aggeloszog93 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Η μόνη περιγραφή, κατά την άποψή μου, που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι να χαρακτηριστεί το δέμα ως "Ανταλλακτικά άνευ αξίας" και, φυσικά, να μην αναγράφεται αξία πάνω σ' αυτό. in english please?
Maskus Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 καλησπερα πολυ ενδιαφερον και κατατοπιστικο το θεμα . Ειμαι ηδη παθων μια φορα απο την fedex θεωρω εξωφρενικο το 30αρι για τα χαρτια... btw Θελω να κανω μια παραγγελια απο Ιαπωνια το δεμα δεν μπορει να σταλει με EMS ποια να επιλεξω αναμεσα στις fedex ups dhl ? και τι να του πω να γραψει ωστε να υπαρχει μια πιθανοτητα να αποφυγω το τελωνειο ? Προκειται για καλαμι ψαρεματος οποτε δεν νομιζω να ασχοληθουν πολυ με την πραγματικη αξια.
makfil Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 1. Είσαι ήδη παθών με τη Fedex αλλά την συμπεριλαμβάνεις πάλι στις εταιρείες που μπορεί να σου φέρουν το δέμα (!!!). 2. Έχει αποδειχθεί ότι κάθε δέμα που διακινείται με courier σταματάει οπωσδήποτε στο τελωνείο. Επομένως, η ερώτησή σου να αποφύγεις το τελωνείο δεν έχει βάση συζήτησης. Το δέμα σου, ανεξάρτητα από την αξία CIF (κόστος και μεταφορικά), θα σταματήσει στο τελωνείο οπωσδήποτε και θα περιμένεις να πληρώσεις α) τα έξοδα που θα χρεώσει η εταιρεία (αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και λοιπά έξοδα), β) τον ΦΠΑ για κάθε εισαγόμενο αντικείμενο αξίας CIF από 22-150€ και γ) το δασμό για αξία CIF πάνω από 150€, που θέλει το κράτος. 3. Με βάση ποια στοιχεία νομίζεις ότι δεν ασχολούνται με την πραγματική αξία του εισαγόμενου αντικειμένου; Εάν δεν αναγράφονται στο αυτοκόλλητο πάνω στο δέμα το κόστος και τα μεταφορικά, θα σου ζητήσουν απόδειξη είτε paypal είτε κάρτας.
jimarazzz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 March 5, 2014 , 1:00 pm Customs clearance processing complete GREECE March 5, 2014 , 12:01 pm Processed Through Sort Facility GREECE March 2, 2014 , 1:41 am Processed Through Sort Facility ISC LOS ANGELES CA (USPS) March 2, 2014 ,1:35 am Arrived at Sort Facility ISC LOS ANGELES CA (USPS) February 28, 2014 Electronic Shipping Info Received μου εστειλαν ενα δεμα σκληρο δισκο απο αμερικη με Priority Mail International Parcels.Θα πληρωσω τελωνειο?
makfil Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Εξαρτάται από την αξία και τα μεταφορικά που γράφει ο πωλητής πάνω στο δέμα. Αγοράζοντας, όμως, μήπως πλήρωσες import fees, δηλαδή έξοδα εκτελωνισμού;
jimarazzz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Αξια 47 δολ.Οχι μου το εστειλε γνωστος μου.Το περιεργο ειναι που εκανε clearance complete χωρις να γραψει proccesing?Σε 1 ωρα εκετελωνιστηκε?
makfil Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, αφού έχει γράψει Customs clearance processing complete GREECE
jimarazzz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Συνηθως λεει Customs Clearance..και μετα Customs clearance processing complete
parasaser Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 λοιπόν και το δικό μου σήμερα εκτελωνίστηκε, σχεδόν άμεσα, το θέμα είναι ότι δεν με ενημέρωσαν για έξοδα, αν και το πακέτο έρχεται ως δώρο μέσω γενικής. να ανησυχώ κατά την παράδοση για επιπρόσθετα έξοδα δικά τους?
jimarazzz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Εμενα με usps priority.. συνηθως κανουν μερικες μερες
Maskus Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 1. Είσαι ήδη παθών με τη Fedex αλλά την συμπεριλαμβάνεις πάλι στις εταιρείες που μπορεί να σου φέρουν το δέμα (!!!). 2. Έχει αποδειχθεί ότι κάθε δέμα που διακινείται με courier σταματάει οπωσδήποτε στο τελωνείο. Επομένως, η ερώτησή σου να αποφύγεις το τελωνείο δεν έχει βάση συζήτησης. Το δέμα σου, ανεξάρτητα από την αξία CIF (κόστος και μεταφορικά), θα σταματήσει στο τελωνείο οπωσδήποτε και θα περιμένεις να πληρώσεις α) τα έξοδα που θα χρεώσει η εταιρεία (αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και λοιπά έξοδα), β) τον ΦΠΑ για κάθε εισαγόμενο αντικείμενο αξίας CIF από 22-150€ και γ) το δασμό για αξία CIF πάνω από 150€, που θέλει το κράτος. 3. Με βάση ποια στοιχεία νομίζεις ότι δεν ασχολούνται με την πραγματική αξία του εισαγόμενου αντικειμένου; Εάν δεν αναγράφονται στο αυτοκόλλητο πάνω στο δέμα το κόστος και τα μεταφορικά, θα σου ζητήσουν απόδειξη είτε paypal είτε κάρτας. 1) Εχω βρει δυο πωλητες και προσπαθω να συννενοηθω ο ενας εχει ups και dhl για τα δεματα πανω απο 1.50 μηκος και ο δευτερος συνεργαζεται μονο με fedex. 2) Αν και τα διαβασα ολα μπορει να μην καταλαβα σωστα. Οταν ειχα τσακωθει με την fedex μου ειπαν οτι οι αρχες σταματησαν το δεμα γιατι ηταν πανω απο 30 ευρω. Ηταν λιγο μπακαλης ο υπευθυνος εκει και ειχε και ασχημο στυλακι . Αν εγω στειλω στον πωλητη 10 ευρω με paypal και μου στειλει το δεμα με δωρεαν μεταφορικα γιατι πρεπει να περασει τελωνειο ? Αυτο μου διαφευγει . 3) Το ειπα γιατι 3 φορες που εχω εκτελωνισει μονος μου επεσα σε ανθρωπο που δεν ειχε διαθεση να ψαξει για κατι παραπανω και αρκεστηκε στην αποδειξη του paypal. Το συγκεκριμενο προιον ειναι κατι ιδιαιτερο καθως και να το γκουγκλαρεις δεν θα μπορεσεις να βρεις κατι εκτος και αν ξερεις να διαβαζεις γιαπωνεζικα και μιλαμε για ενα καλαμι οχι καποια ηλεκτρονικη συσκευη .
makfil Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Η διαδικασία και οι όροι εκτελωνισμού δεμάτων από τρίτες χώρες άλλαξαν από 3/12/2013 και ισχύουν αυτά που έγραψα παραπάνω.
ianstam8 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Θα ήθελα τη συμβουλή σας για την εξής περίπτωση. Ήθελα να αγοράσω ένα ρούτερ που η καλύτερη τιμή που βρήκα ήταν 110 λίρες Αγγλίας στο αγγλικό ebay. Ο πωλητής δεν υποστήριζε shipping στην Ελλάδα , οπότε του έστειλα μήνυμα και τον ρώτησα αν μπορούσε να μου το στείλει Ελλάδα. Μου είπε να κάνω προσφορά και θα αναλάβει ο ίδιος τα extra μεταφορικά στην Ελλάδα και εγω θα πληρώσω το standard shipping(6.19 λίρες) σαν να πήγαινε Αγγλία. Έκανα την προσφορά(110) αλλά δεν μου έβγαζε να πληρώσω shipping(6.19 λίρες όπως είχαμε συμφωνήσει) καθώς δεν έστελνε Ελλάδα. Έτσι λοιπόν του έστειλα μηνυμα και του ζήτησα να αλλάξει τους όρους για το shipping. H απάντηση του ήταν άμεση , το έκανε, αλλά λάθος. Στην ουσία μου έβγαλε να πληρώσω τα εξής: -110 για το προιον -6.19 μεταφορικά -6.19 άλλα κόστη Σύνολο: 112.38 λίρες Μου έστειλε άμεσα μήνυμα πριν το δω ότι έχει κάνει λάθος και ψάχνει τρόπο να το διορθώσει αλλά δε μπορεί . Μου έστειλε έπειτα το παρακάτω μήνυμα: I can not determine a method to change the total £116.19 payment in ebay. I'm open to suggestions how you can pay me the total £116.19.Is it possible that you can organise an electronic payment to my bank account for £116.19 ?Otherwise you can pay the £122.38 and I'll send the unit with a 10 Euro note to cover the additional charge of £6.19. Έχετε καμία πρόταση για να μην επιβαρυνθώ τα extra χρήματα;τι να του προτείνω;
makfil Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Εάν δέχεται πληρωμή με paypal στο ebay, πρότεινέ του να πληρώσεις τις 116,19 λίρες με την ίδια διαδικασία. Εάν όχι, σου μένει η λύση της τραπεζικής κατάθεσης που σου προτείνει αλλά δεν είσαι εξασφαλισμένος 100% όπως με το paypal.
Προτεινόμενες αναρτήσεις