Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχουν χάσει την μπάλα! Πες τους ότι έχει το δέμα τυριά και θα χαλάσουν 😎

Επεξ/σία από lefta_yparxoun
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνο έτσι μπορεί να συγκινηθούν ξέρουν από τέτοια λεπτά ζητήματα χαχαχα

και καλά, αυτή που το έγραψε αυτό το μειλ δε παραξενεύτηκε που ακόμα είναι σε αναμονή αντικείμενο ταχα μου από τον Αύγουστο του 2017;

Επεξ/σία από marmagia

Το ένα ξεφορτώθηκε 18 λεπτά αργότερα προσπέρασε το άλλο και έμεινε εκεί γιατί μάλλον ήθελε να ξεκουραστεί!!!

Ελλάς το μεγαλείο σου

Xalia.jpg

Με ποιο κριτήριο ανοίγουν τους σάκους; Πχ του ανθρώπου πιο πάνω ήρθε 1/11 αναμονή για τελωνείο και προχωρησε στις 14/11 ενώ άλλοι κάθονται κ περιμένουν να ανοιχτούν από πολύ νωρίτερα.

3 λεπτά πριν, marmagia είπε

Με ποιο κριτήριο ανοίγουν τους σάκους; Πχ του ανθρώπου πιο πάνω ήρθε 1/11 αναμονή για τελωνείο και προχωρησε στις 14/11 ενώ άλλοι κάθονται κ περιμένουν να ανοιχτούν από πολύ νωρίτερα.

Αυτό που "προσπέρασε" ήταν από 26/10 σε "αναμονή τελωνείου" 😧

2 λεπτά πριν, nenela είπε

Να υποθέσω πως ο σακος που μπήκε αργότερα πιο μπροστά παιρνει πιο γρηγορα σειρά... 

Ναι λειτουργούν με LIFO (last input First output) Oi "προγραμματιστές το ξέρουν !!

16 minutes ago, elias54 said:

Αυτό που "προσπέρασε" ήταν από 26/10 σε "αναμονή τελωνείου" 😧

Ναι λειτουργούν με LIFO (last input First output) Oi "προγραμματιστές το ξέρουν !!

Ότι τους φανεί...

1 ώρα πριν, elias54 είπε

Α ναι?

Αμα ειναι να κανω Χριστούγεννα 21:00 παραγγελία να την εχω πριν απο οσους δήθεν προνοησαν για τις γιορτες. 😂

(Ξερω ειναι ηδη αργα,οποιος κανει τωρα παραγγελία παει για refund by default)

Πρεπει Οσοι αναρωτιεστε για το τελωνειο να πατε 1 φορα εκει.....Δεν το λεω για να δειτε τον χαμο που γινεται απο κουτια αλλα για να δειτε 3-4-5-6 τελωνειακους σε ενα δωματιο να καπνιζουν και να πινουν τον καφε τους ενω κουτσομπολευουν.....

Βεβαια για να ειμαστε ειλικρινεις θεωρω πως οι περισσοτεροι θα καναμε το ιδιο στην θεση τους......

Παιδιά τα φώτα σας: Φίλος θα πάει Αμερικη (Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη - Νέα Υόρκη και το ανάποδο) και του χω ζητήσει να μου πάρει κάτι καπνούς για τον ναργιλέ... Θέλω να μου πει αν ξέρει κάποιος αν στην επιστροφή στην Ελλάδα υπάρχει περίπτωση στο τελωνείο να ανοίγουν βαλιτσες για έλεγχο... Μέσω Μονάχου που πήγε φίλος και μου ξαναεκανε παρόμοια εξυπηρέτηση δεν είχε καμια επαφή με τελωνεία...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pados1002 είπε

Παιδιά τα φώτα σας: Φίλος θα πάει Αμερικη (Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη - Νέα Υόρκη και το ανάποδο) και του χω ζητήσει να μου πάρει κάτι καπνούς για τον ναργιλέ... Θέλω να μου πει αν ξέρει κάποιος αν στην επιστροφή στην Ελλάδα υπάρχει περίπτωση στο τελωνείο να ανοίγουν βαλιτσες για έλεγχο... Μέσω Μονάχου που πήγε φίλος και μου ξαναεκανε παρόμοια εξυπηρέτηση δεν είχε καμια επαφή με τελωνεία...

Όταν λες το ανάποδο εννοείς θα έρθει τελικά από Τουρκία στην Ελλάδα έχοντας μαζί τα καπνικά σωστά;

Αν είναι έτσι είναι είσοδος από Τρίτη Χώρα και ισχύουν τα ακόλουθα σύμφωνα με το εγχειρίδιο  των τελωνείων https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/ICISnet/info/guideCustomServices?articleid=10599239

Αναφορά σε κείμενο

26. Τι δικαιούνται να φέρουν οι ταξιδιώτες ύστερα από ένα ταξίδι σε Τρίτη χώρα;  

Στους ταξιδιώτες που προέρχονται από Τρίτες Χώρες προς τις χώρες της Ε.Ε. παρέχονται απαλλαγές στις εισαγωγές εμπορευμάτων των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 300 €.  Σε περίπτωση επιβατών αεροπλάνων και πλοίων, το χρηματικό όριο απαλλαγής είναι 430 €. Προκειμένου για ταξιδιώτες κάτω των δεκαπέντε (15) ετών η απαλλαγή περιορίζεται σε είδη συνολικής αξίας μέχρι 150 € ανεξάρτητα από το μεταφορικό μέσον.  Η αξία των προσωπικών αποσκευών ενός ταξιδιώτη, οι οποίες εισάγονται προσωρινά ή επανεισάγονται μετά από προσωρινή εξαγωγή τους και η αξία των φαρμακευτικών προϊόντων, που απαιτούνται για την κάλυψη των προσωπικών αναγκών του ταξιδιώτη, δεν λαμβάνονται υπόψη για την εφαρμογή των πιο πάνω απαλλαγών.  - Προκειμένου για κατοίκους παραμεθόριων ζωνών ή μεθοριακούς εργαζόμενους και μέλη του πληρώματος μεταφορικών μέσων, η απαλλαγή περιορίζεται σε είδη συνολικής αξίας μέχρι 175 €.  -

Για τα παρακάτω εμπορεύματα οι ποσότητες που μπορούν να εισαχθούν ατελώς ανά ταξιδιώτη είναι οι εξής:    

(Α) Προϊόντα καπνού:

α) Για ταξιδιώτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς       200 τεμ. τσιγάρα ή 10 πακέτα ή                100 τεμ. Πουράκια (πούρα μέγιστου βάρους 3 γρ. το καθένα) ή                  50 πούρα ή                  250 γραμ. καπνού,                  ή αναλογικός συνδυασμός αυτών των διαφορετικών προϊόντων.  

β) Για ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με τα λοιπά μεταφορικά μέσα:                 40 τεμ. Τσιγάρα ή 2 πακέτα ή                 20 τεμ. Πουράκια (πούρα μέγιστου βάρους 3 γρ. το καθένα) ή                 10 τεμ. Πούρα ή                 50 γραμ. καπνός για κάπνισμα,                 ή αναλογικός συνδυασμός αυτών των διαφορετικών προϊόντων.  

Επεξ/σία από dexterios
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, dexterios είπε

Όταν λες το ανάποδο εννοείς θα έρθει τελικά από Τουρκία στην Ελλάδα έχοντας μαζί τα καπνικά σωστά;

Αν είναι έτσι είναι είσοδος από Τρίτη Χώρα και ισχύουν τα ακόλουθα σύμφωνα με το εγχειρίδιο  των τελωνείων https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/ICISnet/info/guideCustomServices?articleid=10599239

Τη νομοθεσία την έχω δει... Θέλω να μάθω αν υπάρχουν εντατικοί έλεγχοι γενικότερα στο αεροδρόμιο Μακεδονία από την εμπειρία όσων έχουν πετάξει με παρόμοιο τρόπο...

3 ώρες πριν, pados1002 είπε

Τη νομοθεσία την έχω δει... Θέλω να μάθω αν υπάρχουν εντατικοί έλεγχοι γενικότερα στο αεροδρόμιο Μακεδονία από την εμπειρία όσων έχουν πετάξει με παρόμοιο τρόπο...

Αν βαλει κατι στην τσαντα που θα εχει στο αεροπλανο και περασει απο το εκει αεροδρομιο μαλλον δεν θα εχεις κανενα θεμα.

Αν απο την αλλη θελεις μεγαλες ποσοτητες και τα βαλει στην τσαντα που θα μπει στις αποσκευες εκει ναι πιθανοτατα να εχεις (αν και το θεμα συνηθως ειναι το αεροδρομιο αναχωρησης και οχι προορισμου).

Αυτό είναι ανάλογα που θα πέσει. Εμείς στο Βενιζέλος πριν κάποια χρόνια που ήρθαμε από Κωνσταντινούπολη ήταν ένας τελωνειακός καιρό φτάσε έχετε κάτι να δηλώσετε; Του είπαμε όχι και ούτε καν ασχολήθηκε γιατί μίλαγε με μια συνάδελφο του

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...