Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση. Δηλαδη γινομαι prime αγοραζω αυτο που θελω σαν prime member και λιγο πριν τον μηνα ακυρωνω χωρις καποια χρεωση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημέρα. Θυμίστε μου λίγο τι γίνεται όταν περιμένουμε δέμα και στο track εμφανίζει πως πήγε σε άλλη πόλη.

Απλά περιμένω και το διορθώνουν? Ή καλώ στα ελτα?

33 λεπτά πριν, Lnk Hlk είπε

Καλημέρα. Θυμίστε μου λίγο τι γίνεται όταν περιμένουμε δέμα και στο track εμφανίζει πως πήγε σε άλλη πόλη.

Απλά περιμένω και το διορθώνουν? Ή καλώ στα ελτα?

To δεμα σου θα παει στην αλλη πολη, θα γυρίσει στο κεντρο διαλογής και θα πάρει το δρόμο του για σενα. Απλά το παρακολουθείς μηπως γράψει παραδοθηκε γιατί τοτε ο πωλητης σου ειχε δώσει λάθος/fake track number.

7 λεπτά πριν, JeSter_D είπε

Καλημέρα, 

Καταλαθος έκανα πατάτα στο Banggood και δεν έβαλα priority αλλά απλά registered.... 

Γίνεται πλέον κάτι για το τελωνείο; 

Screenshot_20180717-123901_Banggood.jpg

Οσον αφορα τώρα το τελωνειο τιποτα, εκτός απο το να πληρώσεις.

Εναλλακτικά ΚΑΙ ΑΝ το δεχτει το bangood, να δηλώσεις οτι δεν επιθυμείς να παραλάβεις (οχι να το αφήσεις χωρίς να κάνεις τιποτα) και να επιστραφεί στον αποστολέα. Οταν φτάσει πισω, να πληρώσεις priority line ταχυδρομικα και να στο στειλουν πάλι. ΔΕΝ είναι σιγουρο ή αναγκαίο οτι θα συμφωνήσει το bangood αλλά μια προσπάθεια μπορεις να κάνεις. 

• Like 1

1 ώρα πριν, JeSter_D είπε

Καλημέρα, 

Καταλαθος έκανα πατάτα στο Banggood και δεν έβαλα priority αλλά απλά registered.... 

Γίνεται πλέον κάτι για το τελωνείο; 

Screenshot_20180717-123901_Banggood.jpg

Στείλε μήνυμα, θα σε "τακτοποιήσουν"

• Like 1

3 ώρες πριν, tsigpan είπε

Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση. Δηλαδη γινομαι prime αγοραζω αυτο που θελω σαν prime member και λιγο πριν τον μηνα ακυρωνω χωρις καποια χρεωση;

Η το κανεις ετσι η δεν βαζεις χρηματα στην καρτα και ακυρωνεται μονο του (εκτος αν εχεις παντα στην καρτα που χρησιμοποιεις).

• Like 1

Ξέρει κανείς ποια εταιρεία στην Ελλάδα παραδίδει αποστολές με i-parcel_eu? Έχω μόνο το tracking number της i-parcel που δείχνει ότι έχει φτάσει Ελλάδα από 2 Ιουλίου αλλά από εκεί και πέρα τίποτα...

4 λεπτά πριν, kostool13 είπε

Ξέρει κανείς ποια εταιρεία στην Ελλάδα παραδίδει αποστολές με i-parcel_eu? Έχω μόνο το tracking number της i-parcel που δείχνει ότι έχει φτάσει Ελλάδα από 2 Ιουλίου αλλά από εκεί και πέρα τίποτα...

Μόλις μίλησα με τελωνειακό που συνεργάζονται τα ΕΛΤΑ και μου είπε ότι για αγορά που έκανα από Κίνα αξίας €37 θα πρέπει να πληρώσω και ΦΠΑ και δασμούς εκτελωνισμού €15. Δηλαδή άλλα €24 πάνω. Ισχύει;

Δεν χρειαζόταν να ρωτήσεις τελωνειακό, για το αυτονόητο.

Αρκούσε  να διαβάσεις τις τελευταίες σελίδες αυτού και του άλλου σχετικού νήματος.

Η διαφορά με αυτά που σου είπε είναι ότι τα 15€ ΔΕΝ είναι δασμός εκτελωνισμού (προφανώς δεν ξέρει τι λέει) αλλά τέλος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ.

• Thanks 1

23 λεπτά πριν, fourth είπε

Μόλις μίλησα με τελωνειακό που συνεργάζονται τα ΕΛΤΑ και μου είπε ότι για αγορά που έκανα από Κίνα αξίας €37 θα πρέπει να πληρώσω και ΦΠΑ και δασμούς εκτελωνισμού €15. Δηλαδή άλλα €24 πάνω. Ισχύει;

Ναι και τα πληρώνεις στα ελτα κατά την παραλαβη του πακέτου

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@makfil
Που αναφέρεται αυτό; έχω διαβάσει τον οδηγό σου και νόμιζα ότι θα πλήρωνα μόνο ΦΠΑ. Δηλαδή για να καταλάβω, αυτό το 15άρι είναι η τιμή που ζητάνε τα ΕΛΤΑ για τις ενέργειες εκτελωνισμού που κάνουν; Αυτό το €15 από ποιο ποσό και πάνω ισχύει;

Επεξ/σία από fourth

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν γράφεται στον οδηγό, αλλά ισχύει από τον ΙΟΥΝ 2017 και επαναλαμβάνεται σε κάθε σελίδα σχεδόν αυτού και του άλλου σχετικού νήματος.

Επεξ/σία από makfil
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...