makfil Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και βέβαια, αν η αξία υπερβαίνει τα 45€ και αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της ατέλειας. Με courier θα πληρώσεις και μεγάλη αμοιβή εκτελωνιστή (περίπου 80€), έναντι 15€ με τα ΕΛΤΑ. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2019 από makfil
kgian Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Σήμερα παρέλαβα παραγγελία από gearbest 22/01/2019 με belgium post. 20 Μέρες περίπου. Όσον αφορά παραγγελία από Tomtop με china post από 20/12/2018 ακόμα περιμένω. Πριν 10 μέρες εμφανίστηκε στα ΕΛΤΑ για αναμονή παρουσίασης στο τελωνείο.
Salvation81 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, umad είπε Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Απλα υποψην πως απο την μια αν δεν βαλει τιμη στο πακετο και δεν ειναι κατι καινουργιο μαλλον θα περασει αερα. Αντιθετα αν ειναι κατι καινουργιο και φαινεται και δεν εχει βαλει τιμη θα τρεχεις να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.
umad Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 46 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Απλα υποψην πως απο την μια αν δεν βαλει τιμη στο πακετο και δεν ειναι κατι καινουργιο μαλλον θα περασει αερα. Αντιθετα αν ειναι κατι καινουργιο και φαινεται και δεν εχει βαλει τιμη θα τρεχεις να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας. Asic miner είναι έχει ένας Τούρκος που τον γνώρισα από tech support που κάνω σε ένα pool και θέλει να μου στείλει κάποια κομμάτια τμηματικά για πούλημα. Δεν θα γράφει τιμή,αλλά θα πάω αύριο σε μια μεταφορική να ρωτήσω που να σχολείται με Τουρκία-Ελλάδα και θα σας πω.
burnin Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 σημερα ηρθαν 2 πακετα απο αμαζον. τα ειχα παραγγειλει 5 και 15 δεκεμβρη. ηρθαν μαζι. υπαρχει ελπιδα τελικα.
Salvation81 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, umad είπε Asic miner είναι έχει ένας Τούρκος που τον γνώρισα από tech support που κάνω σε ένα pool και θέλει να μου στείλει κάποια κομμάτια τμηματικά για πούλημα. Δεν θα γράφει τιμή,αλλά θα πάω αύριο σε μια μεταφορική να ρωτήσω που να σχολείται με Τουρκία-Ελλάδα και θα σας πω. Αν ειναι βαρια κομματια παντως χλωμαινει η κατασταση. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2019 από Salvation81
tornado Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 σημερα μου ηρθε πακετο, παραγγελια 10 δεκ 2018. το ειχα χαμενο για χαμενο, και ειχα ανοιξει μαλιστα dispute, το οποιο το εκανα cancel. φαινεται ειναι ο νεος χρονος παραδοσης.
burnin Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 ερωτηση. περιμενω 2 πακετα (το καθενα εχει 2 δισκους μεταχειρισμενους) απ[ο αμερικη. το ενα μαζι με τα μεταφορικα εκανε 40 δολλαρια και το αλλο 33. οι δισκοι προφανως δεν ειναι μεγαλης αξιας. εχω παρει refund και για τις 2 παραγγελιες. το οποιο φαιονεται και στο paypal και στο discogs. αρα πρακτικα δεν ξοδεψα λεφτα. μπορω να δωσω αν χρειαστει, τις αποδειξεις οτι ουσιαστικα εγινε μηδενικη συναλλαγη ετσι ωστε να αποφυγω τελωνειο? δεν εχει βαση αυτο που λεω? επισης για αυτοπ που λενε για συναλλαγες μη εμπορικου χαρακτηρα, που εχουν ατελεια μεχρι 45 ευρω. εφοσον αγορασα κατι μεταχειρισμενο απο ιδιωτη, μηπως βρισκομαι και σε αυτη την κατηγορια? θεωρω πως ειναι ενα καλο πατημα για να μην πληρωσω τελωνειο (τα λεφτα στο παλικαρι αμα παρω τους δισκους, θα τα στειλω πισω βεβαια, γιατι προβλεπω να τρωμε πανεθνικο μπαν απο ολους... υγ. απο αμαζον αμερικης, δεν εχω πληρωσει ποτε μα ποτε τελωνειο. και παντα επαιρνα με απλο ταχυδρομειο. με καναδα ισχυουν τα ιδια? εχω επισης φιλο που πληρωσε τελωνειο και το αμαζον του τα εδωσε πισω. ξερουμε αν γενικα τα παιρνουμε πισω? ευχαριστω
makfil Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, τα δέματα μη εμπορικού χαρακτήρα είναι αυτά για τα οποία δεν καταβλήθηκαν χρήματα για την αγορά και αφορούν εκείνα που διακινούνται πχ μεταξύ συγγενών. Επομένως, οι σκέψεις σου δεν έχουν εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση. 1
burnin Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, makfil είπε Όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, τα δέματα μη εμπορικού χαρακτήρα είναι αυτά για τα οποία δεν καταβλήθηκαν χρήματα για την αγορά και αφορούν εκείνα που διακινούνται πχ μεταξύ συγγενών. Επομένως, οι σκέψεις σου δεν έχουν εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση. οκ. απο εκει και περα αφου μαι συναλλαγη ειναι μηδενικη, οπως στην περιπτωση μου, με αποδειξεις. μπορω να το ισχυριστω αυτο για να αποφυγω τελωνειο? ευχαριστω πολυ φιλε. η δουλεια σου στο θρεντ ειναι εκπληκτικη υγ. δεν ειναι λιγο οξυμωρο, η συναλλαγη μεσω συγγενων? γιατι μπορω να ισχυριστω πως ο brian webber (τυχαιο ονομα) ειναι κολλητος απο το αμερικα και μου εστειλε δωρο 2 δισκους του μεταχειρισμενους. πως θα αποδειξουν στο τελωνειο οτι πληρωσα? Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2019 από burnin
makfil Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Όχι, δεν μπορείς, γιατί ανεξάρτητα του ότι δεν έδωσες χρήματα, λόγω εκπτώσεων, δώρου (με την ευκαιρία, η έννοια του δώρου δεν περιλαμβάνεται στην τελωνειακή νομοθεσία) ή άλλης αιτίας, το αντικείμενο, που εισάγεται από τρίτη χώρα, έχει μια αξία και για την αξία αυτή πρέπει να καταβληθούν έξοδα εκτελωνισμού. 1
burnin Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, makfil είπε Όχι, δεν μπορείς, γιατί ανεξάρτητα του ότι δεν έδωσες χρήματα, λόγω εκπτώσεων, δώρου (με την ευκαιρία, η έννοια του δώρου δεν περιλαμβάνεται στην τελωνειακή νομοθεσία) ή άλλης αιτίας, το αντικείμενο, που εισάγεται από τρίτη χώρα, έχει μια αξία και για την αξία αυτή πρέπει να καταβληθούν έξοδα εκτελωνισμού. σε ευχαριστω για την απαντηση σου. θελω λιγο να κανω τον δικηγορο του διαβολου. (ή εστω τον κουτοπονηρο). δεν περιμενω να συμφωνησεις με αυτο που θα πω, απλα προσπαθω να καταλαβω. αν ειμαι λαθος, απλα πες το μου. τα 2 πακετα μου, δεν ειναι ιδιαιτερως ακριβα. θα πληρωνα κανονικα τελωνειο, αν πχ εβλεπαν την αποδειξη (χωρις να παρω το ριφαντ.). στην περιπτωση τωρα που εχω παρει το ριφαντ. εχω δωσει μηδεν χρηματα. αυτοι θα ισχυριστουν πως τα αντικειμενα εχουν καποαι αξια οποτε πρεπει να δουν ποσο ειναι αυτη. τα βινυλια ομως σκετα, χωρις τα μεταφορικα (αφου δεν πληρωσα τελικα τιποτα), εχουν αξια μικροτερη των 22 ευρω ανα πακετο. μιας και ειναι μεταχειρισμενα. ανετα μπορουν να το δουν στο ντισκογκς. ή να δουν ποσο χρεωθηκα καθαρα για αυτα τα βινυλια. αυτο εινα ιπαραλογος ισχυρισμος? αφου δηλαδη η καθαρη αξια των προιοντων ειναι κατω της ατελειας, και αφου δεν πληρωσα μεταφορικα, μπορω να τα ισχυριστω ολα αυτα? σε υπερευχαριστω και παλι
makfil Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύεις τις δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις που αφορούν στην αγορά σου. Πλήρωσες χρήματα για να αγοράσεις κάτι και επειδή ζήτησες refund, για λόγους καθυστέρησης παραλαβής τους δέματος ή και οποιασδήποτε άλλης αιτίας, και πήρες τα χρήματα που έδωσες, θεωρείς ότι δεν έχεις πληρώσει χρήματα. Προφανώς, δεν έχεις καταλάβει τη διαφορά των δεμάτων εμπορικού και μη εμπορικού χαρακτήρα. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2019 από makfil 1
kosutasu22 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Το refund ειναι ασχετο. Αν το δεμα παει τελωνειο θα σου ζητησουν αποδειξη αγορας/paypal και θα χρεωθεις 15 ευρω +24% επι της τιμης CIF. Το αν πηρες η οχι τα χρηματα πισω δεν αφορα το τελωνειο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις