isay Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, nispax είπε https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/ και έμαθες με τον κακό τρόπο οτι δεν αγοράζουμε ακριβά πραγματα εκτος ΕΕ με αποστολή DHL. Πρέπει να τους στείλεις αποδεικτικο της κάρτας/paypal σου στην οποια θα φαινεται η συνολικη χρεωση (μαζι με μεταφορικά) και θα τιμολογηθεις με βαση αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @nispax Εάν είχες ενημερωθεί από αυτόν τον οδηγό ή από άλλο σχετικό νήμα, δεν θα είχες παραγγείλει με courier, εκτός και αν έχεις λεφτά για πέταμα. Δεν είναι κατάστημα αυτός που κάνει τον εκτελωνισμό των δεμάτων, αλλά ιδιώτης εκτελωνιστής που έχει συμβληθεί με την DHL στην Ελλάδα. Δεν γράφεις που βρήκε την απόδειξη των 100€, αλλά δεν τον απασχολεί αν πλήρωσες σε € ή σε άλλο νόμισμα. Αυτό που ζητάνε, συνήθως είναι η απόδειξη της κάρτας που πλήρωσες ή του Paypal. Τα έξοδα του εκτελωνισμού, με την courier, είναι 24% στην αξία cif, δηλαδή κόστος και μεταφορικά, αμοιβή του εκτελωνιστή που υπολογίζεται γύρω στα 50€, συν άλλα μικρο έξοδα πχ αποθήκευσης κλπ, αν μείνει το δέμα πάνω από 2 μέρες. Την εποχή αυτή ψάχνουν όλα τα δέματα και πολύ περισσότερο αυτά που διακινούνται με courier. ΥΓ Ο isay αποδεικνύεται πιο γρήγορο πιστόλι, αν και έγραφα πάλι σεντόνι. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2018 από makfil Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nispax Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δηλαδή το ποσό που θα χρειαστεί να πληρώσω θα είναι 120€ και πάνω αναλόγως τις λοιπές χρεώσεις, σωστά; Αν τους στείλω την απόδειξη που θα μου στείλει ο πωλητής, η οποία όπως κατάλαβα θα είναι το ίδιο ποσό που υπάρχει ήδη στο δέμα και αποφύγω να στείλω απόδειξη κάρτας η PayPal θα βοηθήσει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Αφού, όπως έγραψες, έχει την ίδια αξία με εκείνο που τους έδωσες, πως νομίζεις ότι θα αποφύγεις να στείλεις αυτά που ζητάνε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 16 λεπτά πριν, nispax είπε Δηλαδή το ποσό που θα χρειαστεί να πληρώσω θα είναι 120€ και πάνω αναλόγως τις λοιπές χρεώσεις, σωστά; Αν τους στείλω την απόδειξη που θα μου στείλει ο πωλητής, η οποία όπως κατάλαβα θα είναι το ίδιο ποσό που υπάρχει ήδη στο δέμα και αποφύγω να στείλω απόδειξη κάρτας η PayPal θα βοηθήσει; Θα βοηθήσει στο να χασεις το χρονο σου γιατί θα σου ζητήσουν αλλο παραστατικό της κάρτας. nispax μμια ακομα ερώτηση, επειδή νομιζω οτι γενικά δεν το εχεις με αγορες απο εξωτερικο (no offence). Το κατάστημα που αγορασες ειναι εμπιστο και γνωστό ή κάποιο site κάπου στο net με πολύ χαμηλές τιμες σε επώνυμα (και καλα) υποδήματα; Αν ειναι να ακριβοπληρώσεις, τουλάχιστον κάνε το με επώνυμα υποδήματα οτι κάποια ακριβοπληρωμένα αντιγραφα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nispax Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 @makfil Ναι, παρέλειψα να αναφέρω ότι ο ίδιος ο υπάλληλος μου είπε πως εάν δεν μπορώ να τους στείλω αποδεικτικό πληρωμής απο την κάρτα λόγω του ότι η ανάλυση μου έρχεται αρχές του επόμενου μήνα ή εάν δεν έχω χρησιμοποιήσει PayPal να ζητήσω από τον πωλητή να μου στείλει ένα αποδεικτικό πόσο κοστίζει το προϊόν και τι πλήρωσα διότι έχει κρατηθεί στο τελωνείο για clearance. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Καταρχην αν παραγγειλες και σου ηρθε με Κουριερ θα πληρωσεις γυρω στα 110ε το κουριερ για τον εκτελωνισμο συν αλλα 24ε αν τελικα καταφερεις να πιστεψουν οτι τα πραγματα κοστιζουν οντως 100ε. Μιλαμε δλδ για γυρω στα 130ε καπελο. Αν βεβαια δεν τα καταφερεις και τα εκτελωνισουν για τα 260ε τοτε κοιτας ενα 190αρι στο νερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nispax Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 @Salvation81 Αν είναι έτσι καλύτερα πλέον η αγορές να γίνονται από aftermarket sites όπως το StockX, που πλέον δεν υπάρχουν φόροι και δασμοί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Καλό είναι, όσοι δεν γνωρίζουν τα τιμολόγια των εταιριών courier, να τα μάθουν πρώτα, για να μην παραπληροφορούν νέα μέλη του forum, που δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες εκτελωνισμού δεμάτων. Στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου έχω αναρτήσει το τιμολόγιο της DHL 2017, για τη διασάφηση εκτελωνισμού, με τιμές 43,55€, χωρίς ΦΠΑ και 54€ με τον ΦΠΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, makfil είπε Καλό είναι, όσοι δεν γνωρίζουν τα τιμολόγια των εταιριών courier, να τα μάθουν πρώτα, για να μην παραπληροφορούν νέα μέλη του forum, που δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες εκτελωνισμού δεμάτων. Στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου έχω αναρτήσει το τιμολόγιο της DHL 2017, για τη διασάφηση εκτελωνισμού, με τιμές 43,55€, χωρίς ΦΠΑ και 54€ με τον ΦΠΑ. Υπηρεσία Εκτελωνισμού Τρόπος Χρέωσης Ύψος Χρέωσης Διαχείριση και παραμονή στην τελωνειακή αποθήκη Ανά αποστολή και ανά δέμα ανά ημέρα Ελάχιστο 11.69 EUR ανά αποστολή και 5.81 EUR ανά δέμα ανά ημέρα μετά τις 48 ώρες Διασάφηση Εξαγωγής Ανά αποστολή 35.08 EUR Εκτελωνισμός Εισαγωγής Ανά αποστολή Ελάχιστο 88.31 EUR Έγγραφα Εισαγωγής Ανά αποστολή Καμμία χρέωση Πολυκλασική διασάφηση Ανά γραμμή αντικειμένου 5.00 EUR ανά γραμμή μετά την 5η γραμμή Άλλοι Κυβερνητικοί Οργανισμοί Ανά αποστολή 30.00 EUR Απόκτηση Αδειών Ανά υποβολή Καμμία χρέωση Φυσική Παρέμβαση Ανά αποστολή Καμμία χρέωση Παράδοση στον εκτελωνιστή του εισαγωγέα Ανά αποστολή 31.45 EUR Προσωρινή Εισαγωγή/Εξαγωγή Ανά αποστολή 40.00 EUR H ειμαι τυφλος λοιπον η δεν παραπληροφορω εγω τον κοσμο (αν και θυμομουν γυρω στο 100αρικο αλλα οκ - αν και με εξοδα αποθηκης για το πρωτο 48ωρο ξεπερναει οντως το 100αρικο). https://www.dhl.gr/el/express/customs_support/customs_services.html Μαλλον ο "επικαιρος" οδηγος δεν ειναι και τοσο επικαιρος τελικα; Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2018 από Salvation81 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
captnemo Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 22-11-2018 12:18 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΑΓΟΡΑΣ /ΑΞΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ 22-11-2018 12:28 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσω εγώ μαζί τους και αν ναι που? Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2018 από captnemo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, captnemo είπε ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 22-11-2018 12:18 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΑΓΟΡΑΣ /ΑΞΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ 22-11-2018 12:28 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσω εγώ μαζί τους και αν ναι που? Σε μια καφετέρια στην πλατεία Μαβίλη. Δες τον οδηγό του makfil ( https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/ ) ή ψάξε στο insomnia για ΓΕΤΑ ή geta Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2018 από isay Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rpanagos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Παιδες! Πως βλεπετε απο το σιτε των ελτα το δεμα? Οταν φτασει ελλαδα γινετε αυτο? Με το τρακινγκ που μας εχει δωσει το ali? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 57 λεπτά πριν, isay είπε Σε μια καφετέρια στην πλατεία Μαβίλη. Δες τον οδηγό του makfil ( https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/ ) ή ψάξε στο insomnia για ΓΕΤΑ ή geta Τελικα εγω δεν εχω καταλαβει, τα ρουχα του ερχονται με κουριερ η με απλο DHL ταχυδρομειο; Γιατι αν με κουριερ DHL το email δεν παει στo email των ΕΛΤΑ (geta). 1 ώρα πριν, captnemo είπε ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 22-11-2018 12:18 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΑΓΟΡΑΣ /ΑΞΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ 22-11-2018 12:28 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσω εγώ μαζί τους και αν ναι που? Με Κουριερ στα εχουν στειλει η με απλο DHL; Ποτε τα παρεγγειλες; 10 λεπτά πριν, Rpanagos είπε Παιδες! Πως βλεπετε απο το σιτε των ελτα το δεμα? Οταν φτασει ελλαδα γινετε αυτο? Με το τρακινγκ που μας εχει δωσει το ali? Αν υπαρχει tracking (συνηθως σε πακτεα ανω των 8ε) και εχεις την εφαρμογη του Aliexpress στο κινητο σου (προτεινω να την βαλεις αφου εχεις και καλυτερες τιμες σε πολλα προιοντα μεσω κινητου) σου ερχεται ειδοποιηση για το ποτε το πακετο φτανει Ελλαδα (βεβαια απο τοτε που θα φτασει μεχρι που θα παραλαβεις υπολογισε κανενα 15νθημερο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rpanagos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Αν υπαρχει tracking (συνηθως σε πακτεα ανω των 8ε) και εχεις την εφαρμογη του Aliexpress στο κινητο σου (προτεινω να την βαλεις αφου εχεις και καλυτερες τιμες σε πολλα προιοντα μεσω κινητου) σου ερχεται ειδοποιηση για το ποτε το πακετο φτανει Ελλαδα (βεβαια απο τοτε που θα φτασει μεχρι που θα παραλαβεις υπολογισε κανενα 15νθημερο) Αρα το τρακινγκ αλλαζει οταν φτασει ελλαδα? Γινετε GRXXXXX ?? Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2018 από Rpanagos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις