Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί να το αγόρασες εδώ αλλά αυτό που περιμένεις είναι άλλο που έρχεται σε αντικατάσταση εκείνου που αγόρασες, αν κατάλαβα καλά.

Σ' αυτή την περίπτωση, αυτό που περιμένεις μπαίνει για 1η φορά στη χώρα, οπότε θα χρεωθείς τα έξοδα εκτελωνισμού, ανεξάρτητα αν δεν πλήρωσες. Όλα αυτά, βέβαια, στην περίπτωση που η αξία CIF δεν υπερβαίνει τα 22€.

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Ενα 20αρι στο νερο.

οπότε καλύτερα να το αγοράσω απο banggood...24 κάνει + 4 τα μεραφορικά με priority και τέλος.

Δημοσ.

Μπορείς να αγοράσεις κανονικά απο Battle net με paypal; 

Επίσης μπορείς να αγοράσεις κλειδιά με paypal απο sites όπως το G2A;

Θέλω να πάρω το Cod 4 απο Battle net και ενα κλειδί για το Overwatch με έκπτωση.

Δοκίμασα να αγοράσω με paysafe απο το official reseller "Gamesplanet" και δεν το δέχτηκε..

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Εχει κανει κανεις προσφατα καποια αγορα απο EKWB?

Θελω να παρω ενα monoblock που βγαινει στα 156 ευρω μαζι μετα μεταφορικα. Αλλα δεν εχω ιδεα τι παιζει με τα τελωνεια και αν θα περασει χωρις προβληματα και επιπλεον χρεωσεις.

Επισης αν ξερει καποιος και ποιος ειναι ο προτιμομοτερος τροπος αποστολης.

Θα το επαιρνα απο εδω, αλλα δεν το βρισκω πουθενα δυστυχως.

Αυτο ειναι το monoblock που θελω για GIGABYTE Z370 Aorus Gaming 5

Οποιος εχει προσφατη εμπειρια απο EKWB μου λεει.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Θα ήταν προτιμότερο να γράψεις τη χώρα που βρίσκεται το μαγαζί αντί να ψάχνουμε να τη βρούμε.

Εάν το δέμα σου έρθει από τη Σλοβενία (αυτό θα το ελέγξεις εσύ), δεν θα έχεις χρεώσεις εκτελωνισμού, αφού η Σλοβενία ανήκει στην ΕΕ.

Δημοσ.

Όσοι ειστε τακτικοί θαμώνες του insomnia, εχετε δει οτι αρκετές φορές έχω εκφραστεί θετικά για το after sales του banggood, ειδικά σε περιπτώσεις σύγκρισης με άλλα κινεζομάγαζα. Αυτό όμως δε σημαίνει οτι θα αποκρύπτω και "κακώς κείμενα" γιατί ουτε κουπονάς είμαι, ουτε έχω λόγο να μην μοιράζομαι πληροφορίες. Με βάση λοιπον αυτό θα περιγράψω ένα τετοιο "κείμενο", το οποίο μπορεί να ειναι και μεμονωμένο, αλλά έχετε το νου σας για δικές σας παραγγελίες και πως να το αντιμετωπιζετε για δικό σας τελικό όφελος. 

Έβαλα προ-παραγγελία για ένα tablet (μάκρα και μοντελο δεν εχει σημασία), με μέθοδο Priority Line, ωστε να έρθει γρήγορα σε 20-25 ημέρες και χωρίς τελωνειο. Το δέμα ετοιμάστηκε και αναχώρησε μια ημέρα πριν την υποτιθέμενη ημερομηνία (καλό αυτό), πήγε Ολλανδία (φανηκε στο tracking) σε 4 ημέρες και την επομενη πήγε ένδειξη "Αποστολή για Ελλάδα". Το tablet εμφανίστηκε στην Ελλάδα μετά απο 37 ημέρες (δεν ειναι λάθος το νουμερο) και στα χέρια μου έφτασε στις 44 ημέρες απο την ημερομηνία αναχώρησης. Να τονίσω εδώ οτι το priority line του BG δεν ακολουθει τις κλασσικες διαδικασίες σάκου και καθυστερήσεων στο τελωνειο. Ο συνηθισμένος χρόνος Ολλανδια -> Ελλάδα ειναι 5-6 ημέρες (αντε να φτάσει 10).

Δεδομένου της καλής ιστορίας παραγγελιών με το banggood, έκανα αρκετή υπομονη πριν μιλήσω μαζί τους και κάπου στις 25 ημερες καθυστερησης εκανα την πρώτη, μετα τη δευτερη και μετά την τριτη επικοινωνια πριν τα πάρω άσχημα και ανοιξω paypal dispute. Ολες τις φορές μου απαντουσαν πολύ γενικά προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο, αλλα πρακτικά δεν ήξεραν τι γινεται (κάπου το καταλαβαίνω) ΑΛΛΑ με εκνευρισε το στυλ "αυτό ειναι, κάντε υπομονη", δηλαδή ουτε καν προσπάθεια του στυλ "πάρε ένα κουπονι 5 δολλαριων δώρο για να μη γκρινιάζεις".

Να σημειώσω εδω, οτι στο ενδιάμεσο ειχα βάλει αλλη μια παραγγελία για αλλο προϊόν, εννοειται με priority line, το οποιο έφτασε κανονικά στις 22 ημέρες, οποτε ειχα και μετρο συγκρισης για τις μαλακιες που μου λεγανε οτι εφταιγε ο καιρος, το τελωνειο, κλπ. 

Ανοιγω dispute στο paypal, με αναλυτικά στοιχεία και το BG απαντα το ιδιο ακριβώς κείμενο που εστελνε και στα μεταξύ μας emails, δηλαδή ουτε μια προσπάθεια καλου after sales. Εκεί έκανα escalate to case χωρίς δευτερη σκέψη. Μαλαγανιες τυπου gearbest δεν τα περιμενα στο BG οποτε full escalate. Την επομενη ημέρα (τυχαίο γεγονος) και ενω είμαστε στη διορία του escalate, εμφανιζεται το δέμα Ελλάδα, οποτε εν κατακλείδι έκλεισα το case.

Που θελω να καταλήξω. Αν το φαινομενο αυτό γενικευτεί, ισως άρχισαν και αυτοι να "gearbestοποιούνται". Πρακτικά αν μεσα σε 1-2 προσπάθειες επικοινωνιας δεν σας δώσουν ικανοποιητική απαντηση/λύση, μην κάνετε υπομονη λόγω μαγαζιου, αλλά απευθείας paypal dispute (θεωρώ δεδομενο οτι αγοράζετε μονο με paypal και οχι με απευθειας κάρτα), καλό περιγραφικο κειμενο στο paypal και στην πρώτη χαζή απαντηση απο το BG, απευθειας escalate, χωρίς δευτερη κουβέντα και συζήτηση. 

• Like 3
Δημοσ.

Φιλε μου εχει ερθει δεματακι και σε 70+ μερες χωρις να ανοιξω dispute απλα περιμενα,οι αγορες απο Κινα θελουν υπομονη.

Δεν ειναι λυση κατευθειαν dispute.Θα σου πω εγω για το after sales του BG ...Αγορασα κινητο τηλ. ηρθε κανονικα και σε 15 μερες βγηκε off,μετα απο πιεση μου εστειλαν ιδιο καινουργιο και δεν θελησαν να τους στειλω το χαλασμενο που στην τελικη θα μπορουσανε να το παρουν ,να το φτιαξουν και να το ξαναπουλησουν.

Δεν υποστηριζω το BG ,αυτο που θελω να πω ειναι πως πρεπει να κανουμε υπομονη!!!

Δημοσ.

Παίδες αυτές οι καθυστερήσεις δυστυχώς υπάρχουν. Isay σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες την "περιπέτειά σου". Γενικά να ξέρετε πως δεν είναι θέμα του να κερδίσουν χρόνο είναι κάνουν τον Κινέζο οι Κινέζοι. Αυτός ο χρόνος αποστολής που αναγράφουν όλα τα μαγαζιά είναι εκτιμώμενος χρόνος. Οι συμφωνίες με τις μεταφορικές έχουν μια συγκεκριμένη διορία για να θεωρήσουν το δέμα χαμένο, γι' αυτό και οι Κινέζοι λένε κάνε υπομονή και δεν δίνουν κάτι ως αντάλλαγμα. Καταλαβαίνω ότι θεωρείς αδικημένο τον εαυτό σου που δεν ήρθε στον εκτιμώμενο χρόνο το δέμα αλλά νομίζω ότι το καλύτερο είναι να ζητάτε επιστροφή των μεταφορικών και όχι να πάτε με dispute. Έχω δει αρκετές περιπτώσεις τελευταία όπου το dispute βγαίνει υπέρ του καταστήματος σε τέτοια θέματα. 

Επίσης μια ενημέρωση για όσους έχουν κάνει παραγγελίες από GearBest με Belgium post : https://www.reuters.com/article/us-belgium-airport-dispute/strike-ends-at-belgiums-brussels-airport-idUSKCN1N52FF 

Δημοσ.

Να αναφέρω κι εγώ την εμπειρία μου από τη διαδικασία με τις μεταφορικές.

Έκανα την πρώτη μου παραγγελία απο Aliexpress με αποστολή μέσω China Post Registered Air Mail και μια βδομάδα περίπου μετά έλαβα ειδοποίηση οτι έφυγε απο Κίνα.

Στο μεσοδιάστημα έκανα και κατι αλλες παραγγελίες με τρόπο αποστολής China Post Ordinary Small Packet Plus.

Πάνω στον 1 μήνα περίπου παρέλαβα απο τον ταχυδρόμο σαν συστημένη την 1η παραγγελία και μια από της άλλες που είχα κάνει (ασχετες εταιρίες μεταξύ τους). Ήταν μάλιστα πιασμένες με λαστιχάκι μεταξύ τους, είτε από τα ΕΛΤΑ, είτε από τους Κινέζοι, δεν ξέρω...

Μπαίνοντας να κάνω Confirm goods received, είδα οτι η 1η παραγγελία φαινόταν στο tracking οτι απλά είχε φύγει απο Κίνα, ενώ την άλλη την έδειχνε οτι είναι ακόμα στην Κίνα.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, kon1to είπε

Να αναφέρω κι εγώ την εμπειρία μου από τη διαδικασία με τις μεταφορικές.

Έκανα την πρώτη μου παραγγελία απο Aliexpress με αποστολή μέσω China Post Registered Air Mail και μια βδομάδα περίπου μετά έλαβα ειδοποίηση οτι έφυγε απο Κίνα.

Στο μεσοδιάστημα έκανα και κατι αλλες παραγγελίες με τρόπο αποστολής China Post Ordinary Small Packet Plus.

Πάνω στον 1 μήνα περίπου παρέλαβα απο τον ταχυδρόμο σαν συστημένη την 1η παραγγελία και μια από της άλλες που είχα κάνει (ασχετες εταιρίες μεταξύ τους). Ήταν μάλιστα πιασμένες με λαστιχάκι μεταξύ τους, είτε από τα ΕΛΤΑ, είτε από τους Κινέζοι, δεν ξέρω...

Μπαίνοντας να κάνω Confirm goods received, είδα οτι η 1η παραγγελία φαινόταν στο tracking οτι απλά είχε φύγει απο Κίνα, ενώ την άλλη την έδειχνε οτι είναι ακόμα στην Κίνα.

Απο το Aliexpress οσα πραγματα ειναι μεχρι 10-15ε δυσκολα ειναι συστημενα και εχουν tracking.
Σου δινουν τον αριθμο αποστολης αλλα φτανει μεχρι την στιγμη που θα φυγει απο Κινα κατι, δεν συνεχιζει ακομα και οταν παραλαβεις.

Μονο για οσα πακετα Υπογραφεις χαρτι υπαρχει σωστο tracking. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα περιμένω ένα πακέτο από Κίνα  αξίας 14,5€ με τα μεταφορικά  στην τιμή και έχει κολλησει εδώ και 8 μέρες Ελλάδα,να ανησυχώ για τελωνείο;Να στειλω  καπου κάποιο mail;

Περιοχή Κατάσταση
26/10/2018, 06:00:35 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
Επεξ/σία από stathis97
Δημοσ.
16 ώρες πριν, makfil είπε

Θα ήταν προτιμότερο να γράψεις τη χώρα που βρίσκεται το μαγαζί αντί να ψάχνουμε να τη βρούμε.

Εάν το δέμα σου έρθει από τη Σλοβενία (αυτό θα το ελέγξεις εσύ), δεν θα έχεις χρεώσεις εκτελωνισμού, αφού η Σλοβενία ανήκει στην ΕΕ.

Εχεις δικιο. Λαθος μου που δεν ανεφερα οτι βρισκεται στη Σλοβενια.

Απο οτι διαβασα στο site τους απο Σλοβενια πρεπει να στελνουν τα προιοντα τους. Δεν βρηκα πουθενα αναφορα για καποια αλλη αποθηκη σε αλλη χωρα.

Για αποστολη δινει 3 επιλογες. 

1) Post Priority (No tracking) 10 ευρω

2) DHL Express 20 ευρω

3) DPD  25 ευρω

Σαν προεπιλογη μου δινει την DHL. Αφηνω αυτη ή ειναι καλυτερα με καποια αλλη?

Ευχαριστω

Δημοσ.
12 hours ago, stathis97 said:

Καλησπέρα περιμένω ένα πακέτο από Κίνα  αξίας 14,5€ με τα μεταφορικά  στην τιμή και έχει κολλησει εδώ και 8 μέρες Ελλάδα,να ανησυχώ για τελωνείο;Να στειλω  καπου κάποιο mail;

Περιοχή Κατάσταση
26/10/2018, 06:00:35 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

Και σε εμένα το ίδιο ακριβώς. Ίδια μέρα «κόλλησε». Μου είπαν ότι δεν είναι απαραίτητο ότι θα χρειαστεί αποδειξη. Δεν έχει μπει ακόμα τελωνείο είναι σε αναμονή για να το εκεγξουν. Άρα κοιτά το status γιατί συνήθως το αναφέρουν εκεί αν θέλουν απόδειξη κλπ απ´οσο ξέρω 

άσχετη με αυτό ερώτηση. Περιμένω ένα φακελο με ένα καλώδιο από Γαλλία. Ο πωλητής το έστειλε με επιστολή Α προτεραιότητας την περασμένη Δευτέρα και λέει θέλει 2-3 μέρες. Να ελπίζω ότι θα το παραλάβω αύριο η μπααααα;

• Like 1
Δημοσ.

Όταν βλέπετε  την φράση " ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ " μην φαντάζεστε ότι είναι κακοντυμένα και ντρέπονται να παρουσιαστούν !!! Απλά ο σάκος πχ φτάνει στις 5 του μήνα κατά τις 10 με 15 εμφανίζεται το ανωτέρω μήνυμα και μεταξύ 25 και 30 αν κάποιος ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ για δουλειά θα ελεγχτεί μετά αν τα ΕΛΤΑ δεν το κάνουν κύκλο ανά την επικράτεια φτάνει στον παραλήπτη 😀

Το γράφω από πικρή εμπειρία σε δεκάδες δέματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...