makfil Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Εννοεί, προφανώς, ότι δεν είναι συστηματικές αγορές συγκεκριμένων αντικειμένων οπότε θα θεωρούνταν ως αγορές εμπορικού χαρακτήρα. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί, κατά τη γνώμη μου, είναι το τελευταίο, γιατί μπορείς να το εξασφαλίσεις στις αγορές από ιδιώτη αλλά δεν μπορείς από κατάστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Η ατέλεια για εισαγωγή αντικειμένων μη εμπορικού χαρακτήρα είναι 45 ευρώ ενώ για αντικείμενα εμπορικού χαρακτήρα 22€. Στο post #632 περιγράφεται ο όρος "μη εμπορικού χαρακτήρα" και ο νέος τρόπος υπολογισμού των τελών εισαγωγής αντικειμένων που ισχύει από 3/12/2013. Το link που έχεις βάλει είναι από το δίσκο του υπολογιστή σου που αποθήκευσες τη διεύθυνση αυτού του topic ή κάποιου άλλου. Εν πάση περιπτώσει, όπως σου είπα και στα πμ, η επιβάρυνση των εισαγόμενων αντικειμένων από τρίτες χώρες άλλαξε από 3/12/2013 και περιγράφεται στο post #632 Ναι πράγματι....Ειναι απο φάκελο στον υπολογιστή μου! Είσαι πολυ ενημερωμένος για τέτοια θέματα τελωνείου που δεν μπορουμε να το ξέρουμε οπως εσυ....αληθεια πως και τόση ενημέρωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Είσαι πολυ ενημερωμένος για τέτοια θέματα τελωνείου που δεν μπορουμε να το ξέρουμε οπως εσυ....αληθεια πως και τόση ενημέρωση? Ωραία ερώτηση ..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Ωραία ερώτηση ..... Νομίζω οτι ένας απλος χρήστης/καταναλωτής ΔΕΝ μπορεί να ξέρει σε βάθος τόσα σημαντικά "παραθυράκια" στα τελωνειακά εκτός εάν στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με τον κλάδο αυτό ή γνωρίζει από το οικογενειακό του περιβάλλον...Πάντως πράγματι αξίζεις συγχαρητήρια που αφιερωνεις τοσο προσωπικο χρόνο για να μας ενημερώνεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Αν διάβαζες, λίγες σελίδες πριν, το post #603, θα είχαν λυθεί οι απορίες σου. Ευχαριστώ, πάντως, για όσα γράφεις στην τελευταία πρόταση, μιας και ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Εννοεί, προφανώς, ότι δεν είναι συστηματικές αγορές συγκεκριμένων αντικειμένων οπότε θα θεωρούνταν ως αγορές εμπορικού χαρακτήρα. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί, κατά τη γνώμη μου, είναι το τελευταίο, γιατί μπορείς να το εξασφαλίσεις στις αγορές από ιδιώτη αλλά δεν μπορείς από κατάστημα. Πάλι δεν κατάλαβα πως μεταφράζεται στην πραγματικότητα αλλα θα specoυλαρω για το τελευταίο κομμάτι οτι μπορούμε να αγοράσουμε απο το eBay και οχι απο μαγαζιά. I need to start learning redtapetalk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parasaser Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 από Κίνα πόσες ημέρες κάνει για Ελλάδα? αντικείμενο που χωράει σε φάκελο περίπου 200γρ. σταλμένο απλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kosmasdel Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 από Κίνα πόσες ημέρες κάνει για Ελλάδα? αντικείμενο που χωράει σε φάκελο περίπου 200γρ. σταλμένο απλό. Από 12 μέχρι και... όσο πάει. Εγώ έχω παραλάβει παρόμοιο φάκελο σε 12 μέρες μια φορά και μια άλλη φορά σε 44. Τώρα περιμένω έναν από 28-11.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parasaser Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 άρα έχω ακόμα, εγώ έκανα την παραγγελία 21/12 και ανησύχησα που δεν ήρθε ακόμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoisePollution Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Αληθεύει ότι το play.com κάνει free delivery στην Ελλάδα? Έχει αγοράσει κανείς τίποτα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoNik Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Περί τα 128 euro το πακέτο της Orbit. Έφυγε λοιπόν ένα τεράστιο complaint letter στην FedEx USA και αναμένω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Περί τα 128 euro το πακέτο της Orbit. Έφυγε λοιπόν ένα τεράστιο complaint letter στην FedEx USA και αναμένω.. Μπορείς να γράψεις αναλυτικά τα έξοδα για να δούμε τις χρεώσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoNik Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 DUTIES AND TAXES 30,00 ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ D.E.T.E. 0,00 ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ D.E.X.E. 0,00 THN ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ICIS NET E.E.P.A. 0,00 OTHER CUST.PAPERWORK 0,00 PLEASE FORWARD YOUR PAYMENT RECEIPT HANDLING FEES 15,00 BROKERAGE FEE 82,41 TRANSPORTATION 0,00 TOTAL 127,41 Σε ερώτηση σχετικά με το αν το εκτελωνίσω μόνος μου θα γλυτώσω το brokerage fees, η υπάλληλος ανέφερε πως θα γλυτώσω περί τα 46 euro από τα 82.41.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Θα γλύτωνες όλη την αμοιβή του εκτελωνιστή αφού τα αποθήκευτρα χρεώνονται ξεχωριστά. Τελικά ο ΦΠΑ (30€) υπολογίστηκε στην αξία και τα μεταφορικά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoNik Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Θα γλύτωνες όλη την αμοιβή του εκτελωνιστή αφού τα αποθήκευτρα χρεώνονται ξεχωριστά. Τελικά ο ΦΠΑ (30€) υπολογίστηκε στην αξία και τα μεταφορικά; Δηλ. μπορώ να απαιτήσω να ΜΗΝ πληρώσω καθόλου τα 82 euro? Διότι εγώ ρώτησα την τύπισα και μου είπε πως στην καλύτερη θα γλυτώσω 46.. Ο ΦΠΑ, λογικά και από μαθηματικής άποψης, υπολογίστηκε ναι από το σύνολο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις