nenela Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Μετά απο παρακολούθηση πολλών δεμάτων παρατήρησα ότι Κυριακή απόγευμα κινούντε πολλά κολλημένα δέματα στο τελωνείο...καθημερινές πάλι σχεδόν ποτέ...
snb Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Σε περίπτωση επιστροφής προϊόντων στο Amazon.com το γίνεται με το τελωνείο; Το έχει κάνει κάποιος για να μου πει την διαδικασία;
makfil Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Το ερώτημά σου δεν αφορά μόνον στην επιστροφή στην αμερικάνικη αμαζόνα αλλά και σε κάθε τρίτη χώρα. Το δέμα πρέπει να καταγραφεί ως επιστρεφόμενο στον πωλητή, αφού έχει εισαχθεί νόμιμα και έχουν καταβληθεί τα έξοδα εκτελωνισμού, και η διαδικασία αυτή γίνεται σε γραφείο των ΕΛΤΑ.
snb Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 45 λεπτά πριν, makfil είπε Το ερώτημά σου δεν αφορά μόνον στην επιστροφή στην αμερικάνικη αμαζόνα αλλά και σε κάθε τρίτη χώρα. Το δέμα πρέπει να καταγραφεί ως επιστρεφόμενο στον πωλητή, αφού έχει εισαχθεί νόμιμα και έχουν καταβληθεί τα έξοδα εκτελωνισμού, και η διαδικασία αυτή γίνεται σε γραφείο των ΕΛΤΑ. Τα έξοδα εκτελωνισμου είχαν πληρωθεί κανονικά (η τιμη αγοράς συμπεριελαμβανε τα εξοδα εκτελωνισμου), και είχε εισαχθεί νομιμα. Τον εκτελωνισμο οταν έφτασε το πακέτο τον είχε κάνει η DHL και δεν έχω κάποιο έγγραφο. Αν πάω σε κάποιο τοπικό γραφείο των ΕΛΤΑ, θα κάνω όλη την διαδικασία και θα πρέπει να ξανάπληρωθεί τελωνείο;
elias54 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, nenela είπε Μετά απο παρακολούθηση πολλών δεμάτων παρατήρησα ότι Κυριακή απόγευμα κινούντε πολλά κολλημένα δέματα στο τελωνείο...καθημερινές πάλι σχεδόν ποτέ... Όπως σχεδόν παντού στο δημόσιο έχουμε 2 κατηγορίες εργαζομένων: Τους μόνιμους που κατά συνήθεια ΔΕΝ εργάζονται ΠΟΤΕ και τους εποχιακούς (πεντάμηνα) που βγάζουν τη δουλειά τα Σαβατοκύριακα.
makfil Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @snb Εάν πρόσεξες, στην 2η φράση έγραψα "αφού έχει εισαχθεί νόμιμα και έχουν καταβληθεί τα έξοδα" και δεν εννοούσα το δικό σου ειδικά, αλλά άλλους που θα το διαβάσουν και δεν έχουν πληρώσει έξοδα εκτελωνισμού, με κάποια μέθοδο αποστολής που παρακάμπτει το ελληνικό τελωνείο. Εάν δεν έχεις την απόδειξη από την DHL που έκανε τον εκτελωνισμό, πρέπει να την αναζητήσεις. Δεν θα ξαναπληρώσεις έξοδα στα ΕΛΤΑ, αλλά, απλά θα καταχωρίσουν ότι εξάγεται από την Ελλάδα. Τα χαρτιά αυτά θα τα χρειαστείς στο τελωνείο όταν επιστρέψει αυτό το αντικείμενο επισκευασμένο ή καινούργιο. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2018 από makfil
overpower Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, elias54 είπε Μα αυτοί ΔΕΝ δουλεύουν τις εργάσιμες ημέρες θα δουλέψουν Σ/Κ ? Μάλον ζείς εκτός Ελλάδος ! Ενημερωτικά πάντως μόλις με πήραν τηλ ότι αναμένεται το δέμα μου και ζήτησαν και εμένα ΑΦΜ, δου και περιεχόμενο. Πάντως από περιέργεια, γιατί τα ζητάνε τα στοιχεία από την ώρα που δεν πληρώνουμε κάτι?
Zigaboo Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Για παραγγελία γύρω στα 350 ευρώ από Κίνα τι τελωνείο να περιμένω να πληρώσω?
isay Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, Zigaboo είπε Για παραγγελία γύρω στα 350 ευρώ από Κίνα τι τελωνείο να περιμένω να πληρώσω? Τιμη CIF; Μέθοδος αποστολής; Λεπτομέρειες -> https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/
kinderas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 18 ώρες πριν, nenela είπε Μετά απο παρακολούθηση πολλών δεμάτων παρατήρησα ότι Κυριακή απόγευμα κινούντε πολλά κολλημένα δέματα στο τελωνείο...καθημερινές πάλι σχεδόν ποτέ... σιγκαπουρη-Ελλαδα δυο μερες...αεροδρομιο - τελωνειο απο τις 25/11 δεν περιγραφω αλλο....ποσες μερες περιπου κανει?το δεμα εχει κοστος 18 ευρω..
nenela Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μετά απο παρακολούθηση πολλών δεμάτων παρατήρησα ότι Κυριακή απόγευμα κινούντε πολλά κολλημένα δέματα στο τελωνείο...καθημερινές πάλι σχεδόν ποτέ... Απο SG τρια δεματα 19 μερες κολλημένα ενω ήρθαν Ελλάδα σε τρείς μέρες...
Mcl Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Παιδια καλημερα σε ολους!!! αν σας ρωτησω....γιατι βγαζει εκ νεου τα ιδια στοιχει στην παραγγελιά?? με DHL ερχετε! Σας ευχαριστω!
mynam3 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Στις 1/12/2018 στις 4:33 ΜΜ, elias54 είπε Αυτή τη στιγμή που γράφω λειτουργεί μα ώ του θαύματος δέμα που ήταν από τις 20/11 σε αναμονή παρουσίασης στο τελωνείο τώρα ΔΕΝ έχει φθάσει ακόμα Ελλάδα. Με άλλα λόγια τρείς λαλούν και δυό χορεύουν !!!! Εμένα δέμα που έλεγε αναμονή παρουσίασης στο τελωνείο εδώ και μερες, σήμερα φαίνεται λες και ξεκίνησε από Κίνα πριν κάποιες ώρες
masterone Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπερα παιδια εκανα μια παραγγελια στο black friday απο amazon.fr 2 πραγματα και μου τα εστειλαν το ενα απο γερμανια και το αλλο απο το ηνωμενο βασιλειο(δλδ αγγλια) και τωρα κοιταω το tracking number και στην σελιδα του amazon.fr μου βγαζει το αντικειμενο που εφυγε απο αγγλια οτι ειναι ετοιμο για εκτελονισμο. Απο οσο ξερω δεν περνανε τα δεματα απο αγγλια τελωνειο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις