Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραγγελία στις 18 οκτωβρίου απο ebay χωρίς tracking παρέλαβα σήμερα.

Έχω άλλες 2 κολλημένες απο τις 23 οκτωβρίου στο τελωνείο. 

Άντε να  δω πότε θα παραλάβω.

Επεξ/σία από pavloa
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

39 μέρες συστημένο απο Aliexpress και ακόμα αναμονή ΓΕΤΑ...τι γίνεται? Και οι κινέζοι ανανεώνουν το protection time ακόμα και στα untracked με αποτέλεσμα οι max60 μερες να γίνονται 90+....

1 ώρα πριν, nenela είπε

39 μέρες συστημένο απο Aliexpress και ακόμα αναμονή ΓΕΤΑ...τι γίνεται? Και οι κινέζοι ανανεώνουν το protection time ακόμα και στα untracked με αποτέλεσμα οι max60 μερες να γίνονται 90+....

Δεν σε αφορα τι κανουν οι κινεζοι, μολις ληξει η πρωτη αναμονη μπορεις να κανεις dispute.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nenela είπε

Μόνο προσοχή αν το τρακ λεει ΓΕΤΑ, θα το χασεις το dispute

19 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Δεν σε αφορα τι κανουν οι κινεζοι, μολις ληξει η πρωτη αναμονη μπορεις να κανεις dispute.

Πως δεν τον αφορά αφού αυξάνουν τις ημέρες το αλι

Επεξ/σία από NikosKallithea

39 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Μόνο προσοχή αν το τρακ λεει ΓΕΤΑ, θα το χασεις το dispute

Πως δεν τον αφορά αφού αυξάνουν τις ημέρες το αλι

Εχω κανει 3 dispute μεσα στους 2 τελευταιους μηνες ετσι ακριβως, και τα 3 βγηκαν με το μερος μου. Λογικο εξαλλου, ο Κινεζος μπορει να σε εχει να περιμενεις 100 μερες, μην τρελαθουμε κιολας.

19 λεπτά πριν, nenela είπε

Το ali τελευταία παίρνει το μέρος του πωλητή.. 

3 στα 3 τους τελευταιους 2 μηνες και 7 στα 7 τα τελευταια 2 χρονια συνολικα, ποτε δεν πηραν το μερος του πωλητη.

Βεβαια εχω πανω απο 200 αγορες αυτα τα 2 χρονια, ισως για αυτο.

Με το gearbest τι εγινε τωρα τελευταια και κανενας δε το προτεινει?

Τοσο μπιστολι ριχνει στις εγγυησεις?

Παραγγειλα ενα Pocophone γιατι ηταν το μονο που το ειχε σε κοκκινο αλλα ανησυχω με ολα αυτα που διαβαζω.Βεβαια δε βλεπω καποια εμπειρια ,αλλα μονο να λενε μακρια οποτε κραταω και μικρο καλαθι...

1 ώρα πριν, Dantε είπε

Με το gearbest τι εγινε τωρα τελευταια και κανενας δε το προτεινει?

Τοσο μπιστολι ριχνει στις εγγυησεις?

Παραγγειλα ενα Pocophone γιατι ηταν το μονο που το ειχε σε κοκκινο αλλα ανησυχω με ολα αυτα που διαβαζω.Βεβαια δε βλεπω καποια εμπειρια ,αλλα μονο να λενε μακρια οποτε κραταω και μικρο καλαθι...

Άμα ολα κυλήσουν ομαλα στην παραλαβή, μια χαρά θα εισαι, αλλά αμα γινει καμια στραβή στην παραλαβή ή πρεπει να δουλέψεις μαζί τους για την εγγύηση, θα βγάλεις κόρυζα για να βγάλεις σοβαρή ακρη.  Αφου έβαλες τώρα την παραγγελία δεν υπάρχει λογος να το σκαλίζεις.

Το εχω χιλιογράψει, το gearbest πουλά πολύ γιατί δινει μεγαλες προμήθειες σε "ζμπρώχτες κουπονάδες" οποτε ο μέσος χρηστης "πεφτει" συνεχώς σε links για gearbest. Αν όμως κάτσει στραβή 9/10 κουπονάδες θα κάνουν τους "κινέζους" (αλλά η προμηθεια θα ειναι κανονικά στην τσέπη τους) και εσύ αντε να βγάλεις άκρη. Συνεχίζω να ψωνιζω απο το gearbest αλλά για μενα μονο μικρά χαζά πράγματα και για τους αλλους (του κυκλου μου) μονο αν επιμένουν και με τη συμφωνια οτι αμα γινει στραβή αυτοι θα ασχοληθούν με την επικοινωνια, paypal disputes, κλπ. 

On 10/11/2018 at 15:24, isay said:

Αν η Κίνα και η Τουρκία δεν ειναι στην Ευρωπαική Ενωση, περνάνε

Περαν των κατα καιρους επαναλαμβανόμενων και τετριμμενων ερωτησεων, υπαρχουν χωρες εκτος ΕΕ που ειναι σε διαφορετικο καθεστως για τις αγορες και αποστολες οπως η Νορβηγια και η Ελβετια, οπου επισης δεν εχω προσεξει να δεχονται προσθετη φορολογια. Αντιστοιχως η Ιαπωνια απο οτι φαινεται σε δεματα που εχω λαβει αξιας 5-200$ δεν εχει κολλησει κατι εδω και αρκετους μηνες.

Για νορβηγία δεν ξέρω, αλλά για ελβετία μην επιμένεις. Εχω προσωπική εμπειρία απο ατομο του κυκλου μου. Επισης αν παραγγείλεις απο Κίνα με Japan Post μια χαρά θα σε δαγκώσει το τελωνειο. Ο χρηστης που ρώτησε ήθελε μια γρηγορη ευκολη ορθη απαντηση και την πήρε (αλλά οχι μασημένη τροφή). 

Just now, isay said:

Για νορβηγία δεν ξέρω, αλλά για ελβετία μην επιμένεις. Εχω προσωπική εμπειρία απο ατομο του κυκλου μου. Επισης αν παραγγείλεις απο Κίνα με Japan Post μια χαρά θα σε δαγκώσει το τελωνειο.

Μη εμπορικου χαρακτηρα και απο τις 2 χωρες ξερω περιπτωσεις που δεν πληρωσαν κατι. Στο google που εβαλα την Ελβετια μου εβγαλε αποτελεσματα πως οντως καποιοι πληρωσαν. Δεν ξερω για παραδειγματα εμπορικου χαρακτηρα.

Δεν εχω ακουσει ποτε να σταλει κατι απο Κινα με Japan post και δεν εχω αποψη. Μου κανει τεραστια εντυπωση κατι τετοιο, μιας και σε πολιτικο και κοινωνικο επιπεδο οι σχεσεις τους δεν ειναι σε καλα επιπεδα, το αντιθετο. Εχοντας παραλαβει ομως εκατονταδες δεματα απο Ιαπωνια με Japan post και κουριερ, αξιας απο μονοψηφια ως τριψηφια ποσα, το τελευταιο που πληρωσα δασμους ηταν περιπου αρχες με μεσα καλοκαιριου. Εκτοτε παροτι παραλαμβανω σε εβδομαδιαία βαση πακετα, δεν εχω ξαναπληρωσει, ακομα και σε ογκωδη/βαρια πακετα υψηλης αξιας, οπου τα παρελαβα διχως καποιο προσθετο ποσο.

Το ιδιο και με ολους οσους ξερω που παραλαμβανουν, φαινομενικα δεν υφιστανται πλεον προσθετοι δασμοι.

17 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Μη εμπορικου χαρακτηρα και απο τις 2 χωρες ξερω περιπτωσεις που δεν πληρωσαν κατι. Στο google που εβαλα την Ελβετια μου εβγαλε αποτελεσματα πως οντως καποιοι πληρωσαν. Δεν ξερω για παραδειγματα εμπορικου χαρακτηρα.

Δεν εχω ακουσει ποτε να σταλει κατι απο Κινα με Japan post και δεν εχω αποψη. Μου κανει τεραστια εντυπωση κατι τετοιο, μιας και σε πολιτικο και κοινωνικο επιπεδο οι σχεσεις τους δεν ειναι σε καλα επιπεδα, το αντιθετο. Εχοντας παραλαβει ομως εκατονταδες δεματα απο Ιαπωνια με Japan post και κουριερ, αξιας απο μονοψηφια ως τριψηφια ποσα, το τελευταιο που πληρωσα δασμους ηταν περιπου αρχες με μεσα καλοκαιριου. Εκτοτε παροτι παραλαμβανω σε εβδομαδιαία βαση πακετα, δεν εχω ξαναπληρωσει, ακομα και σε ογκωδη/βαρια πακετα υψηλης αξιας, οπου τα παρελαβα διχως καποιο προσθετο ποσο.

Το ιδιο και με ολους οσους ξερω που παραλαμβανουν, φαινομενικα δεν υφιστανται πλεον προσθετοι δασμοι.

Mιας και έχεις εμπειρία απο συναλλαγές με την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου μήπως έχεις να προτείνεις κάνα καλό online κατάστημα απο Ιαπωνία;  Να έχει παρακαλώ επιλογή για Αγγλική γλώσσα γιατί με τα Γιαπωνέζικα ιδεογράμματα δεν τα πάω τόσο καλά :) 

6 minutes ago, molot12 said:

Mιας και έχεις εμπειρία απο συναλλαγές με την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου μήπως έχεις να προτείνεις κάνα καλό online κατάστημα απο Ιαπωνία;  Να έχει παρακαλώ επιλογή για Αγγλική γλώσσα γιατί με τα Γιαπωνέζικα ιδεογράμματα δεν τα πάω τόσο καλά :) 

Αγοραζω απο ebay απο δικους μου πωλητες. Σελιδες με διαφορα προιοντα μπορεις να δεις τις παρακατω

http://www.cdjapan.co.jp

https://hlj.com/

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...