Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, nhzt είπε

Το αν θέλεις εσύ προσωπικά να μην αγοράζεις απο εκτός ΕΕ είναι δικό σου θέμα. Το να προτρέπεις τους άλλους να το κανουν, την στιγμή που έχεις αρκετά χρόνια που δεν παραγγέλνεις, νομίζω είναι λάθος. Άλλωστε στο thread που βρίσκεσαι συζητάμε πως θα λύσουμε τα προβλήματά μας και πως θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.

Γνώμη μου είναι να αρχίσεις να αγοράζεις... Δεν έχεις να χάσεις (διότι αν δεν παραλάβεις σου επιστρέφουν τα χρήματα) αλλά να κερδίσεις, αρκεί να έχεις υπομονή για την παραλαβή που αργεί σε σχέση με την Ευρώπη.

Έχεις δίκιο με τα tracking numbers, πράγματι υπαρχουν διαφορετικά απo διαφορετικές χώρες και εταιρείες. Εχω πάρει δέμα που τελείωνε σε YP και περιμένω άλλο ένα που το trNr τελειώνει σε LA (Laos).

Όλα τα παρακολουθώ μέσα απο το 17track.net, το Cainiao.com στα αγγλικά και το ΕΛΤΑ.

Επίσης εχω παραλάβει με trNr του τύπου LP00122806622845 οι οποίες θέλουν προσοχή διότι θέλει μετατροπή το trNr σε τύπου UN996916739CN. Το cianiao π.χ. αλλά και το 17track σου γράφει το νεο trNr. Υπάλληλοι των ΕΛΤΑ μου ειπαν οτι σιγά σιγά οι Κινέζοι θα αρχίσουν να βαζουν κανονικά trNr που θα ανιχνεύονται απο τα ΕΛΤΑ. Ίδωμεν...

Εγώ απο Θεσσαλονίκη, μέχρι τώρα έχω παραλάβει περίπου 18 μικροδεματα σε ένα χρόνο και όλα μέχρι 30 - 32 μέρες max. Μέχρι τώρα δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με απώλειες και αποστολές. Το ξαναλέω, μέχρι τωρα...

Και εγω απο 17track παρακολουθω τωρα ενα δεμα που περιμενω...λεει οτι -> GR, Loaded to movement / tour vehicle

αλλα δεν μπορουμε να τα τσεκαρουμε στο ΕΛΤΑ αυτα ε? (με το track number εννοω).

2 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Πακετο δικο μου (Αθηνα) παραδοθηκε στην Σπαρτη τι να λεμε τωρα; Παλι καλα που ο πωλητης μου εκανε refund χωρις πολλα πολλα.

Σοβαρα τωρα? Δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να γινει κατι τετοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, Balantakos είπε

Και εγω απο 17track παρακολουθω τωρα ενα δεμα που περιμενω...λεει οτι -> GR, Loaded to movement / tour vehicle

αλλα δεν μπορουμε να τα τσεκαρουμε στο ΕΛΤΑ αυτα ε? (με το track number εννοω).

Απο την στιγμή που έχεις πληροφορία για το δέμα σου απι το 17track πρέπει να περιμένεις να σου εμφανιστεί κάποια στιγμή και στο ΕΛΤΑ. Δηλ θα μπαίνεις που και που στο ΕΛΤΑ να τσεκάρεις. Συνήθως  στο ΕΛΤΑ σου βγαίνουν μαζεμένες όλες οι κινήσεις, όλο το ιστορικό, γιατί οι υπάλληλοι τα περνάνε όλα μαζί για μικροδεματα. Μου έχει τύχει δυο φορές να μου έχει έρθει ειδοποίηση στο σπίτι και στο ΕΛΤΑ να μην είναι ακόμη περασμένο.

Συνιστώ υπομονή, τίποτε άλλο. Μόλις περάσουν οι μέρες που σου λέει το site οτι θα έπρεπε να σου το εχουν παραδώσει, τότε κάνεις dispute. Δηλ σε 45 - 60 μέρες.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ότι και αν έχω κοιτάξει από δέματα στο ΕΛΤΑ δεν μου εμφανίζει τίποτα σε όλα μου γράφει δεν βρέθηκαν ακόμη και να τα έχω παραλάβει. Το 17 tracking και αυτό πάντα η τελευταία ενημέρωση που μου βγάζει είναι αεροδρόμιο Αθήνα. Σαν τελευταίο μου βγάζει arrived at destination post office πάντα. 

Επεξ/σία από dinos234

3 λεπτά πριν, dinos234 είπε

Εγώ ότι και αν έχω κοιτάξει από δέματα στο ΕΛΤΑ δεν μου εμφανίζει τίποτα σε όλα μου γράφει δεν βρέθηκαν ακόμη και να τα έχω παραλάβει. Το 17 tracking και αυτό πάντα η τελευταία ενημέρωση που μου βγάζει είναι αεροδρόμιο Αθήνα. 

Μαλλον ειναι αναλογα με ποια εταιρια ερχονται.

Μόλις τώρα, Balantakos είπε

Μαλλον ειναι αναλογα με ποια εταιρια ερχονται.

Μπορεί τι να πω αλλά δεν παραγγέλνω από έναν αλλά από πολλούς. 

4 λεπτά πριν, dinos234 είπε

Μπορεί τι να πω αλλά δεν παραγγέλνω από έναν αλλά από πολλούς. 

YunExpress - απο την στιγμη που πατησε ελλαδα.

2019-02-16 06:51

GR, Loaded to movement / tour vehicle

2019-02-16 06:09

GR, The international shipment has been processed in the parcel center of origin

2019-02-15 19:21

GR, The international shipment has been processed in the parcel center of origin

2019-02-14 18:22

GR, Electronic Data Received

6 λεπτά πριν, Balantakos είπε

Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο σε ότι έχω κοιτάξει. Να πω την αλήθεια τα δέματα Ιανουαρίου δεν με φοβίζουν αργά ή γρήγορα θα έρθουν σιγά σιγά αλλά όλα τα άλλα με ανησυχούν που είναι πριν τον Δεκέμβριο έχω κάνει κάποια refund έχω αφήσει κάποια ακόμη αλλά σκέφτομαι σιγά σιγά να κάνω και σε εκείνα σε όλα τα δέματα μέχρι Δεκέμβριο κακα τα ψέματα Μάρτιο μπαίνουμε σε λίγες μέρες.

Το πρόβλημα με τα πακέτα από το Λάος - LA, είναι ότι τα ταχυδρομεία τους χρωστάνε σε όλο των κόσμο (ταχυδρομεια, αεροπορικές).

όποτε σταμάτησαν να διακινούν τα πακέτα τους.

Τα ταχυδρομεία του Λάος είναι τα ποιο φτηνά στις αποστολές πακέτων και για αυτό τα προτιμούσαν πολλά κινεζικά site, τώρα όμως έχουν μπλοκαριστεί στο Αεροδρομιο.

• Sad 1

37 λεπτά πριν, Balantakos είπε

Το ότι "πάτησε Ελλάδα" από ποια στοιχεία το έβγαλες;

Εάν το συμπεραίνεις από το "GR, Loaded to movement / tour vehicle", μάλλον σε παρέσυρε ότι το GR άλλαξε σειρά ενώ έπρεπε να είναι δίπλα στην ημερομηνία και την ώρα και αφορά στη χώρα προορισμού. Άλλωστε, και στην 1η ενημέρωση παραλαβής του δέματος από τη μεταφορική (Electronic Data Received) γράφει GR. 

Από αυτό και μόνο έπρεπε να καταλάβεις ότι το δέμα σου εξακολουθεί να ταξιδεύει στη (μεγάλη) χώρα  από όπου αγόρασες.

2 λεπτά πριν, makfil είπε

Το ότι "πάτησε Ελλάδα" από ποια στοιχεία το έβγαλες;

Εάν το συμπεραίνεις από το "GR, Loaded to movement / tour vehicle", μάλλον σε παρέσυρε ότι το GR άλλαξε σειρά ενώ έπρεπε να είναι δίπλα στην ημερομηνία και την ώρα και αφορά στη χώρα προορισμού. Άλλωστε, και στην 1η ενημέρωση παραλαβής του δέματος από τη μεταφορική (Electronic Data Received) γράφει GR. 

Από αυτό και μόνο έπρεπε να καταλάβεις ότι το δέμα σου εξακολουθεί να ταξιδεύει στη (μεγάλη) χώρα  από όπου αγόρασες.

Τι? δεν καταλαβα...

2019-02-16 06:51 GR, Loaded to movement / tour vehicle
2019-02-16 06:09 GR, The international shipment has been processed in the parcel center of origin
2019-02-15 19:21 GR, The international shipment has been processed in the parcel center of origin
2019-02-14 18:22 GR, Electronic Data Received
2019-02-14 16:34 AMSTERDAM AIRPORT, Custom clearance completed.
2019-02-14 09:47 AMSTERDAM AIRPORT, Custom clearance processing.
2019-02-12 18:56 AMSTERDAM - NETHERLANDS, Arrived at AMSTERDAM AIRPORT
2019-02-12 13:35 HONGKONG - HONG KONG, CHINA, Departed Facility in HONG KONG INTERNATIONAL AIRPORT
2019-02-10 15:00 HONGKONG - HONG KONG, CHINA, Arrived at Sort Facility HONG KONG INTERNATIONAL AIRPORT
2019-02-07 07:48 SHENZHEN, Departed Facility in SHENZHEN
2019-02-01 19:11 SHENZHEN, Arrived at Sort Facility SHENZHEN
2019-02-01 10:23 Shipment information received

-

Πως γινεται να μην ειναι ελλαδα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νιωθω καπως....ολοι κατι παραλαμβανετε, κι εγω εχω καμια δεκαρια παραγγελιες εντελως lost απο περυσι, αλλα και 'νεες' του Ιανουαριου....καθε μερα κοιταζω με αγωνια στο γραμματοκιβωτιο, και δεν ερχεται τιποτε...μονο λογαριασμοι!

Επεξ/σία από mindreader
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Balantakos

1. Για 1η φορά ανεβάζεις τώρα όλα τα βήματα ΟΛΗΣ της διαδρομής του δέματος, ενώ σε όλα τα προηγούμενα posts σου γράφεις μόνο το "Loaded to movement / tour vehicle".

2. Η έκφραση "Loaded to movement / tour vehicle" χρησιμοποιείται μόνο από την Yanwen και σημαίνει ότι το δέμα ταξιδεύει.

3. Με βάση τα (προηγούμενα) posts σου, η απάντηση που σου έδωσα είναι σωστή.

Επεξ/σία από makfil

8 λεπτά πριν, mindreader είπε

Νιωθω καπως....ολοι κατι παραλαμβανετε, κι εγω εχω καμια δεκαρια παραγγελιες εντελως lost απο περυσι, αλλα και 'νεες' του Ιανουαριου....καθε μερα κοιταζω με αγωνια στο γραμματοκιβωτιο, και δεν ερχεται τιποτε...μονο λογαριασμοι!

Ιανουαρίου θα έρθουν σιγά σιγά μου έχουν έρθει κάποια από πέρυσι ανάλογα ποτέ εννοείς αν εννοείς το διάστημα Οκτώβριο- Δεκέμβριο εκεί δεν είσαι ο μόνος ούτε εμένα ήρθε τίποτα ούτε και σε πολλούς εδώ μέσα. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, makfil είπε

@Balantakos

1. Για 1η φορά ανεβάζεις τώρα όλα τα βήματα ΟΛΗΣ της διαδρομής του δέματος, ενώ σε όλα τα προηγούμενα posts σου γράφεις μόνο το "Loaded to movement / tour vehicle".

2. Η έκφραση "Loaded to movement / tour vehicle" χρησιμοποιείται μόνο από την Yanwen και σημαίνει ότι το δέμα ταξιδεύει.

3. Με βάση τα (προηγούμενα) posts σου, η απάντηση που σου έδωσα είναι σωστή.

Ναι εγραφα μονο το 2019-02-16 06:51 GR, Loaded to movement / tour vehicle γιατι νομιζω πως εννοειται οτι εχει πατησει ελλαδα εξου και το GR - GREECE.

απο την στιγμη που μετα τo AMSTERDAM AIRPORT μου εβγαλε το GR.

Επεξ/σία από Balantakos

2 λεπτά πριν, Balantakos είπε

Ναι εγραφα μονο το 2019-02-16 06:51 GR, Loaded to movement / tour vehicle γιατι νομιζω πως εννοειται οτι εχει πατησει ελλαδα εξου και το GR - GREECE.

απο την στιγμη που μετα τo AMSTERDAM AIRPORT μου εβγαλε το GR.

Το νομίζεις ΕΣΥ, που γνώριζες το ιστορικό της διαδρομής, αλλά όλοι οι υπόλοιποι, που διαβάζουν τα posts σου,  όχι.

Εν πάση περιπτώσει, όταν θα δεις τα βήματα στα ΕΛΤΑ, τότε θα καταλάβεις ότι το δέμα σου προχωράει.

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...