω ή κατω? και επειδη οι ισοτιμιες αλλαζουν, κοιτανε την ισοτιμια τη μερα που το περνουν απο ελεγχο? την ισοτιμια τη στιγμη που το αγορασες κανα μηνα (και βαλε) πριν? πως δουλευει? ξερουμε? εχει απασχολησει αυτο κανεναν? ευχαριστω

Η αξία CIF όλων των εισαγόμενων αντικειμένων, σε νόμισμα διαφορετικό από €, μετατρέπεται σε € με βάση την ισοτιμία που εκδίδεται από την κεντρική τελωνειακή υπηρεσία κάθε μήνα.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στην αξία CIF υπολογίζουν και τα μεταφορικά, ανεξάρτητα με τι αναγράφει ο πωλητής στην ετικέτα της δήλωσης CN22

το τελωνείο μπορεί να υπολογίσει τον ΦΠΑ και τα τέλη με βάση την κατηγορία του προϊόντος, προσωπικά μου έχει τύχει 

το 2017 δύο φορές να ανοίξουν πακέτα μου με ip camera και NVR αντίστοιχα στο τελωνείο για να δούν τι έχει μέσα, το ένα ήταν αξίας 20€ και το υπολόγισαν  ως αξία 35€ και το δεύτερο αξίας 24€ το υπολόγισαν με 25€,σε καμία από τις 2 περιπτώσεις δεν μου ζητήθηκε η απόδειξη αγοράς.Με χρέωσαν ΦΠΑ 24% και τέλη 15€. Διαβάστε παρακάτω τι ισχύει για τον εκτελωνισμό

https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...