Gianba Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Εγώ πλήρωσα με debit eurobank . Αύριο θα πάω να πάρω κίνηση λογαριασμού να δω τι με χρέωσαν για συνάλλαγμα. Κάποιοι εδώ γράψανε κάτι για 2% επί του ποσού. Πρώτη φορά ψωνίζω από aliexpress και gearbest. Ποια τράπεζα είναι καλύτερη για αγορές με πιστωτική εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ? Ακόμη με τα τελωνεία τι γίνεται? Από αυτά που διαβάζω είναι λοταρία αν θα φας δασμούς ή όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Εγώ πλήρωσα με debit eurobank . Αύριο θα πάω να πάρω κίνηση λογαριασμού να δω τι με χρέωσαν για συνάλλαγμα. Κάποιοι εδώ γράψανε κάτι για 2% επί του ποσού. Πρώτη φορά ψωνίζω από aliexpress και gearbest. Ποια τράπεζα είναι καλύτερη για αγορές με πιστωτική εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ? Ακόμη με τα τελωνεία τι γίνεται? Από αυτά που διαβάζω είναι λοταρία αν θα φας δασμούς ή όχι. Η Εθνική έχει 1% προμήθεια στη χρεωστική της. Νομίζω είναι η χαμηλότερη. Ισως έχει και άλλες με 1% βέβαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Εγώ πλήρωσα με debit eurobank . Αύριο θα πάω να πάρω κίνηση λογαριασμού να δω τι με χρέωσαν για συνάλλαγμα. Κάποιοι εδώ γράψανε κάτι για 2% επί του ποσού. Πρώτη φορά ψωνίζω από aliexpress και gearbest. Ποια τράπεζα είναι καλύτερη για αγορές με πιστωτική εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ? Ακόμη με τα τελωνεία τι γίνεται? Από αυτά που διαβάζω είναι λοταρία αν θα φας δασμούς ή όχι. Η χρέωση προμήθειας 2% στις αγορές σε συνάλλαγμα με κάρτα χρεωστική της Eurobank ισχύει από αύριο 13/10/2017, όπως έχω γράψει στο post #5090 Υπογραμμίζω το "σε συνάλλαγμα" γιατί αν αγοράζουμε σε €, ακόμη και από τρίτη χώρα, δεν χρεώνεται η προμήθεια αυτή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velvetia Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Σε ευχαριστω isay αναμενω το δεματακι με περισση περιεργεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billdepo Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Εγώ πλήρωσα με debit eurobank . Αύριο θα πάω να πάρω κίνηση λογαριασμού να δω τι με χρέωσαν για συνάλλαγμα. Κάποιοι εδώ γράψανε κάτι για 2% επί του ποσού. Πρώτη φορά ψωνίζω από aliexpress και gearbest. Ποια τράπεζα είναι καλύτερη για αγορές με πιστωτική εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ? Ακόμη με τα τελωνεία τι γίνεται? Από αυτά που διαβάζω είναι λοταρία αν θα φας δασμούς ή όχι. Για πιστωτικές δε γνωρίζω. Από χρεωστικές χρησιμοποιώ revolut (ψάξε το αντίστοιχο topic αν σε ενδιαφέρει) και paypal όπου υπάρχει επιλογή (και βάζω την κάρτα [τη Revolut εννοώ γιατί οι ελληνικες "καίνε"] να κάνει οποιαδήποτε μετατροπή συναλλάγματος μιας και είναι πολύ καλύτερη επιλογή από το PayPal - έχει πολύ καλή ισοτιμία). Παρεμπιπτόντως, αν χρησιμοποιείς revolut συμφέρει στο aliexpress να πληρωνεις σε δολλαρια και να κάνει μετατροπή η Revolut (όχι μεγάλη διαφορά πάντως) - το έχω παρατηρήσει σε όλα τα προϊόντα που έχω πάρει ως τώρα. Για τελωνείο, κάτω απο 22€ άφοβα, πάνω από 22 καλύτερα τριγωνική αλλά μπορείς και να το ρισκάρεις αν είσαι ατρόμητος (πχ είχα πάρει λαμπατέρ xiaomi 40€ μαζί με τα μεταφορικά και δεν πέρασε παρότι ήταν και ογκώδης η συσκευασία αλλά ήμουν προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο https://www.gearbest.com/table-lamps/pp_363779.html). Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2017 από billdepo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Για πιστωτικές δε γνωρίζω. Από χρεωστικές χρησιμοποιώ revolut (ψάξε το αντίστοιχο topic αν σε ενδιαφέρει) και paypal όπου υπάρχει επιλογή (και βάζω την κάρτα [τη Revolut εννοώ γιατί οι ελληνικες "καίνε"] να κάνει οποιαδήποτε μετατροπή συναλλάγματος μιας και είναι πολύ καλύτερη επιλογή από το PayPal - έχει πολύ καλή ισοτιμία). Παρεμπιπτόντως, αν χρησιμοποιείς revolut συμφέρει στο aliexpress να πληρωνεις σε δολλαρια και να κάνει μετατροπή η Revolut (όχι μεγάλη διαφορά πάντως) - το έχω παρατηρήσει σε όλα τα προϊόντα που έχω πάρει ως τώρα. Για τελωνείο, κάτω απο 22€ άφοβα, πάνω από 22 καλύτερα τριγωνική αλλά μπορείς και να το ρισκάρεις αν είσαι ατρόμητος (πχ είχα πάρει λαμπατέρ xiaomi 40€ μαζί με τα μεταφορικά και δεν πέρασε παρότι ήταν και ογκώδης η συσκευασία αλλά ήμουν προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο https://www.gearbest.com/table-lamps/pp_363779.html). Παντως κατα καιρους αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι ειναι προτιμοτερο απο gearbest και banggood να ψωνιζεις απευθειας σε ευρω και οχι δολλαρια καθως η ισοτιμια που μετατρεπουν το δολλαριο σε ευρω ειναι σχεδον κοντα σε αυτη της ECB και εννοειται καλυτερη απο τις τραπεζες. Η χρεωση γινεται απευθειας σε ευρω στο paypal αρα ολα κομπλε με μηδεν κοστος ισοτιμιών και προμηθειών. Ολα αυτα με καρτες Πειραιως. Η τριγωνική που λες φανταζομαι εννοεις την Priority Line του gearbest που στελνει πρωτα Αγγλια? Απο οτι βλεπω στο λαμπατερ ειναι αλλα 19 ευρω στο κοστος αρα παει καπου 53 ευρω, δεν τα λες και λιγα. Παρεπιπτόντως σαν πορτατιφ σου βγηκε καλο? Απο φως πως ειναι (φωτεινοτητα και χρωμα)? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papp0us Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Ρε παιδιά έχει άλλος καθυστέρηση σε πακέτο μέσω DPDUK(Priority απο GB) απο τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά; Πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου τα πακέτα έφταναν αγγλία σε 3-4 μέρες απο το Shipping, τώρα έχω πακέτα 20-25 μέρες που αγνούνται. Μόνο εγώ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Παντως κατα καιρους αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι ειναι προτιμοτερο απο gearbest και banggood να ψωνιζεις απευθειας σε ευρω και οχι δολλαρια καθως η ισοτιμια που μετατρεπουν το δολλαριο σε ευρω ειναι σχεδον κοντα σε αυτη της ECB και εννοειται καλυτερη απο τις τραπεζες. Η χρεωση γινεται απευθειας σε ευρω στο paypal αρα ολα κομπλε με μηδεν κοστος ισοτιμιών και προμηθειών. Ολα αυτα με καρτες Πειραιως. Από ολα τα sites που δεν ειναι ευρωπαικά (δηλαδη ευρω σαν κυριο νομισμα), ψωνίζουμε με το νομισμα που εχει σαν κύριο (π.χ. gb - bg εχουν το δολλάριο) και στο paypal εχουμε δηλώσει οτι τη χρεωση συναλλαγματος θα την κάνει η τραπεζα μας. Ετσι γλυτωνουμε χρήματα, γιατί οι μετατροπες σε gb-bg αλλά και στο paypal ειναι σιγουρα χειροτερες απο της τραπεζας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panzeras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Παιδιά είμαι καινούργιος εδώ αλλά θα ήθελα τη βοήθεια σας. Ενω χρησιμοποιούσα το paypal εδώ και ένα χρόνο με κάρτα debit mastercard της eurobank ξαφνικά άρχισε να μου βγάζει μυνηματα error οταν προσπαθουσα να πληρωσω για ενα αντικειμενο. Επειτα το paypal αφαιρεσε τη καρτα μου και τωρα δεν μπορω να τη ξαναπροσθεσω. Επικοινωνησα με τη τραπεζα και μου ειπε οτι βλεπει τις προσπαθειες μου να πληρωσω και πως ολες εχουν απορριφθει λογω capital control!?!? εχει συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Παιδιά είμαι καινούργιος εδώ αλλά θα ήθελα τη βοήθεια σας. Ενω χρησιμοποιούσα το paypal εδώ και ένα χρόνο με κάρτα debit mastercard της eurobank ξαφνικά άρχισε να μου βγάζει μυνηματα error οταν προσπαθουσα να πληρωσω για ενα αντικειμενο. Επειτα το paypal αφαιρεσε τη καρτα μου και τωρα δεν μπορω να τη ξαναπροσθεσω. Επικοινωνησα με τη τραπεζα και μου ειπε οτι βλεπει τις προσπαθειες μου να πληρωσω και πως ολες εχουν απορριφθει λογω capital control!?!? εχει συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμιο?Υπαρχουν λίστες πωλητών και πραγματων που απαγορεύεται να αγοράσει λογο cc, ο μόνος τροπος ειναι να χρησιμοποιήσεις κάρτα εξωτερικού ή να φορτώσείς το balance του παυπαλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billdepo Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Παντως κατα καιρους αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι ειναι προτιμοτερο απο gearbest και banggood να ψωνιζεις απευθειας σε ευρω και οχι δολλαρια καθως η ισοτιμια που μετατρεπουν το δολλαριο σε ευρω ειναι σχεδον κοντα σε αυτη της ECB και εννοειται καλυτερη απο τις τραπεζες. Η χρεωση γινεται απευθειας σε ευρω στο paypal αρα ολα κομπλε με μηδεν κοστος ισοτιμιών και προμηθειών. Ολα αυτα με καρτες Πειραιως. Η τριγωνική που λες φανταζομαι εννοεις την Priority Line του gearbest που στελνει πρωτα Αγγλια? Απο οτι βλεπω στο λαμπατερ ειναι αλλα 19 ευρω στο κοστος αρα παει καπου 53 ευρω, δεν τα λες και λιγα. Παρεπιπτόντως σαν πορτατιφ σου βγηκε καλο? Απο φως πως ειναι (φωτεινοτητα και χρωμα)? Η Eurobank μέχρι και αύριο (αλλάζει η χρέωση 12/10/2017) με χρέωνε 2.5€ κάθε φορά που πλήρωνα σε άλλο νόμισμα πέραν του €. Το παθα μια δυο, μετά έμαθα και προτιμούσα το paypal να κάνει τη μετατροπή και την πλήρωνα περί το 5% της αξίας (εμπειρικά το είχα βγάλει αυτό) αλλά δε με ένοιαζε γιατί ψώνιζα πολύ πράγματα μικρής αξίας από ebay (σε $ δηλαδή) οπότε ήταν αμελητέο. Μετά με τη revolut που δίνει ισοτιμίες καλύτερες το πήγα αλλιώς. Πχ αυτό που λέει ο isay ισχύει ότι GB-BG καλύτερα να πληρώνεις με $ ως γενικός κανόνας (ωστόσο όπως την έπαθα κ γω με τη Eurobank πρόσεξε να δεις τι χρεώσεις έχει η τράπεζα σου, πιθανόν να συμφέρει αυτό που κάνεις και πληρώνεις σε €, αλλά αυτό μόνο και μόνο επειδή οι τράπεζες μας προσθέτουν έξτρα προμήθειες για να σου αλλάξουν συνάλλαγμα. Δηλαδή το paypal σου δίνει κακή ισοτιμία - νομίζω - ενώ η τράπεζα σου δίνει καλύτερη ισοτιμία αλλά σε χρεώνει και ένα ποσό ή ποσοστό ή και τα δύο έξτρα για να σε εξυπηρετήσει ). Θα σου δώσω παράδειγμα με το λαμπατέρ xiaomi (το οποίο είναι φανταστικό, φωτεινότητα αυξομειώνει και χρώμα πολύ καλό, ωραίο design, είναι πολύ βολικο ότι είναι μαρκύ και το φως πέφτει ομοιόμορφα πάνω σε όλο το βιβλίο που διαβάζεις για παράδειγμα. Το είχα πάρει με απλό ταχυδρομείο και όχι τριγωνική αλλά ήταν ρίσκο - δεν πέρασε εν τέλει τελωνείο. Πλέον το έχει και το public νομίζω στα 50€ οπότε το παίρνεις κ από κει και καθαρίζεις). Το Gearbest το έχει σε ευρώ στα €34.01, αλλά αν βάλεις σε δολλάρια $39.99 : Τώρα αν δεις τη μετατροπή της Revolut, με €33.74 παίρνω $39.99 άρα εν τέλει αν πληρώσω σε δολλάρια μέσω paypal με τη Revolut να κάνει τη μετατροπή συναλλάγματος αντί για €34.01 θα έχω πληρώσει €33.74, τουτέστιν όφελος €0.27 (ναι αμελητέο φαίνεται αλλά γιατί να μην το γλιτώσεις;!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lambros Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα αν το αγοράσω έτσι από banggood θα περάσει τελωνείο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeSmirlis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα αν το αγοράσω έτσι από banggood θα περάσει τελωνείο;Οχι, ερχεται κατυθειαν απο ευρωπη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_di Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα, σκέφτομαι να προβώ σε μια ακριβή, με βάση το πορτοφόλι μου, αγορά από caseking.de. Θεωρείται αξιόπιστο μαγαζί? Επιπλέον, σαν τρόπους αποστολής έχει την DHL International με +20ε και την UPS με +40ε έξοδα αποστολής. Ποια από τις δύο θεωρείται πιο αξιόπιστη για να μεταφέρει το πακέτο μου? Τέλος, γνωρίζεται περίπου πόσο διάστημα θα κάνει να έρθει το πακέτο?Ευχαριστώ για το χρόνο σας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mynam3 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Οι καθυστερησεις δεματων εχουν να κανουν με την εταιρεια που ανελαβε προσωρινα την διεκπαιρεωση των δεματων. Τα ΕΛΤΑ βασει νομου πλεον ειναι υποχρεωμενα να κανουν εκτελωνισμους που παλαιοτερα δεν εκαναν και ειναι πλεον σε διαδικασια μηχανοργανωσης του συστηματος τους, Πηραν για λιγο καποιους εκτελωνιστες που κανουν τις δουλειες αυτες, οποτε για αυτο και η καθυστερηση - ειτε Κινας ειτε οχι. Το υπαρχον συστημα των ΕΛΤΑ ειναι τρομερα γραφειοκρατικο και μεγαλου ογκου δεματων ( αυτα απο φιλο εκτελωνιστη ) Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2017 από mynam3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις