Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, gianniskpatra είπε

δοκίμασα και μου βγάζει ότι είναι ATHENS AMU από 9/1/2019.. 

οποτε καλα εισαι, νομιζω σε κανα δεκαημερο θα σου ερθει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, tornado είπε

οποτε καλα εισαι, νομιζω σε κανα δεκαημερο θα σου ερθει.

χαχα τι είναι αυτοί σε αυτά τα ελτα ρε γαμώτο!

23 λεπτά πριν, tornado είπε
Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση
4/2/2019 Κ.Μ.Δ. ΑΘΗΝΑΣ 15 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ
4/2/2019 Κ.Μ.Δ. ΑΘΗΝΑΣ 15 ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
4/2/2019 Κ.Μ.Δ. ΑΘΗΝΑΣ 15 ΑΦΙΞΗ ΣΕ
4/2/2019 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ.Μ.Δ. ΑΘΗΝΑΣ 15)
4/2/2019 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Μ.Δ. ΑΘΗΝΑΣ 15)
3/2/2019 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ
23/12/2018 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
20/12/2018 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
17/12/2018 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

παρε εδω για να καταλαβεις...

17/12 φευγει η παραγγελια απο το καταστημα στη κινα, 20/12 ταξιδευει απο κινα, 23/12 φτανει ελλαδα,

και μετα αραχνιαζει μεχρι χθες στο τελωνειο.... και σημερα εφτασε στα χερια μου.

ο πωλητης μπορει να λεει οτι ειναι και γειτονας σου απεναντι....

οταν ερθει το δεμα και δουνε τις σφραγιδες στο ταχυδρομειο γινεται ο λογαριασμος.

Ούτε σήμερα εμένα τίποτα από Οκτώβριο και Νοέμβριο δέματα δεν έχουν έρθει ούτε και από Δεκέμβριο. Κάποια έχουν 3 μήνες να μου έρθουν υπερβολική αναμονή στο 17 track μου βγάζει σχεδόν σε όλα το ίδιο βρίσκονται στην Ελλάδα στο αεροδρόμιο. 

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζω.
Θέλω λοιπόν να παραγγείλω μια ηλεκτρονική συσκευή αξίας 420 ευρω. Η αγορά θα γίνει απο πωλητή στο Ebay. Αναφέρει ως τρόπους αποστολής DHL Express και Fedex. Επικοινώνησα μαζί του αν μπορεί να το στείλει με EMS για να εκτελωνιστεί με τα ΕΛΤΑ για χαμηλότερη χρέωση και μου είπε οχι. Τελος πάντων κατέβασε την τιμή από 500 αρχική στα 420, οποτε και αποφάσισα οτι με συμφέρει να το αγοράσω, αφού στην Ελλάδα το βρίσκω 1500. Με αυτές τις μεθόδους αποστολής τι κόστος θα έχει περίπου το τελωνείο και τι χρόνους παράδοσης έχουν συνήθως?

Επίσης αν έχετε κάτι άλλο να μου προτείνεται ή να με συμβουλέψετε, καλοδεχούμενο.

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, GiorgarasG είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζω.
Θέλω λοιπόν να παραγγείλω μια ηλεκτρονική συσκευή αξίας 420 ευρω. Η αγορά θα γίνει απο πωλητή στο Ebay. Αναφέρει ως τρόπους αποστολής DHL Express και Fedex. Επικοινώνησα μαζί του αν μπορεί να το στείλει με EMS για να εκτελωνιστεί με τα ΕΛΤΑ για χαμηλότερη χρέωση και μου είπε οχι. Τελος πάντων κατέβασε την τιμή από 500 αρχική στα 420, οποτε και αποφάσισα οτι με συμφέρει να το αγοράσω, αφού στην Ελλάδα το βρίσκω 1500. Με αυτές τις μεθόδους αποστολής τι κόστος θα έχει περίπου το τελωνείο και τι χρόνους παράδοσης έχουν συνήθως?

Επίσης αν έχετε κάτι άλλο να μου προτείνεται ή να με συμβουλέψετε, καλοδεχούμενο.

Ευχαριστώ!!!

Οι μεταφορικές αυτές είναι courier και οι χρεώσεις τους μόνο για  την αμοιβή του εκτελωνιστή κυμαίνονται γύρω στα 80€.

Η EMS είναι και αυτή courier (ELTA Courier) αλλά χρεώνει 15€ ως αμοιβή για τον εκτελωνισμό.

Με δεδομένο ότι τελικά αποφάσισες να αγοράσεις με μια από τις courier, θα πρέπει να αρχίσεις να αποταμιεύεις χρήματα, αφού θα χρεωθείς 1) ΦΠΑ 24% στο συνολικό ποσό κόστος και μεταφορικά, 2) την αμοιβή του εκτελωνιστή (γύρω στα 80€) και 3) άλλα μικροέξοδα.

Δεν γράφεις από ποια χώρα θα έρθει το δέμα, αλλά με τις courier δεν υπάρχει καθυστέρηση, όπως στα ΕΛΤΑ.

Επεξ/σία από makfil
  • Like 1

Δεν έχω παραγγείλει ποτέ τόσο ακριβά δέματα αλλά αν είναι να δώσεις 420 και με αυτά που γράφονται εδώ + τον έναν + τον άλλον 100 και βλέπω να πληρώνεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, makfil είπε

Οι μεταφορικές αυτές είναι courier και οι χρεώσεις τους μόνο για  την αμοιβή του εκτελωνιστή κυμαίνονται γύρω στα 80€.

Η EMS είναι και αυτή courier (ELTA Courier) αλλά χρεώνει 15€ ως αμοιβή για τον εκτελωνισμό.

Με δεδομένο ότι τελικά αποφάσισες να αγοράσεις με μια από τις courier, θα πρέπει να αρχίσεις να αποταμιεύεις χρήματα, αφού θα χρεωθείς 1) ΦΠΑ 24% στο συνολικό ποσό κόστος και μεταφορικά, 2) την αμοιβή του εκτελωνιστή (γύρω στα 80€) και 3) άλλα μικροέξοδα.

Δηλαδή να υπολογίζω γύρω στα 1)100 ΦΠΑ+ 2)80 ευρω + 3)περιπου 50 ευρω λοιπα έξοδα = 230 ευρω?

Να ρωτήσω στην εταιρία το κόστος ή αν υπολογίζω γυρω στα 230-250 ευρω ειμαι μέσα?

Ξέχασα να αναφέρω τον όγκο του αντικειμένου , του οποίου οι διαστάσεις είναι περίπου 35*30*20.

Έρχεται απο Mumbai, India.

Επεξ/σία από GiorgarasG

12 λεπτά πριν, Hamurabi είπε

Παιδιά καλησπέρα.

Για.παραγγελια από alibaba κάτι μικρά γυάλινα μπουκαλάκια αξίας 500+ ευρώ παίζει τελωνιο; 

Κανονικά λόγω τιμής περνάνε τελωνείο 100%. Τώρα αν το δέμα είναι μικρό και έχει δηλωμένη χαμηλή αξία (κατω απο 22), μπορεί να το προσπεράσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Hamurabi είπε

Παιδιά καλησπέρα.

Για.παραγγελια από alibaba κάτι μικρά γυάλινα μπουκαλάκια αξίας 500+ ευρώ παίζει τελωνιο; 

δεν αναφερεις ποσοτητα,

ετσι οπως το γραφεις αν κανει ενα ευρω το μπουκαλακι, παμε 500 τεμαχια,

οποτε μιλαμε για εισαγωγη χονδρικης....

edit τωρα το εγραψες, υπολογιζε μπολικο τελωνειο καλυτερα να μιλησεις με εκτελωνιστη.

Επεξ/σία από tornado

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είναι πολλά τεμάχια,και λογικά ψιλομεγαλη κουτα,θα χτυπήσει στο μάτι.

Οπότε υπολόγιζε και τελωνείο + ότι είναι χονδρική από πού πας να κάνεις ....

Επεξ/σία από stelios18120

2 ώρες πριν, GiorgarasG είπε

Δηλαδή να υπολογίζω γύρω στα 1)100 ΦΠΑ+ 2)80 ευρω + 3)περιπου 50 ευρω λοιπα έξοδα = 230 ευρω?

Να ρωτήσω στην εταιρία το κόστος ή αν υπολογίζω γυρω στα 230-250 ευρω ειμαι μέσα?

Ξέχασα να αναφέρω τον όγκο του αντικειμένου , του οποίου οι διαστάσεις είναι περίπου 35*30*20.

Έρχεται απο Mumbai, India.

Ο ΦΠΑ εξαρτάται, όπως έγραψα, από το σύνολο της αξίας CIF (κόστος + μεταφορικά).

Τα μικροέξοδα θα είναι πολύ λιγότερα από τα 50€.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...