Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βασικά εταιρείες όπως gearb, geekb και αλλους κλασσικούς πωλητες στην Ελλάδα εχουν θορυβηθεί με τη μείωση πωλήσεων προς Ελλάδα, η οποία όλο και μειώνεται (γιατί ακομα υπάρχουν βιαστικοι που παραγγελνουν και μετα κλαίνε/γρινιάζουν για το τελωνείο), αλλά μάλλον δεν ζορίζονται αρκετά για να βρουν οικονομικούς τρόπους αποστολής χωρίς τελωνείο. 

Απο την αλλη το banggood εχει δει κατακόρυφη αυξηση στις πωλησεις προς Ελλάδα (λόγω priority line) αλλά ως έξυπνος έμπορος εχει ανεβάσει και τις τιμές. Συγκριτικά με τους ανταγωνιστές του ειναι ακριβότερος αλλά πουλά το priority line, μερος του οποίου εχει μετακυλίσει μεσα στις αρχικές τιμές. 

Τη ζημιά απο τα τελωνεία και τα disputes (ενω ξέρουν που ειναι) θα την πληρώσουμε όλοι. Θα αρχίσουν να No Post to Greece και όσα μείνουν θα ειναι με ακριβά μεταφορικά. Δεν εξετάζω το γιατί (ειναι αλλη κουβέντα) αλλά οσο οι δυο πλευρες δεν βρίσκουν λύσεις (τελωνεία και κινέζοι) δημιουργεί προβλημα σε όλους μας.

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Πολυ σωστα τα λες αλλα μαλλον λαθος ποστ παρεθεσες .Το ιδιο πραγμα λεω,αλλος κανει τα dispute

Όταν θα λείπει το "Greece" από τις χώρες προορισμού θα το καταλάβουμε όλοι μια χαρά. Και αυτό δεν αλλάζει. Κάνετε dispute σε δέματα με tracking που φαίνεται ακριβώς για ποιο λόγο αργούν και δεν έχει σχέση με τον πωλητή. Θα περάσουμε καλά όλοι μαζί.

Προς το παρόν, ο εκτελωνισμός γίνεται στην Αθήνα

Σιγά βρε παιδιά ... Δηλαδή αλλου τελωνεία ΔΕΝ υπαρχουν??? Ολα στην Αθήνα??? Καλά που έχω δικο μου ανθρωπο ... θα το φέρουν κοντά μου για τελωνείο... Θα τους π@@@ξω αν μείνει στην πρωτεύουσα

Δεν το κατάλαβα αυτό!!!!

Ερωτηση: Το dispatch του gearbest παιρνει μερες?

Ναι αργούν 3-4 μέρες πριν την αποστολή, τουλάχιστον αυτή είναι η εμπειρία μου σεις δύο πρόσφατες παραγγελίες μου
  • Like 1

Eρωτηση: Μεχρι 150€ ειναι η ατελεια απο χωρες της Ε.Ε. απ οτι εχω δει. Σκεφτομουνα αν εβγαζε η Evga καμμια προσφορα για την Black Friday να ψωνιζα απο Evga Europe απ ευθειας, καμμια 1070-1070Ti. Λογικα θα εχω τελωνειο ετσι?

Eρωτηση: Μεχρι 150€ ειναι η ατελεια απο χωρες της Ε.Ε. απ οτι εχω δει. Σκεφτομουνα αν εβγαζε η Evga καμμια προσφορα για την Black Friday να ψωνιζα απο Evga Europe απ ευθειας, καμμια 1070-1070Ti. Λογικα θα εχω τελωνειο ετσι?

Δεν έχει τελωνείο από χωρες της ΕΕ

Σιγά βρε παιδιά ... Δηλαδή αλλου τελωνεία ΔΕΝ υπαρχουν??? Ολα στην Αθήνα??? Καλά που έχω δικο μου ανθρωπο ... θα το φέρουν κοντά μου για τελωνείο... Θα τους π@@@ξω αν μείνει στην πρωτεύουσα

Δεν το κατάλαβα αυτό!!!!

Τη διαδικασία την εχει αναλαβει συνεργειο που συνεργάζεται με τα ελτα, οχι ιδιώτης εκτελωνιστής που πληρώνεται ξεχωριστα (οπως γίνεται σε ιδιωτικές courier). Δηλαδη δεν μπορεις να χρησιμοποιήσεις δικό σου εκτελωνιστή, ουτε να γινει ο ελεγχος σε αλλη πόλη

Τη διαδικασία την εχει αναλαβει συνεργειο που συνεργάζεται με τα ελτα, οχι ιδιώτης εκτελωνιστής που πληρώνεται ξεχωριστα (οπως γίνεται σε ιδιωτικές courier). Δηλαδη δεν μπορεις να χρησιμοποιήσεις δικό σου εκτελωνιστή, ουτε να γινει ο ελεγχος σε αλλη πόλη

Αδερφέ μου με DHL priority απο ΗΠΑ έρχεται ... Απ οτι είδα στο tracking έμεινε το status στο Illinois ... Σικαγο δηλαδή!!! 15 του μηνός .... 4μερες δηλαδή ... Είναι το απλό dhl όχι σε courier ... 39$ η αξία + 8$ μεταφορικά ... 43€ δηλαδή σύνολο ή 47$ .... Τώρα τι θα γίνει δεν ξέρω ...

Δεν το κατάλαβα αυτό!!!!

Το ΓΕΤΑ Αεροδρομίου έχει την υποδομή για τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών δεμάτων ενώ της Θεσ/νικης όχι (ακόμη)

Παιδιά ερώτηση αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει..

Δέμα από amazon.de έφτασε Αθήνα στις 10/11, ξεφορτώνεται την ίδια μέρα, αλλά ηλεκτρονικα με το tracking number γίνεται ενημέρωση μια βδομάδα μετά, στις 17/11.

Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία; Κάποια εκτίμηση πότε θα παραλάβω; Ποια είναι τα βήματα μετά την εκφόρτωση;

Βασικά εταιρείες όπως gearb, geekb και αλλους κλασσικούς πωλητες στην Ελλάδα εχουν θορυβηθεί με τη μείωση πωλήσεων προς Ελλάδα, η οποία όλο και μειώνεται (γιατί ακομα υπάρχουν βιαστικοι που παραγγελνουν και μετα κλαίνε/γρινιάζουν για το τελωνείο), αλλά μάλλον δεν ζορίζονται αρκετά για να βρουν οικονομικούς τρόπους αποστολής χωρίς τελωνείο. 

Απο την αλλη το banggood εχει δει κατακόρυφη αυξηση στις πωλησεις προς Ελλάδα (λόγω priority line) αλλά ως έξυπνος έμπορος εχει ανεβάσει και τις τιμές. Συγκριτικά με τους ανταγωνιστές του ειναι ακριβότερος αλλά πουλά το priority line, μερος του οποίου εχει μετακυλίσει μεσα στις αρχικές τιμές. 

Τη ζημιά απο τα τελωνεία και τα disputes (ενω ξέρουν που ειναι) θα την πληρώσουμε όλοι. Θα αρχίσουν να No Post to Greece και όσα μείνουν θα ειναι με ακριβά μεταφορικά. Δεν εξετάζω το γιατί (ειναι αλλη κουβέντα) αλλά οσο οι δυο πλευρες δεν βρίσκουν λύσεις (τελωνεία και κινέζοι) δημιουργεί προβλημα σε όλους μας.

Με ποια επιλογη ταχυδρομειου δεν περναει παραγγελια απο το Bangood τελωνειο? Με Priority Direct Mail ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...