makfil Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, kosutasu22 είπε Αυτο το ειχε πει απο την αρχη. Του το εχουν στειλει ως δωρο. Το θεμα ειναι, απο που εχει ερθει? Θέμα δεν είναι μόνο η χώρα προέλευσης, αλλά και όλο το ιστορικό της υπόθεσης. Ο συγγενής από την Αγγλία, που το αγόρασε, γιατί πλήρωσε τον Ελληνικό ΦΠΑ (τα 15,31 είναι το 24% της αξίας CIF, 60+2,81= 61,81) ενώ μένει στην Αγγλία; Χρειάζονται απαντήσεις σε πολλά ερωτηματικά, για να λυθεί ο γρίφος.
kosutasu22 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Ισως επειδη η χωρα αποστολης ηταν εκτος ΜΒ να πρεπει να πληρωθει το φπα. Δεν ειναι και η πιο συνηθισμενη περιπτωση εδω που τα λεμε για να ξερουμε πως λειτουργει το πραμα. Εγω απ' την αλλη απορω γιατι δεν του εστειλαν δωροεπιταγη να το παρει μονος του. Οσο για το τελωνειο, τι να πω. Μονο αν το πηραν μεσω τριτης (εκτος εε) χωρας, πηγε Αγγλια και το εστειλαν οπως ειναι με την αρχικη διευθυνση.
makfil Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Όχι "ίσως" αλλά σίγουρα έχει αγοραστεί από τρίτη χώρα και μόνο μέσω του link θα μπορέσουμε να τη μάθουμε. Από την άλλη, η αγορά φαίνεται να έγινε από υπολογιστή που βρίσκεται στην Ελλάδα, αφού πλήρωσε 24% ΦΠΑ. Γρίφος η υπόθεση.
kosutasu22 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δεν ειναι απαραιτητο το ψ απο το οποιο εγινε η αγορα να βρισκεται Ελλαδα αν για αγορες με διευθηνση εκτος της χωρας σου επιβαλλεται το φπα της χωρας στην οποια το στελνεις (απλα δεν το γνωριζω αυτο) Γενικα παντως, ναι το πραμα μπαζει απο παντου.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 διαβάστε τι θα ισχύσει για UK από το τέλος Μαρτίου https://europa.eu/youreurope/business/taxation/vat/cross-border-vat/index_el.htm
dinos234 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Ένας πωλητές μου έστειλε μήνυμα δίχως να του πω κατι ότι μετά από επικοινωνία που είχε των είπαν ότι το πακέτο μου χάθηκε και μου έκανε μόνος επιστροφή χρημάτων. Με τόσα δέματα που δεν έρχονται κουράζει και ειδικά να κάθεσαι να ψάχνεις ένα ένα τα δέματα και να μιλάς με όλους τους πωλητές ήθελα να παραγγείλω κάποια πράγματα αλλά δεν παραγγέλνω με όλα αυτά. 1
ExTaCy1337 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εχω απο 1 Σεπτεμβριου δεματα untracked τα οποια δεν εφτασαν ποτε, Εως και παραγγελιες 1 μηνα πριν, εφτασαν 10 δεματα, περιμενω 7 δεματα + 2 τα οποια αντι για refund ζητησα να μου τα ξαναστειλουν (εχει κανα μηνα+)! Και προχθες ερχεται δεμα απο Κινα, με ημερομηνια αγορας 27 Ιανουαριου καμια 18 ημερολογιακες μερες εκανε. lol Τι παιζει ρε παιδια τελευταια; Νομιζα οτι αλλαξε κανας ταχυδρομος στην γειτονια με καποιον ελαφροχερι, αλλα βλεπω ολοι εχετε θεμα. Προχθες ηρθε και συστημενο ειδοποιητηριο στην διευθυνση μου με ενα ονομα μη-ελληνικο (με κατι γραμματα γιατρου ουτε ακρη δεν εβγαζα) στην οικοδομη που ημαστε μονο Ελληνες. Αρνταν τα ΕΛΤΑ. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2019 από ExTaCy1337 1
risingsun Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε Εχω απο 1 Σεπτεμβριου δεματα untracked τα οποια δεν εφτασαν ποτε, Εως και παραγγελιες 1 μηνα πριν, εφτασαν 10 δεματα, περιμενω 7 δεματα + 2 τα οποια αντι για refund ζητησα να μου τα ξαναστειλουν (εχει κανα μηνα+)! Και προχθες ερχεται δεμα απο Κινα, με ημερομηνια αγορας 27 Ιανουαριου καμια 18 ημερολογιακες μερες εκανε. lol Τι παιζει ρε παιδια τελευταια; Νομιζα οτι αλλαξε κανας ταχυδρομος στην γειτονια με καποιον ελαφροχερι, αλλα βλεπω ολοι εχετε θεμα. Προχθες ηρθε και συστημενο στην διευθυνση μου με ενα ονομα μη-ελληνικο (με κατι γραμματα γιατρου ουτε ακρη δεν εβγαζα) στην οικοδομη που ημαστε μονο Ελληνες. Αρνταν τα ΕΛΤΑ. Ανεκδοτο εχουν καταντησει τα ελτα!
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε Εχω απο 1 Σεπτεμβριου δεματα untracked τα οποια δεν εφτασαν ποτε, Εως και παραγγελιες 1 μηνα πριν, εφτασαν 10 δεματα, περιμενω 7 δεματα + 2 τα οποια αντι για refund ζητησα να μου τα ξαναστειλουν (εχει κανα μηνα+)! Και προχθες ερχεται δεμα απο Κινα, με ημερομηνια αγορας 27 Ιανουαριου καμια 18 ημερολογιακες μερες εκανε. lol Τι παιζει ρε παιδια τελευταια; Νομιζα οτι αλλαξε κανας ταχυδρομος στην γειτονια με καποιον ελαφροχερι, αλλα βλεπω ολοι εχετε θεμα. Προχθες ηρθε και συστημενο στην διευθυνση μου με ενα ονομα μη-ελληνικο (με κατι γραμματα γιατρου ουτε ακρη δεν εβγαζα) στην οικοδομη που ημαστε μονο Ελληνες. Αρνταν τα ΕΛΤΑ. 13 μου λείπουν από το τελευταίο τρίμηνο του 2018, έχω σταματήσει τις παραγγελίες μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση
ExTaCy1337 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Διορθωση, δεν ηρθε συστημενο, ηρθε ειδοποιητηριο για συστημενο* Και εγω δε ξερω τι να κανω, για εμενα δεν κανω τιποτα, αλλα ζητανε φιλοι, τους λεω οτι παιζει να μην ερθει ποτε, το θεμα ειναι οτι στο τελος θα φαμε κανα Ban απο Paypal με τοσα dispute.. 1
elias54 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Παράξενο ίσως μα πραγματικό. Όλα τα δέματα από Κίνα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου είτε tracked είτε untracked τα έχω λάβει. Από Γερμανία 20 Νοεμβρίου αποστολή με Tracked δεν την έλαβα ακόμα. Και αναρωτιέμαι άντε από Κίνα τα σούφρωσαν και τα της Ε.Ε. κάτι δεν πάει καλά !
coffeex Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, elias54 είπε Παράξενο ίσως μα πραγματικό. Όλα τα δέματα από Κίνα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου είτε tracked είτε untracked τα έχω λάβει. Από Γερμανία 20 Νοεμβρίου αποστολή με Tracked δεν την έλαβα ακόμα. Και αναρωτιέμαι άντε από Κίνα τα σούφρωσαν και τα της Ε.Ε. κάτι δεν πάει καλά ! Εγώ έχω παραλάβει και του Δεκεμβρίου αλλά 2 πακέτα από αρχές Ιανουαρίου ακόμα.... Από Αγγλία κανονικά και από Γερμανία 2 πακέτα με DHL (tracking) => Elta Courier όλα μια χαρά.
nenela Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παίζει καταστροφή σίγουρα...οι ναυλον συσκευασίες μπορεί να μην χαλάνε οι τυπωμένες ομως πληροφορίες διεύθυνσης σβήνουν με τη βροχή... Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2019 από nenela
dinos234 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Όντως έχει καταντήσει ανέκδοτο όλο αυτό γενικά η κατάσταση είναι επικός απαράδεκτη εφόσων δεν τους ελέγχει κανείς. Στο τέλος δεν θα εμπιστεύονται και οι Κινέζοι με τόσα προβλήματα refund που γίνονται μοι έστειλαν κάποιοι Κινέζοι περίμενε λίγες μέρες ακόμη θα περιμένω τους είπα αλλά όχι πάνω από μια εβδομάδα μετά ζητάω επιστροφή χρημάτων. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να κερδίσεις το τζόκερ παρά να πάρεις untracked δέμα από Κίνα🤣 Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2019 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις