isay Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δεν θα πω κατι πρωτοτυπο, αλλα δυστυχως, ενω ελαχιστα δεματακια ειχα χασει ολα τα χρονια που εκανα παραγγελιες απο εξωτερικο, πλεον εχω χαμενα μικροδεματα... Φανταζομαι οτι μπορει να καταστραφηκαν στο τελωνειο....καποιος μπορει να το ειδε και να ειπε 'τι να του στειλουμε τωρα...'. Και γνωριζοντας τον χαμο εδω, δεν ξερω τι να κανω....τι φταιει ο κινεζος seller...αλλα εγω που πληρωσα και δεν παρελαβα; Αστα να πανε.... Θα γράψεις και κάτι αλλο για να υπάρχει κάποια χρήσιμη προσθήκη στο νήμα ή δεν πειράζει ... κουβεντα να γινεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Θα γράψεις και κάτι αλλο για να υπάρχει κάποια χρήσιμη προσθήκη στο νήμα ή δεν πειράζει ... κουβεντα να γινεται; Τι αλλο να πω; Παραγγελιες κατω των 5ευρω, μικρων διαστασεων, απο Κινα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Τι αλλο να πω; Παραγγελιες κατω των 5ευρω, μικρων διαστασεων, απο Κινα. Υπομονη και αλλη φορα registered, αλλιώς άγνοια για παραλαβή ή κλοπή. Αν διαβάσεις σε αλλα θέματα υπάρχουν αλλοι που περιμένουν πακέτα 60-70 ημέρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hapatingo Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Καλά έκανε και ανέφερε το περιστατικό με τον γνωστό τελωνειακό ο φίλος σε άλλο μήνυμα. Εγώ θέλω να ρωτήσω δηλαδή με 105 ευρώ το τηλεχειριστήριο δεν υπήρχε στην Ελλάδα? Είχα φέρει smart watch 120 δολάρια με dhl και πλήρωσα 68 ευρώ για τελωνείο. Γενικά η ups είναι η ακριβότερη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Καλά έκανε και ανέφερε το περιστατικό με τον γνωστό τελωνειακό ο φίλος σε άλλο μήνυμα. Εγώ θέλω να ρωτήσω δηλαδή με 105 ευρώ το τηλεχειριστήριο δεν υπήρχε στην Ελλάδα? Είχα φέρει smart watch 120 δολάρια με dhl και πλήρωσα 68 ευρώ για τελωνείο. Γενικά η ups είναι η ακριβότερη! Όλες οι courier έχουν μεγάλες χρεώσεις στο τελωνείο η διαφορες από εταιρία σε εταιρία αντε να φτάνουν και το 10 ευρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Υπομονη και αλλη φορα registered, αλλιώς άγνοια για παραλαβή ή κλοπή. Αν διαβάσεις σε αλλα θέματα υπάρχουν αλλοι που περιμένουν πακέτα 60-70 ημέρες. Για τοσο μικρης αξιας αντικειμενα(<5€), σπανια εως ποτε, δινουν οι sellers τη δυνατοτητα για registered shipping. Φυσικα, καταληγεις να εχεις πληρωσει, εστω και λιγα, και να μην παιρνεις τιποτε. Και επισης δεν μπορεις να ξερεις, αν κολησε καπου στην Κινα, ή στην Ελλαδα. Παρελαβα παραγγελια που ηταν στην Ελλαδα απο 18/10, αρχες Δεκεμβριου.... Κανουν δυο-τρεις βδομαδες να ερθουν απο Κινα -> Ελλαδα, και δυο-τρεις μηνες εντος Ελλαδας μεχρι να τα παρουμε στα χερια μας... Απλα επιπλεον ανεφερα οτι εγιναν συχνοτερες οι απωλειες πλεον... αφου γινεται ο κακος χαμος... Εδω παραγγελιες μου απο εντος ΕΕ, και θελουν ενα μηνα μεχρι να παραλαβω!!!! ΔΡΑΜΑ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hapatingo Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Όλες οι courier έχουν μεγάλες χρεώσεις στο τελωνείο η διαφορες από εταιρία σε εταιρία αντε να φτάνουν και το 10 ευρω Αν δεν κάνω λάθος ανέφερε ότι σε μικρότερη χρηματικής αξίας προϊόν του ζήτησαν 120 ευρώ για εκτελωνισμό. Στην δική μου περίπτωση σε μεγαλύτερης αξίας αντικείμενο μου ζήτησαν 68 ευρώ, ποσό μικρότερο κατά πολύ από το αντίστοιχο του φίλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Όλες οι courier έχουν μεγάλες χρεώσεις στο τελωνείο η διαφορες από εταιρία σε εταιρία αντε να φτάνουν και το 10 ευρω Με μακραν μεγαλυτερες διαφορες και ψιλοστανταρ τελωνειο απο DHL. Η DHL εχω την υποψια οτι τα εχει κανει πλακακια με το τελωνειο οχι χθες, χρονια τωρα, και οτιδηποτε ερχεται εκτος ΕΕ παει κατευθειαν τελωνειο, γιατι και οι ιδιοι τσιμπανε λεφτα απο εξοδακια, αποθηκευτρα και εκτελωνισμους (εξτρα, αβαβα, ακουραστα λεφτα). Εχω παραγγειλει απειρες φορες βιβλια απο Αμερικη για επαγγελματικες πιστοποιησεις, τα οποια οποιος γνωριζει ξεκινάνε από 150$ + αλλα φυσικα δεν ειναι ειδος πολυτελειας για να το ξεσκισεις στο φορο ουτε ειναι κατι που μπορω να βρω στην Ελλαδα ή απο την ΕΕ γιατι ο παροχος της πιστοποιησης ειναι στις ΗΠΑ και μονον. Αρα το να θεωρεις οτι πρεπει να τσακισω τον αλλο σε φορο και δασμους ειναι το λιγοτερο αστειο, δεν το αγοραζω απο Αμερικη γιατι ειναι φθηνοτερο ή ειδος πολυτελειας/απολαυσης και κερδιζω ως καταναλωτης, το αγοραζω γιατι ειναι το μονο μερος στη γη που το εχει και ειναι ειδος απαραιτητο για την δουλεια μου ή την εκπαιδευση μου (Τεσπα θα επρεπε για συγκεκριμενα ειδη πχ εκπαιδευσης, ιατρικα κτλ που υπαρχουν μονο σε ενα μερος ή πηγη στον κοσμο και δεν ειναι "καταναλωτικα" να υπαρχει ξεχωριστη αντιμετωπιση αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα). Κατα κυριο λογο εβαζα σχεδον παντα FedEx και ας ηταν 10-15 ευρω ακριβοτερη στα μεταφορικα απο τις υπολοιπες επιλογες (πχ DHL). Ουδεποτε σταματησε το πακετο στο τελωνειο του ΕλΒελ, μου ερχοταν παντα στο γραφειο εντος μιας βδομαδας το πολυ (ξανατονιζω απο ΗΠΑ). Καποια στιγμη συναδελφος εκανε το λαθος και εβαλε την ιδια παραγγελια με εμενα (για βιβλία πιστοποιησης), απο τον ιδιο πωλητη αλλα επελεξε DHL για να γλιτωσει τα 10-15 ευρω διαφορα στα μεταφορικα. Το πακετο ηρθε σε διπλασιο χρονο Ελλαδα απο οτι το δικο μου, στο αεροδρομιο η DHL το εστειλε τελωνειο, πηρε τηλεφωνο το συναδελφο και του ειπε οτι πρεπει να εκτελωνιστει και (α) τα εξοδα εκτελωνισμου αν το εκαναν αυτοι ηταν 50€, (β) για καθε μερα που εμενε στην αποθηκη τους και καθυστερουσε ο εκτελωνισμος ηταν 20€ ημερησια χρεωση και (γ) οτι εβγαζε ο τελωνης και του εδωσε τηλεφωνο του τελωνειου. Αν εκανε ο ιδιος τον εκτελωνισμο αυτοι θα χρεωναν ετσι και αλλιως ενα 30αρι εξοδα (συν το χαμενο χρονο του ανθρωπου να φαει μια μερα στο αεροδρομιο δλδ βενζινες, ταλαιπωρια και μια μερα αδεια χαμενη). Ο τελωνης στο τηλεφωνο (γιατι ηταν ανοιχτη ακροαση και ακουγα), ειπε ΦΠΑ βιβλιων (ηταν στο μειωμενο συντελεστη), συν δασμους γιατι ηταν 3 βιβλια συνολικης αξιας 350$. Το συνολικο κοστος με εκτελωνισμο, ΦΠΑ, δασμους, αποθηκευτικα εβγαινε σχεδον στο 70% του κοστους αγορας των βιβλιων. Επιπλεον το αρχικο τιμολογιο (και κατα την αγορα στο e-shop του παροχου) επειδη εβαζες ως χωρα παραλαβης Ελλαδα, στο τελος σου προσθετε VAT και ειχε παραπομπη που ελεγε οτι αυτος ειναι Ευρωπαικος φορος που επιβαλλεται σε αγοραστες κατοικους των χωρων της ΕΕ προσαυξανοντας αντιστοιχα την τιμη. Ανεφερε ξεκαθαρα για αποφυγη παρεξηγησεων οτι δεν ειναι Αμερικανικος φορος αλλα Ευρωπαικος. Σε ερωτηση στον τελωνη οτι αφου εχει χρεωθει ηδη ΦΠΑ λογω Κοινοτικης αποκτησης (και οχι Πολιτειακος φορος ΗΠΑ), θα ξαναχρεωθει ΦΠΑ στην Ελλαδα, η απαντηση ηταν οτι δεν ξερει τι ΦΠΑ ειναι αυτος, τον βλεπει μεν με αναλυση στο τιμολογιο αλλα αυτος δεν τον αναγνωριζει, δεν ξερει που αποδιδεται στην ΕΕ και θα χρεωσει τον αντιστοιχο ελληνικο και ας ψαξει ο αγοραστης να παρει πιστωση απο τον Αμερικανο παροχο. Σωστο, λαθος για το συγκεκριμενο μπορει και να ειχε δικιο ο τελωνης αλλα εντεινει το μπλεξιμο και την ταλαιπωρια του αγοραστη. Φυσικα ο συναδελφος φρικαρε, αρνηθηκε να παραλαβει, εφαγε 2-3 μερες στα τηλεφωνα με Αμερικη με τον παροχο/πωλητη των βιβλιων για να συμφωνηθει η επιστροφη και οτι θα τα ξαναγορασει με αλλη μεταφορικη, η DHL επεστρεψε τα βιβλια πισω, του επιστράφηκε το ποσο στην πιστωτικη, τα ξαναπαραγγειλε με αποστολη FedEx και φυσικα μετά την 2η παραγγελία ηρθαν σε μια βδομαδα στο γραφειο, χωρις καμια επιπλεον χρεωση ή φορο ή ταλαιπωρια και μονο με 15€ παραπανω στα μεταφορικα. Ολα αυτα στο οχι και τοσο μακρινο 2015. Παραπλησια περιστατικα εχω απο συγγενεις και φιλους ολα μα ολα με χρηση DHL και παραγγελιες εκτος ΕΕ, συνηθως origin ΗΠΑ και Καναδα. Σταματανε ολα απο την DHL στο αεροδρομιο και προωθουνται στο τελωνειο. Αντιθετως οσοι χρησιμοποιουν FedEx ή αλλους παροχους κουριερ ουδεποτε ειχαν οποιαδηποτε εξτρα χρεωση ή σταση στο τελωνειο. Προς αποφυγη παρεξηγησεων δεν λεω οτι η FedEx δεν στελνει τελωνειο και να αρχισει ο κοσμος να παραγγελνει με FedEx. Λεω οτι το στατιστικο δειγμα που εχω εγω, κατα κανονα η DHL στελνει τελωνειο τα πακετα της. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 @ Sebu Το στατιστικό δείγμα που περιγράφεις, και δεν το αμφισβητώ, είναι πολύ μικρό σε σχέση με όσα έχουν καταγραφεί στο διαδίκτυο, και μπορείς να διαβάσεις, αναζητώντας με λέξεις κλειδιά "Fedex + τελωνείο", τα οποία αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ότι και με αυτή την εταιρεία courier έχουν χρεωθεί οι παραλήπτες με υπέρογκα ποσά. Επίσης, με την αναφορά σου σε "τελώνη" εννοείς, μάλλον, τον εκτελωνιστή και το έργο και την αμοιβή του και όχι τον τελωνειακό, στον οποίο συνηθίζουν να δίνουν πολλοί συμφορουμίτες τον ίδιο όρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hapatingo Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Το θέμα είναι να βρεις εταιρίες, καταστήματα που έχουν συνεργασίες χρόνια τώρα με συγκεκριμένες εταιρίες courier, κάτι σαν το amazon global. Πάντα θα έχεις φθηνότερες τιμές σε σχέση με τους μεμονωμένους που αγοράζουν με courier. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ringboy Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Εν πασει περιπτωσει, εαν παραγειλουμε απο ευρωπαικη ενωση με DHL ή με Fedex ή με αλλη ιδιωτικη εταιρια, θα μπορεσουμε να παραλαβουμε το δεμα μας χωρις καθυστερησεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 @ Sebu Το στατιστικό δείγμα που περιγράφεις, και δεν το αμφισβητώ, είναι πολύ μικρό σε σχέση με όσα έχουν καταγραφεί στο διαδίκτυο, και μπορείς να διαβάσεις, αναζητώντας με λέξεις κλειδιά "Fedex + τελωνείο", τα οποία αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ότι και με αυτή την εταιρεία courier έχουν χρεωθεί οι παραλήπτες με υπέρογκα ποσά. Επίσης, με την αναφορά σου σε "τελώνη" εννοείς, μάλλον, τον εκτελωνιστή και το έργο και την αμοιβή του και όχι τον τελωνειακό, στον οποίο συνηθίζουν να δίνουν πολλοί συμφορουμίτες τον ίδιο όρο. Για αυτο ανεφερα προς αποφυγη παρεξηγησεων οτι αναφερομαι στην εικονα που εχω εγω, απο τις περιπτωσεις που γνωριζω εγω. Τελωνη εννοω στην περιπτωση της ιστοριας που ανεφερα τον τελωνειακο στο τελωνειο του ΕλΒελ. Μας ειχε δωσει (στο συναδελφο) ο υπαλληλος της DHL αεροδρομιου του τηλεφωνο του Τελωνειου Αεροδρομιου για να τους παρουμε απευθειας να μας πουν ποιες θα ειναι οι πιθανες χρεωσεις σε φορους και δασμους γιατι εκεινος ως κουριερ δεν γνωριζε, δεν ηταν η δουλεια του οπως ειχε πει. Ο συναδελφος καλεσε το τελωνειο αεροδρομιου (το νουμερο που του ειχε δωσει η DHL) σε ανοιχτη ακροαση για να ακουω και εγω (γιατι ηταν η πρωτη φορα που ο ιδιος ειχε παραγγειλει εβερ απο εξωτερικο και ηταν λιγο αγχωμενος). Απαντησε ενας ευγενεστατος ομολογουμενως κυριος ο οποιος επιβεβαιωσε πως ειναι τελωνειακος στο τελωνειο του αεροδρομιου, ειπε πως στο δεμα θα επιβληθει ΦΠΑ συν δασμοι ΨΨΨ αν ξεπερνα την αξια των ΧΧΧ ευρω (δεν θυμαμαι ακριβως το ποσο που ειπε ως οριο πανε και 2 χρονια) αλλα επ'ακριβως θα γνωριζει οταν ανοιξει το συγκεκριμενο πακετο γιατι εκεινη τη στιγμη δεν το ειχε μπροστα του. Και οτι τον εκτελωνισμο μπορουσε να τον κανει ιδιωτης εκτελωνιστης (ειτε της κουριερ ειτε αλλος εναντι αμοιβης) ειτε ο συναδελφος αν πηγαινε ο ιδιος απο εκει. Και εν συνεχεια εγινε η ερωτηση για το ΦΠΑ απο το συναδελφο και δοθηκε η απαντηση που προανεφερα. Ευχαριστησε τον τελωνειακο και εκλεισε. Και εν συνεχεια η ιστορια εξελιχθηκε οπως ειπα με αρνηση παραλαβης και επιστροφη του δεματος στις ΗΠΑ. Οι αμοιβες και τα εξοδα (αρπαχτη) σαφως αφορουσαν την DHL καθως θα πηγαιναν στην τσεπη της (εκτελωνιστης και φυλαχτρα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelios18120 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Εν πασει περιπτωσει, εαν παραγειλουμε απο ευρωπαικη ενωση με DHL ή με Fedex ή με αλλη ιδιωτικη εταιρια, θα μπορεσουμε να παραλαβουμε το δεμα μας χωρις καθυστερησεις? Από ευρωπαϊκη αποθήκη (gearbest) Μ ήρθαν καταγραφικα,κάμερες και διάφορα άλλα με DHL σε 6 μέρες (βάρους 8 κιλά χωρισμένο σε 2 δέματα.) Όλα ήρθαν στην ώρα τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsigalkos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Αγόρασα απο το ebay (USA) ενα επιτραπέζιο στην τιμή των 17.46 αξία + 4,83 μεταφορικά= 22,29 ευρώ Από ότι διάβασα στο φόρουμ δύσκολα θα γλιτώσω το τελωνείο. Εκτός του ΦΠΑ πόσο περίπου να υπολογίσω τις υπόλοιπες χρεώσεις που τυχόν να υπάρξουν; Η αποστολή θα γίνει μέσω ASENDIA USA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Blacktan Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 +15€ Διπλο θα το πληρωσεις εαν μπει τελωνειο με λιγα λογια ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις