marmagia Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 χωρίς να είμαι σίγουρη η λογική μου λέει οτι θα πρέπει να δουν την ισοτιμία που ίσχυε την στιγμή της αγοράς. δεν βγάζει νόημα να πλήρωσες σήμερα και να υπολογίσουν ισοτιμία πχ με ισοτιμίες Ιανουαρίου ή Δεκεμβρίου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dim_plo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Καλά, αυτό θα έπρεπε να εξυπακούεται. Ποιος τα έβαλε όμως με το ελληνικό δημόσιο και έβγαλε άκρη. 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, marmagia είπε λογικά εφόσον πλήρωσες σε δολαριο θα πρέπει να υπολογιστεί η ισοτιμία με βάση αυτόν τον πίνακα https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΩΠ346ΜΠ3Ζ-8ΦΟ?inline=true αρα, τα 24,04 $ θα πρέπει να υπολογιστούν ως 21,09 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Αυτή η απόφαση και ο πίνακας αφορά στον εκτελωνισμό και ταξινόμηση οχημάτων, εκδίδεται κάθε μήνα, για την εφαρμογή του στον επόμενο (όπως λέει ισχύει για το ΝΟΕ 2018), και δεν έχει καμία σχέση με τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών δεμάτων από τρίτες χώρες. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2018 από makfil Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dim_plo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 19 λεπτά πριν, makfil είπε Αυτή η απόφαση και ο πίνακας αφορά στον εκτελωνισμό και ταξινόμηση οχημάτων, εκδίδεται κάθε μήνα, για την εφαρμογή του στον επόμενο (όπως λέει ισχύει για το ΝΟΕ 2018), και δεν έχει καμία σχέση με τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών δεμάτων από τρίτες χώρες. Γνωρίζεις με ποιον τρόπο καθορίζεται η ισοτιμία σε ανάλογες περιπτώσεις; Επίσης (εντελώς εμπειρικά και χωρίς καμία δέσμευση από την πλευρά σου), ποια η πιθανότητα να περάσει ένα τέτοιο δέμα τελωνείο; Ποιοι παράγοντες το καθορίζουν; Π.χ. όγκος δέματος, αναγραφόμενη στατιστική αξία; Επαναλαμβάνω πως η συζήτηση δεν γίνεται για τα 15€ και οτιδήποτε άλλο προκύψει, απλώς δεν επιθυμώ να μπω σε τέτοια διαδικασία για μία αγορά που (κακώς) δεν πολυσκέφτηκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marmagia Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 1 hour ago, makfil said: Αυτή η απόφαση και ο πίνακας αφορά στον εκτελωνισμό και ταξινόμηση οχημάτων, εκδίδεται κάθε μήνα, για την εφαρμογή του στον επόμενο (όπως λέει ισχύει για το ΝΟΕ 2018), και δεν έχει καμία σχέση με τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών δεμάτων από τρίτες χώρες. δεν το γνώριζα αυτό οπότε συγγνώμη αν παραπληροφόρησα κάποιον άθελα μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, dim_plo είπε Γνωρίζεις με ποιον τρόπο καθορίζεται η ισοτιμία σε ανάλογες περιπτώσεις; Επίσης (εντελώς εμπειρικά και χωρίς καμία δέσμευση από την πλευρά σου), ποια η πιθανότητα να περάσει ένα τέτοιο δέμα τελωνείο; Ποιοι παράγοντες το καθορίζουν; Π.χ. όγκος δέματος, αναγραφόμενη στατιστική αξία; Επαναλαμβάνω πως η συζήτηση δεν γίνεται για τα 15€ και οτιδήποτε άλλο προκύψει, απλώς δεν επιθυμώ να μπω σε τέτοια διαδικασία για μία αγορά που (κακώς) δεν πολυσκέφτηκα. Ο τρόπος υπολογισμού της ισοτιμίας περιγράφεται στο αντίστοιχο κεφάλαιο του επικαιροποιημένου οδηγού της υπογραφής μου, όπως και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για τις αγορές από το εξωτερικό. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο για τους λόγους που ένα δέμα θα σταματήσει στο τελωνείο ή όχι, εκτός από την οδηγία της ΕΕ ότι η ατέλεια είναι 22€ για τις τρίτες χώρες, που και αυτό θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Από την εμπειρία και τα posts στα σχετικά νήματα προκύπτει ότι από το καλοκαίρι του 2017 που εφαρμόστηκε αυστηρά η νομοθεσία από τα ΕΛΤΑ, σταματάνε τα περισσότερα δέματα, μικρά ή μεγάλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρεώνονται όλα με έξοδα εκτελωνισμού. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nenela Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Χτές παρέλαβα board γραφίδα για την ανηψιά μου σε σχήμα tablet αξίας 10€ untracked και το κουτί λόγω σχήματος είχε ανοιχτεί, ελεγχθεί και ξανσκλειστεί...επίσης το ίδιο και μια θήκη κινητού 7€ που ήταν σε προσεγμένη συσκευασία κουτί untracked κι αυτή είχε ανοιχτεί και κακοκλειστεί...μάλλον γιαυτό οι καθυστερήσεις.. ψαχνουν ακόμα και untracked δέματα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Readiness Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ενα update για 2 περιπτωσεις απο Banggood: 1) Δεμα 1 εμεινε για παντα σε pre-advised state. Με αναγκασαν να περιμενω κανα 2μηνο λεγοντας αοριστιες του τυπου οτι ειναι νορμαλ.. Ακολουθησε dispute στο paypal και εκει παλι η πρωτη τους απαντηση ηταν να κοιταξω μην το εχουν παρει οι γειτονες. Escalate με την μια. Μου εκανε το BG full refund μετα απο 5 μερες. 2) Δεμα 2. Επελεξα prority line και αυτoi το στειλανε με DHL μεσω Γερμανιας. Λογος: Sorry for making you confused. DHL is a kind of Expedited Shipping Service and it is the second choice when the PostNL can not sent related orders. The following orders can not be sent via PostNL, then we sent them via DHL. Πληρωσα τελωνειο αμοιβη DHL + φπα. Τους εκραξα οτι εγω πληρωσα για priority. Μου ζητησαν χαρτια απο τον εκτελωνισμο. Δεχτηκαν να μου επιστεψει το φπα μονο. Παιζει να εκανα μαλακια που τους ανελυσα το ποσο, δε ξερω αν το καταλαβαιναν αμα τους το ελεγα ολοκληρο ως φορο. Δεν επεμεινα.. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2018 από Readiness Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, Readiness είπε Ενα update για 2 περιπτωσεις απο Banggood: 1) Δεμα 1 εμεινε για παντα σε pre-advised state. Με αναγκασαν να περιμενω κανα 2μηνο λεγοντας αοριστιες του τυπου οτι ειναι νορμαλ.. Ακολουθησε dispute στο paypal και εκει παλι η πρωτη τους απαντηση ηταν να κοιταξω μην το εχουν παρει οι γειτονες. Escalate με την μια. Μου εκανε το BG full refund μετα απο 5 μερες. 2) Δεμα 2. Επελεξα prority line και αυτoi το στειλανε με DHL μεσω Γερμανιας. Λογος: Sorry for making you confused. DHL is a kind of Expedited Shipping Service and it is the second choice when the PostNL can not sent related orders. The following orders can not be sent via PostNL, then we sent them via DHL. Πληρωσα τελωνειο αμοιβη DHL + φπα. Τους εκραξα οτι εγω πληρωσα για priority. Μου ζητησαν χαρτια απο τον εκτελωνισμο. Δεχτηκαν να μου επιστεψει το φπα μονο. Παιζει να εκανα μαλακια που τους ανελυσα το ποσο, δε ξερω αν το καταλαβαιναν αμα τους το ελεγα ολοκληρο ως φορο. Δεν επεμεινα.. Παντως ποτε μεχρι σημερα δεν μου εχει χαθει Δεμα, ισως να ειμαι τυχερος βεβαια. Προφανως και πληρωσες τα 15ε σωστα; Γιατι με DHL κουριερ τα fees θα ηταν καπου 105ε γιαυτο το λεω οποτε δυσκολο να μην επεμεινες για τετοιο ποσο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Readiness Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Οχι ακριβως..ηταν λιγο ακριβο το κινητο..Δεν ειχε δασμους τουλαχιστο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Χρεώθηκες τον ΦΠΑ και την αμοιβή της courier των 60€ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Readiness Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Στο τηλεφωνο μου ειχαν πει και για δασμους(δεν ξεραν ποσό), που στο τελος δεν εβαλαν. Ειναι random? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Αφού η αξία CIF (κόστος και μεταφορικά) ήταν πάνω από 150€ έπρεπε να σε χρεώσουν και δασμό αλλά τον γλύτωσες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Εχω παραγγελια απο gearbest και εγω που ειχα βαλει priority line. Το tracking στο 17track δειχνει οτι ξεκιναει απο DHL γερμανια.Παιζει δηλαδη να παθω τα ιδια και εγω? Επισης αυτο το tracking ξεκιναει να δειχνει απο οταν φτασει γερμανια? Γιατι απο τις 7 του μηνα απλα μου λεει οτι εχουν δωθει τα instruction data. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Έχει αναφερθεί πολλές φορές το πρόβλημα με το Gearbest και τις μεθόδους που ακολουθεί στις αποστολές. Επίσης, έχει αναφερθεί και το ότι υπάρχουν 2 DHL, το ένα είναι το απλό γερμανικό ταχυδρομείο και το άλλο η courier. Πρέπει να δεις στην παραγγελία σου με ποιο τρόπο το έστειλαν και ανάλογα θα το παρακολουθείς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις