isay Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, JohnAba99 είπε Το θέμα είναι πως όταν τους είπα για τη χρέωση στα 396 δολάρια εκείνοι μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να μου εγγυηθούν με ποιον ακριβώς τρόπο θα γίνει η μετατροπή από δολάρια σε ευρώ χώρια την προμήθεια Γιαννη με κουράζεις και ειναι η τελευταία απαντηση που θα δώσω. Παιρνεις την τραπεζα και ρωτάς ποια ειναι η προμηθεια (και πως υπολογιζεται) για αγορά με δολλάρια στη συγκεκριμένη κάρτα που έχεις. Πες τους οτι θες πχ να κάνεις αγορα για 400 δολλάρια. Θα σου πει περιπου ΠΟΣΟ/1,14 συν αν εχει κάποια προμηθεια (π.χ. 2%), οποτε για 400 δολλάρια θα κοστισει τοσο σε ευρω και τόσο η προμηθεια και εσυ θα χρεωθείς το συνολο. Αν θες να ξερεις το ακριβες 1,14 μπες στη σελιδα συναλλαγρματος της τραπεζας και δες ποσο πάει η τωρινη ισοτιμια δολλαρια-ευρω. Αυτό λοιπον το συνολο ειναι αυτο που θα χρεωθεις απο την τραπεζα αν πληρωσεις σε ευρω ΚΑΙ το συγκρινεις με το αντιστοιχο ποσο σε ευρω που θα σε χρεωνε το amazon
JohnAba99 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 32 λεπτά πριν, makfil είπε Εξακολουθείς να μην γράφεις την κάρτα και την τράπεζα, ώστε να σου δώσουμε πιο συγκεκριμένες απαντήσεις. Αν δεν θέλεις να τα γράψεις, στον οδηγό υπάρχουν οι χρεώσεις αναλυτικά. Πως περιμένεις να σου λύσουμε τις απορίες όταν δεν δίνεις συγκεκριμένα στοιχεία; Είναι άλλη η η ισοτιμία της Αμαζόνας και άλλη η ισοτιμία του οργανισμού Visa/Mastercard που χρησιμοποιούν οι τράπεζες. Εκτός από την ισοτιμία, παίζει ρόλο και η προμήθεια που χρεώνει η τράπεζα στις αγορές σε συνάλλαγμα. Eurobank, Mastercard 32 λεπτά πριν, isay είπε Γιαννη με κουράζεις και ειναι η τελευταία απαντηση που θα δώσω. Παιρνεις την τραπεζα και ρωτάς ποια ειναι η προμηθεια (και πως υπολογιζεται) για αγορά με δολλάρια στη συγκεκριμένη κάρτα που έχεις. Πες τους οτι θες πχ να κάνεις αγορα για 400 δολλάρια. Θα σου πει περιπου ΠΟΣΟ/1,14 συν αν εχει κάποια προμηθεια (π.χ. 2%), οποτε για 400 δολλάρια θα κοστισει τοσο σε ευρω και τόσο η προμηθεια και εσυ θα χρεωθείς το συνολο. Αν θες να ξερεις το ακριβες 1,14 μπες στη σελιδα συναλλαγρματος της τραπεζας και δες ποσο πάει η τωρινη ισοτιμια δολλαρια-ευρω. Αυτό λοιπον το συνολο ειναι αυτο που θα χρεωθεις απο την τραπεζα αν πληρωσεις σε ευρω ΚΑΙ το συγκρινεις με το αντιστοιχο ποσο σε ευρω που θα σε χρεωνε το amazon Συγγνώμη που σε κούρασα, το καταλαβαίνω και εγώ ότι γίνομαι φορτικός. Απλά επειδή μου λένε από την τράπεζα "ήξεις-αφίξεις" έχω μπερδευτεί. Και πάλι σε ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα βοήθεια.
makfil Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν γράφεις τι είδους κάρτα έχεις (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη), αλλά η Eurobank χρεώνει προμήθεια 2% (με ελάχιστη το 1€) στις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες (μετά την 11/12/2015). Εάν πληρώσεις σήμερα σε $, η ισοτιμία της Mastercard είναι 0.896132 και στο ποσό που αντιστοιχεί πρέπει να προσθέσεις και την προμήθεια 2% της τράπεζας. Το συνολικό ποσό που θα προκύψει θα το συγκρίνεις με εκείνο που βγάζει η Αμαζόνα αν επιλέξεις πληρωμή σε €. Πιο απλά, τα $319+73.19=$392.19 της Αμαζόνας μετατρέπονται σε 349,57€ και η τράπεζα θα σε χρεώσει με 349,57*2%= 6,99, σύνολο 356,56€ Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από makfil
GiorgarasG Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Θα ήθελα να ρωτήσω αν με DHL e-commerce υπάρχει θέμα με τελωνείο για προϊόν που τιμή και μεταφορικά μαζι είναι γύρω στα 21 ευρώ. Θέλω αυτή τη μέθοδο για να έρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
isay Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 42 λεπτά πριν, GiorgarasG είπε Θα ήθελα να ρωτήσω αν με DHL e-commerce υπάρχει θέμα με τελωνείο για προϊόν που τιμή και μεταφορικά μαζι είναι γύρω στα 21 ευρώ. Θέλω αυτή τη μέθοδο για να έρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αυτο που κοιτάς ειναι γερμανικα ταχυδρομεία DHL, αλλα η απλή αποστολή, οχι το γρηγορο courier, τουτεστιν θα έρθει με ελτα, μεσω Γερμανιας. Σίγουρα θα έρθει πιο γρήγορα απο το china mail, αλλά πάνω κάτω υπολογισε 25-30 μερες (ασε τι γράφει στο εκτιμώμενο του site). To οτι δεν εχει tracking θα επρεπε να σου λεει οτι ειναι η φθηνοτερη μέθοδος των γερμανικών ελτα. Εφοσον η παραγγελια σου χρεωθεί cif κάτω απο 22 ευρω, οποια μεθοδο και να διαλεξεις δεν κανει διαφορα (δεν θα βγει επιπλεον χρεωση) και στη χειροτερη απλα θα στειλεις τα παραστατικα στο γετα. 1
pavloa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Καλημέρα. Έψαχνα λίγο τα tracking number. Μπήκα εδώ https://en.trackitonline.ru/?service=track έβαλα το trackinh number και μου βγάζει τα παρακάτω. Στο τέλος μου βγάζει ένα άλλο tracking number Sm000459352. Ισχύει αυτό ή είναι μούφα?
nenela Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 δεν περιεχει αναλυτικες λεπτομερειες...πιο πολυ για tracking code το βλεπω...οποτε καμμια σχεση με tracking number...χωρα αποστολης και χωρα αφιξης γιατι δεν γραφει οπως το 17tracknet? καλημερα ,αγορες απο amazon εχουν το ιδιο delay με αγορες απο κινα..45+ μερες?
pavloa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 ναι το είδα οτι δεν λέει πουθενά χώρα αποστολής και χώρα άφιξης αλλά μου έκανε εντύπωση το tracking που έχει κάτω κάτω και λέω μήπως μπορώ να το εντοπίσω. Σήμερα έκλεισε ΕΝΑ μήνα στο ίδιο σημείο κολλημένο.. Πρέπει να ανοίξω dispute στο ebay για να μην περάσουν οι μέρες και χάσω το δέμα ή δεν χρειάζεται?
makfil Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Με κινέζικα αγγλικά ότι η μεταφορά του δέματος γίνεται με το βελγικό ταχυδρομείο. 1
nenela Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, pavloa είπε ναι το είδα οτι δεν λέει πουθενά χώρα αποστολής και χώρα άφιξης αλλά μου έκανε εντύπωση το tracking που έχει κάτω κάτω και λέω μήπως μπορώ να το εντοπίσω. Σήμερα έκλεισε ΕΝΑ μήνα στο ίδιο σημείο κολλημένο.. Πρέπει να ανοίξω dispute στο ebay για να μην περάσουν οι μέρες και χάσω το δέμα ή δεν χρειάζεται? οπωσδηποτε dispute...
pavloa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, nenela είπε οπωσδηποτε dispute... Στο ebay μου βγάζει αυτό; Estimated delivery Oct 31, 2018 - Dec 04, 2018 Nα περιμένω μέχρι την άλλη βδομάδα ή να το κάνω τώρα? Και επειδή δεν θυμάμαι πως κάνουμε dispute πατάω εκεί που λέει i didnt receive it? Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2018 από pavloa
marmagia Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 δεν θα σε αφησει λογικα να κανεις dispute μεχρι να φτασει η καταλητικη ημερομηνια που δινει ο πωλητης
pavloa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, marmagia είπε δεν θα σε αφησει λογικα να κανεις dispute μεχρι να φτασει η καταλητικη ημερομηνια που δινει ο πωλητης Ναι μόλις το διαπίστωσα.. Πάτησα να ανοίξω dispute και μου βγάζει αυτό Expected delivery: December 04, 2018 Οπότε περιμένω ως της 4 Δεκεμβρίου και μετά θα ανοίξω.. Απλά πάλι θα θέλω την βοηθειά σας σχετικά με το τι θα μου προτείνει ο πωλητής.
nispax Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Καλημέρα, έχω παραγγείλει από χώρα εκτός Ε.Ε. υποδήματα αξίας 260€ (+ μεταφορικά) τα οποία μέσω DHL βρίσκονται στο τελωνείο. Το καταστήμα όπως κατάλαβα από τον υπάλληλο της courier που έχει αναλαβει τον εκτελωνισμό, έχει συμπεριλάβει αποδεικτικό πληρωμής γύρω στα 100€. Το παραστατικό δεν εχει γίνει πιστευτό, ίσως γιατί η αγορα δεν είχε γίνει σε ευρώ, και μου ζητούν αποδεικτικό πληρωμής είτε δικό μου είτε του πωλητή που να φαίνεται η αξία της συναλλαγής. Ο πωλητής κατόπιν επικοινωνιας μπορεί να μου στείλει το invoice ξανά αλλά θα είναι πάλι η τιμή του ίδιου που εχει η courier. Είναι πρώτη φορά που αγοράζω από τρίτες χώρες. Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο θα χρειαστεί να πληρώσω συνολικά στο τελωνειο για να παραλάβω το δέμα; Και εάν εφόσον είναι παρά πολλά τα χρήματα υπάρχει κάποιος τρόπος ούτως ώστε να φανεί ότι η συναλλαγή ήταν μικρότερης αξίας από την κανονική; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις