Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν αναφέρεις τον τρόπο αποστολής (ταχυδρομείο ή courier) και τη χώρα αγοράς.

Κάθε αντικείμενο που εισάγεται από τρίτη χώρα, εκτελωνίζεται και στην πράξη αυτή περιλαμβάνονται ο ΦΠΑ, ο δασμός και λοιπά έξοδα ανάλογα με το είδος και την αξία CIF (κόστος + μεταφορικά + ασφάλεια).

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

το εγραψα στο προηγουμενο ποστ που απαντησες και με παρεμπεψες

η αγορα εγινε απο το αγγλικο ebay και η αποστολη εγινε μεσω dhl απο αμερικη Η.Π.Α

το αντικειμενο ειναι ενα ζευγαρι αθλητικα παπουτσια οπου η αξια τους ηταν 50.99 λιρες συν 6.99 λιρες μεταφορικα

το αντικειμενο και ο πωλητης ειναι αυτο 

http://www.ebay.co.uk/itm/131147654454?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

αυτα,,, :-)

Δημοσ.

Συγγνώμη, λάθος, απαντώ σε τόσα μηνύματα και καμιά φορά ξεφεύγουν μερικά νομίζω ότι είναι νέα ερώτηση.

Ναι, κανονικά πληρώνεις ΦΠΑ αλλά λόγω courier είναι ενδεχόμενο να σου ζητήσουν, μαζί με την ηλεκτρονική εξουσιοδότηση και αμοιβή για τον εκτελωνισμό και λοιπά έξοδα. Εάν κρίνεις ότι δεν θέλεις να τα πληρώσεις ή έστω και τη μειωμένη τιμή μετά το παζάρι, μπορείς να εκτελωνίσεις το δέμα μόνος σου.

Κανονικά, το δέμα πρέπει να συνοδεύεται από τιμολόγιο και περιγραφή και από αυτά προκύπτει η αξία CIF. Εάν δεν υπάρχουν, θα σου ζητήσουν απόδειξη κάρτας ή PayPal.

Δημοσ.

παρακαλω και εγω σευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις

η επικοινωνια αφου ειναι δεδομενο οτι θα σταματησει για τελωνειο ειναι απτη dhl η το τελωνειο,για το παζαρι που αναφερεις

βασικα οπως και να εχει θα μεταβω στο αεροδρομιο να το κανω μονος

και κατι αλλο αν παω εκει πληρωνω και παραλαμβανω η εχει αλλη διαδικασια?

αυτα που πρεπει να εχω μαζι μου ειναι πολυ χρησιμη πληροφορια οπως και ολα που απαντας και βοηθας

χιλια ευχαριστω να σαι καλα

και ολο αυτο γιατι σε νουμερο φοραω 48..ελλαδα και ευρωπη απο nike βρισκω μονο 47.5 η 48.5....τεσπα για να δουμε

Δημοσ.

1. Θα σου τηλεφωνήσει η DHL, έτσι κι αλλιώς, για την ηλεκτρονική εξουσιοδότηση και, ενδεχομένως, θα σου μιλήσει και για τα υπόλοιπα έξοδα.

2. Η διαδικασία εκτελωνισμού περιγράφεται στο link που έχω στην τελευταία παρ. του κεφαλαίου 8. Θα το βρεις καλλίτερα στο wiki, όπως γράφω στο #852, γιατί στην πρώτη σελίδα αυτού του νήματος είναι λάθος, σε οδηγεί αλλού και δεν μπορώ να επέμβω για να το διορθώσω..

Δημοσ.

<p>και ολο αυτο γιατι σε νουμερο φοραω 48..ελλαδα και ευρωπη απο nike βρισκω μονο 47.5 η 48.5....τεσπα για να δουμε</p>

Έπρεπε να πάρεις το 48.5 από Ελλάδα η Ευρώπη από όπου το βρίσκεις.

Επειδή παίζω στο ίδιο νούμερο μπορώ να σου πω ότι η διαφορά είναι αμελητέα.

Πολλές φορές μάλιστα μιλάμε για το ίδιο νούμερο που απλά έχει πάρει διαφορετική βαθμονόμηση.

Κάπως έτσι είχα μπλέξει εγώ παλιότερα με την DHL και το τελωνείο, έτρεχα στο αεροδρόμιο και τράβηξα όλη την ταλαιπωρία.

Από τότε ποτέ ξανά με DHL και όσο μπορώ αποφεύγω τα εκτός Ευρώπης.

Δημοσ.

Δε το βρηκα πουθενα φιλε μου,ολοι ειχανε τα μονα νουμερα 13 14 15 δηλαδη 47.5 48.5.....

Εχω δοκιμασει και δυστηχως ημουν ενδιαμεσα ακριβως 48 για κακη τυχη....

Την πατησα γιατι εχω παραγγειλει απο αγγλικο μπει δε προσεξα οτι ερχεται απο αμερικη

Αλλιως εχεις δικιο δε θα εμπλεκα με τιποτα

Δημοσ.

μια που μπλεξαμε και θα το πληρωσουμε μηπως μπορω να ξερω περιπου ποτε θα ερθει?

απο το σαιτ εχω αυτα τα στοιχεια

dhl.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αγόρασα από ebay, 4 επεξεργαστές για υπολογιστές.

Έρχονται από Αμερική με "USPS Priority mail international"

Αξία αντικειμένων 73$(Δολάρια)

Κόστος μεταφορών 27.5$

Σύνολο 100.5$ (~73€)

Λογικά θα περάσει από τελωνείο.

Αυτά που θα πρέπει να πληρώσω στο τελωνείο είναι 2.5%+23%ΦΠΑ.

Σωστά?

Δημοσ.

μια που μπλεξαμε και θα το πληρωσουμε μηπως μπορω να ξερω περιπου ποτε θα ερθει?

απο το σαιτ εχω αυτα τα στοιχεια

dhl.jpg

Για τί ποσό μιλάμε;

Με DHL Global Mail πάντως παραλαμβάνεις από ΕΛΤΑ, οπότε αν δεν μιλάμε για τεράστια ποσά, λογικά θα γλιτώσεις τελωνείο.

Επίσης, αυτό σημαίνει ότι θα έρθει και με την ησυχία του, 2-3 εβδομάδες δηλαδή (μακάρι να σου έρθει και νωρίτερα βέβαια!).

Καλησπέρα,

Κόστος μεταφορών 27.5$

Σύνολο 100.5$ (~73€)

Σωστά?

Αν πληρώσεις κάτι, ο makfil θα στα πει καλύτερα.

Απλά να σου πω ότι σε 2-3 πακέτα $100-120 με Priority Mail τελευταίως εγώ δεν πλήρωσα τίποτα.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Κόστος μεταφορών 27.5$

Σύνολο 100.5$ (~73€)

Σωστά?

Θεωρητικά, για το ποσό αυτό πρέπει να πληρώσεις μόνο ΦΠΑ αλλά έχουν καταγραφεί περιπτώσεις από τον tonypapadovic και άλλους, οι οποίοι δεν τον πλήρωσαν παραλαμβάνοντας από ΕΛΤΑ.

Δημοσ.

Αν πληρώσεις κάτι, ο makfil θα στα πει καλύτερα.

Απλά να σου πω ότι σε 2-3 πακέτα $100-120 με Priority Mail τελευταίως εγώ δεν πλήρωσα τίποτα.

Θεωρητικά, για το ποσό αυτό πρέπει να πληρώσεις μόνο ΦΠΑ αλλά έχουν καταγραφεί περιπτώσεις από τον tonypapadovic και άλλους, οι οποίοι δεν τον πλήρωσαν παραλαμβάνοντας από ΕΛΤΑ.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Για τί ποσό μιλάμε;

Με DHL Global Mail πάντως παραλαμβάνεις από ΕΛΤΑ, οπότε αν δεν μιλάμε για τεράστια ποσά, λογικά θα γλιτώσεις τελωνείο.

Επίσης, αυτό σημαίνει ότι θα έρθει και με την ησυχία του, 2-3 εβδομάδες δηλαδή (μακάρι να σου έρθει και νωρίτερα βέβαια!).

το αντικειμενο ειναι ενα ζευγαρι αθλητικα παπουτσια οπου η αξια τους ηταν 50.99 λιρες συν 6.99 λιρες μεταφορικα

το ακριβες ποσο στη χρεωση μεσω paypal σε ευρω ηταν ολα μαζι 72 ευρω και 77 λεπτα

σευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον,δεν ηξερα οτι θα παραλαβω απο ελτα καθολου,μακαρι να γλυτωσω το τελωνειο

Δημοσ.

Κόστος μεταφορών 27.5$

Σύνολο 100.5$ (~73€)

Σωστά?

Τελικά ήρθε σπίτι μου κανονικά με ένδειξη αξίας 80$

Και ένα δεύτερο πακέτο που περιμενα στα ~53$.

Απλώς το λέω για στατιστικούς λόγους :-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...