Salvation81 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, burnin είπε αυτο ειναι σοβαρο. Θελω να μου στειλει μια φιλη 3 δισκους απο αγγλια. Να αρχίσω να αγχώνομαι; To brexit δεν εχει γινει ακομα ωρε παιδες, οτι αγοραζουμε απο Amazon UK δεν σημαινει πως ερχεται απο Αγγλια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, johnnieinlab είπε Sorry για το crosspost, αλλά ίσως εδώ να είναι πιο σχετικό σημείο: Καλησπέρα guys, πιστεύω ότι είμαι στο κατάλληλο νήμα γιατί έχει συμβεί το παρακάτω και δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Συγγενείς που μένουν στην Αγγλία μας έστειλαν ένα πακέτο μέσω amazon.co.uk και ήρθε μετά από καιρό αναμονής "ειδοποιητήριο αντικειμένου εξωτερικού με δασμούς" από τα Ελτά στο οποίο θα πρέπει να πληρώσω ~14 ευρώ ΦΠΑ + 15 ευρώ τέλη εκτελωνισμού. Κοιτάω το tracking του πακέτου και βλέπω το παρακάτω (Η Αγγλία που φαίνεται στο tracking; ) : Package status: In transit Destination: Unknown Origin: Greece 2019-02-12 10:14 PARADEISOU AMAROUSIOU - ELTA, ITEM ARRIVED AT 2019-02-12 05:41 ATHENS SORTING CENTER, DISPATCH LOADED (--> PARADEISOU AMAROUSIOU - ELTA) 2019-02-11 19:11 ATHENS PARCEL CENTER, DISPATCH CLOSED (--> PARADEISOU AMAROUSIOU - ELTA) 2019-02-11 19:00 ATHENS PARCEL CENTER, ITEM ARRIVED AT 2019-02-11 17:11 ATHENS PARCEL CENTER, ITEM ARRIVED AT 2019-02-08 21:14 ATHENS SORTING CENTER, DISPATCH UNLOADED 2019-02-08 20:17 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.), DISPATCH CLOSED (--> ATHENS PARCEL CENTER) 2019-02-08 17:29 ATHENS AIRMAIL CENTER, ΙTEM RETURNED FROM IMPORT CUSTOMS 2019-02-05 13:51 ATHENS AIRMAIL CENTER, ITEM PRESENTED TO IMPORT CUSTOMS ====================================== Περνάνε τελωνείο προϊόντα που αγοράζονται από την Αγγλία; Έχει ενεργοποιηθεί το Brexit; Θεωρείται ήδη εκτός E.E.; Έχω αγοράσει στο παρελθόν από amazon.co.uk και δεν είχα κάποιο θέμα! Υπάρχει κάποιο σφάλμα στη διαδικασία και πρέπει να διεκδικήσω να παραλάβω ανέξοδα ή είναι έτσι τα πράγματα; Ευχαριστώ στο track δεν δείχνει ότι το προϊόν ξεκίνησε από UK, έχεις βάλει όλο το κείμενο; δες στο www.17track.net τι σου βγάζει ως Χώρα αποστολής; 12 ώρες πριν, coxy13 είπε Καλησπέρα και από μένα. Σήμερα μου ήρθε mail από το customer service των ΕΛΤΑ σχετικά με ένα δέμα που είναι στο τελωνείο από τις 26/11/2018 και δεν είχα ενημέρωση από κανέναν τους τόσο καιρό. Μου απάντησαν ότι δεν διαχειρίζονται πλέον αποστολές με χώρα καταγωγής το ΛΑΟΣ διότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Έχει συμβεί σε κανέναν ή έχει ακούσει τίποτα τέτοιο? Ή να πάω για καταγγελία?? έχω λάβει αρκετά, untracked όμως από LAOS Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnieinlab Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 9 ώρες πριν, Salvation81 είπε To brexit δεν εχει γινει ακομα ωρε παιδες, οτι αγοραζουμε απο Amazon UK δεν σημαινει πως ερχεται απο Αγγλια. Το θέμα είναι όμως ότι στο amazon.co.uk πληρώθηκε και ΦΠΑ ελληνικό, όπως προβλέπεται και αυτό φαίνεται στη απόδειξη αγοράς και στη χρέωση... Έτσι η ερώτησή μου αφορά κυρίως στο τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση λάθους του τελωνείου. Να αρνηθώ να παραλάβω και να πάει πίσω το δέμα; 4 ώρες πριν, tzimbeam είπε στο track δεν δείχνει ότι το προϊόν ξεκίνησε από UK, έχεις βάλει όλο το κείμενο; δες στο www.17track.net τι σου βγάζει ως Χώρα αποστολής; Δείχνει μόνο αυτά που έγραψα, ίσως να αλλάζει το tracking number από τη στιγμή που φτάνει στην Ελλάδα. Θα ζητήσω να μου στείλουν το αρχικό για να ψάξω και με αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε Το θέμα είναι όμως ότι στο amazon.co.uk πληρώθηκε και ΦΠΑ ελληνικό, όπως προβλέπεται και αυτό φαίνεται στη απόδειξη αγοράς και στη χρέωση... Έτσι η ερώτησή μου αφορά κυρίως στο τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση λάθους του τελωνείου. Να αρνηθώ να παραλάβω και να πάει πίσω το δέμα; Δείχνει μόνο αυτά που έγραψα, ίσως να αλλάζει το tracking number από τη στιγμή που φτάνει στην Ελλάδα. Θα ζητήσω να μου στείλουν το αρχικό για να ψάξω και με αυτό. διάβασε στο σημείο που λέει ''αιτιολογημένη αίτηση για τον επανυπολογισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων''' https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tobindax Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Προσοχή με το Amazon. Τα τελευταία χρόνια (3-4, δεν ξέρω πότε το ξεκίνησε) έχει γίνει κακέκτυπο του Ebay διότι αφήνουν τον κάθε κινέζο να υποκρίνεται τον Ευρωπαίο πωλητή οπότε πάντα να κοιτάτε αν η διεύθυνση του είναι κινέζικη γιατί πάρα πολλές πλέον είναι στα φτηνά πράγματα. Αν είναι να πάρεις από κινέζο πήγαινε καλύτερα κατευθείαν στα κινέζικα σάιτ ή τουλάχιστον Ebay (αν και τελευταία το Ebay είναι χάλια αφού υπάρχει ελάχιστη αξιοπιστία στις βαθμολογίες (μάλλον και επειδή οι αγοραστές είναι συχνά ανόητοι)). Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2019 από tobindax Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε Το θέμα είναι όμως ότι στο amazon.co.uk πληρώθηκε και ΦΠΑ ελληνικό, όπως προβλέπεται και αυτό φαίνεται στη απόδειξη αγοράς και στη χρέωση... Έτσι η ερώτησή μου αφορά κυρίως στο τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση λάθους του τελωνείου. Να αρνηθώ να παραλάβω και να πάει πίσω το δέμα; Δείχνει μόνο αυτά που έγραψα, ίσως να αλλάζει το tracking number από τη στιγμή που φτάνει στην Ελλάδα. Θα ζητήσω να μου στείλουν το αρχικό για να ψάξω και με αυτό. Τα ευρωπαϊκά καταστήματα της αμαζόνας έχουν Ελληνικό ΑΦΜ και χρεώνουν τον αντίστοιχο ΦΠΑ, στην ολοκλήρωση της παραγγελίας. Αυτό που δεν έχεις απαντήσει μέχρι τώρα είναι η χώρα που βρισκόταν το αντικείμενο που αγόρασες. Δώσε το σχετικό link. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Μία ερώτηση για γρήγορα. Νομίζω ότι ξέρω την απαντηση απλά για να το βγαλω από το μυαλό μου. Σκοπευω να κανω μια αγορά από το gearbest. Όχι κινητά κλπ αλλα το ποσό θα είναι αρκετά παραπάνω από τα 22€. Αν βάλω αποστολή με priority line είμαι καλλυμενος ότιδεν θα περσει από τελωνείο ή παιζει και τίποτα αλλο που δεν εχω καταλαβει; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
risingsun Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 53 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Μία ερώτηση για γρήγορα. Νομίζω ότι ξέρω την απαντηση απλά για να το βγαλω από το μυαλό μου. Σκοπευω να κανω μια αγορά από το gearbest. Όχι κινητά κλπ αλλα το ποσό θα είναι αρκετά παραπάνω από τα 22€. Αν βάλω αποστολή με priority line είμαι καλλυμενος ότιδεν θα περσει από τελωνείο ή παιζει και τίποτα αλλο που δεν εχω καταλαβει; Ευχαριστώ Απο'τι ξερω δεν θα εχεις θεμα αλλα ριξε και εδω μια ματια: https://www.google.com/url?sa=i&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjhh8yQk8DgAhWPh7QKHZ1YA4UQzPwBegQIARAC&url=https%3A%2F%2Ftechvalue.gr%2Fagores-apo-kina-209%2F&psig=AOvVaw2BUYB_Le9aAi09cwxcYOmo&ust=1550402930246744&cshid=1550316526124 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fingolfingr είπε Μία ερώτηση για γρήγορα. Νομίζω ότι ξέρω την απαντηση απλά για να το βγαλω από το μυαλό μου. Σκοπευω να κανω μια αγορά από το gearbest. Όχι κινητά κλπ αλλα το ποσό θα είναι αρκετά παραπάνω από τα 22€. Αν βάλω αποστολή με priority line είμαι καλλυμενος ότιδεν θα περσει από τελωνείο ή παιζει και τίποτα αλλο που δεν εχω καταλαβει; Ευχαριστώ με το GB είχα προβλήματα με ελαττωματικά προϊόντα στο παρελθόν, προτίμησε το Banggood και priority direct mail για να γλυτώσεις το τελωνείο. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, fingolfingr είπε Μία ερώτηση για γρήγορα. Νομίζω ότι ξέρω την απαντηση απλά για να το βγαλω από το μυαλό μου. Σκοπευω να κανω μια αγορά από το gearbest. Όχι κινητά κλπ αλλα το ποσό θα είναι αρκετά παραπάνω από τα 22€. Αν βάλω αποστολή με priority line είμαι καλλυμενος ότιδεν θα περσει από τελωνείο ή παιζει και τίποτα αλλο που δεν εχω καταλαβει; Ευχαριστώ Το συγκεκριμένο μαγαζί έχει κάνει στο παρελθόν αυθαίρετες αλλαγές στη μέθοδο μεταφοράς του δέματος με αποτέλεσμα να βρεθεί ξαφνικά ο αγοραστής αντιμέτωπος με το τελωνείο αν και είχε πληρώσει τα παραπάνω χρήματα για να το αποφύγει. Μπορείς να ενημερωθείς σχετικά, με το Tip 2 στο τέλος του επικαιροποιημένου οδηγού της υπογραφής μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnieinlab Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, makfil είπε Τα ευρωπαϊκά καταστήματα της αμαζόνας έχουν Ελληνικό ΑΦΜ και χρεώνουν τον αντίστοιχο ΦΠΑ, στην ολοκλήρωση της παραγγελίας. Αυτό που δεν έχεις απαντήσει μέχρι τώρα είναι η χώρα που βρισκόταν το αντικείμενο που αγόρασες. Δώσε το σχετικό link. Είναι δώρο οπότε δεν έχω πλήρη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες. Τα προϊόντα γράφουν "sold by: Amazon EU S.a.r.L." και στην αποστολή μου είπαν πως απλώς γράφει ότι το έστειλαν με Royal Mail. Αυτό δε σημαίνει ότι έφυγε από Αγγλία; Τα delivery options λένε "Standard Delivery". Έχουν χρεώσει τον αγοραστή 60.81 + 2.95 ταχυδρομικά + 15.31 VAT. Κοιτάω τους όρους για το VAT και είναι σαφείς, δε θα έπρεπε να χρεώσουν τίποτα επιπλέον στον παραλήπτη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Τώρα αρχίζει να παίρνει άλλη διάσταση το θέμα σου. Δεν το αγόρασες εσύ, αλλά κάποιος άλλος και το έστειλε σ' εσένα. Γράψε αναλυτικά το σενάριο, μήπως καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kosutasu22 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 50 λεπτά πριν, makfil είπε Τώρα αρχίζει να παίρνει άλλη διάσταση το θέμα σου. Δεν το αγόρασες εσύ, αλλά κάποιος άλλος και το έστειλε σ' εσένα. Γράψε αναλυτικά το σενάριο, μήπως καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη. Αυτο το ειχε πει απο την αρχη. Του το εχουν στειλει ως δωρο. Το θεμα ειναι, απο που εχει ερθει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, johnnieinlab είπε Είναι δώρο οπότε δεν έχω πλήρη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες. Τα προϊόντα γράφουν "sold by: Amazon EU S.a.r.L." και στην αποστολή μου είπαν πως απλώς γράφει ότι το έστειλαν με Royal Mail. Αυτό δε σημαίνει ότι έφυγε από Αγγλία; Τα delivery options λένε "Standard Delivery". Έχουν χρεώσει τον αγοραστή 60.81 + 2.95 ταχυδρομικά + 15.31 VAT. Κοιτάω τους όρους για το VAT και είναι σαφείς, δε θα έπρεπε να χρεώσουν τίποτα επιπλέον στον παραλήπτη! Θα πρέπει να παραθέσεις Link του προιόντος αλλιώς δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι από που έφυγε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 ΑΝ οντως ερχεται με Royal Mail παντως και δεν σου λενε μπαρουφες αυτοι που στο πηραν ερχεται απο Ηνωμενο Βασιλειο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις