Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μαλλον ειναι ζητημα ανεπαρκιας προσωπικου, πολιτικων παιχνιδιων στην πλατη μας αλλα και το περιστατικο με τις πληρωμες της ΔΕΗ δημιουργησε τεραστια προβληματα στη λειτουργια.

http://www.kathimerini.gr./1007018/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/elta-perikoph-2100-8esewn-kai-loyketo-se-250-katasthmata

Η αλλαγη του διοικητη που συμφωνα με το αρθρο ηταν επιλογη της κυβερνησης και ειναι υπευθυνος για το θεμα με τη ΔΕΗ, με νεο διοικητη πριν κανα εξαμηνο αλλα και η αποφαση για τεραστια περικοπη προσωπικου, ενω τα προηγουμενα χρονια επαιρναν εκτακτο προσωπικο για 6-8 μηνες και αρα απαραιτητο για την λειτουργια, με ταυτοχρονη μειωση των καταστηματων σε προεκλογικη περιοδο ειναι εκρηκτικο μειγμα.

Δε θα μου κανει εντυπωση αν ολα λυθουν ως δια μαγειας μετα τις εκλογες!

Λογω ανεργιας δεν εχω πολλες παραγγελιες τελευταια απο εκτος ΕΕ οποτε δεν εχω δεματα σε limbo.

Το μονο δεμα που ειχα παραγγειλει αρχες Οκτωβρη με καραβι που παντα κανει ακριβως 2 μηνες απλα εκανε 2,5. Ισως να ειμαι "τυχερος" που δεν εχω παραγγειλει τιποτα λογω φοβου της καμπανας του τελωνειου τελικα. Δυο ακομα δεματακια που πηρα με EMS τον Νοεμβρη ηρθαν γρηγορα και χωρις τελωνειο ενω θα μπορουσαν να με χρεωσουν.

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

εγω παντως το μηνυμα που πηρα ειναι οτι ψιλοπραγματα untracked ειτε θα τα παιρνεις σε τριμηνο και βλεπουμε (αυτα που παλια εκαναν 20-30 μερες)

ειτε αλλιως με σοβαρο track number που και παλι θελουν 20++ μερες.

Ειχα σταμπαρει κατι ψιλοβλακειες για την μικρη (παιχνιδακια) και κατι αλλα ψιλα για το αυτοκινητο και πλεον ειμαι πολυ σκεπτικος για το αν αξιζει το κοπο να προχωρησω.

Ακομα και καλοκαιρι να ερθουν ας παει και το παλιαμπελο, το προβλημα ειναι να μην καταληξουν στς χωματερες των ΕΛΤΑ.

Και τα πραγματα δεν ερχονται και παιζεις μπουνιες με τον κινεζο, οποτε ποιες ειναι οι επιλογες σου?

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Balantakos είπε

GR, Loaded to movement / tour vehicle <-- Τωρα αυτο τι σημαινει?

Παει για tour στην ελλαδα? 🤣

Εμένα για Αθήνα βαση elta track πήγε Πειραιά,μετά Σπάρτη και τελικά το σταματησα και παρέλαβα απο Ελτα λαχαναγοράς....μετά απο συνενόηση..αλλιώς θα γυριζε παλι Κεντρικά για δεύτερο tour μεχρι Π.Φάληρο...

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα

Μου ήρθε εχθές δέμα από alixpress από τις 19/11 παραγγελια

Οπότε κάτι πάει να γίνει 

Ελπίζω να έρθουν και τα υπόλοιπα μέχρι το Πάσχα 😂😂

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, nenela είπε

Εμένα για Αθήνα βαση elta track πήγε Πειραιά,μετά Σπάρτη και τελικά το σταματησα και παρέλαβα απο Ελτα λαχαναγοράς....μετά απο συνενόηση..αλλιώς θα γυριζε παλι Κεντρικά για δεύτερο tour μεχρι Π.Φάληρο...

Πακετο δικο μου (Αθηνα) παραδοθηκε στην Σπαρτη τι να λεμε τωρα; Παλι καλα που ο πωλητης μου εκανε refund χωρις πολλα πολλα.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Πακετο δικο μου (Αθηνα) παραδοθηκε στην Σπαρτη τι να λεμε τωρα; Παλι καλα που ο πωλητης μου εκανε refund χωρις πολλα πολλα.

Μου έχει τύχει και εμένα αλλά τελικά το δέμα δεν ήταν το δικό μου , είχα πάρει τηλέφωνο και ρώτησα στο κατάστημα ΕΛΤΑ αν γράφει το όνομα μου το δέμα και μου είπαν όχι , απλά ο Κινέζος είχε δώσει λάθος tracking και  από σύμπτωση πήγαιναν και τα 2 δέματα Ελλάδα .

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, george1551 είπε

Μου έχει τύχει και εμένα αλλά τελικά το δέμα δεν ήταν το δικό μου , είχα πάρει τηλέφωνο και ρώτησα στο κατάστημα ΕΛΤΑ αν γράφει το όνομα μου το δέμα και μου είπαν όχι , απλά ο Κινέζος είχε δώσει λάθος tracking και  από σύμπτωση πήγαιναν και τα 2 δέματα Ελλάδα .

Μπορει αλλα μιλαμε για πακετο Οκτωμβριου οποτε θεωρητικα θα ειχε ερθει μεχρι τωρα, ειδωμεν.

Δημοσ.

Για κάτι που έφυγε 12 Δεκεμβρίου δεν ήρθε ακόμα και είχε και το υποτυπώδες tracking σωστό (αυτό που καταγράφει μόνο εντός Κίνας).
Μην χαρίζεστε ούτε στους Κινέζους. Να ζητάτε τα λεφτά ή τουλάχιστον επαναποστολή (με tracking). 

Γιατί;

1) Μπορεί να φταίνε όντως οι Κινέζοι ενίοτε. Δεν είναι ανήκουστο (και μάλιστα μου έχει τύχει μερικές φορές)

2) Ακόμα και αν δεν φταίνε μπορεί τελικά να πιέσουν εμμέσως μέσω πολιτικού επιπέδου

Σε κάθε περίπτωση με το "τους λυπάμαι" δε θα γίνει τίποτα. Θα είναι οι αγοραστές τα κορόιδα ούτως ή άλλως.

Δημοσ.

για να βγάλουμε μια άκρη μήπως και υπάρχει πρόβλημα με ορισμένες Χώρες αποστολής

όπως το LAOS που ανέφερε ο φίλος σε παραπάνω post, παραθέτω μερικά logistics numbers

π.χ η China Post έχει format του τύπου   UxxxxxxxxxxCN (Κίνα)

η 4PX    UxxxxxxxxxSG  (Σιγκαπούρη)

η SUNYOU   UxxxxxxxxxxTO (Νησιά Tongo)

η YANWEN    UxxxxxxxxxxYP (Νησιά Solomon)

μπορείτε να μας πείτε όσοι λάβατε untracked μικροδέματα πρόσφατα ή όσοι σας λείπουν από

το τελευταίο τρίμηνο του 2018 εάν έχετε κάποια πακέτα με logistics numbers των παραπάνω τύπων;

Πρόκειται για απλά δέματα και όχι συστημένα.

Δημοσ.

Στο Ali που εχω αρκετά δέματα τους ζητάω extension στο protection και αν δεν μου δώσουν ή κάνουν πάνω από 2 μέρες να απαντήσουν επιτόπου dispute μιας και πλέον τα δέματα αυτά είναι πάνω από 90 μέρες αγορές (άρα πιθανότατα έχουν χαθεί) , λογικά το πρόβλημα είναι με τα ΕΛΤΑ και όχι με τους Κινέζους .

Δημοσ.

Πλέον το πρόβλημα είναι γνωστό γιατί εξακολουθείτε και κάνετε αγορές από Κίνα?

Εχω σταματήσει να παραγγέλνω από την εποχή των καπιταλ κοντρόλ και έχω βρει την ηρεμία μου.

Ειλικρινά υπάρχουν ευκαιρίες και αρκετά  πράγματα που τα βρίσκεις πλέων στην εγχώρια αγορά αλλά και από ευρωπ;όλες χώρες  στην ίδια τιμή ίσως λίγο παραπάνω αλλά πραγματικα αξίζει γιατι ξέρεις ότι θα παραλάβεις άμεσα χωρίς τελωνεία και λοιπές καθυστερήσεις.

Το καλό είναι ότι το πρόβλημα εστιάζεται μόνο στις αποστολές από τις ασιατικές χώρες  δεν έχουν επηρεαστεί τουλάχιστον σε μεγάλο οι αποστολές από Αμερική Καναδά κτλπ.

Καλό κουράγιο!

Δημοσ.

Εγώ χθες παρέλαβα πακέτο με China post που έφυγε 22/1. Όλα τα πακέτα πλέον έχουν κολλημένο αυτοκόλλητο ΕΛΤΑ μικροδέμαματα.

την Δευτέρα  (νομίζω Δευτέρα ίσως Τρίτη) παρέλαβα πακέτο που έφυγε στις 29/30/1 με την SpeedPAK

βεβαια ακόμα περιμένω πακέτο με China post από 30/12 όποτε άβυσσος η ψυχή τους 

Δημοσ.

Από ότι βλέπω όλα τα δέματα που έχω παραγγείλει Ιανουάριο αρχίζουν σιγά σιγά έρχονται κι εχθές είχα και σήμερα είχα αλλά 2 μέχρι στιγμής δεν έχω δει κανένα δέμα να μου έρχεται πάντως από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, moutsa είπε

Εχω σταματήσει να παραγγέλνω από την εποχή των καπιταλ κοντρόλ και έχω βρει την ηρεμία μου.

Ειλικρινά υπάρχουν ευκαιρίες και αρκετά  πράγματα που τα βρίσκεις πλέων στην εγχώρια αγορά αλλά και από ευρωπ;όλες χώρες  στην ίδια τιμή ίσως λίγο παραπάνω αλλά πραγματικα αξίζει γιατι ξέρεις ότι θα παραλάβεις άμεσα χωρίς τελωνεία και λοιπές καθυστερήσεις.

Το καλό είναι ότι το πρόβλημα εστιάζεται μόνο στις αποστολές από τις ασιατικές χώρες  δεν έχουν επηρεαστεί τουλάχιστον σε μεγάλο οι αποστολές από Αμερική Καναδά κτλπ.

Καλό κουράγιο!

Θα συμφωνησω, αλλα μεχρι ενος σημειου. Αν δω κατι μπορω να το βρω με λιγα ευρω παραπανω απο Ευρωπη, το παιρνω απο Ευρωπη. Ομως, σε πολλα προιοντα, εχουν διπλασια τιμη στην Ευρωπη εναντι της Ασιας. Εκει, δυσκολο να παρω αποφαση να πληρωσω διπλασια χρηματα. Γιατι κι εμεις στην Ελλαδα εχουμε φτωχυνει πολυ και μετραμε τα παντα πλεον.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, moutsa είπε

Καλό κουράγιο!

Το αν θέλεις εσύ προσωπικά να μην αγοράζεις απο εκτός ΕΕ είναι δικό σου θέμα. Το να προτρέπεις τους άλλους να το κανουν, την στιγμή που έχεις αρκετά χρόνια που δεν παραγγέλνεις, νομίζω είναι λάθος. Άλλωστε στο thread που βρίσκεσαι συζητάμε πως θα λύσουμε τα προβλήματά μας και πως θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.

Γνώμη μου είναι να αρχίσεις να αγοράζεις... Δεν έχεις να χάσεις (διότι αν δεν παραλάβεις σου επιστρέφουν τα χρήματα) αλλά να κερδίσεις, αρκεί να έχεις υπομονή για την παραλαβή που αργεί σε σχέση με την Ευρώπη.

1 ώρα πριν, tzimbeam είπε

για να βγάλουμε μια άκρη μήπως και υπάρχει πρόβλημα με ορισμένες Χώρες αποστολής

όπως το LAOS που ανέφερε ο φίλος σε παραπάνω post, παραθέτω μερικά logistics numbers

π.χ η China Post έχει format του τύπου   UxxxxxxxxxxCN (Κίνα)

η 4PX    UxxxxxxxxxSG  (Σιγκαπούρη)

η SUNYOU   UxxxxxxxxxxTO (Νησιά Tongo)

η YANWEN    UxxxxxxxxxxYP (Νησιά Solomon)

μπορείτε να μας πείτε όσοι λάβατε untracked μικροδέματα πρόσφατα ή όσοι σας λείπουν από

το τελευταίο τρίμηνο του 2018 εάν έχετε κάποια πακέτα με logistics numbers των παραπάνω τύπων;

Πρόκειται για απλά δέματα και όχι συστημένα.

Έχεις δίκιο με τα tracking numbers, πράγματι υπαρχουν διαφορετικά απo διαφορετικές χώρες και εταιρείες. Εχω πάρει δέμα που τελείωνε σε YP και περιμένω άλλο ένα που το trNr τελειώνει σε LA (Laos).

Όλα τα παρακολουθώ μέσα απο το 17track.net, το Cainiao.com στα αγγλικά και το ΕΛΤΑ.

Επίσης εχω παραλάβει με trNr του τύπου LP00122806622845 οι οποίες θέλουν προσοχή διότι θέλει μετατροπή το trNr σε τύπου UN996916739CN. Το cianiao π.χ. αλλά και το 17track σου γράφει το νεο trNr. Υπάλληλοι των ΕΛΤΑ μου ειπαν οτι σιγά σιγά οι Κινέζοι θα αρχίσουν να βαζουν κανονικά trNr που θα ανιχνεύονται απο τα ΕΛΤΑ. Ίδωμεν...

Εγώ απο Θεσσαλονίκη, μέχρι τώρα έχω παραλάβει περίπου 18 μικροδεματα σε ένα χρόνο και όλα μέχρι 30 - 32 μέρες max. Μέχρι τώρα δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με απώλειες και αποστολές. Το ξαναλέω, μέχρι τωρα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...