Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Παίδες, δύο ερωτήσεις επειδή δεν σκαμπάζω τα τραπεζικά. 

Τις προάλλες (23/11) έκανα μια αγορά από Αγγλία μέσω PayPal. Έχω βάλει το PayPal να μην κάνει αυτό το conversion αλλά η τράπεζά μου. Η αγορά λοιπόν ήταν 21,93GBP και η τράπεζα μου αμέσως μου δέσμευσε 24,63 €. Σήμερα, η συναλλαγή έχει περάσει στην ανάλυση των κινήσεων και βλέπω μια χρέωση 25,63€ (+ 1€) και επιπλέον άλλη μια χρέωση για "Προμήθεια Συναλλάγματος" άλλο 1€.  Η υπάλληλος που προσπάθησε να μου εξηγήσει (εγώ δεν κατάλαβα) οτι το 24,63 ήταν με την τότε ισοτιμία της τράπεζας αλλά μετά η mastercard με χρέωσε με άλλη ισοτιμία και απλώς έτυχε να διαφέρει κατά ακριβώς 1€ σε σχέση με της τράπεζας. Δεν πολυ-κατάλαβα τί παίζει με αυτό οπότε θα ήθελα μια εξήγηση από κάποιον.

Επίσης, τώρα που όλες οι τράπεζες έχουν αυτές τις μαμουνιάρικες χρεώσεις, μας συμφέρει να εμπιστευόμαστε το "currency converter" του Amazon και του PayPal ή την αλλαγή που κάνει η τράπεζα (βέβαια, εν προκειμένω εγώ από 24,63 ευρώ χρεώθηκα τελικά 26,63). Επίσης, αν βάλω funds στο PayPal wallet, παρακάμπτονται αυτά επιτυχώς; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

30 λεπτά πριν, Abudi είπε

Επίσης, τώρα που όλες οι τράπεζες έχουν αυτές τις μαμουνιάρικες χρεώσεις, μας συμφέρει να εμπιστευόμαστε το "currency converter" του Amazon και του PayPal ή την αλλαγή που κάνει η τράπεζα (βέβαια, εν προκειμένω εγώ από 24,63 ευρώ χρεώθηκα τελικά 26,63). Επίσης, αν βάλω funds στο PayPal wallet, παρακάμπτονται αυτά επιτυχώς; 

Ο βέλτιστος τρόπος ειναι να βγάλεις μια κάρτα στο revolut και να στειλεις εκει χρήματα, που με ηλεκτρονικό εμβασμα κοστίζει 1 ευρω (μιλώ για web banking πειραιώς). Αφενός εχει καλύτερες ισοτιμίες συναλλαγματος και απο τις ελληνικες τραπεζες και απο απο amazon/ebay/paypal, αφετέρου δεν χρεώνει προμήθεια μετατροπής. Δηλαδη μια φορα στο τόσο (αναλογα με τις αναγκες σου) στέλνεις εμβασμα Χ ευρω για να εχεις χρήμα να ψωνίζεις χωρίς να σε νοιάζει αν αγοράζεις σε οποιοδηποτε νομισμα και ανεξάρτητα αν το ποσο ειναι μικρο η μεγαλο

• Like 1

@isay Δε με βολεύει αυτή η λύση προσωπικά γιατί κάθε φορά μεταφέρω μόνο το ποσό της εκάστοτε αγοράς. Οπότε κάνω συχνές και μικρές μεταφορές. Έχεις μήπως άποψη γι'αυτά που σκέφτομαι;

1 ώρα πριν, Abudi είπε

Παίδες, δύο ερωτήσεις επειδή δεν σκαμπάζω τα τραπεζικά. 

Τις προάλλες (23/11) έκανα μια αγορά από Αγγλία μέσω PayPal. Έχω βάλει το PayPal να μην κάνει αυτό το conversion αλλά η τράπεζά μου. Η αγορά λοιπόν ήταν 21,93GBP και η τράπεζα μου αμέσως μου δέσμευσε 24,63 €. Σήμερα, η συναλλαγή έχει περάσει στην ανάλυση των κινήσεων και βλέπω μια χρέωση 25,63€ (+ 1€) και επιπλέον άλλη μια χρέωση για "Προμήθεια Συναλλάγματος" άλλο 1€.  Η υπάλληλος που προσπάθησε να μου εξηγήσει (εγώ δεν κατάλαβα) οτι το 24,63 ήταν με την τότε ισοτιμία της τράπεζας αλλά μετά η mastercard με χρέωσε με άλλη ισοτιμία και απλώς έτυχε να διαφέρει κατά ακριβώς 1€ σε σχέση με της τράπεζας. Δεν πολυ-κατάλαβα τί παίζει με αυτό οπότε θα ήθελα μια εξήγηση από κάποιον.

Όταν κάνουμε μια παραγγελία με κάρτα (είτε με την ίδια είτε μέσω Paypal) αμέσως δεσμεύεται το ποσό, για να προστατευθεί ο πωλητής) και όταν αυτός στέλνει το αντικείμενο τότε εισπράττει το ποσό. Αν η συναλλαγή γίνει σε νόμισμα άλλο από € που αντιστοιχεί στην κάρτα, τότε έχουμε 1) μετατροπή του νομίσματος με την ισχύουσα ισοτιμία, στις 2 διαφορετικές ημερομηνίες και 2) την προμήθεια της τράπεζας στις συναλλαγές σε συνάλλαγμα (μόνον οι πιστωτικές της ΕΤΕ δεν χρεώνονται ακόμη). Μπορείς να δεις τις χρεώσεις των 4 τραπεζών στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου.

Δεν υπάρχει κανόνας στο θέμα της 2ης ερώτησης γιατί παίζουν πολλοί παράγοντες σ' αυτό (ποσό συναλλαγής σε συνάλλαγμα, κάρτα, ισοτιμία paypal και οργανισμού (Visa/Mastercard) που εφαρμόζει η τράπεζα κλπ). Γενικά, στις συναλλαγές μικρών ποσών δεν φαίνονται οι επιβαρύνσεις αλλά σε μεγάλες συναλλαγές πρέπει καθένας να εξετάζει προκαταβολικά τι τον συμφέρει να κάνει. Με την ίδια διαδικασία, πρέπει να εξετάζουμε και την περίπτωση να αγοράζουμε σε € (με τη χειρότερη ισοτιμία της αμαζόνας ή των κινέζικων καταστημάτων) για να αποφεύγουμε την προμήθεια των τραπεζών.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραγγελια απο ebay βελγιο στις 12/11 βολοδερνει ευρωπη 2 εβδομαδες και κατι εχει αλλαξει ηδη 3 tracking number ειναι πλεον 8 μερες ακουνητη ισπανια και ουτε ιδεα να μπει ελλαδα. Εχω απογοητευτει γιατι δεν ειναι και δικα μου πραγματα και με ρωτανε τι γινεται. Κανεις αλλος αντιστοιχη εμπειρια απο ευρωπη εχει? Το πρωτο τρακινγκ που μου εδωσε ηταν ενα ξεκουδουνο που δεν το διαβαζε κανενα σαιτ εντοπισμου δεματος με παραπανω νουμερα απο οτι επρεπε. Μετα αλλαξε σε φυσιολογικο τρακιγκ απο ισπανια και εκτοτε τιποτα

Επεξ/σία από SpirtouLisS

1 λεπτό πριν, Rpanagos είπε

Όταν βλέπουμε ότι κάτι δεν έχει έρθει από aliexpress στις πόσες μέρες είναι καλό να κάνουμε open dispute?

Περιμένουμε να περάσουν όλες οι ημέρες;

Μεχρι 60, αλλα μπορεί να πας και παραπάνω, το αν θα κενεις dispute ή οχι είναι προσωπικό θεμα εγω εχω να κανω dispute χρονια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Μεχρι 60, αλλα μπορεί να πας και παραπάνω, το αν θα κενεις dispute ή οχι είναι προσωπικό θεμα εγω εχω να κανω dispute χρονια

Τι εννοείς παραπάνω;

Τι προσωπικό θέμα..δεν έχει έρθει κάτι

Μόλις τελειώσει η μέτρηση που έχει με τις μέρες θα μπορώ να κάνω;

Περιμμενω από 11 Οκτώβρη και ακόμα τίποτα

Επεξ/σία από Rpanagos

54 λεπτά πριν, Rpanagos είπε

Τι εννοείς παραπάνω;

Λιγο πριν τελειώσουν οι 60 μερες οι κινεζοι ανεβάζουν τους χρονους καμια 30αρια μέρες ακομα

Εξ αλλου στις περισσοτερες αγορες απο αλι εχεις τρακ και μπορείς να δεις γιατι δεν εχεις παραλάβει και ποιος φταιει, που συνηθως ειναι οι ελληνες και τα τελωνεία τους

Τωρα να δεν εχεις τρακ κανε dispute τι να σου πω

Μια ερώτηση. Με priority από το αμερικανικό Amazon, πόσο κάνει να έρθει? Ενδεικτικά δίνει μέχρι 10 Δεκ, αλλά από πχ Αγγλίας κάνει αρκετά λιγότερο από ότι λέει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Rpanagos είπε

Τι εννοείς παραπάνω;

Untracked order. 1-2 ημέρες πριν τελειώσει η μέτρηση έστειλα μνμ στον πωλητή. Μου έδωσε άλλον ένα μήνα. 1-2 ημέρες πριν τη λήξη του μήνα (σύνολο δλδ 90 ημέρες), του έστειλα πάλι μνμ. Δεν απάντησε. Λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία έκανα dispute. Τότε απάντησε και έλεγε να κλείσω dispute και να μου δώσει άλλες 14 ημέρες και αν δεν παραλάβω να ανοίξω πάλι το dispute. Reject, η υπόθεση πήγε στο aliexpress customer service και μου έδωσε full refund. Κάπου διάβασα ότι μετά τους 4 μήνες byer protection, ο κινέζος κάνει τον κινέζο και εσύ περιμένεις ακόμα το προιόν και τα λεφτά σου κάνουν φτερά. Επίσης αν κλείσεις το dispute δεν ανοίγει πάλι. btw στις πρώτες 60 ημέρες η σελίδα του είχε εξαφανιστεί (μέχρι και σήμερα).

Επεξ/σία από specre

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...