Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

θα κάνεις υπομονη μερικές μέρες. Είναι πιθανόν να μην έχει φύγει απο Γερμανία ακόμα.

Απ'ότι λέει έχει φύγει αλλά δε με απασχολεί τόσο, εμένα το ερώτημα μου όμως είναι αν θα φανεί στα ΕΛΤΑ ή όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ'ότι λέει έχει φύγει αλλά δε με απασχολεί τόσο, εμένα το ερώτημα μου όμως είναι αν θα φανεί στα ΕΛΤΑ ή όχι.

99% ναι θα εμφανιστει.

Δεν πρέπει να έχει φύγει. Είναι ΣΚ.

Μια χαρά κουνιέται παραγγελία και σ/κ και ότι ώρα να ναι, τα αεροδρόμια δουλεύουν 24/7 σε κάθε χώρα αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου μιας και δε το βιάζομαι αλλά το που θα το βλέπω όταν με το καλό φτάσει Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ πολύ πάντως

Μια χαρά κουνιέται παραγγελία και σ/κ και ότι ώρα να ναι, τα αεροδρόμια δουλεύουν 24/7 σε κάθε χώρα αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου μιας και δε το βιάζομαι αλλά το που θα το βλέπω όταν με το καλό φτάσει Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ πολύ πάντως

Εξαρτατε τι ωρα θα παραδωθει την παρασκευη στον διακομιστη μεταφορεα.

Εαν παραδωθει αργα (καθε χωρα εχει διαφορετικο ωραριο φυσικα) τοτε δεν θα "κουνηθει" το δεμα.

Εαν παραδωθει νωρις παρασκευη φυσικα και θα εχει updates το tracking μεσα στο ΣΚ.

Αλλιως παγωμενο μεχρι δευτερα ...

Τα παραπανω δεν ισχυουν για χωρες μεσης ανατολης οπου εκει αργια ειναι παρασκευη (οπως η δικη μας κυριακη)

Λοιπόν παιδιά, αγόρασα κάτι ρούχα από SportDirect τα οποία θέλω να τα επιστρέψω (λάθος νούμερο). Με ποια εταιρία μπορώ να τα επιστρέψω και τα έξοδα περίπου πόσα θα μου βγουν;

Είναι η πρώτη φορά που θα επιστρέψω κάτι από εξωτερικό και δεν ξέρω ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω.

Αν είναι με DHL και δεν σου έρθει με DHL κουριερ Ελλάδας τοτε κατα 99% θα σου έρθει με ELTA Courier οχι κανονικό ταχυδρομείο. Έχω λάβει πάμπολα δέματα Αμαζον έτσι. Δεν θα φανει στο κανονικό tracking site των ΕΛΤΑ. Πρέπει να μπεις στο ΕΛΤΑ Κουριερ site και να παρακολουθεις το tracking εκεί, εφόσον περάσουν κάποιες μέρες και δεις από το tracking της DHL ότι έφτασε Ελλάδα.

Λοιπόν παιδιά, αγόρασα κάτι ρούχα από SportDirect τα οποία θέλω να τα επιστρέψω (λάθος νούμερο). Με ποια εταιρία μπορώ να τα επιστρέψω και τα έξοδα περίπου πόσα θα μου βγουν;

Είναι η πρώτη φορά που θα επιστρέψω κάτι από εξωτερικό και δεν ξέρω ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω.

Δεν εχει τυχει ακομα να επιστρεψω πραγματα Sportsdirect. Παλιά έβαζαν μεσα και μια προτυπωμενη λιστα επιστροφων την οποια εσχατως εχουν κοψει.

Το βασικό είναι αν σου καλυπτουν τα μεταφορικά επιστροφης (αλα Αμαζον) ή τα πληρωνεις εσυ. Απο την εμπειρια μου με επιστροφες Αμαζον μακραν η φθηνοτερη λυση (ακομα και για πιο βαρια αντικειμενα 1,5-2 κιλα που θα στειλεις κουτι) ειναι τα ΕΛΤΑ με tracking. Οι εταιρειες κουριερ βαρανε στα αυτια συν του οτι εχουν στανταρ ταριφα και σε πανε με διαστασιολογηση συνηθως και οχι με βαρος.

Μπορει δλδ να θες να επιστρεψεις ενα πακετο το οποιο να ειναι 1 κιλο σε βαρος αλλα οι διαστασεις να φτανουν ή να ξεπερνανε το ελαχιστο μεγεθος τιμολογησης. Θα τιμολογηθεις τοτε με βαση την ελαχιστη διαστασιολογηση και οχι το βαρος και πιστεψε με οι τιμες ειναι κατα πολυ μεγαλυτερες απο ΕΛΤΑ.

Προσφατα αποστολη Αγγλια πακετο 1,5 κιλο, με ΕΛΤΑ με tracking μου κοστισε 16 ευρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mε ΕΛΤΑ είχα στείλει (καπου στα 15€ κοστισε νομιζω), είχα βάλει μέσα τη φόρμα με τα προϊόντα επιστροφής και την απόδειξη και μετά το στειλα με ταχυδρομείο και το έβγαλα μια φωτο πριν το δώσω μαζί με την απόδειξη.

Μετά, μπαίνεις paypal και ψάχνεις τη συναλλαγή στο ιστορικό. Πατάς αριστερό κλικ πάνω της για να εμφανιστούν περισσότερες λεπτομέρειες και βλέπεις κάτω "Request return shipping refund". Ύστερα, γράφεις σε μια φόρμα ό,τι χρειάζεται, ανεβάζεις τις φωτό που σου λέει (φωτό από απόδειξη ΕΛΤΑ για την αποστολή του πακέτου πίσω στο sportsdirect και το ίδιο το πακέτο νομίζω) και όλα καλά.

FKVkn9e.png

Επεξ/σία από billdepo

Προσφατα αποστολη Αγγλια πακετο 1,5 κιλο, με ΕΛΤΑ με tracking μου κοστισε 16 ευρω.

Είσαι σίγουρος; Στα ΕΛΤΑ που πήρα μου είπα για 1.5kg 27 η Α΄ προτεραιότητα και 25 η Β΄.

Είσαι σίγουρος; Στα ΕΛΤΑ που πήρα μου είπα για 1.5kg 27 η Α΄ προτεραιότητα και 25 η Β΄.

Σιγουροτατος εχω ακομα την αποδειξη (την εχω μπροστα μου τωρα). 16,5 ευρω για την ακριβεια, σκαρτο 1,5kg, προορισμος Αγγλια. 14 ευρώ το δεμα και 2,5 ευρω το tracking. Παρολο που ηταν κουτι το χρεωσε ως επιστολικο, αγνωστο γιατι.

Και εγω πριν παω ειχα δει τον τιμοκαταλογο και περιμενα 25αρι γιατι ειχα δει τον τιμοκατολογο δεματων, ο επιστολικος ειναι φθηνοτερος. Και τελικα παω, το ζυγιζει και μου λεει 16,5 ευρω. Στην αποδειξη λεει οτι το εχει χρεωσει ως Μεγεθος στα "Ακανονιστα" και στις χρεωσεις λεει "Επιστολες Α προτεραιοτητας". Εφτασε Αγγλια σε 5 εργασιμες περιπου.

Λες να ημουν τυχερος και να μην ηξερε ή να μπερδευτηκε η υπαλληλος? Αλλα δεν το νομιζω, αυτοι ψαχνουν ευκαιρια για να βγαλουν λεφτα.

Σιγουροτατος εχω ακομα την αποδειξη (την εχω μπροστα μου τωρα). 16,5 ευρω για την ακριβεια, σκαρτο 1,5kg, προορισμος Αγγλια. 14 ευρώ το δεμα και 2,5 ευρω το tracking. Παρολο που ηταν κουτι το χρεωσε ως επιστολικο, αγνωστο γιατι.

Και εγω πριν παω ειχα δει τον τιμοκαταλογο και περιμενα 25αρι γιατι ειχα δει τον τιμοκατολογο δεματων, ο επιστολικος ειναι φθηνοτερος. Και τελικα παω, το ζυγιζει και μου λεει 16,5 ευρω. Στην αποδειξη λεει οτι το εχει χρεωσει ως Μεγεθος στα "Ακανονιστα" και στις χρεωσεις λεει "Επιστολες Α προτεραιοτητας". Εφτασε Αγγλια σε 5 εργασιμες περιπου.

Λες να ημουν τυχερος και να μην ηξερε ή να μπερδευτηκε η υπαλληλος? Αλλα δεν το νομιζω, αυτοι ψαχνουν ευκαιρια για να βγαλουν λεφτα.

Μάλλον επειδή το έστειλες σαν επιστολή εγώ δεν νομίζω να μπορώ.

Μάλλον επειδή το έστειλες σαν επιστολή εγώ δεν νομίζω να μπορώ.

Δεν ζητησα εγω να παει σαν επιστολη. Εγω εδωσα το κουτι στην υπαλληλο και της ειπα θελω να παει Αγγλια συστημενο με tracking. Το πηρε, το ζυγισε και μου λεει 16,5. Μετα οταν πηρα την αποδειξη ειδα οτι το χρεωσε με βαση το επιστολικο. Φυσικα δεν ειπα τιποτα αν και ηξερα οτι οπως και να χει θα μου τα επεστρεφε το Αμαζον (συν/πλην το κοστος της μετατροπης συναλλαγματος).

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...