Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Tο tracking number στα ελτά δείχνει ακομα ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS - 28-01-2014 04:01 και στο site της dhl : Tue, 28.01.2014 04:31 h  Feucht, Germany  The international shipment has been processed in the export parcel center.

Μίλησα με ελτα και μου ειπαν οτι εχει κολήσει μαλλον στο τελωνείο γερμανία , μπορω να κανω κατι αλλο να μάθω τι γίνεται ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Όπως σου έγραψα και παραπάνω, το δέμα κάνει περίπου 7 μέρες να φτάσει.

Στην αντίστοιχη περίπτωσή μου το site Των ΕΛΤΑ και DHL έλεγε ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS 25-1-14 00.20, δηλαδή ΣΑ ξημερώματα, και έφτασε στο αεροδρόμιο το μεσημέρι ΠΕ 30/1.

Το παρακολούθησα από εκείνη την ώρα στο site των ΕΛΤΑ και την επομένη το πρωί τηλεφώνησα στο γραφείο των ΕΛΤΑ courier της περιοχής μου και πήγα και το παρέλαβα αντί να το φέρει ο courier την ώρα που εκείνος ήθελε.

Αναλογικά, ίσως σήμερα το μεσημέρι φτάσει το δικό σου στο αεροδρόμιο (ή το πολύ αύριο)  και θα παρακολουθήσεις τις μετακινήσεις του στο site των ΕΛΤΑ. 

• Like 1

Επικοινώνησα με ελτα και μου ειπαν οτι το δέμα μου έρχεται οδικώς .... ελεος , ελπιζω τουλάχιστον να έρθει άθικτο το κινητό :fear:

Δεν αγόρασα απο καποιον , αγόρασε ενας φίλος το nexus 5 απο play store γερμανίας και αφου το παρέλαβε μου το έστειλε απλα με την dhl ο ιδιος

Ε θα περιμένω καμια 10αρια μέρες ακομα , παντως πληροφοριακά ο φίλος μου λεει οτι το ταχυδρομίο στην γερμανία απο την στιγμή που αγοράστηκε απο την dhl ειναι απαράδεκτο και άθλιο. Μου λεει να φανταστείς οτι τα δέματα που φέρνουν οι ταχυδρόμοι τα αφήνουν σε διπλανά μαγαζία και ουτε καν αφήνουν χαρτάκι στο σπίτι , απίστευτα πράγματα  , υπάρχουν και αλλα περιστατικά που δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα.

Απλα μου λεει αμα δεν εχεις δει τα χειρότερα (γερμανία) δεν εκτιμάς τα καλύτερα (βλέπε ελλάδα)

Καλησπέρα

Παρήγγειλα ένα πακέτο απο Αμερική (δυστυχώς) με FEDEX. Περιμένω να έρθει. 

Κόστος προιόντος 60 δολάρια.

Μεταφορικά 40

Τί λέτε? Θα περάσει τελωνείο?Πόσα θα μου ζητήσουν?

Πωπω ειναι και fedex ... αυτη παίζει να ειναι χειρότερη και απο την ups με το θέμα τελωνείο , επειδη το ποσο δεν ειναι πολυ μεγάλο μαλλον παίζεις με τις πιθανότητες αν θα περάσει η οχι , αν περάσει παντως και επειδη το ποσο δεν ειναι μεγάλο ισως να την γλιτώσεις με κανα 20 euro.

Τι περιέχει στο περίπου αν επιτρέπεται , ενοω κατι ηλεκτρονικό η κατι αλλο ?

Καλησπέρα

Παρήγγειλα ένα πακέτο απο Αμερική (δυστυχώς) με FEDEX. Περιμένω να έρθει. 

Κόστος προιόντος 60 δολάρια.

Μεταφορικά 40

Τί λέτε? Θα περάσει τελωνείο?Πόσα θα μου ζητήσουν?

Με δεδομένο ότι οι εταιρείες courier προσπαθούν να βγάλουν και από τη μύγα ξύγκι, είναι σίγουρο ότι το δέμα σου θα περάσει από τελωνείο. Και αφού η αξία + τα μεταφορικά ξεπερνάει τα 45€ της ατέλειας, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για 2,5% δασμό και πάνω στο σύνολο τον ΦΠΑ.

Επιπλέον, να περιμένεις να σου τηλεφωνήσουν από την εταιρεία για να σου πουν ότι θέλουν κάποιο ποσό ως αμοιβή για τον εκτελωνισμό, τα αποθήκευτρα και κάποια μικροέξοδα. Την αμοιβή μπορείς να την παζαρέψεις (συνήθως πέφτει γρήγορα στο μισό) και την γλυτώνεις αν μπορείς να διαθέσεις χρόνο για να το εκτελωνίσεις μόνος (οδηγίες θα βρεις στο τελευταίο κεφάλαιο του οδηγού της υπογραφής μου). Τα υπόλοιπα δεν τα γλυτώνεις.

Με δεδομένο ότι οι εταιρείες courier προσπαθούν να βγάλουν και από τη μύγα ξύγκι, είναι σίγουρο ότι το δέμα σου θα περάσει από τελωνείο. Και αφού η αξία + τα μεταφορικά ξεπερνάει τα 45€ της ατέλειας, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για 2,5% δασμό και πάνω στο σύνολο τον ΦΠΑ.

Επιπλέον, να περιμένεις να σου τηλεφωνήσουν από την εταιρεία για να σου πουν ότι θέλουν κάποιο ποσό ως αμοιβή για τον εκτελωνισμό, τα αποθήκευτρα και κάποια μικροέξοδα. Την αμοιβή μπορείς να την παζαρέψεις (συνήθως πέφτει γρήγορα στο μισό) και την γλυτώνεις αν μπορείς να διαθέσεις χρόνο για να το εκτελωνίσεις μόνος (οδηγίες θα βρεις στο τελευταίο κεφάλαιο του οδηγού της υπογραφής μου). Τα υπόλοιπα δεν τα γλυτώνεις.

Δηλαδή για τί ποσό το κόβεις συνολικά?

Με παζάρι και χωρίς?

Η αμοιβή του εκτελωνιστή έχει σχέση με την αξία του δέματος και την εταιρεία.

Το κοστούμι που θα κόψουν θα το μάθεις μόλις έρθει το δέμα στο αεροδρόμιο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...