Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη τα εχω μπερδεψει, αν παρω κατι απο αμαζον που κανει μεχρι 45 ευρω ειμαι κομπλε ?και αν το δηλωσω 45 αλλα κάνει 80 ?ας πει καποιος γιατι επειγει ενα πληκτρολογιο για το λαπτοπ μου..

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πριν 2 μηνες εκανα μια παραγγελεια απο USA και συγκεκριμενα απο την εταιρεια vitaminlife

Mου ηρθε μια επιστολη απο το τελωνειο, επειδη προκειτε για προιοντα διατροφης, θα πρεπει να στειλω την αποδειξη αγορας στο ΕΟΦ, για να μου στειλουν εγκριση, για τα συγκεκριμενα προιοντα να την στειλω στο τελωνειο και μετα να παραλαβω το δεμα.

Απ τον ΕΟΦ μου ειπανε οτι θα παρω εγκριση μονο για τα 5 τεμαχια συνολικα, ενω εχω παραγγειλει συνολικα 15, ενω μου ειπανε να μπω στο site της συγκεκριμενης εταιρειας και να τυπωσω τα συστατικα του καθε σκευασματος (πιασε τ' αυγο και κουρευτο), και να τους τα στειλω με fax, συν κατι αιτησεις που θα μου στειλουνε.

Το θεμα ειναι οτι τα συγκεκριμενα προιοντα κυκλοφορουνε ολα στα φαρμακεια, απλως παραγγελθηκαν απο εξωτερικο λογο του οτι το κοστος στην Ελλαδα, ειναι ακομα και τριπλασιο

Παλαιοτερα καποιος φιλος μου που παρεγγελνε απο την συγκεκριμενη εταιρεια δεν ειχε κανενα προβλημα και μαλιστα δεν πληρωνε ουτε φορους ουτε τιποτα.

Η υποθεση ειναι οτι ο ΕΟΦ  οπως μου ειπανε, θα μου δωσει εγκριση μονο για τα 5 τεμαχια και τα υπολοιπα οπως μου ειπανε απο το τελωνειο η θα τα καταστρεψουνε, η θα τα στειλουνε πισω.

Το ερωτημα ειναι μπορω να κανω κατι τουλαχιστον να τα παραλαβω ολα, υπαρχει καποιος τροπος, και εαν κανω παραγγελεια την επομενη φορα απο Ευρωπαικη ενωση θα εχω την ιδια αντιμετωπιση? (τον τελωνειακο που ρωτησα μου απαντησε οτι αν τα σκευασματα υποκειντε στην Ευρωπαικη νομοθεσια οχι, αλλα τιποτα δεν ειναι σιγουρο, ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα τωρα).

Να πω τελος οτι τα σκευασματα ειναι συμπληρωματα διατροφης, χωρις καμια παρενεργεια και λαμβανονται χωρις καμια ιατρικη συνταγη γιατι οπως ειπα κυκλοφορουν ολα στα Ελληνικα φαρμακεια ελευθερα.

Επισης εχει κανενας τωρα τελευταια αναλογη περιπτωση? Ευχαριστω.

Δημοσ.

Επειδη τα εχω μπερδεψει, αν παρω κατι απο αμαζον που κανει μεχρι 45 ευρω ειμαι κομπλε ?και αν το δηλωσω 45 αλλα κάνει 80 ?ας πει καποιος γιατι επειγει ενα πληκτρολογιο για το λαπτοπ μου..

Είσαι και βιαστικός, λες και θα φύγει το Amazon από την Αμερική ...

Αν αγοράσεις από Amazon, δεν μπορείς να δηλώσεις εσύ την αξία του αντικειμένου αλλά το κατάστημα θα κολλήσει χαρτί πάνω στο δέμα με την περιγραφή, την αξία και τα μεταφορικά.

Αν το σύνολο αξία και μεταφορικά είναι έως 45€, έχεις ατέλεια. Αν είναι παραπάνω, θα πληρώσεις 2,5% δασμό και στο σύνολο ΦΠΑ. Και αν επιλέξεις courier (μιας και το βιάζεσαι) θα πληρώσεις και αμοιβή εκτελωνιστή συν μικροέξοδα.

@Sirios8e

Σωστά στα είπανε για την εισαγωγή σκευασμάτων διατροφής. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει, άλλωστε, και σε όλες τις χώρες. Αυτά που πουλιώνται στα φαρμακεία έχουν πάρει την άδεια του ΕΟΦ ενώ οι ποσότητες που παράγγειλες εσύ φαίνεται (στους τελωνειακούς) ότι πάνε για εμπόριο και όχι για ατομική χρήση.

Αυτά που γινόντουσαν πριν από κάποια χρόνια δεν γίνονται τώρα, αφού οι νόμοι αλλάζουν. Επίσης, για ότι αγοράζεις από τρίτες χώρες πρέπει να πληρώσεις ΦΠΑ τουλάχιστον. Φυσικά, αν αγοράζεις από ΕΕ, δεν έχεις να πληρώσεις άλλα έξοδα αφού ισχύει ενιαία τελωνειακή νομοθεσία.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημά σου. Αν είχες διαβάσει προηγούμενες σελίδες, θα έβλεπες παρόμοιο θέμα με άδεια από τον ΕΟΦ από άλλο συμφορουμίτη.

Δημοσ.

Είσαι και βιαστικός, λες και θα φύγει το Amazon από την Αμερική ...

Αν αγοράσεις από Amazon, δεν μπορείς να δηλώσεις εσύ την αξία του αντικειμένου αλλά το κατάστημα θα κολλήσει χαρτί πάνω στο δέμα με την περιγραφή, την αξία και τα μεταφορικά.

Αν το σύνολο αξία και μεταφορικά είναι έως 45€, έχεις ατέλεια. Αν είναι παραπάνω, θα πληρώσεις 2,5% δασμό και στο σύνολο ΦΠΑ. Και αν επιλέξεις courier (μιας και το βιάζεσαι) θα πληρώσεις και αμοιβή εκτελωνιστή συν μικροέξοδα.

Απλα χαλασε το πληκτρολογιο και γραφω με το οθονης, καταλαβαινεις...πηρα κατι γυαλια 50 δολαρια απο αμαζον,εφτασαν με dhl, Και θελουν 100 για εκτελωνισμο και 33 πρακτοριακα...ειχα την επιλογη να ερθουν χωρις κουριερ δηλαδη και να γλιτωσω ολα αυτα?

Δημοσ.

Απλα χαλασε το πληκτρολογιο και γραφω με το οθονης, καταλαβαινεις...πηρα κατι γυαλια 50 δολαρια απο αμαζον,εφτασαν με dhl, Και θελουν 100 για εκτελωνισμο και 33 πρακτοριακα...ειχα την επιλογη να ερθουν χωρις κουριερ δηλαδη και να γλιτωσω ολα αυτα?

Εάν είχες την επιλογή να έρθει με ταχυδρομείο και επέλεξες με courier, τότε ... θέλεις πολλά μαθήματα ακόμη ...

Εάν έχεις τη δυνατότητα να πας στο αεροδρόμιο, θα γλυτώσεις αρκετά από αυτά που σου ζητάνε.

Στο τελευταίο κεφάλαιο του οδηγού υπάρχει το link με τις οδηγίες για τον εκτελωνισμό.

Υπάρχουν μεταφορικές για αποστολή δεμάτων από Αμερική και αλλού και αναφέρονται στο αντίστοιχο κεφάλαιο του οδηγού αλλά με το νέο σύστημα εκτελωνισμού δεν θα γλυτώσεις δασμό και ΦΠΑ, για αντικείμενα πάνω από 45€.

Δημοσ.
Φυσικά, αν αγοράζεις από ΕΕ, δεν έχεις να πληρώσεις άλλα έξοδα αφού ισχύει ενιαία τελωνειακή νομοθεσία.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημά σου. Αν είχες διαβάσει προηγούμενες σελίδες, θα έβλεπες παρόμοιο θέμα με άδεια από τον ΕΟΦ από άλλο συμφορουμίτη.

Mia ερωτηση ακομα, αν παραγγειλω τα ιδια σκευασματα απο Ευρωπαικη ενωση, μπορω να παραγγειλω καποια ποσοτητα, η υπαρχει περιορισμος, παντα βεβαια σε λογικα πλαισια, παροτι και τα συγκεκριμενα 15 συνολικα τεμαχια, προοριζοτανε για προσωπικη χρηση, (ελεος εαν θα ηταν για εμποριο θα πρεπει να ητανε τουλαχιστον 50 τεμαχια), απλως η ολη ιστορια γινετε για να τα αγοραζεις απο τα φαρμακεια, σε τιμες εξευτελιστικες.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει περιορισμός στην παραγγελία από ΕΕ αλλά μπορείς εύκολα να ρωτήσεις τον ΕΟΦ.

Το θέμα της εισαγωγής σκευασμάτων διατροφής είναι τεράστιο και δεν είναι αντικείμενο αυτού του thread. Για φαντάσου, πάντως, να μην υπήρχε ο έλεγχος του ΕΟΦ στην εισαγωγή από τρίτες χώρες.

Δημοσ.

Εάν είχες την επιλογή να έρθει με ταχυδρομείο και επέλεξες με courier, τότε ... θέλεις πολλά μαθήματα ακόμη ...

Εάν έχεις τη δυνατότητα να πας στο αεροδρόμιο, θα γλυτώσεις αρκετά από αυτά που σου ζητάνε.

Στο τελευταίο κεφάλαιο του οδηγού υπάρχει το link με τις οδηγίες για τον εκτελωνισμό.

Υπάρχουν μεταφορικές για αποστολή δεμάτων από Αμερική και αλλού και αναφέρονται στο αντίστοιχο κεφάλαιο του οδηγού αλλά με το νέο σύστημα εκτελωνισμού δεν θα γλυτώσεις δασμό και ΦΠΑ, για αντικείμενα πάνω από 45€.

Δυστυχως ειμαι καινουριος στο αντικειμενο...ποια απο τις αμερικανικες εταιριες ειναι ταχυδρομειο?και αν υποθεσουμε οτι ερχεται με ταχυδρομειο, ποιος θα το εκτελωνησει , απο τη στιγμη που μενω αλεξπολη?

Δημοσ.

Αφιέρωσε λίγη ώρα και διάβασε τουλάχιστον τα 2 κεφάλαια του οδηγού που σε ενδιαφέρουν.

Το αμερικάνικο ταχυδρομείο λέγεται USPS.

Δημοσ.

Περιμένω ενα δέμα απο γερμανία που μου έστειλε φίλος την δευτέρα με dhl (οχι express) , ποσες ημέρες κανουν συνήθως ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...