Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά πίστευωοτι θα έχει ήδη απαντηθεί αλλά είμαι λίγο άσχετος.

Αποστολή με ems περνάει τελωνείο με τα κλασικά tricks η να προτίμησω τη κλασική Singapore post??? δε με χωρίς πάρει ποτέ με EMS μόνο με ταχυδρομείο....

Ευχαριστώ

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

uk & 4.0kg

απλως να θυμησω οτι για 5κιλα απο shopandship οι χρεωσεις ειναι

Shipping Fees
57.20 EUR for US 

57.20 EUR for UK 

57.20 EUR for CN 

43.00 EUR for IN 

43.00 EUR for TR 

43.00 EUR for AE 

57.20 EUR for HK 

57.20 EUR for ZA

+ ενα μαγικο 23%+μια καθυστερημενη γενικη ταχυδρομικη

ενω απο forward2me

32λιρες+vat+ευγενεστατη DHL

ελπιζω να παρω το refund που ζητησα. Ελπιζω

ακομα δεν εχω παρει το refund...

Δημοσ.

Τελικα τι κοστος εχουν ότι παιρνουμε από εξω παιδια ?

Παρηγγειλα και ηρθε ενας φορτιστης για το galaxy S2 του γιου μου στην ...εξωφρενικη τιμη 1,5 ευρω τελικη τιμη.

Ποιος πρωτοκερδισε σε αυτό το ποσο ?

Δημοσ.

Η κινέζικη αλυσίδα παραγωγής και διακίνησης του συγκεκριμένου αλλά και όλων των άλλων προϊόντων που παράγονται σ' αυτή τη χώρα.

Το σημαντικό και ενδιαφέρον, σ' αυτό που επισημαίνεις, είναι το πόσο διαφορετικό είναι το επίπεδο και το κόστος ζωής στην Κίνα. 

Δημοσ.

Ιαπωνία=Τρίτη χώρα

DHL=courier= στάση στο τελωνείο με ότι αυτό συνεπάγεται

Μένει, πλέον, στον τελωνειακό να αποφασίσει αν θα το δεχτεί σαν δώρο ή όχι.

Από 3/12/2013 κάθε αντικείμενο από τρίτη χώρα, αξίας από 45 έως 700€ πληρώνει δασμό 2,5% και ΦΠΑ στο σύνολο.

Λοιπον σημερα το ελαβα μεσω DHL χωρις τελωνειο ευτυχως. Το εστειλε σαν Replacement & Tools με αξια 17$. 

Δημοσ.

Γεια σας.

Εχω κάνει μια παραγγελία από το aliexpress εδώ και 45 ημέρες και δεν έχει έρθει ακόμη.

Σε αυτήν εδώ την σελίδα http://intmail.183.com.cn/icc-itemtraceen.jsp

μου βγάζει αυτά τα δεδομένα που έχω στην φωτογραφία για τον εντοπισμό του αντικειμένου

Να το περιμένω και άλλο η να ζητήσω να δοθούν τα χρήματα μου ;

Έχω ανοίξει ήδη ένσταση εννοείται και έχω αρκετές μέρες ακόμη για να απαντήσω στην αντιπρόταση του πωλητή για να την κλείσω.

Ευχαριστώ.

post-290325-0-75499100-1393252485_thumb.jpg

Δημοσ.

uk & 4.0kg

απλως να θυμησω οτι για 5κιλα απο shopandship οι χρεωσεις ειναι

Shipping Fees
57.20 EUR for US 

57.20 EUR for UK 

57.20 EUR for CN 

43.00 EUR for IN 

43.00 EUR for TR 

43.00 EUR for AE 

57.20 EUR for HK 

57.20 EUR for ZA

+ ενα μαγικο 23%+μια καθυστερημενη γενικη ταχυδρομικη

ενω απο forward2me

32λιρες+vat+ευγενεστατη DHL

ελπιζω να παρω το refund που ζητησα. Ελπιζω

ακομα δεν εχω παρει το refund...

μου στειλαν tweet οτι το κοιτανε...

Δημοσ.

καλησπέρα παιδια..θελω να αγορασω ενα ταμπλετ απο το Everbuying.com...η τιμη του ειναι στα 65 ευρώ και τα μεταφορικά 0...η αποστολη θα γινει με ems...τι να περιμένω να πληρώσω στη χειρότερη των περιπτώσεων?

Δημοσ.

μου στειλαν tweet οτι το κοιτανε...

Σκάει τηλέφωνο

"Εσείς γιατι ζητάτε refund και στέλνετε tweet"

Avoid like the plague...

Δημοσ.

καλησπέρα παιδια..θελω να αγορασω ενα ταμπλετ απο το Everbuying.com...η τιμη του ειναι στα 65 ευρώ και τα μεταφορικά 0...η αποστολη θα γινει με ems...τι να περιμένω να πληρώσω στη χειρότερη των περιπτώσεων?

Με βάση το νέο πλαίσιο εκτελωνισμού, όπως περιγράφεται αναλυτικά στο post #632 σελ. 43, έχουν καταγραφεί περιστατικά, στα οποία δεν εφαρμόστηκε πιστά από το τελωνείο η διάκριση των εισαγόμενων αντικειμένων από τρίτες χώρες μεταξύ εμπορικού και μη εμπορικού χαρακτήρα και θεωρούσαμε ότι εφαρμόζεται η ευνοϊκότερη περίπτωση για τα αντικείμενα ΜΗ εμπορικού χαρακτήρα.

Μετά από σχετική συζήτηση σε άλλο θέμα, νομίζω ότι πρέπει να ακολουθούμε αυτά που ορίζονται στο νέο πλαίσιο, ανεξάρτητα του πως αντιμετωπίζει το τελωνείο κάθε περίπτωση .

→ Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις. Τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 22 € απαλλάσσονται από το Φ.Π.Α. Tα είδη των οποίων η πραγματική αξία δεν υπερβαίνει τα 150 € ανά αποστολή, απαλλάσσονται από το δασμό. 

Έτσι, τα αντικείμενα που εισάγονται με την αναγραφή της αξίας τους, που είναι και οι περισσότερες περιπτώσεις, θεωρούνται ως εμπορικού χαρακτήρα και, επομένως, για αξία (κόστος + μεταφορικά) από 22 έως 150€ πληρώνουμε ΦΠΑ και πάνω από το ποσό αυτό και κανονικό δασμό σύμφωνα με τη δασμολογητέα κλάση.

Απαντώντας, λοιπόν, στο ερώτημά σου, το ποσό που θα πληρώσεις στη χειρότερη είναι ο ΦΠΑ στα 65€

Δημοσ.

Σκάει τηλέφωνο

"Εσείς γιατι ζητάτε refund και στέλνετε tweet"

Avoid like the plague...

εγώ τώρα περιμένω το δέμα από την Αμερική, εν το μεταξύ η aramex έγραψε ότι στέλνονται ηλεκτρονικά,

το παιδί που μου το έστειλε του είπα να γράψει δωρεάν και έβαλε ως προμηθευτή το πανεπιστήμιο του.

ελπίζω στο ελληνικό τελώνιο να ανοίξουν το πακέτο για να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για δωρεάν αποστολή.

Δημοσ.

Με βάση το νέο πλαίσιο εκτελωνισμού, όπως περιγράφεται αναλυτικά στο post #632 σελ. 43, έχουν καταγραφεί περιστατικά, στα οποία δεν εφαρμόστηκε πιστά από το τελωνείο η διάκριση των εισαγόμενων αντικειμένων από τρίτες χώρες μεταξύ εμπορικού και μη εμπορικού χαρακτήρα και θεωρούσαμε ότι εφαρμόζεται η ευνοϊκότερη περίπτωση για τα αντικείμενα ΜΗ εμπορικού χαρακτήρα.

Μετά από σχετική συζήτηση σε άλλο θέμα, νομίζω ότι πρέπει να ακολουθούμε αυτά που ορίζονται στο νέο πλαίσιο, ανεξάρτητα του πως αντιμετωπίζει το τελωνείο κάθε περίπτωση .

→ Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις. Τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 22 € απαλλάσσονται από το Φ.Π.Α. Tα είδη των οποίων η πραγματική αξία δεν υπερβαίνει τα 150 € ανά αποστολή, απαλλάσσονται από το δασμό. 

Έτσι, τα αντικείμενα που εισάγονται με την αναγραφή της αξίας τους, που είναι και οι περισσότερες περιπτώσεις, θεωρούνται ως εμπορικού χαρακτήρα και, επομένως, για αξία (κόστος + μεταφορικά) από 22 έως 150€ πληρώνουμε ΦΠΑ και πάνω από το ποσό αυτό και κανονικό δασμό σύμφωνα με τη δασμολογητέα κλάση.

Απαντώντας, λοιπόν, στο ερώτημά σου, το ποσό που θα πληρώσεις στη χειρότερη είναι ο ΦΠΑ στα 65€

φιλε πραγματικα πιστεύω οτι εχεις σώσει άπειρα άτομα απο σπατάλη χρημάτων...σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου..

ΥΓ: τελικά θα παραγγείλω απο αμερικη ενα ταμπλετ iRulu 9.7 Inches (απο το επίσημο site τους)... στέλνουν με ταχυδρομείο..να τους πω να το δηλωσουν ως κάτι άλλο ( ας πούμε ακουστικά) και αξία 10 ευρώ, ή να το βάλουν ως δώρο?

Δημοσ.

Η μόνη περιγραφή, κατά την άποψή μου, που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι να χαρακτηριστεί το δέμα ως "Ανταλλακτικά άνευ αξίας" και, φυσικά, να μην αναγράφεται αξία πάνω σ' αυτό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...